X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Pisałyśmy o zwykłym, szarym mydle :)
    to chyba coś mi się pomyliło :) dzięki

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • soraya Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś u stomatologa i nie mogłam się oderwać od fotela jak wstawałam, miał wyściółkę z flizeliny, przykleiłam sie :P
    Niunia fikała tak śmiesznie jakby mnie boksowała piąstkami :)
    Wiecie co nie mogę w tym upale przechodzić koło zsypu i kontenerów, myślałam że haftnę jak wyrzucałam śmieci. Zacap jak cholera i kupa much i pszczół, a prostaki odemnie z bloku nie umieją drzwi od zsypu zamknąć.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanko odnośnie waszych brodawek ;) dzis zauwazylam ze zjaśniały mi otoczki i zrobiły się lekko opuchnięte. Zauważyła to któraś z Was u siebie?

iv09hdge6yql001e.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Wiedźma a myślałam że to ja jestem jakis dziwny przypadek że w głowie kłebia mi sie takie myśli . Jdnego dnia jestem TYLKO szcześliwa a nastepnego właśnie pojawiaja się myśli typu " czy bede umiałą sie zająć dzieckiem , przecież nie wiem wszystkiego wiec jak sama mam przekazac najważniejsze wartości które ukształtuja małego człowieka w jego przyszłym życiu..".. a potem znowu tylko szczęście :P

To chyba te hormony :D

A co do piersi to mi pojawiły się plamy na brodawkach, nie wiem czy o to chodzi .. plamy sa w każdym razie ciemne :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu myślę że nie masz się co martwić z tymi bólami brzucha, powiem szczerze że też miałam takie bole brzucha jak na @ z tym ze byly słabsze a jednak bole byly w dole brzucha,Malo tego bolalo przez kilka dni
    Jeśli nic się nie dzieje poza tym to chyba może tak być ;)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, najważniejsze, że tak miewacie, bo wtedy jestem spokojniejsza :) Na razie leżę z nogami wyżej i jest OK :)

aanaa lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak ma byc ! Odpoczywaj nogi do gory parowka do lozka i relax ! A jak robotnicy ? Jutro tez czeka Cie poranne wstawanie ?

Wiedzma bedziesz najlepsza mama i na pewno nie zrobisz krzywdy Hanulce ! :* Znam te kryzysy... ale poradzimy sobie wszystkie z naszymi maluchami !

Ciesze sie ze u was jakies burze i troche ulzy te powietrze , tak jak mowilam w DE chlodno i za okolo 2 dni wszystko do was przyjdzie , wytrzymajcie jeszcze troszke , dmuchne i wszystko do was poleci ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro Marcin w domu, więc on wstanie :) A robota już cicha, więc mnie nie obudzą.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dzisiejszym dniu stresów, brzucho mnie napieprza też. Byliśmy na kolacji, ale oczywiście to już koniec atrakcji na dzień dzisiejszy dla L :( Do dupy ma te urodziny. Ja teraz leżę, wzięłam nospę, bo mnie zaciska za bardzo, a on poszedł mecz oglądać. Najs :( Mały na dodatek tak mnie tłucze i jest mi duszno, i w ogóle dzień beznadziejny.

Jedyny plus, że z małym wszystko ok i posłuchałam jego serducha chwilę. Szkoda, że L nie mógł :(

A L ma jutro wolne, więc trochę pobędziemy razem (kisząc się w mieszkaniu pewnie :/)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 20:32

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona , przykro mi ze zle sie czujesz :( ale najwazniejsze ze jestes w domku razem z L , ale wiem co czujesz ja w urodziny mojego wyladowalam w szpitalu z moimi siuskami... i tez az sie poplakalam ze ma takie urodziny ... ale tak jak mowisz najwazniejsze ze z maluszkiem wszystko okej , lez i odpoczywaj :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia i zakocona odpoczywajcie, bez stresikow .... Relaxxxxx ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dzięki, najważniejsze, że tak miewacie, bo wtedy jestem spokojniejsza :) Na razie leżę z nogami wyżej i jest OK :)

Polkosia, a nie powinnas miec w tym czasie miesiaczki?
    ja mam takie bole jak na okres i potem sprawdzam i sie okazuje, ze wypadalaby mi normalnie miesiaczka.
    kilka dziewczyn na forum tez tak mialo i jak im napisalam to samo co Tobie teraz to sie okazywalo, ze okres w tym czasie powinny miec.

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie, sprawdzałam już wcześniej, bo w I tr. miałam plamienia zawsze w terminie @. Najdziwniejsze jest to, że od tamtej pory czuję ruchy tylko na dole. Chyba niemożliwe, żeby się mała teraz przekręciła głową do góry? O_o

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dzis sobie czytalam o bolach podbrzusza w ciazy i faktycznie jak pisze jaroszka tez natknelam sie na info ze takie bole wystepuja w czasie miesiaczki ktora normalnie powinna byc o tym czasie :)

Wiec pewnie cos w tym jest :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka Ja miałam takie delikatne odczucia w terminach okresu do 3 miesiąca ciąży ale nie bóle a dziwne cmienia chwilowe .
    Polkosia a możliwe !!!! Mnie bardzo brzuch bolal parę dni temu co do położnej szlam , 3 dni po miałam USG i okazało się ze mały przekrecil się głową w dol wiec możliwe ze i to u mnie taki bol powodowało , wiesz jakby nie patrzec nasze dzieci maleńkie juz nie są i każdy ruch odczuwamy a co dopiero przekrecenie się .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona trzymaj sie! jutro też jest dzień :)

Dziewczynki ja to dzisiaj na tym forum wpadam i wypadam jak filip z konopi :)
    Zabiegana byłam i sporo załatwiłam, m.in rozmawiałam z położną i zdecydowałam się ją "zarezerwować" ufffff, a bałam sie, że już nie będą dostępne, bo te kobiety z żelaznej są mega rozchwytywane. Odczułam taką ulgę...naprawdę było mi to potrzebne :)

Zaliczyłam wizytę u teściówki, od której wzięłam zdjęcia mojego męża z lat 0-18! Szykuje dla niego jeszcze jeden prezent taką makietę ze zdjęciami "30 lat - 30 zdjęć z życia Marcina" :)jeszcze musze odwiedzić jego przyjaciela żeby dopełnić te fotki, a resztę to mam w kompie, bo od 20 roku życia jesteśmy już parą :D

Wybrałam też już tort i dekoracje...ciagle pracuje nad menu....

Zapisałam się na USG III trymestru na 3 wrzesnia to bedzie skonczony 32 tydzien.
    Polkosia ide do Pietrasika na Jerozolimskich - ładne fotki Ci zrobił? jednak tam nie maja takiego dobrego sprzętu jak w Wilanowie...

annggela lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czulam ruchy od dwoch dni na dole nad samym spojeniem i dzis sie dowiedzialam ze Niko sie przekrecil i wisi glowa w dol wiec obstawiam ze wlasnie dwa dni temu sie przekrecil bo mial bardzo aktywny dzien wlasnie dwa dni temu :) i czuje ucisk na pecherz ale tylko jak chodze wprost proporcjonalnie do kazdego stawianego kroku jakby mial z pecherza amortyzacje do glowki np :p

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Właśnie nie, sprawdzałam już wcześniej, bo w I tr. miałam plamienia zawsze w terminie @. Najdziwniejsze jest to, że od tamtej pory czuję ruchy tylko na dole. Chyba niemożliwe, żeby się mała teraz przekręciła głową do góry? O_o

Wszystko jest możliwe Polkosia, aczkolwiek oby nie!

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, fatalne fotki, prawie nic nie widać, ledwo zarys główki :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholercia, ciekawe. Dobrze, że w piątek to USG, bo chyba zwariuję z tej niepewności. Muszę też poprosić, by sprawdził spojenie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1713 1714 1715 1716 1717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ