Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
annggela wrote:Aga, nenka i dodinka pieeeekne brzuchole
Znajomy dzis rano przyjechal z Pl i wlasnie przywiozl mi paczke jeeeeeeeeeeee, juz wszystko mam.!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4889c3b48b8c.jpg
Co do kapieli to bede malego codziennie kapac, nie wyobrazam sobie innej opcji, sama kapie sie codziennie przed snem, nawet jak bylam pijana po imprezie to nie odpuscilam zmycia makijazu i prysznica. Moim zdaniem to wprowadzenie rutyny, np codziennie o 20 kapiel i maly bedzie wiedzial ze to pora na spanie.
100% się zgadzam !
Super , ze paczuszka juz przyszła . Czyli wypraweczka zamknięta na 4 zamki już ?
-
Witam kochane
Ja jeszcze jutro Internet ostatni dzień i od piątku nicibardzo ubolewam z tego powodu bo nie będę Was podczytywać a teraz będę brać nowy Internet w Orange bezprzewodowy
zobaczymy co to za cudo...ale dopiero ok 25.08.
Dziewczyny idę w Pt.na przyjęcie weselne do przyjaciólki ale sama niestety bo mój mąż będzie w piątek w nocy dopiero!tak się cieszę doczekać się nie mogę!!!
Byłam dzis zrobić sobie hybrydę ale na żelu zobaczę czy się będzie trzymać bo sama hybryda niestety u mnie nie zdała sie...
Musze powiedzieć ze ss i nenka macie świetne brzuszki tak tyjecie ze widac od razu ze idzie tylko w brzuszek)
Muffinka tez masz brzusio fajny taki porządny;) i do tego piękne piersi...no mąż pewnie zadowolonyhehe
A propos odwiedzin o boshe...nic nie mówcie jak ja się tego bojęKuźwa...juz widzę jak się będę wnerwiać! I będę dostawać ślinotoku z nerwów:(( te ich dobre rady i wskazówki no i to ślinienie sie nad bobaskiem! Brrrr...na samą myśl włosy dęba stają!Nosz....
Mi nikt nie będzie pomagał po porodzie z pierwszą sama dałam radę z drugą tez dam! Oby mężuś byl obok a będzie dobrze. Zresztą ja jestem Zocha Samocha
Zresztą najbardziej sie obawiam teściowej bo ona mieszka piętro wyżej i cos czuję ze będę musiała ją pogonić! Ot po prostu.
Moja matka raczej jak przyjdzie to raz bo ona nigdy sie nie interesowała mną ani moim życiem!
A ja będę kąpać mala codziennie tak jak i starszą kąpałam jakoś to z domu wyniosłam i tak juz zostanie:) tu tylko zmieniłam kosmetyki do higieny...zawsze miałam bambino...jak powiedziałam matce ze będę miała te z Rosmanna Baby Dream jakoś tak,to skwitowała a po coooo ja kombinuje,jakies wynalazki ze zawsze bambino i biedy narobię...! Srutu tutu niech sobie pogada, moje dziecko moje rządy! O.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 14:36
ss, Muffinka1019 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny to juz 33 Tc jak by mój gin powiedzial ze 32! A jak bym poszła do szpitala to juz by powiedzieli ze 33 i tak by wpisali do książeczki...miałam tak ze starszą
Jak ten czas zaiwania! Szok zaraz będziemy wklejały zdj maluszków a nie brzuszków:) hehe.
Toż to ostatnia prosta
Nie mogę się doczekać!!!! -
Batinka udanej zabawy zycze :**
Zakrecona- kochana kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie, inne kapia co 2 dni a ja bede codzienniei tyle w tym temacie
Szczesliwa- czy to paczka od kuriera czy niespodzianka ciesze sie jak dziecko ! Tak, wszystko juz mam ! We wrezesniu baldachim przyjdzie ale to nie jest az tak potrzebne jak witaminki , wklady poporodowe itp.BATTINKA, szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
Battinka , bedziemy czekac na Ciebie ! Milej zabawy kochana :* Oj tak czas leci masz racje , zaraz beda zdjecia brzuskow
Angela racja , kazda paczka cieszyMnie nawet cieszy jak zrobie zakupy w sklepie a pozniej je ogladam w domu
A teraz mysle czy isc spac , chyba obiadki gotujecie tak ciuchutko sie zrobilo , ze chyba pojde w kimkeBATTINKA, annggela lubią tę wiadomość
-
Witam się po długiej nieobecności, ale jak jestem w Polsce, to kompletnie zapominam o kompie...w sumie to nawet nie mam na niego czasu... Oczywiście nie nadrabiam, bo na to nie mam szans, podczytuję tylko od rana na bieżąco w przerwach pomiędzy sprzątaniem/układaniem/segregowaniem.
Brzuszki macie piękne!Mój w sumie największy wzrost zaliczył właśnie przez ostatnie 3 tyg jak byłam w Polsce.
Sama też myślę kiedy się zabrać za pranie i prasowanie. Myślę czy to jeszcze nie jest zbyt wcześnie. Posegregowałam sobie ubranka na kolorowe i białe i na chwile obecną mam tyle. Z wyprawki brakuje nam tylko kilku rzeczy. Wciąż czekamy na wózek. Podobno na dniach ma dojść.
Z tymi wentylatorami, to faktycznie nieźle. Mi teraz kompletnie niepotrzebny, chociaż w pierwszą noc po przyjeździe się przydał, bo wszystko było pozamykane i duchota przeokropna! A dziś chodziłam po domu ubrana "na długo", wiaterek się ruszył, jest zachmurzone, a na termometrze 23*
Ahhhh...no i mąż kazał mi się już spakowaćBo powiedział, że on tego robić nie będzie
Hehehe, biedny już niedługo zacznie mi panikować
Ogólnie to co do szpitala mam już kupione, to wrzucam do jednej szuflady. Ale w sumie to tylko piżama, kapcie i buteleczki na różne płyny, mydła, szampony. W sumie to ja sama nie wiem czego będę dokładniej potrzebowała. Mam zamiar zapytać o to położną.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 14:59
-
Z tym kąpaniem to rzeczywiście chyba z domu się wynosi
My w zimę byliśmy kąpani raz na tydzień, zawsze w sobotę
Ja w upały też codziennie wskakuję pod prysznic zazwyczaj, ale w zimę nie widzę potrzeby, a poza tym też może dlatego, że mieszkamy w domu jednorodzinnym i palimy w piecu, więc nie zawsze jest ciepło i po prostu nie chcę się przeziębić
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:A co ile w ogóle planujecie kąpać dzieci? Bo u mnie w SR mówili, że jedni codziennie, a inni 2x w tygodniu i to zależy od rodzica, ale polecali co 2 dni. Ja na pewno nie będę kąpać codziennie, bo to już jesień, zaraz zima. Sama nie kąpię się codziennie w zimę, to i dziecka nie będę. Planuję za to podmywać pupę (po kupce) pod kranem jak najczęściej się da, bo to o niebo lepsze niż chusteczkami wycierać. Ale jestem też ciekawa Waszych opinii
ja tez bede podmywac po kupie pod kranem!!! lepiej jak najmniej chemii uzywac, bo i po co.
Polkosia, ale jak to nie kapiesz sie codziennie w zimę? chodzi o to, że nie kapiesz sie cala tak? tylko psitka i pupka? -
polkosia wrote:Z tym kąpaniem to rzeczywiście chyba z domu się wynosi
My w zimę byliśmy kąpani raz na tydzień, zawsze w sobotę
Ja w upały też codziennie wskakuję pod prysznic zazwyczaj, ale w zimę nie widzę potrzeby, a poza tym też może dlatego, że mieszkamy w domu jednorodzinnym i palimy w piecu, więc nie zawsze jest ciepło i po prostu nie chcę się przeziębić
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
hej
ale macie piękne brzuszki - wszystkie!
z tym kąpaniem malucha to nie wiem jak będzie ale na SR mówili że codziennie nie trzeba byle pielęgnować najważniejsze części ciała.
Ja nie wiem jak będę robiła bo sama biorę prysznic 2x dziennie dzień w dzień i jak nie wezmę to się źle czuję, więc wyjdzie w praniu
.
No i spełniłam moje zachcianki w diecie cukrzycowej
-wypiłam 4 łyki pepsi - mniam!!!
-zjadłam bułeczkę pszenną z masełkiem i dodatkami
edit - ale na SR mówili też że w takie upały to można maluszka myć 2 razy dziennie nawet.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 15:31
aanaa, ZakręconaOna, annggela, Magnosia lubią tę wiadomość
-
piękne brzuchole
mi sie zrobił straszny cellulit:/ mam uda i łapska sflaczałe jak stara baba:( mam nadzieję, że to woda mi się zatrzymuje w organizmie i mi to zniknie po ciąży bo przytyłam tylko 5,5 kg jak na razie a czuje sie flakiem.
dziś już domówiłam wszystko do wyprawki. no prawie wszystko- nie mam jeszcze koszul do szpitala i nie wiem jakie kupić bo żadna mi sie nie podobaa wy wszystko juz macie?
-
Na SR mowili zeby 2-3razy w tyg kapac dziecko a codziennie tylko przemywac gazikami strategicxne miejsca,bo zmywa sie mu ochronna bariere na skorze i przesusza.ale dla mnie 2-3razy w tyg to jednak za malo i planuje co drugi dzien.
Co myslicie czy szare mydlo do podmywania po porodzie dla nas bedzie najlepsze?
Cudne brzuszki,uwielbiam patrzec.nenka ty to jestes laska,szczupla a biust i pupa jest na swoim miejscu;)nenka2 lubi tę wiadomość
-
Kolejny dzien walki z upalami ..
Brzuszki sliczne no i te figurki
Co do gosci to tez mam sporo obaw poniewaz mamy male mieszkanie 36m (jestesmy w trakcie budowy) i wystarczy polozyc dwa spioszki jedna pieluszke i juz sie robi balagan na tak malym metrazu ..o znajomych sie nie boje ale bardziej tesciowa ktora ma do nas po drodze ze tak powiem
Nad czestotliwoscia kapieli sie wacham w gre wchodzi codziennie albo co dwa dni. Codziennie bo fajnie jest zachowac plan dnia i rytm takiego maluszka a co 2 dni bo nie ma uwazam potrzeby fizjologicznej codziennych kapieli w porze jesienno-zimowej
Chcialam isc na usg 3d i uslyszalam ze juz za pozno (?!) bo niby nie bedzie nic widac ...podzwonie jeszcze chyba w inne miejsca bo cos mi sie wierzyc nie chce..