Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mikejla wrote:Aaa bo ty nie mieszkasz w pl. Przepraszam wszystko mi się miesza. No w Polsce ojciec chyba dostawał 600zl. Czy jakoś tak. Nie znam szczegółów. Wiem mniej więcej o co kaman.
Jaroszka ja dziś zaczęłam niby 30 tydz
Czemu nie zrobisz sobie suwaczka żebyśmy mogły Cię podglądać?
-
Dziewczyny kiedy to minęło co? niesamowite....moja mama mi dzisiaj powiedziała....kurcze to juz 30 tc a mi sie tak dluzyla ta twoja ciaza
bo szybko sie dowiedziala, ja polecialam do niej od razu po tescieszczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
jaroszka wrote:Angela współczuje
u mnie w związku to ja jestem tą rozrzutną, mąż jest bardzo oszczedny i wszystko lubi miec zaplanowane. Dzięki niemu mamy troszke kasy odłożonej na koncie.
A co do jego synka to niby fajny chlopak ale jak sie z nim mieszka to ciezko, nie sprzata po sobie ciuchy pod siebie rzuca, malo co je, nic nie lubi oprocz 10 dan, nawet dzemu! Klamczuch i mnie nie slucha sie. Byl inny -
No cos mi sie udalo zapamietac
U nas obydwoje jestesmy jakos tak opanowani i cos tam sie udaje odlozyc , takze ciesze sie ze trafilam na takiego faceta
Chociaz ja czesciej mowie o odkladaniu i jak mamy cos wydac to sto razy sie musze zastanowic albo jak wyplacamy z konta to tylko byle nie za duzo i wszystko obliczam , ale zawsze jakas osoba w zwiazku sie trafi taka pokrecona
Angleaa po 8 mcach wrocil do fajek ? Ojeeej a tyle juz bez papierosow to szacun na prawde ! Mam nadzieje ze wszystko sie wam ulozy jakos ! :* -
jaroszka wrote:Dziewczyny kiedy to minęło co? niesamowite....moja mama mi dzisiaj powiedziała....kurcze to juz 30 tc a mi sie tak dluzyla ta twoja ciaza
bo szybko sie dowiedziala, ja polecialam do niej od razu po tescie
jaroszka u mnie tak samo ! My powiedzielismy tez od razu bo akurat bylismy na urlopie wiec pozniej nie chcialam mowic przez sms... i tez sie to dluzylo a juz 30 tydzien ! i 3 z przodujaroszka lubi tę wiadomość
-
Koniec tych smetow, to Mika miala zly dzien a ja swoje brudy wywalam... Nie mam z kim pogadac, malo znajomych tu mam. Wielu osoba nie mozna ufac niestety.
Fajnie jak juz ta 3 z przoduja tez jestem w 33 jeszcze chwilka i przytule moje malenstwo
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Angela,a ile synek ma lat?
nie ma co ukrywac ciezko wychowywac obce dziecko....;/
ja to w ogóle nie przepadam za dziecmi, tak zauwazylam, tylko moich siostrzencow lubie no i swoje bede lubic
jeszcze takie maluszki to spoko, ale najgorsze to te 6 latki....Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 21:50
-
ZakręconaOna wrote:Mika masz na 27.10 termin tak ?
Polkosia jakby 33 zaczynasz:)
Jejku jak ten czas leci laski , lada moment będzie wrzesień i zaczną się laski rozpakowywac:)
Wg OM, ale wg USG jesteśmy tydzień młodszeKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
30. z belly
Dziecko waży już około 1400 gramów (3 funty) i mierzy około 27 cm (10,6 cali) od ciemienia do końca tułowia. Jego całkowita długość to około 41 cm (16 cali).
Dziecko w dalszym ciągu obrasta tłuszczykiem i robi się coraz okrąglejsze. W miarę dalszego przyrostu masy ciała ilość płynu owodniowego będzie zmniejszać się, aby zrobić więcej miejsca dla dziecka. Na tym etapie zanika meszek pokrywający skórę Twojego malca. Część meszku może pozostać nawet do momentu narodzin. W takiej sytuacji wytrze się on w pierwszych tygodniach życia dziecka. Twoje maleństwo w dalszym ciągu ćwiczy oddech, który teraz stał się bardziej rytmiczny. Dziecko jest już na tyle duże i aktywne, że regularnie czujesz jego zdecydowane ruchy. W dalszym ciągu możesz również odczuwać jego czkawkę, której dostaje na skutek zachłyśnięcia się wodami płodowymi.
Dziecko ma teraz coraz wyraźniejsze pory snu i aktywności. Zapewne masz wrażenie że są one odwrotnie proporcjonalne do Twojego rytmu dnia – jeśli jesteś aktywna dziecko rozkołysane Twoim ruchem zasypia, a kiedy Ty odpoczywasz ono budzi się i hasa do woli.
Twoja macica sięga już około 10 cm powyżej pępka.
Możesz czuć się już coraz bardziej zmęczona, w szczególności jeśli masz problemy ze spaniem. Korzystaj z każdej okazji, aby odpoczywać z nogami uniesionymi do góry. W nocy dodatkowa poduszka może ułatwić znalezienie odpowiedniej pozycji do spania i zapewnić kilka godzin snu więcej.
Możesz odczuwać teraz dość sporo dyskomfortu. Mogą męczyć Cię zaparcia, zgaga, niestrawności, zapchany nos a nawet od czasu do czasu może pojawić się krwawienie z nosa. Możesz mieć problemy z oddychaniem, gdyż Twoja powiększająca się macica napiera na płuca. Dodatkowo zmiany hormonalne, które znasz z początkowego okresu ciąży mogą powodować wzloty i upadki w Twoim samopoczuciu. Jeśli cały czas odczuwasz rozdrażnienie, smutek i przygnębienie, porozmawiaj o tym z lekarzem. Być może cierpisz na depresję. Aż 1 na 10 kobiet cierpi na depresje w czasie ciążjaroszka lubi tę wiadomość
-
annggela wrote:Koniec tych smetow, to Mika miala zly dzien a ja swoje brudy wywalam... Nie mam z kim pogadac, malo znajomych tu mam. Wielu osoba nie mozna ufac niestety.
Fajnie jak juz ta 3 z przoduja tez jestem w 33 jeszcze chwilka i przytule moje malenstwo
A co to ja najważniejsza? Jak lałam codziennie w de jak mi źle to dobrze było? Poza tym już sie uspokoiłam. Policja nie przyjechała, tylko smutno mi, że jestem ślepa i dalej mi się wydaje, że problem alkoholizmu w rodzinie mnie nie dotyczy, bo nikt mnie nie bił. To wszystko. Mam to gdzieś. Liczy się moje dziecko -
propo wagi , dzis u gina : mowi do mnie 2,5kg a ja mowie jak to niemozliwe tydzien temu mial 1488
a on mowi ze to moze przez to ze krzywo leze i na lokciach bo nie moglam nogi jednej podniesc jedna podnioslam i tak lezalam polamana
pozniej zmierzyl drugi raz i wyszlo 2100 no ale tak sie wiercil ze nie dalo rady za kazdym razem inaczej wychodzilo , wiec dalam spokoj i sama sobie dodalam +130gram i zobaczymy na nastepnej jak wyjdzie
bo teraz bylam 3 tyg pod rzed , 1 tydzien 1350 , 2 tydzien (niecaly) 1488 a 3 tydzien 2500 haha tak sie smialismy z tegoannggela lubi tę wiadomość
-
jaroszka wrote:Angela,a ile synek ma lat?
nie ma co ukrywac ciezko wychowywac obce dziecko....;/
ja to w ogóle nie przepadam za dziecmi, tak zauwazylam, tylko moich siostrzencow lubie no i swoje bede lubic
jeszcze takie maluszki to spoko, ale najgorsze to te 6 latki....