X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka ja mam tylko rzeczy do szpitala :) - większość przynajmniej :).
    Jutro mam dostać przesyłkę ze Smyka z rzeczami 56-62 - kupiłam kilka żeby mieć nowe, a resztę w weekend mam zabrać od rodziny (tak samo wózek i łóżeczko).
    Okazało się właśnie że łóżeczko też dostanę - chciałam sobie kupić sama takie jak ja chcę białe piękne, ale okazało się że dostaniemy więc co zrobić...

I tyle mam :), a z resztą się uporam w najbliższych 2 tygodniach myślę :).

annggela, Arielka lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ss Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ja mam troche tak jak ty z tym kapaniem dylemat a.le mysle ze poki to bedzie malenstwo to co dwa dni zeby faktycznie skory nie przesuszac a jak ciut podrosnie to codziennie zeby wpadl w rytm dnia.
    Moja gin robi 3d 4d od 32tyg dopiero,wiec ciekawe czemu za pozno?:/

lili_madlen lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam dzis nawet sily robic obiadu wiec chyba tylko pojde na latwizne i wsadze cala kure do piekarnika i wsio...:)

Moj brzuch w sumie nie taki duzy wrecz maly jak na ciazowy, ale tlumcze sobie to tym ze ogolnie nie jestem szczupla wiec pewnie on sie tak gubi w tym wszystkim :P.
    Jednak uciska coraz bardziej chyba na przepone bo zaczyna mnie zatykac w pewnych pozycjach i mam problemy ze swobodnym oddechem , ale coz takie to uroki ciazy :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili_madlen wrote:
    Kolejny dzien walki z upalami ..

Brzuszki sliczne no i te figurki :D

Co do gosci to tez mam sporo obaw poniewaz mamy male mieszkanie 36m (jestesmy w trakcie budowy) i wystarczy polozyc dwa spioszki jedna pieluszke i juz sie robi balagan na tak malym metrazu ..o znajomych sie nie boje ale bardziej tesciowa ktora ma do nas po drodze ze tak powiem :/

Nad czestotliwoscia kapieli sie wacham w gre wchodzi codziennie albo co dwa dni. Codziennie bo fajnie jest zachowac plan dnia i rytm takiego maluszka a co 2 dni bo nie ma uwazam potrzeby fizjologicznej codziennych kapieli w porze jesienno-zimowej :)

Chcialam isc na usg 3d i uslyszalam ze juz za pozno (?!) bo niby nie bedzie nic widac ...podzwonie jeszcze chyba w inne miejsca bo cos mi sie wierzyc nie chce..

No coś Ty!!! 33 tc to podobno najlepszy czas na 3D. Ja byłam w 27 tc i buzia jeszcze nie była taka "do porodu" :) Teraz w piątek idę znów ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Arielka ja mam tylko rzeczy do szpitala :) - większość przynajmniej :).
    Jutro mam dostać przesyłkę ze Smyka z rzeczami 56-62 - kupiłam kilka żeby mieć nowe, a resztę w weekend mam zabrać od rodziny (tak samo wózek i łóżeczko).
    Okazało się właśnie że łóżeczko też dostanę - chciałam sobie kupić sama takie jak ja chcę białe piękne, ale okazało się że dostaniemy więc co zrobić...

I tyle mam :), a z resztą się uporam w najbliższych 2 tygodniach myślę :).

Nie przyjmować :P I kupić jakie się chce ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym rytmie dnia nam też mówili, ale dopiero jak dziecko będzie mieć kilka miesięcy. Wcześniej i tak podobno nie ogarnia tego za bardzo ;)

A co do podmywania się, to podobno hitem jest szare mydło Białego Jelenia i takie też kupiłam, pomimo, że mam swój sprawdzony płyn od lat. Położne mówiły, że przez tyle lat, co pracują, to szare mydło wygrywa.

ss, lili_madlen lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    .... Moim zdaniem to wprowadzenie rutyny, np codziennie o 20 kapiel i maly bedzie wiedzial ze to pora na spanie.

Racja z ta rutyna :)

ZakręconaOna, annggela lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili_madlen wrote:
    Kolejny dzien walki z upalami ..

Brzuszki sliczne no i te figurki :D

Co do gosci to tez mam sporo obaw poniewaz mamy male mieszkanie 36m (jestesmy w trakcie budowy) i wystarczy polozyc dwa spioszki jedna pieluszke i juz sie robi balagan na tak malym metrazu ..o znajomych sie nie boje ale bardziej tesciowa ktora ma do nas po drodze ze tak powiem :/

Nad czestotliwoscia kapieli sie wacham w gre wchodzi codziennie albo co dwa dni. Codziennie bo fajnie jest zachowac plan dnia i rytm takiego maluszka a co 2 dni bo nie ma uwazam potrzeby fizjologicznej codziennych kapieli w porze jesienno-zimowej :)

Chcialam isc na usg 3d i uslyszalam ze juz za pozno (?!) bo niby nie bedzie nic widac ...podzwonie jeszcze chyba w inne miejsca bo cos mi sie wierzyc nie chce..

Mnie też powiedzieli w jednej klinice, że już się nie wykonuje. Nawet jaroszka pomagała mi szukać i znalazłam taki gabinet, gdzie się robi

jaroszka lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez mówili ze 32/33 to najlepszy czas na 3d :)

polkosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie doczytam was, mam zjebany humor i w ogóle kurwa mać! szkoda gadać. są ludzie i parapety :/ :/ :/

na wizycie u gina, jak zwykle "wszystko ok", widziałam buzię synka w 2D (wyglądał jak upiór jakiś :P), szyjka "taka, jaka powinna być na ten etap ciąży" i usłyszałam serduszko małego (co mnie wzruszyło <3).

Kolejna wizyta za 2 tyg. I mam znowu HIV zrobić, tokso i jakieś 2 inne testy.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia no podobno właśnie z tym szarym mydlem i tez mam zamiar kupić białego jelenia

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss no moze masz racje, moze na poczatku taka delikatna skorka malucha nie potrzebuje tak czestego zmywania tej bariery ochronnej a potem jak maluch swiadomy bardziej to faktycznie qarto bedzie zachowac ten rytm dnia :)

No pani w rejstracji powiedziala mi dzis ze za pozno bo oni tak od 24-28 tyg robia i ze jesli chce to ok ale to kosztuje 300 zl i ze nikt mi nie odda jak nie bedzie nic widac ..a ze chcialam zrobic i tak malemu echo serca i bylam juz tam to wybralam zwykle 2D bo ostatnio nie mogla czegos tam zbadac bo byl tylem chyba pbrocony :) w kazdym razie serduszko super no a tego 3d poszukam w innym miejscu :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona co jest ? ;/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ss Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    O tym rytmie dnia nam też mówili, ale dopiero jak dziecko będzie mieć kilka miesięcy. Wcześniej i tak podobno nie ogarnia tego za bardzo ;)

A co do podmywania się, to podobno hitem jest szare mydło Białego Jelenia i takie też kupiłam, pomimo, że mam swój sprawdzony płyn od lat. Położne mówiły, że przez tyle lat, co pracują, to szare mydło wygrywa.
    No i tu tak samo uwazam;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, poszukaj koniecznie, bo to nawet jakoś drogo. To ja w Wawie płacę 200 z nagraniem na płytę. A skąd jesteś?

Marcia28 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Nie przyjmować :P I kupić jakie się chce ;)

właśnie jak to usłyszałam to się popłakałam że już nic sobie sama kupić nie mogę. Wózek - dostanę jaki ktoś sobie wybrał i już zaakceptowałam bo gondola jest duża więc - niech będzie.
    Ubranka dobrze jest dostać bo wiadomo że dużo potrzeba i maluchy szybko wyrastają a zawsze sobie można dokupić.
    Jak już usłyszałam o łóżeczku to się poryczałam bo stwierdziłam że na nic nie mam wpływu! a M już powiedział że bierzemy i zadowolony mnie poinformował - on nie rozumie tego że chcę nowe itd. i mam przeznaczoną na to kasę :/
    Głupio mi teraz już to odkręcać bo więcej zamieszania będzie niż potrzeba...

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja place za 3/4 D 250 zl w Łodzi z płyta i fotkami

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola chusteczkowo powiem Ci ;/ fajnie ze chcą dac prezenty ale jednak no o czymś powinnas decydować :/ tak samo maz powien najpierw pogadac z toba a później podjąć wspólną decyzje

ola.321, annggela lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja jestem z Poznania . Tez mi cos smierdzoalo z tym ze tylko do 28 tyg. no a jak jeszcze powiedziala 300 zl to troche sie zniechecilam . Teoretycznie stolica zazwyczaj bywala drozsza no ale jak tu widac nie ma reguly tu w cenie byla plytka i fotki. A najtansze znalazlam za 250zl 3 fotki na papierze jak z usg bez plytki :\

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili_madlen wrote:
    Polkosia ja jestem z Poznania . Tez mi cos smierdzoalo z tym ze tylko do 28 tyg. no a jak jeszcze powiedziala 300 zl to troche sie zniechecilam . Teoretycznie stolica zazwyczaj bywala drozsza no ale jak tu widac nie ma reguly tu w cenie byla plytka i fotki. A najtansze znalazlam za 250zl 3 fotki na papierze jak z usg bez plytki :\
    To dużo ! U mnie jest płyta za 30 zl tam jak na NFZ idziesz a jak prywatnie to w 250 masz płytę i 7 zdjęć , 2 są z 2D , 3 są z 3D i 2 z 4D :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 1709 1710 1711 1712 1713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ