Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaroszka oooo ale mialas dzien faktycznie !
Przygotowania pełna para widze ale bedzie zadowolony mężulek oohoho
Moj jak konczyl o 20/21 to dzis jak na zlosc bedzie dluzej niz 22.. a chcialam zrobic kolacjke swiece eh ... i tyle z tego ale moze nie zasne i dam rade -
polkosia wrote:Jaroszka, fatalne fotki, prawie nic nie widać, ledwo zarys główki
czyli wszedzie maja ten sam sprzet...pamietasz jak kiedys pisalam o tym jak bylam na USG na życzenie w 26 tc? wsciekla bylam potwornie! a baba mi wmawiała przez telefon, ze wszedzie mają 3D, a w Wilanowie jest 4D....
będziesz szła gdzieś odpłatnie? bo ja to bym chciała mieć z tego okresu chociaż jedną fotke.... -
No ja na życzenie poszłam na Puławską, bo mieli mieć 3D i gdzie tam. Ledwo 2D zobaczyliśmy... Dobrze, że to było bezpłatne. Zapisałam się do Babka Medica na piątek, bo tam ten Bartkowiak mi podpasował. Robi naprawdę długo i dokładnie badanie (nawet palce u rąk i stóp), a ja muszę sprawdzić szyjkę i spojenie, a przy okazji nagram sobie w 3D. Mam skierowanie do Medicover, ale już mnie tak wkurzają tym słabym sprzętem (no sorry, jakby nie było ich stać na jedno lepsze USG w każdym centrum?), że pójdę przed samą wizytą u gin sprawdzić znów szyjkę tylko. Bez nastawiania na widoki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 21:26
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
A w ogóle to mnie Pietrasik wkurzył i więcej do niego nie idę. Walił do mnie tekstami, że jak na moje warunki, to i tak nieźle widać i że musi dopisać w notatce, że utrudniona wizualizacja (przez tuszę). Co ciekawe 3 tygodnie wcześniej Bartkowiak nie miał żadnego problemu z badaniem ani pomiarem czegokolwiek na lepszym sprzęcie. Myślałam, że już mu coś powiem, jak gównem mnie bada, to niech nie wciska mi kitu, że to wina mojego tłuszczu na brzuchu!Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Czesc mamusie,na wizycie z synkiem ok,jąderka zstąpiły,wazy ok 1700g ,wg gin jest w samym srodku normy,przy porodzie powinien miec max 3400g,ufff bo do tej pory caly czas mowila ze klocek bedzie;)
No i ma dlugie wloski;)))az sie poplakalam;)
A ja nadal mam sie oszczedzac,zwiekszyc dawke magnezu na te twardnienia bo okropnie mi to dokucza,podczas wizyty ze 3 razy sie brzuch spinal,a w drodze do lekarza 4 razy.dlatego ze jestem szczupla to bardziej to odczuwam i jest dla mnie niekomfortowe.Wg gin urodze przed terminem,szyjka sie skraca ale w normie.lozysko 2stopnia.w razie powtarzajacych sie slabniec mam isc do lekarza rodzinnego.
Zaraz zaczne was nadrabiac.polkosia, szczesliwa_mamusia21, Aguś26, agaton, onka, Muffinka1019, zakocona, Lexie, Nynusia, dodinka, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
Aaa, no i dodam, że Pietrasik strasznie mnie uciskał i gniótł brzuch, bo nic nie widział, a w Babce badanie tak przyjemne, że nawet nie czułam, że mi po brzuchu jeździ. Już Marcinowi zapowiedziałam, że na drugą ciążę tam pakiet wykupię, bo ten Medicover to mnie tylko wk... Ostatnio na pobranie krwi na Tarchominie czekałam 45 minut, były przede mną tylko 4 osoby...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/479a0c8654d2.jpg
Tatus sie wczuł,skręcił łóżeczko,przykrecił karuzelke,nalozył przewijak i powkladał mu pluszaki:p wariat,no ale cieszy sie no:p
Jaroszka pytałaś o łóżeczko;)
Lozeczko z miekkiego drewna,ale absolutnie stabilne,trześlismy nim i nie chwieje sie,jesteśmy bardzo zadowoleni;))szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna, Natka88, jaroszka, agaton, onka, ~Rewianka~, Muffinka1019, Lexie, stokrotka25, miska2503, Nynusia, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
SS super ze na wizycie wszystko dobrze ! A pokoik przepiekny
Łózeczko rowniez , super ze attus sie wczuwa nie ma dla mnie nic piekniejszego niz taki mezczyna wczuwajacy sie w role tatusia
Polkosiu faktycznie co za lekarz , ale Cie potraktowal ... sprzat ma taki a zwala na Ciebie co za palant i masz racje nie chodz do niego !!! -
Polkosia haha bezczelny gościu !
Mnie tez raz lekarz powiedział ze mam tłuszczu za dużo i malo widzi i tez tak dociskal ze aż bolalo , brzuch się gotował takie uczucie miałam ... A tydzień później miałam USG jeszcze jedno przed wyjazdem i koleś leciutko ładnie jeździł i sprawdzał. Masz racje , chujowym sprzętem badania robią to nie ma co się dziwić ... Imbecyle nie przyjemnepolkosia lubi tę wiadomość
-
Normalne ze kobieta mająca więcej tłuszczu może mieć utrudniona widoczność bardziej niż ta co jest sucharkiem ale nie do tego stopnia żeby jej to mówić !!! I dociskac tak przy badaniu , juz u wielu lekarzy takie cos sprawdzilam i nikt prócz jednego mi nic nie mówił
-
polkosia wrote:A w ogóle to mnie Pietrasik wkurzył i więcej do niego nie idę. Walił do mnie tekstami, że jak na moje warunki, to i tak nieźle widać i że musi dopisać w notatce, że utrudniona wizualizacja (przez tuszę). Co ciekawe 3 tygodnie wcześniej Bartkowiak nie miał żadnego problemu z badaniem ani pomiarem czegokolwiek na lepszym sprzęcie. Myślałam, że już mu coś powiem, jak gównem mnie bada, to niech nie wciska mi kitu, że to wina mojego tłuszczu na brzuchu!
Dziwie sie, że nic mu nie odpowiedziałaś, bo z tego co zauważyłam jesteś raczej osobą, która mówi co myśli i nie baczy na konsekwencje
Rzeczywiście bardzo nie ładnie...szczególnie, że na pewno zdaje sobie sprawę z fatalnego sprzętu, mając porównanie do tego w Wilanowie...
To ide do niego już inaczej nastowiona może ja mu dosram za Ciebiepolkosia, annggela, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:Aaa, no i dodam, że Pietrasik strasznie mnie uciskał i gniótł brzuch, bo nic nie widział, a w Babce badanie tak przyjemne, że nawet nie czułam, że mi po brzuchu jeździ. Już Marcinowi zapowiedziałam, że na drugą ciążę tam pakiet wykupię, bo ten Medicover to mnie tylko wk... Ostatnio na pobranie krwi na Tarchominie czekałam 45 minut, były przede mną tylko 4 osoby...
mnie tez tak gniotl na polowkowym....
kurde to moze odwolam wizyte i pojde prywatnie do tej babki albo tam gdzie bylam w 16 tygodniu co wyszedl nam chlopakmojemu ginowi z Medicoveru to chyba wszystko jedno skad mu badanie przyniose nie?
-
Jaroszka, jak masz skierowanie to idź, co tam... A na 3D zapisz się za 2 czy 3 tygodnie dodatkowo, żeby mieć pamiątkę? A u kogo byłaś w tym 16 tc? I w Medicover czy prywatnie?Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Kurcze, ale zapisałam się na 32 tydzien to juz jest pozno...to co potem pojde w 35 jeszcze raz? no moze w sumie masz racje...
Byłam w Prolife Medical Care u poleconego Dr. Roberta Szymańskiego i miał świetny sprzęt, dzieciaczka pokazał nam od stóp do głów.