Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka ja mam tylko rzeczy do szpitala :) - większość przynajmniej :).
    Jutro mam dostać przesyłkę ze Smyka z rzeczami 56-62 - kupiłam kilka żeby mieć nowe, a resztę w weekend mam zabrać od rodziny (tak samo wózek i łóżeczko).
    Okazało się właśnie że łóżeczko też dostanę - chciałam sobie kupić sama takie jak ja chcę białe piękne, ale okazało się że dostaniemy więc co zrobić...

I tyle mam :), a z resztą się uporam w najbliższych 2 tygodniach myślę :).

annggela, Arielka lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ss Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ja mam troche tak jak ty z tym kapaniem dylemat a.le mysle ze poki to bedzie malenstwo to co dwa dni zeby faktycznie skory nie przesuszac a jak ciut podrosnie to codziennie zeby wpadl w rytm dnia.
    Moja gin robi 3d 4d od 32tyg dopiero,wiec ciekawe czemu za pozno?:/

lili_madlen lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam dzis nawet sily robic obiadu wiec chyba tylko pojde na latwizne i wsadze cala kure do piekarnika i wsio...:)

Moj brzuch w sumie nie taki duzy wrecz maly jak na ciazowy, ale tlumcze sobie to tym ze ogolnie nie jestem szczupla wiec pewnie on sie tak gubi w tym wszystkim :P.
    Jednak uciska coraz bardziej chyba na przepone bo zaczyna mnie zatykac w pewnych pozycjach i mam problemy ze swobodnym oddechem , ale coz takie to uroki ciazy :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili_madlen wrote:
    Kolejny dzien walki z upalami ..

Brzuszki sliczne no i te figurki :D

Co do gosci to tez mam sporo obaw poniewaz mamy male mieszkanie 36m (jestesmy w trakcie budowy) i wystarczy polozyc dwa spioszki jedna pieluszke i juz sie robi balagan na tak malym metrazu ..o znajomych sie nie boje ale bardziej tesciowa ktora ma do nas po drodze ze tak powiem :/

Nad czestotliwoscia kapieli sie wacham w gre wchodzi codziennie albo co dwa dni. Codziennie bo fajnie jest zachowac plan dnia i rytm takiego maluszka a co 2 dni bo nie ma uwazam potrzeby fizjologicznej codziennych kapieli w porze jesienno-zimowej :)

Chcialam isc na usg 3d i uslyszalam ze juz za pozno (?!) bo niby nie bedzie nic widac ...podzwonie jeszcze chyba w inne miejsca bo cos mi sie wierzyc nie chce..

No coś Ty!!! 33 tc to podobno najlepszy czas na 3D. Ja byłam w 27 tc i buzia jeszcze nie była taka "do porodu" :) Teraz w piątek idę znów ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Arielka ja mam tylko rzeczy do szpitala :) - większość przynajmniej :).
    Jutro mam dostać przesyłkę ze Smyka z rzeczami 56-62 - kupiłam kilka żeby mieć nowe, a resztę w weekend mam zabrać od rodziny (tak samo wózek i łóżeczko).
    Okazało się właśnie że łóżeczko też dostanę - chciałam sobie kupić sama takie jak ja chcę białe piękne, ale okazało się że dostaniemy więc co zrobić...

I tyle mam :), a z resztą się uporam w najbliższych 2 tygodniach myślę :).

Nie przyjmować :P I kupić jakie się chce ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym rytmie dnia nam też mówili, ale dopiero jak dziecko będzie mieć kilka miesięcy. Wcześniej i tak podobno nie ogarnia tego za bardzo ;)

A co do podmywania się, to podobno hitem jest szare mydło Białego Jelenia i takie też kupiłam, pomimo, że mam swój sprawdzony płyn od lat. Położne mówiły, że przez tyle lat, co pracują, to szare mydło wygrywa.

ss, lili_madlen lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    .... Moim zdaniem to wprowadzenie rutyny, np codziennie o 20 kapiel i maly bedzie wiedzial ze to pora na spanie.

Racja z ta rutyna :)

ZakręconaOna, annggela lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili_madlen wrote:
    Kolejny dzien walki z upalami ..

Brzuszki sliczne no i te figurki :D

Co do gosci to tez mam sporo obaw poniewaz mamy male mieszkanie 36m (jestesmy w trakcie budowy) i wystarczy polozyc dwa spioszki jedna pieluszke i juz sie robi balagan na tak malym metrazu ..o znajomych sie nie boje ale bardziej tesciowa ktora ma do nas po drodze ze tak powiem :/

Nad czestotliwoscia kapieli sie wacham w gre wchodzi codziennie albo co dwa dni. Codziennie bo fajnie jest zachowac plan dnia i rytm takiego maluszka a co 2 dni bo nie ma uwazam potrzeby fizjologicznej codziennych kapieli w porze jesienno-zimowej :)

Chcialam isc na usg 3d i uslyszalam ze juz za pozno (?!) bo niby nie bedzie nic widac ...podzwonie jeszcze chyba w inne miejsca bo cos mi sie wierzyc nie chce..

Mnie też powiedzieli w jednej klinice, że już się nie wykonuje. Nawet jaroszka pomagała mi szukać i znalazłam taki gabinet, gdzie się robi

jaroszka lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez mówili ze 32/33 to najlepszy czas na 3d :)

polkosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie doczytam was, mam zjebany humor i w ogóle kurwa mać! szkoda gadać. są ludzie i parapety :/ :/ :/

na wizycie u gina, jak zwykle "wszystko ok", widziałam buzię synka w 2D (wyglądał jak upiór jakiś :P), szyjka "taka, jaka powinna być na ten etap ciąży" i usłyszałam serduszko małego (co mnie wzruszyło <3).

Kolejna wizyta za 2 tyg. I mam znowu HIV zrobić, tokso i jakieś 2 inne testy.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia no podobno właśnie z tym szarym mydlem i tez mam zamiar kupić białego jelenia

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss no moze masz racje, moze na poczatku taka delikatna skorka malucha nie potrzebuje tak czestego zmywania tej bariery ochronnej a potem jak maluch swiadomy bardziej to faktycznie qarto bedzie zachowac ten rytm dnia :)

No pani w rejstracji powiedziala mi dzis ze za pozno bo oni tak od 24-28 tyg robia i ze jesli chce to ok ale to kosztuje 300 zl i ze nikt mi nie odda jak nie bedzie nic widac ..a ze chcialam zrobic i tak malemu echo serca i bylam juz tam to wybralam zwykle 2D bo ostatnio nie mogla czegos tam zbadac bo byl tylem chyba pbrocony :) w kazdym razie serduszko super no a tego 3d poszukam w innym miejscu :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona co jest ? ;/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ss Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    O tym rytmie dnia nam też mówili, ale dopiero jak dziecko będzie mieć kilka miesięcy. Wcześniej i tak podobno nie ogarnia tego za bardzo ;)

A co do podmywania się, to podobno hitem jest szare mydło Białego Jelenia i takie też kupiłam, pomimo, że mam swój sprawdzony płyn od lat. Położne mówiły, że przez tyle lat, co pracują, to szare mydło wygrywa.
    No i tu tak samo uwazam;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, poszukaj koniecznie, bo to nawet jakoś drogo. To ja w Wawie płacę 200 z nagraniem na płytę. A skąd jesteś?

Marcia28 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Nie przyjmować :P I kupić jakie się chce ;)

właśnie jak to usłyszałam to się popłakałam że już nic sobie sama kupić nie mogę. Wózek - dostanę jaki ktoś sobie wybrał i już zaakceptowałam bo gondola jest duża więc - niech będzie.
    Ubranka dobrze jest dostać bo wiadomo że dużo potrzeba i maluchy szybko wyrastają a zawsze sobie można dokupić.
    Jak już usłyszałam o łóżeczku to się poryczałam bo stwierdziłam że na nic nie mam wpływu! a M już powiedział że bierzemy i zadowolony mnie poinformował - on nie rozumie tego że chcę nowe itd. i mam przeznaczoną na to kasę :/
    Głupio mi teraz już to odkręcać bo więcej zamieszania będzie niż potrzeba...

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja place za 3/4 D 250 zl w Łodzi z płyta i fotkami

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola chusteczkowo powiem Ci ;/ fajnie ze chcą dac prezenty ale jednak no o czymś powinnas decydować :/ tak samo maz powien najpierw pogadac z toba a później podjąć wspólną decyzje

ola.321, annggela lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja jestem z Poznania . Tez mi cos smierdzoalo z tym ze tylko do 28 tyg. no a jak jeszcze powiedziala 300 zl to troche sie zniechecilam . Teoretycznie stolica zazwyczaj bywala drozsza no ale jak tu widac nie ma reguly tu w cenie byla plytka i fotki. A najtansze znalazlam za 250zl 3 fotki na papierze jak z usg bez plytki :\

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili_madlen wrote:
    Polkosia ja jestem z Poznania . Tez mi cos smierdzoalo z tym ze tylko do 28 tyg. no a jak jeszcze powiedziala 300 zl to troche sie zniechecilam . Teoretycznie stolica zazwyczaj bywala drozsza no ale jak tu widac nie ma reguly tu w cenie byla plytka i fotki. A najtansze znalazlam za 250zl 3 fotki na papierze jak z usg bez plytki :\
    To dużo ! U mnie jest płyta za 30 zl tam jak na NFZ idziesz a jak prywatnie to w 250 masz płytę i 7 zdjęć , 2 są z 2D , 3 są z 3D i 2 z 4D :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 1709 1710 1711 1712 1713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ