X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie jakis dzien ogarne to wkleje zdjecie calej mnie :-) no tylko brzuch mi urósł ale to tez nie mocno ...

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiscie uzywam papieru toaletowego nawilzajacego rumiankowego i tez czuje sie lepiej,bo na tyle razy co chodze sikac i jak wycieralam sie tylko toaletowym to mnie piczka szczypala:p a tak co ktorys raz takim nawilzajacym i jest ok;)
    No i mozna go do muszli wrzucac:d
    Tez z chusteczek dla dzidziolka nie zrezygnuje napewno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 12:49

Mikejla lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam nadzieje,że unikiniemy odwiedzin na poczatku, choć wątpię. szczerze to juz wolalabym pol godzinne odiwedziny w szpitalu niz dwugodziny nalot w domu, gzdie rodzinak i moja i męza zawsze muis byc ugoszczona "kawa, ciasto itp"...

proponuje zrobic na fb listę znumerami telefonów, żeby w arzie czego informowac się na bieżąco ze spzitala :)

ss, nenka2, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • ss Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik tez to chcialam napisac ze nie wiem czy nie wolalabym tych odwiedzin w szpitalu bo tam bym kolo nich gonic nie musiala:p

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS robię tak samo. CO do kąpania dzień w dzień, też wydaje mi się, że w październiku co 2 dni wystarczy, a tak to podmywać.

ss lubi tę wiadomość

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soraya, ja mam zawsze przez całą ciążę taką hemoglobinę i hematokryt jak Ty i nic mi nie zlecił nigdy :)

Co do brzuszków... szwagier był w szpitalu u ciężarnej żonki, a że przez chwilę siedział na sali sam z inną ciężarną babeczką, postanowił zagadać. Zapytał się jej, czy przyjechała rodzić, a ona: "Nie, to dopiero 12. tydzień." Była po prostu grubsza, głupio mu się zrobiło.

Zjeżdżanie się rodziny, no właśnie... moi rodzice mieszkają 280 km ode mnie i chcą wpaść na weekend, na 2 dni już 2 tygodnie po narodzinach dziecka. Moja mama od razu z tekstem: "by zobaczyć, jak sobie radzicie". Ech... ona jest nieco autorytarna, uważa że zawsze ma rację, nawet w pracy dali jest ksywkę Napoleon Bonaparte, więc już to widzę... ciągłe rady jak mam karmić, kąpać itp. No, coraz intensywniej myślę o tym, by przesunąć ich wizytę na późniejszy czas. Chociaż chciałabym, by mój tata jak najszybciej zobaczył wnuka, to z mamą mi się nie śpieszy ;P

soraya lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    ja też mam nadzieje,że unikiniemy odwiedzin na poczatku, choć wątpię. szczerze to juz wolalabym pol godzinne odiwedziny w szpitalu niz dwugodziny nalot w domu, gzdie rodzinak i moja i męza zawsze muis byc ugoszczona "kawa, ciasto itp"...

proponuje zrobic na fb listę znumerami telefonów, żeby w arzie czego informowac się na bieżąco ze spzitala :)

to już ewentualnie jak będę mieć niemiecki nr, bo dopiero końcem sierpnia jadę. :)

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    Też miałam histeroskopię i przegrodę małą usunęli czy to jest wskazanie do cc?
    Dodinka, u mnie tak. Ja jednak miałam dużą przegrodę i chyba to zaważyło. Moja gin. konsultowała mój przypadek z ordynatorem oddziału, gdzie będę rodzić i taką podjęli decyzję.
    U Ciebie może być inaczej kochana :)

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę ze też będę kąpać co dwa dni. Już wiele osób radziło żeby tak kąpać. A co do chusteczek postaram się używać jak najrzadziej. W domu bez problemu można właśnie myc pupę większym wacikiem z ciepłą wodą:) Te nawilżane wiadomo ze są niezbędne czasami tym bardziej podczas wyjazdów.

Mam nadzieje że te upały się niedługo skończą :( nie mogło być tak upalnie rok temu?! No jak na złość no :P

atdc6iyehd9qphks.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja mam wozek tako captivia.
    No i po wizycie z lekarzem piwiedzial ze w 38 tyg sprawdza mi szyjke.po tym spotkaniu umiwia mnie na wywolanie porodu naturalnego jesli bedzie wszystko ok to rodze haturalnie jesli nie cesarka w razue potrzeby..
    I robia mi tylko metlik w glowie.

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kapakam co 2 dni i robie to do dzis jedynie w razue pitrzeby to prysznic pomiedzy.
    Woda przegotowana i waciki tak pamietam na piczatku tylko tego uzywalam do dupci twarzy

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e7109c32dcc.jpg

hehe zakryłam twarz bo zrobiłam mine jak down :P moj brzuchol od miesiaca nie urósł w pierwszej ciaźy był wiekszy..,

dodinka, annggela, WiedźmaMaKota, szczesliwa_mamusia21, Blondik, Nynusia, agaton, Bąbelek, lili_madlen, soraya, Muffinka1019, lojkalojka lubią tę wiadomość

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:

hehe zakryłam twarz bo zrobiłam mine jak down :P moj brzuchol od miesiaca nie urósł w pierwszej ciaźy był wiekszy..,

faktycznie nie duży, laseczka!!! :)

nenka2, Little Frog lubią tę wiadomość

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka a jaka pupa i nogi <3

nenka2 lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka suchotnico ! Jejku , cala ciąża weszła Ci jedynie w brzuch ! Zazdroszcze ze tylko tam:)

nenka2, annggela lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a37ca4c6731f615emed.jpg

mój brzuszek w 31t 3d i jest coraz coraz niżej i tyłek murzyński ogromny się zrobił i udo też :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 13:22

ZakręconaOna, szczesliwa_mamusia21, Little Frog, Blondik, Magnosia, annggela, Nynusia, polkosia, agaton, Bąbelek, lili_madlen, Muffinka1019, lojkalojka lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka wow ! Ekstra figurka ! :D

Ja sobie odkurzalam a maly tak kopal przy tym , chyba mi pomagal :P

Kurcze wszystkie rzeczy mam w kartonach w torbach i tak na nie patrze jak wchodze do pokoju malego ze juz bym chciala to wszystko wyciagac no ! :D

Fresh hahaha dobre to bylo , smialam sie niezle :D ale faktycznie nieraz sie mozna pomylic :P

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:

Fajny brzusio :)

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :) ale o dziwo z dziewczynka wlasnie weszlo mi w uda, a z chlopcem tylko brzuch i tylek hehe ciekawe..

• dodinka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko jakiego koloru jest ten czop ? Bo jakiś kawałek galaretki żółtawej mi wypadł i nie wiem co to :/

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
‹‹ 1706 1707 1708 1709 1710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ