X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Aga, nenka i dodinka pieeeekne brzuchole <3 <3 <3
    Znajomy dzis rano przyjechal z Pl i wlasnie przywiozl mi paczke jeeeeeeeeeeee, juz wszystko mam.!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4889c3b48b8c.jpg

Co do kapieli to bede malego codziennie kapac, nie wyobrazam sobie innej opcji, sama kapie sie codziennie przed snem, nawet jak bylam pijana po imprezie to nie odpuscilam zmycia makijazu i prysznica. Moim zdaniem to wprowadzenie rutyny, np codziennie o 20 kapiel i maly bedzie wiedzial ze to pora na spanie.
    Zgadzam się w zupełności co do kąpieli ale nie chciałam juz pisać i drążyć tematu:)
    100% się zgadzam !
    Super , ze paczuszka juz przyszła . Czyli wypraweczka zamknięta na 4 zamki już ? :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angeelaa super ! Uwielbiam te uczucie otwierania i ogladania paczek :D

Little Frog lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane :)
    Ja jeszcze jutro Internet ostatni dzień i od piątku nici :( bardzo ubolewam z tego powodu bo nie będę Was podczytywać a teraz będę brać nowy Internet w Orange bezprzewodowy :/ zobaczymy co to za cudo...ale dopiero ok 25.08.

Dziewczyny idę w Pt.na przyjęcie weselne do przyjaciólki ale sama niestety bo mój mąż będzie w piątek w nocy dopiero! :D tak się cieszę doczekać się nie mogę!!!;)

Byłam dzis zrobić sobie hybrydę ale na żelu zobaczę czy się będzie trzymać bo sama hybryda niestety u mnie nie zdała sie...:(

Musze powiedzieć ze ss i nenka macie świetne brzuszki tak tyjecie ze widac od razu ze idzie tylko w brzuszek :))
    Muffinka tez masz brzusio fajny taki porządny;) i do tego piękne piersi...no mąż pewnie zadowolony ;) hehe

A propos odwiedzin o boshe...nic nie mówcie jak ja się tego boję:( Kuźwa...juz widzę jak się będę wnerwiać! I będę dostawać ślinotoku z nerwów:(( te ich dobre rady i wskazówki no i to ślinienie sie nad bobaskiem! Brrrr...na samą myśl włosy dęba stają!Nosz....
    Mi nikt nie będzie pomagał po porodzie z pierwszą sama dałam radę z drugą tez dam! Oby mężuś byl obok a będzie dobrze. Zresztą ja jestem Zocha Samocha :P
    Zresztą najbardziej sie obawiam teściowej bo ona mieszka piętro wyżej i cos czuję ze będę musiała ją pogonić! Ot po prostu.
    Moja matka raczej jak przyjdzie to raz bo ona nigdy sie nie interesowała mną ani moim życiem! :/

A ja będę kąpać mala codziennie tak jak i starszą kąpałam jakoś to z domu wyniosłam i tak juz zostanie:) tu tylko zmieniłam kosmetyki do higieny...zawsze miałam bambino...jak powiedziałam matce ze będę miała te z Rosmanna Baby Dream jakoś tak,to skwitowała a po coooo ja kombinuje,jakies wynalazki ze zawsze bambino i biedy narobię...! Srutu tutu niech sobie pogada, moje dziecko moje rządy! O.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 14:36

ss, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to juz 33 Tc jak by mój gin powiedzial ze 32! A jak bym poszła do szpitala to juz by powiedzieli ze 33 i tak by wpisali do książeczki...miałam tak ze starszą:)
    Jak ten czas zaiwania! Szok zaraz będziemy wklejały zdj maluszków a nie brzuszków:) hehe.
    Toż to ostatnia prosta :D
    Nie mogę się doczekać!!!!

3i49tgf6plfmlliy.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batinka udanej zabawy zycze :**
    Zakrecona- kochana kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie, inne kapia co 2 dni a ja bede codziennie :) i tyle w tym temacie
    Szczesliwa- czy to paczka od kuriera czy niespodzianka ciesze sie jak dziecko ! Tak, wszystko juz mam ! We wrezesniu baldachim przyjdzie ale to nie jest az tak potrzebne jak witaminki , wklady poporodowe itp.

BATTINKA, szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja tez juz wszystko mam :)... no oprócz wózka:P
    Muszę torbe spakować do szpitala ale nie mogę się zebrać...:P przez te upały to leżę jak nie żywa:P

3i49tgf6plfmlliy.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak nenka wlasnie tak chcemy zrobic,skrecic lozeczko i powkladac do niego jakies rzeczy.dzis bedzie stalo;))

nenka2 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka , bedziemy czekac na Ciebie ! Milej zabawy kochana :* Oj tak czas leci masz racje , zaraz beda zdjecia brzuskow :D

Angela racja , kazda paczka cieszy :D Mnie nawet cieszy jak zrobie zakupy w sklepie a pozniej je ogladam w domu :)

A teraz mysle czy isc spac , chyba obiadki gotujecie tak ciuchutko sie zrobilo , ze chyba pojde w kimke :D

BATTINKA, annggela lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka nooo , masakra ! Leci strasznie szybko ! :)
    Angelus wiem kochana wiem:)

BATTINKA, annggela lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po długiej nieobecności, ale jak jestem w Polsce, to kompletnie zapominam o kompie...w sumie to nawet nie mam na niego czasu... Oczywiście nie nadrabiam, bo na to nie mam szans, podczytuję tylko od rana na bieżąco w przerwach pomiędzy sprzątaniem/układaniem/segregowaniem.

Brzuszki macie piękne! :) Mój w sumie największy wzrost zaliczył właśnie przez ostatnie 3 tyg jak byłam w Polsce.

Sama też myślę kiedy się zabrać za pranie i prasowanie. Myślę czy to jeszcze nie jest zbyt wcześnie. Posegregowałam sobie ubranka na kolorowe i białe i na chwile obecną mam tyle. Z wyprawki brakuje nam tylko kilku rzeczy. Wciąż czekamy na wózek. Podobno na dniach ma dojść.

Z tymi wentylatorami, to faktycznie nieźle. Mi teraz kompletnie niepotrzebny, chociaż w pierwszą noc po przyjeździe się przydał, bo wszystko było pozamykane i duchota przeokropna! A dziś chodziłam po domu ubrana "na długo", wiaterek się ruszył, jest zachmurzone, a na termometrze 23*

Ahhhh...no i mąż kazał mi się już spakować :D Bo powiedział, że on tego robić nie będzie :D Hehehe, biedny już niedługo zacznie mi panikować :D Ogólnie to co do szpitala mam już kupione, to wrzucam do jednej szuflady. Ale w sumie to tylko piżama, kapcie i buteleczki na różne płyny, mydła, szampony. W sumie to ja sama nie wiem czego będę dokładniej potrzebowała. Mam zamiar zapytać o to położną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 14:59

• polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym kąpaniem to rzeczywiście chyba z domu się wynosi ;) My w zimę byliśmy kąpani raz na tydzień, zawsze w sobotę :P Ja w upały też codziennie wskakuję pod prysznic zazwyczaj, ale w zimę nie widzę potrzeby, a poza tym też może dlatego, że mieszkamy w domu jednorodzinnym i palimy w piecu, więc nie zawsze jest ciepło i po prostu nie chcę się przeziębić ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A co ile w ogóle planujecie kąpać dzieci? Bo u mnie w SR mówili, że jedni codziennie, a inni 2x w tygodniu i to zależy od rodzica, ale polecali co 2 dni. Ja na pewno nie będę kąpać codziennie, bo to już jesień, zaraz zima. Sama nie kąpię się codziennie w zimę, to i dziecka nie będę. Planuję za to podmywać pupę (po kupce) pod kranem jak najczęściej się da, bo to o niebo lepsze niż chusteczkami wycierać. Ale jestem też ciekawa Waszych opinii :)

ja tez bede podmywac po kupie pod kranem!!! lepiej jak najmniej chemii uzywac, bo i po co.

Polkosia, ale jak to nie kapiesz sie codziennie w zimę? chodzi o to, że nie kapiesz sie cala tak? tylko psitka i pupka?

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, nie wchodzę do wanny cała, tylko twarz, ręce i bidet zaliczam :) Nie czuję się brudna jakoś specjalnie ;)

jaroszka, agaton lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • annggela Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Z tym kąpaniem to rzeczywiście chyba z domu się wynosi ;) My w zimę byliśmy kąpani raz na tydzień, zawsze w sobotę :P Ja w upały też codziennie wskakuję pod prysznic zazwyczaj, ale w zimę nie widzę potrzeby, a poza tym też może dlatego, że mieszkamy w domu jednorodzinnym i palimy w piecu, więc nie zawsze jest ciepło i po prostu nie chcę się przeziębić ;)
    Ja bylam u dziadkow kapana raz na tydzien bo to sknery, zydy i kasy im zal bylo! Mam zle wspomnienia, nie potrafilam o siebie zadbac. Teraz patrze na syna mojego meza i on prosi aby sie nie kapac bo w domu co 2/3 dzien sie myje. Moim zdaniem 7- mio letnie dziecko czasem niedokladnie tylek wytrze i powinien myc a nie prosic sie aby nie myl, domyslam sie ze nie wszystkie dzieci takie sa bynajmniej moje bedzie pamietalo ze kapiel to frajda i mam nadzieje ze zostanie mu to do konca zycia ;)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

ale macie piękne brzuszki - wszystkie! :)

z tym kąpaniem malucha to nie wiem jak będzie ale na SR mówili że codziennie nie trzeba byle pielęgnować najważniejsze części ciała ;).
    Ja nie wiem jak będę robiła bo sama biorę prysznic 2x dziennie dzień w dzień i jak nie wezmę to się źle czuję :P, więc wyjdzie w praniu ;).

No i spełniłam moje zachcianki w diecie cukrzycowej :)
    -wypiłam 4 łyki pepsi - mniam!!!
    -zjadłam bułeczkę pszenną z masełkiem i dodatkami :)

edit - ale na SR mówili też że w takie upały to można maluszka myć 2 razy dziennie nawet.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 15:31

aanaa, ZakręconaOna, annggela, Magnosia lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ale jak urodzimy to już raczej normalne temperatury będą :P

agania lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    No tak, ale jak urodzimy to już raczej normalne temperatury będą :P

no tak, ale piszę w odniesieniu do tego upału który jest teraz :)

agania lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piękne brzuchole :) mi sie zrobił straszny cellulit:/ mam uda i łapska sflaczałe jak stara baba:( mam nadzieję, że to woda mi się zatrzymuje w organizmie i mi to zniknie po ciąży bo przytyłam tylko 5,5 kg jak na razie a czuje sie flakiem.
    dziś już domówiłam wszystko do wyprawki. no prawie wszystko- nie mam jeszcze koszul do szpitala i nie wiem jakie kupić bo żadna mi sie nie podoba :/ a wy wszystko juz macie? :)

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na SR mowili zeby 2-3razy w tyg kapac dziecko a codziennie tylko przemywac gazikami strategicxne miejsca,bo zmywa sie mu ochronna bariere na skorze i przesusza.ale dla mnie 2-3razy w tyg to jednak za malo i planuje co drugi dzien.
    Co myslicie czy szare mydlo do podmywania po porodzie dla nas bedzie najlepsze?
    Cudne brzuszki,uwielbiam patrzec.nenka ty to jestes laska,szczupla a biust i pupa jest na swoim miejscu;)

nenka2 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny dzien walki z upalami ..

Brzuszki sliczne no i te figurki :D

Co do gosci to tez mam sporo obaw poniewaz mamy male mieszkanie 36m (jestesmy w trakcie budowy) i wystarczy polozyc dwa spioszki jedna pieluszke i juz sie robi balagan na tak malym metrazu ..o znajomych sie nie boje ale bardziej tesciowa ktora ma do nas po drodze ze tak powiem :/

Nad czestotliwoscia kapieli sie wacham w gre wchodzi codziennie albo co dwa dni. Codziennie bo fajnie jest zachowac plan dnia i rytm takiego maluszka a co 2 dni bo nie ma uwazam potrzeby fizjologicznej codziennych kapieli w porze jesienno-zimowej :)

Chcialam isc na usg 3d i uslyszalam ze juz za pozno (?!) bo niby nie bedzie nic widac ...podzwonie jeszcze chyba w inne miejsca bo cos mi sie wierzyc nie chce..

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
‹‹ 1708 1709 1710 1711 1712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ