X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie jakis dzien ogarne to wkleje zdjecie calej mnie :-) no tylko brzuch mi urósł ale to tez nie mocno ...

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiscie uzywam papieru toaletowego nawilzajacego rumiankowego i tez czuje sie lepiej,bo na tyle razy co chodze sikac i jak wycieralam sie tylko toaletowym to mnie piczka szczypala:p a tak co ktorys raz takim nawilzajacym i jest ok;)
    No i mozna go do muszli wrzucac:d
    Tez z chusteczek dla dzidziolka nie zrezygnuje napewno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 12:49

Mikejla lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam nadzieje,że unikiniemy odwiedzin na poczatku, choć wątpię. szczerze to juz wolalabym pol godzinne odiwedziny w szpitalu niz dwugodziny nalot w domu, gzdie rodzinak i moja i męza zawsze muis byc ugoszczona "kawa, ciasto itp"...

proponuje zrobic na fb listę znumerami telefonów, żeby w arzie czego informowac się na bieżąco ze spzitala :)

ss, nenka2, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • ss Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik tez to chcialam napisac ze nie wiem czy nie wolalabym tych odwiedzin w szpitalu bo tam bym kolo nich gonic nie musiala:p

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS robię tak samo. CO do kąpania dzień w dzień, też wydaje mi się, że w październiku co 2 dni wystarczy, a tak to podmywać.

ss lubi tę wiadomość

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soraya, ja mam zawsze przez całą ciążę taką hemoglobinę i hematokryt jak Ty i nic mi nie zlecił nigdy :)

Co do brzuszków... szwagier był w szpitalu u ciężarnej żonki, a że przez chwilę siedział na sali sam z inną ciężarną babeczką, postanowił zagadać. Zapytał się jej, czy przyjechała rodzić, a ona: "Nie, to dopiero 12. tydzień." Była po prostu grubsza, głupio mu się zrobiło.

Zjeżdżanie się rodziny, no właśnie... moi rodzice mieszkają 280 km ode mnie i chcą wpaść na weekend, na 2 dni już 2 tygodnie po narodzinach dziecka. Moja mama od razu z tekstem: "by zobaczyć, jak sobie radzicie". Ech... ona jest nieco autorytarna, uważa że zawsze ma rację, nawet w pracy dali jest ksywkę Napoleon Bonaparte, więc już to widzę... ciągłe rady jak mam karmić, kąpać itp. No, coraz intensywniej myślę o tym, by przesunąć ich wizytę na późniejszy czas. Chociaż chciałabym, by mój tata jak najszybciej zobaczył wnuka, to z mamą mi się nie śpieszy ;P

soraya lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    ja też mam nadzieje,że unikiniemy odwiedzin na poczatku, choć wątpię. szczerze to juz wolalabym pol godzinne odiwedziny w szpitalu niz dwugodziny nalot w domu, gzdie rodzinak i moja i męza zawsze muis byc ugoszczona "kawa, ciasto itp"...

proponuje zrobic na fb listę znumerami telefonów, żeby w arzie czego informowac się na bieżąco ze spzitala :)

to już ewentualnie jak będę mieć niemiecki nr, bo dopiero końcem sierpnia jadę. :)

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    Też miałam histeroskopię i przegrodę małą usunęli czy to jest wskazanie do cc?
    Dodinka, u mnie tak. Ja jednak miałam dużą przegrodę i chyba to zaważyło. Moja gin. konsultowała mój przypadek z ordynatorem oddziału, gdzie będę rodzić i taką podjęli decyzję.
    U Ciebie może być inaczej kochana :)

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę ze też będę kąpać co dwa dni. Już wiele osób radziło żeby tak kąpać. A co do chusteczek postaram się używać jak najrzadziej. W domu bez problemu można właśnie myc pupę większym wacikiem z ciepłą wodą:) Te nawilżane wiadomo ze są niezbędne czasami tym bardziej podczas wyjazdów.

Mam nadzieje że te upały się niedługo skończą :( nie mogło być tak upalnie rok temu?! No jak na złość no :P

atdc6iyehd9qphks.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja mam wozek tako captivia.
    No i po wizycie z lekarzem piwiedzial ze w 38 tyg sprawdza mi szyjke.po tym spotkaniu umiwia mnie na wywolanie porodu naturalnego jesli bedzie wszystko ok to rodze haturalnie jesli nie cesarka w razue potrzeby..
    I robia mi tylko metlik w glowie.

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kapakam co 2 dni i robie to do dzis jedynie w razue pitrzeby to prysznic pomiedzy.
    Woda przegotowana i waciki tak pamietam na piczatku tylko tego uzywalam do dupci twarzy

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e7109c32dcc.jpg

hehe zakryłam twarz bo zrobiłam mine jak down :P moj brzuchol od miesiaca nie urósł w pierwszej ciaźy był wiekszy..,

dodinka, annggela, WiedźmaMaKota, szczesliwa_mamusia21, Blondik, Nynusia, agaton, Bąbelek, lili_madlen, soraya, Muffinka1019, lojkalojka lubią tę wiadomość

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:

hehe zakryłam twarz bo zrobiłam mine jak down :P moj brzuchol od miesiaca nie urósł w pierwszej ciaźy był wiekszy..,

faktycznie nie duży, laseczka!!! :)

nenka2, Little Frog lubią tę wiadomość

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka a jaka pupa i nogi <3

nenka2 lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka suchotnico ! Jejku , cala ciąża weszła Ci jedynie w brzuch ! Zazdroszcze ze tylko tam:)

nenka2, annggela lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a37ca4c6731f615emed.jpg

mój brzuszek w 31t 3d i jest coraz coraz niżej i tyłek murzyński ogromny się zrobił i udo też :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 13:22

ZakręconaOna, szczesliwa_mamusia21, Little Frog, Blondik, Magnosia, annggela, Nynusia, polkosia, agaton, Bąbelek, lili_madlen, Muffinka1019, lojkalojka lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka wow ! Ekstra figurka ! :D

Ja sobie odkurzalam a maly tak kopal przy tym , chyba mi pomagal :P

Kurcze wszystkie rzeczy mam w kartonach w torbach i tak na nie patrze jak wchodze do pokoju malego ze juz bym chciala to wszystko wyciagac no ! :D

Fresh hahaha dobre to bylo , smialam sie niezle :D ale faktycznie nieraz sie mozna pomylic :P

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:

Fajny brzusio :)

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :) ale o dziwo z dziewczynka wlasnie weszlo mi w uda, a z chlopcem tylko brzuch i tylek hehe ciekawe..

• dodinka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko jakiego koloru jest ten czop ? Bo jakiś kawałek galaretki żółtawej mi wypadł i nie wiem co to :/

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
‹‹ 1706 1707 1708 1709 1710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ