Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Arielka ja mam tylko rzeczy do szpitala
- większość przynajmniej
.
Jutro mam dostać przesyłkę ze Smyka z rzeczami 56-62 - kupiłam kilka żeby mieć nowe, a resztę w weekend mam zabrać od rodziny (tak samo wózek i łóżeczko).
Okazało się właśnie że łóżeczko też dostanę - chciałam sobie kupić sama takie jak ja chcę białe piękne, ale okazało się że dostaniemy więc co zrobić...
I tyle mam, a z resztą się uporam w najbliższych 2 tygodniach myślę
.
annggela, Arielka lubią tę wiadomość
-
Lili ja mam troche tak jak ty z tym kapaniem dylemat a.le mysle ze poki to bedzie malenstwo to co dwa dni zeby faktycznie skory nie przesuszac a jak ciut podrosnie to codziennie zeby wpadl w rytm dnia.
Moja gin robi 3d 4d od 32tyg dopiero,wiec ciekawe czemu za pozno?lili_madlen lubi tę wiadomość
-
Nie mam dzis nawet sily robic obiadu wiec chyba tylko pojde na latwizne i wsadze cala kure do piekarnika i wsio...
Moj brzuch w sumie nie taki duzy wrecz maly jak na ciazowy, ale tlumcze sobie to tym ze ogolnie nie jestem szczupla wiec pewnie on sie tak gubi w tym wszystkim.
Jednak uciska coraz bardziej chyba na przepone bo zaczyna mnie zatykac w pewnych pozycjach i mam problemy ze swobodnym oddechem , ale coz takie to uroki ciazy
-
lili_madlen wrote:Kolejny dzien walki z upalami ..
Brzuszki sliczne no i te figurki
Co do gosci to tez mam sporo obaw poniewaz mamy male mieszkanie 36m (jestesmy w trakcie budowy) i wystarczy polozyc dwa spioszki jedna pieluszke i juz sie robi balagan na tak malym metrazu ..o znajomych sie nie boje ale bardziej tesciowa ktora ma do nas po drodze ze tak powiem
Nad czestotliwoscia kapieli sie wacham w gre wchodzi codziennie albo co dwa dni. Codziennie bo fajnie jest zachowac plan dnia i rytm takiego maluszka a co 2 dni bo nie ma uwazam potrzeby fizjologicznej codziennych kapieli w porze jesienno-zimowej
Chcialam isc na usg 3d i uslyszalam ze juz za pozno (?!) bo niby nie bedzie nic widac ...podzwonie jeszcze chyba w inne miejsca bo cos mi sie wierzyc nie chce..
No coś Ty!!! 33 tc to podobno najlepszy czas na 3D. Ja byłam w 27 tc i buzia jeszcze nie była taka "do porodu"Teraz w piątek idę znów
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
ola.321 wrote:Arielka ja mam tylko rzeczy do szpitala
- większość przynajmniej
.
Jutro mam dostać przesyłkę ze Smyka z rzeczami 56-62 - kupiłam kilka żeby mieć nowe, a resztę w weekend mam zabrać od rodziny (tak samo wózek i łóżeczko).
Okazało się właśnie że łóżeczko też dostanę - chciałam sobie kupić sama takie jak ja chcę białe piękne, ale okazało się że dostaniemy więc co zrobić...
I tyle mam, a z resztą się uporam w najbliższych 2 tygodniach myślę
.
Nie przyjmowaćI kupić jakie się chce
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
O tym rytmie dnia nam też mówili, ale dopiero jak dziecko będzie mieć kilka miesięcy. Wcześniej i tak podobno nie ogarnia tego za bardzo
A co do podmywania się, to podobno hitem jest szare mydło Białego Jelenia i takie też kupiłam, pomimo, że mam swój sprawdzony płyn od lat. Położne mówiły, że przez tyle lat, co pracują, to szare mydło wygrywa.ss, lili_madlen lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
lili_madlen wrote:Kolejny dzien walki z upalami ..
Brzuszki sliczne no i te figurki
Co do gosci to tez mam sporo obaw poniewaz mamy male mieszkanie 36m (jestesmy w trakcie budowy) i wystarczy polozyc dwa spioszki jedna pieluszke i juz sie robi balagan na tak malym metrazu ..o znajomych sie nie boje ale bardziej tesciowa ktora ma do nas po drodze ze tak powiem
Nad czestotliwoscia kapieli sie wacham w gre wchodzi codziennie albo co dwa dni. Codziennie bo fajnie jest zachowac plan dnia i rytm takiego maluszka a co 2 dni bo nie ma uwazam potrzeby fizjologicznej codziennych kapieli w porze jesienno-zimowej
Chcialam isc na usg 3d i uslyszalam ze juz za pozno (?!) bo niby nie bedzie nic widac ...podzwonie jeszcze chyba w inne miejsca bo cos mi sie wierzyc nie chce..
Mnie też powiedzieli w jednej klinice, że już się nie wykonuje. Nawet jaroszka pomagała mi szukać i znalazłam taki gabinet, gdzie się robijaroszka lubi tę wiadomość
-
nie doczytam was, mam zjebany humor i w ogóle kurwa mać! szkoda gadać. są ludzie i parapety
na wizycie u gina, jak zwykle "wszystko ok", widziałam buzię synka w 2D (wyglądał jak upiór jakiś), szyjka "taka, jaka powinna być na ten etap ciąży" i usłyszałam serduszko małego (co mnie wzruszyło
).
Kolejna wizyta za 2 tyg. I mam znowu HIV zrobić, tokso i jakieś 2 inne testy. -
Ss no moze masz racje, moze na poczatku taka delikatna skorka malucha nie potrzebuje tak czestego zmywania tej bariery ochronnej a potem jak maluch swiadomy bardziej to faktycznie qarto bedzie zachowac ten rytm dnia
No pani w rejstracji powiedziala mi dzis ze za pozno bo oni tak od 24-28 tyg robia i ze jesli chce to ok ale to kosztuje 300 zl i ze nikt mi nie odda jak nie bedzie nic widac ..a ze chcialam zrobic i tak malemu echo serca i bylam juz tam to wybralam zwykle 2D bo ostatnio nie mogla czegos tam zbadac bo byl tylem chyba pbroconyw kazdym razie serduszko super no a tego 3d poszukam w innym miejscu
-
polkosia wrote:O tym rytmie dnia nam też mówili, ale dopiero jak dziecko będzie mieć kilka miesięcy. Wcześniej i tak podobno nie ogarnia tego za bardzo
A co do podmywania się, to podobno hitem jest szare mydło Białego Jelenia i takie też kupiłam, pomimo, że mam swój sprawdzony płyn od lat. Położne mówiły, że przez tyle lat, co pracują, to szare mydło wygrywa.polkosia lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:Nie przyjmować
I kupić jakie się chce
właśnie jak to usłyszałam to się popłakałam że już nic sobie sama kupić nie mogę. Wózek - dostanę jaki ktoś sobie wybrał i już zaakceptowałam bo gondola jest duża więc - niech będzie.
Ubranka dobrze jest dostać bo wiadomo że dużo potrzeba i maluchy szybko wyrastają a zawsze sobie można dokupić.
Jak już usłyszałam o łóżeczku to się poryczałam bo stwierdziłam że na nic nie mam wpływu! a M już powiedział że bierzemy i zadowolony mnie poinformował - on nie rozumie tego że chcę nowe itd. i mam przeznaczoną na to kasę
Głupio mi teraz już to odkręcać bo więcej zamieszania będzie niż potrzeba... -
Polkosia ja jestem z Poznania . Tez mi cos smierdzoalo z tym ze tylko do 28 tyg. no a jak jeszcze powiedziala 300 zl to troche sie zniechecilam . Teoretycznie stolica zazwyczaj bywala drozsza no ale jak tu widac nie ma reguly tu w cenie byla plytka i fotki. A najtansze znalazlam za 250zl 3 fotki na papierze jak z usg bez plytki
-
lili_madlen wrote:Polkosia ja jestem z Poznania . Tez mi cos smierdzoalo z tym ze tylko do 28 tyg. no a jak jeszcze powiedziala 300 zl to troche sie zniechecilam . Teoretycznie stolica zazwyczaj bywala drozsza no ale jak tu widac nie ma reguly tu w cenie byla plytka i fotki. A najtansze znalazlam za 250zl 3 fotki na papierze jak z usg bez plytki