X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Pisałyśmy o zwykłym, szarym mydle :)
    to chyba coś mi się pomyliło :) dzięki

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • soraya Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś u stomatologa i nie mogłam się oderwać od fotela jak wstawałam, miał wyściółkę z flizeliny, przykleiłam sie :P
    Niunia fikała tak śmiesznie jakby mnie boksowała piąstkami :)
    Wiecie co nie mogę w tym upale przechodzić koło zsypu i kontenerów, myślałam że haftnę jak wyrzucałam śmieci. Zacap jak cholera i kupa much i pszczół, a prostaki odemnie z bloku nie umieją drzwi od zsypu zamknąć.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanko odnośnie waszych brodawek ;) dzis zauwazylam ze zjaśniały mi otoczki i zrobiły się lekko opuchnięte. Zauważyła to któraś z Was u siebie?

iv09hdge6yql001e.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Wiedźma a myślałam że to ja jestem jakis dziwny przypadek że w głowie kłebia mi sie takie myśli . Jdnego dnia jestem TYLKO szcześliwa a nastepnego właśnie pojawiaja się myśli typu " czy bede umiałą sie zająć dzieckiem , przecież nie wiem wszystkiego wiec jak sama mam przekazac najważniejsze wartości które ukształtuja małego człowieka w jego przyszłym życiu..".. a potem znowu tylko szczęście :P

To chyba te hormony :D

A co do piersi to mi pojawiły się plamy na brodawkach, nie wiem czy o to chodzi .. plamy sa w każdym razie ciemne :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu myślę że nie masz się co martwić z tymi bólami brzucha, powiem szczerze że też miałam takie bole brzucha jak na @ z tym ze byly słabsze a jednak bole byly w dole brzucha,Malo tego bolalo przez kilka dni
    Jeśli nic się nie dzieje poza tym to chyba może tak być ;)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, najważniejsze, że tak miewacie, bo wtedy jestem spokojniejsza :) Na razie leżę z nogami wyżej i jest OK :)

aanaa lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak ma byc ! Odpoczywaj nogi do gory parowka do lozka i relax ! A jak robotnicy ? Jutro tez czeka Cie poranne wstawanie ?

Wiedzma bedziesz najlepsza mama i na pewno nie zrobisz krzywdy Hanulce ! :* Znam te kryzysy... ale poradzimy sobie wszystkie z naszymi maluchami !

Ciesze sie ze u was jakies burze i troche ulzy te powietrze , tak jak mowilam w DE chlodno i za okolo 2 dni wszystko do was przyjdzie , wytrzymajcie jeszcze troszke , dmuchne i wszystko do was poleci ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro Marcin w domu, więc on wstanie :) A robota już cicha, więc mnie nie obudzą.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dzisiejszym dniu stresów, brzucho mnie napieprza też. Byliśmy na kolacji, ale oczywiście to już koniec atrakcji na dzień dzisiejszy dla L :( Do dupy ma te urodziny. Ja teraz leżę, wzięłam nospę, bo mnie zaciska za bardzo, a on poszedł mecz oglądać. Najs :( Mały na dodatek tak mnie tłucze i jest mi duszno, i w ogóle dzień beznadziejny.

Jedyny plus, że z małym wszystko ok i posłuchałam jego serducha chwilę. Szkoda, że L nie mógł :(

A L ma jutro wolne, więc trochę pobędziemy razem (kisząc się w mieszkaniu pewnie :/)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 20:32

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona , przykro mi ze zle sie czujesz :( ale najwazniejsze ze jestes w domku razem z L , ale wiem co czujesz ja w urodziny mojego wyladowalam w szpitalu z moimi siuskami... i tez az sie poplakalam ze ma takie urodziny ... ale tak jak mowisz najwazniejsze ze z maluszkiem wszystko okej , lez i odpoczywaj :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia i zakocona odpoczywajcie, bez stresikow .... Relaxxxxx ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dzięki, najważniejsze, że tak miewacie, bo wtedy jestem spokojniejsza :) Na razie leżę z nogami wyżej i jest OK :)

Polkosia, a nie powinnas miec w tym czasie miesiaczki?
    ja mam takie bole jak na okres i potem sprawdzam i sie okazuje, ze wypadalaby mi normalnie miesiaczka.
    kilka dziewczyn na forum tez tak mialo i jak im napisalam to samo co Tobie teraz to sie okazywalo, ze okres w tym czasie powinny miec.

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie, sprawdzałam już wcześniej, bo w I tr. miałam plamienia zawsze w terminie @. Najdziwniejsze jest to, że od tamtej pory czuję ruchy tylko na dole. Chyba niemożliwe, żeby się mała teraz przekręciła głową do góry? O_o

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dzis sobie czytalam o bolach podbrzusza w ciazy i faktycznie jak pisze jaroszka tez natknelam sie na info ze takie bole wystepuja w czasie miesiaczki ktora normalnie powinna byc o tym czasie :)

Wiec pewnie cos w tym jest :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka Ja miałam takie delikatne odczucia w terminach okresu do 3 miesiąca ciąży ale nie bóle a dziwne cmienia chwilowe .
    Polkosia a możliwe !!!! Mnie bardzo brzuch bolal parę dni temu co do położnej szlam , 3 dni po miałam USG i okazało się ze mały przekrecil się głową w dol wiec możliwe ze i to u mnie taki bol powodowało , wiesz jakby nie patrzec nasze dzieci maleńkie juz nie są i każdy ruch odczuwamy a co dopiero przekrecenie się .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona trzymaj sie! jutro też jest dzień :)

Dziewczynki ja to dzisiaj na tym forum wpadam i wypadam jak filip z konopi :)
    Zabiegana byłam i sporo załatwiłam, m.in rozmawiałam z położną i zdecydowałam się ją "zarezerwować" ufffff, a bałam sie, że już nie będą dostępne, bo te kobiety z żelaznej są mega rozchwytywane. Odczułam taką ulgę...naprawdę było mi to potrzebne :)

Zaliczyłam wizytę u teściówki, od której wzięłam zdjęcia mojego męża z lat 0-18! Szykuje dla niego jeszcze jeden prezent taką makietę ze zdjęciami "30 lat - 30 zdjęć z życia Marcina" :)jeszcze musze odwiedzić jego przyjaciela żeby dopełnić te fotki, a resztę to mam w kompie, bo od 20 roku życia jesteśmy już parą :D

Wybrałam też już tort i dekoracje...ciagle pracuje nad menu....

Zapisałam się na USG III trymestru na 3 wrzesnia to bedzie skonczony 32 tydzien.
    Polkosia ide do Pietrasika na Jerozolimskich - ładne fotki Ci zrobił? jednak tam nie maja takiego dobrego sprzętu jak w Wilanowie...

annggela lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czulam ruchy od dwoch dni na dole nad samym spojeniem i dzis sie dowiedzialam ze Niko sie przekrecil i wisi glowa w dol wiec obstawiam ze wlasnie dwa dni temu sie przekrecil bo mial bardzo aktywny dzien wlasnie dwa dni temu :) i czuje ucisk na pecherz ale tylko jak chodze wprost proporcjonalnie do kazdego stawianego kroku jakby mial z pecherza amortyzacje do glowki np :p

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Właśnie nie, sprawdzałam już wcześniej, bo w I tr. miałam plamienia zawsze w terminie @. Najdziwniejsze jest to, że od tamtej pory czuję ruchy tylko na dole. Chyba niemożliwe, żeby się mała teraz przekręciła głową do góry? O_o

Wszystko jest możliwe Polkosia, aczkolwiek oby nie!

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, fatalne fotki, prawie nic nie widać, ledwo zarys główki :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholercia, ciekawe. Dobrze, że w piątek to USG, bo chyba zwariuję z tej niepewności. Muszę też poprosić, by sprawdził spojenie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1713 1714 1715 1716 1717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ