Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
no tak polkosi masz racje.
Ja w ndz mialam taka sytuacje zebylismy u dziadka mojego M na 80tce i byla tam taka ciotka M co ja raz na ruski rok widzimy i ona sie zorientowala dopiero jak oparlam sie o krzeslo bo mi brzuszek stwardnial i chwycilam sie za niego i niesmialo zapytala wtedy.a witala sie ze mna i nie zwrocila uwagi.ale mialam bluzke luzniejsza na sobie.a jak powiedzialam ze zaczelam 8 mies to myslalam ze z krzesla spadnie.dlatego w tych kolejkach jak mnie ludzie nie przepuszczaja a mam nieopieta bluzke to wiem ze moze to byc nieoczywiste jeszcze dla kazdego.polkosia lubi tę wiadomość
-
dziewczyny właśnie odmrażam lodówke - zostało mi w niej poł opakowania lodow ciasteczkowych - no nic muszę sie poświęcić i zjeść
annggela, ZakręconaOna, aanaa, Bąbelek, agaton, BATTINKA, Nynusia lubią tę wiadomość
-
Moje wyniki hemoglobina mi pierwszy raz spadła w ciąży, mocz w normie.
Hemoglobina 11,6 g/dl 12,0- 16,0 L
Hematokryt 33,1 % 37,0- 47,0 L
Limfocyty % 16,1 % 20 -45 L
Neutrofile % 80,4 % 46- 75 H
Neutrofile # 7,2 tys/µl 2,50- 5,40 H
Badanie ogólne moczu Przejrzystość przejrzysty
Barwa słomkowy
Ciężar właściwy 1,015 g/ml 1,015 -1,030 N
pH 7,0 5,0- 7,0 N
Glukoza nieobecna mg/dl
Ketony nieobecne mg/dl 0,00 -5,00
Urobilinogen w normie mg/dl 0,0- 1,0
Bilirubina nieobecna
Białko nieobecne
Azotyny nieobecne
Osad moczu Nabłonki płaskie nieliczne w prep.
Leukocyty 0-1 wpw 0 -5
Erytrocyty świeże 0-1 wpw 0 -5
Pasma śluzu nieliczne w prep.
Bakterie nieliczne w prep.
Fosforany bezpostaciowe nieliczne
Ciekawe czy zaleci mi jakieś witaminy lub żelazo bo ja od początku nie biorę nic poza magneb6.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 12:11
-
aguś jak bedziesz miała wózeczek to też wklej zdjecie;) mi sie ten galactic podobal granatowo bialy w ecoskorze ale jakos mocniej nas pociągło w strone barletty i tak zostało;) Tez pojechalismy zamowić a prawie był na sklepie i od razu po pieniazki pojechalismy i wrocilismy po niego i taki oto zrobilismy sobie prezent,teraz chodzimy do pokoiku malego i patrzymy sobie na niego:D
-
Natalia tylko zjedz raz dwa bo się roztopią
Super brzuszki macie!
Zeta, Jeszcze chwile i kruszyna przekroczy 2kg!!
Kurde z rana do was pisałam później zjadłam śniadanie i się położyłam aż usnęłam
.. Obudziłam się p 11:30 a tak naprawdę to mąż mnie obudził telefonem :-o Ciekawe czy Antoś będzie takim śpiochem -
Ss wkleje moj czeka do odbioru ale 80km od domu wiec odbiore za tydzien jak bede u lekarza
a tego waszego modelu nie widzialam w sklepie my mamy szaro bialy z takimi jakby kwiatkami a jak patrze to one chyba tylko roznia sie kolorami i podnozkiem w spacerowce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 12:32
ss lubi tę wiadomość
-
Heloł :)jakos wróciłam od położnej, nawet trafiły mi się autobusy z klimą
zjadłam też pyszna sałatkę z wołowinką w ramach odziapnięcia od zakupów
jeśli któraś z Was lubi perfumy Hugo bossa czerwone okrągłe klasyczne, to w Rossmanie jest promocja 120 zl za 75 ml
Położna poradziła mi dziś, żeby przez pierwsze tyg kąpać małą w przegotowanej wodzie, w celu uniknięcia wyprysków. Poradziła też przemywanie wnętrza buzi maluszka wacikiem nasączonym wodą przegotowaną żeby nie pojawiały sie pleśniawki. Słyszałyście o takich metodach? -
nat_alia wrote:dziewczyny właśnie odmrażam lodówke - zostało mi w niej poł opakowania lodow ciasteczkowych - no nic muszę sie poświęcić i zjeść
biedna...wspieramy Cię...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 12:34
nat_alia, agania lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a81ea78169d.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c880b2a24851.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8702308e41d7.jpg a to moj brzunio wiele od ostatniego razu nie urósł
polkosia, ss, Lexie, szczesliwa_mamusia21, Magnosia, annggela, BATTINKA, Nynusia, agaton, lili_madlen, lojkalojka lubią tę wiadomość
-
A co ile w ogóle planujecie kąpać dzieci? Bo u mnie w SR mówili, że jedni codziennie, a inni 2x w tygodniu i to zależy od rodzica, ale polecali co 2 dni. Ja na pewno nie będę kąpać codziennie, bo to już jesień, zaraz zima. Sama nie kąpię się codziennie w zimę, to i dziecka nie będę. Planuję za to podmywać pupę (po kupce) pod kranem jak najczęściej się da, bo to o niebo lepsze niż chusteczkami wycierać. Ale jestem też ciekawa Waszych opinii
ss, ~Rewianka~, agaton lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
ja tez planuje co drugi dzien,ze wzgledu na to ze to juz jesien,bo teraz w te upaly bym kąpała napewno codziennie.
agus26 ty to masz nogi i pupcie malutka:) brzusio piekny i pępuś nie wystaje;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 12:44
Aguś26 lubi tę wiadomość
-
polkosia - ja też jestem zdania, że nie trzeba kąpać dziecka codziennie. Wystarczy co 2 dni, ale zobaczy się w praktyce jak to będzie wyglądało. Co do podmywania dziecka pod kranem, to u mnie się nie da, bo mam za małą umywalkę, ale też można umyć pupkę gazikiem zmoczonym w przegotowanej wodzie.
ss, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
No tak, tak
U nas jest duża umywalka i da się bez większych problemów, ale gdybym nie miała możliwości, to też raczej wacik i woda. Zniechęcali nas mocno do chusteczek, ale na pewno całkowicie z nich nie zrezygnuję, bo sama używam na codzień i czuję się dużo lepiej po wytarciu chusteczką niż samym papierem.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn