X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    A mnie mój mąż dzisiaj tak wnerwia, że nawet nie chce mi się marzyć o super seksie, pomijając już sam seks z nim :/ faceci to dupki i egoiści.

to fakt! mój dziś wrócił z pracy a ja mu opowiadałam coś tam jak spędziłam dzień, jakieś moje nowe spostrzeżenia na sprawy dotyczące np dziecka a on posłuchał i w koncu mowi: " ja rozumiem, że ty siedzisz w domu i nie masz z kim pogadać ale ja w pracy się nasłucham i już w domu nie mam ochoty na rozmowy, chce się wyciszyć." no tak mnie wkurwił, że normalnie dostałam drgawek. to z kim ja mam uzgadniać sprawy domowe itp? chciałam tylko porozmawiać :(

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka yyyyy ... No przegial takim tekstem ! :/ wcale się nie dziwie , ze wkurzylas się na maksa... :/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka nie poszalał. Mój zwykle coś robi żebynie po części słuchać a jak nagle mówię coś ważnego ti widoczne zainteresowanie jest nagle :D

Mamy 8smy miesiąc:* <3
    Pięknie tak ten czas pędzi :) chciałabym już tulić Synka <3

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdallenee no to jesteśmy we dwie z rozwarciem. Z tym ze u mnie wewnętrzne 0,6 cm. Szyjka 29mm. Za 2tyg idę na USG i zobaczymy czy coś się zmieniło.

Paula gratuluje 8 miesiąca :) Ten czas leci jak szalony.. Chce juz jesień :D

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! :)
    Witam się w 30 tyg: o <3

Paula jak ten czas leci co

annggela, agaton, jaroszka, Bąbelek, Nynusia lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, dzisiejsza noc slaba :/ twardy brzuch jak diabli mialam :( musze zrobic sobie zastrzyk magnezu.. Zaraz sniadanko i jedziemy w inne miejsce sprawdzic czy grzyby sa :) synek obudzil sie.razem zmamusia <3 <3 <3 kochane dziecko

agaton, jaroszka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w 33:) to juz tak blisko!
    Wlasnie czekam w przychodni,wczoraj mialam kiepski dzien i bolal mnie brzuch caly dzień praktycznie w nocy tez. Mimo leżenia i nie robienia nic nie przestał,wiec stwierdziłam ze pójdę dzisiaj do lekarza i zapytam. Moze to od tych upalow,nie wiem,ale zawsze lepiej zapytać... Jestem spokojna w miarę,bo Balbina sie rusza,ale będę spokojniejsza,jak mi lekarz powie,ze to nic takiego:) a jeszcze mąż mnie dzis opuszcza do niedzieli i będę sama jak palec,bo nawet mamy nie ma w pl teraz...

Fajny chłodek poranny jeszcze jest, ciekawe kiedy zacznie grzać,pewnie o 8 juz...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka,faktycznie faceci są z marsa... Nie dziwie sie,ze się wkurzyłaś.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ja całą noc się budziłam, spojenie rwało, a mała kopała po pęcherzu. Jestem prawie pewna, że fiknęła. Od wczoraj ani jednego ruchu pod żebrami. Ciekawe co z tego wyniknie...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia fakt Ja czuje kopnięcia pod żebrami ale dużo częściej same uderzenia w dole brzucha , w pęcherz a wiem po USG ze mały jest główka do dołu . Nie grać wiary , może jednak oszczędza mamusi żeberka i tyle:)
    Musisz poczekać na wizytę i być dobrej myśli .

Co do snu i wgle przebytej nocy to tez jakiejś za ciekawej nie miałam , ostatnio jakoś więcej do WC w nocy wstaje co juz ustąpiło chwilowo :/
    Powoli próbuje ogarnąć temat wyjazdu ... Za 5 dni będę juz jeść obiad z Mama w Polsce a nie z moim misiem: (((((((
    Boże , jak mnie jest smutno na tyle czasu go zostawiać ale wiemy ze to wyższa konieczność.
    Wczoraj poważną rozmowę mieliśmy która poruszymy jeszcze w weekend do końca , ze juz sami nie będziemy , ze teraz juz wyjazd i wracam z kolejnym lokatorem i wgle ze wszystko sie zmieni , a on jest tak podekscytowany tym wszystkim ze mówi codziennie w pracy rozmyśla jaki on będzie , jak będzie cudownie mieć takiego" stworka" stwozonego z nas:) ah <3

nat_alia, annggela, stokrotka25, Magnosia lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki :-)

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny po kilkudniowej przerwie ;)
    Jestem caly czas w gosciach i nadrabiam Was tylko wieczorami i to nie jest latwe ,bo zazwyczaj usypiam przed kompem .
    Gratuluje udanych wizyt ! Ale wasze dzieciacki fajnie rosna . Ja niestety musze poczekac na usg do 27 sierpnia .
    A brzuchy tez sa super :) Co jeden to ladniejszy :)
    Polkosia Ty kochana to powinnas teraz lezec do piatku . I wspolczuje ci tego bolu spojenia , ja to nawet nie wiem jaki to bol .

Ja jade zaraz do apteki i nareszcie kupie juz wszystkie kosmetyki dla malca i dla mnie . Zostanie mi tylko cierpliwie czekac na paczke z polski .
    Ja wczoraj spedzilam caly dzien nad rzeczka gdzie moj D i cora szukali zlotai :)
    I jak narazie mam mamy kilka platkow ;) Moze kiedyc bedzie na pierscionek dla mnie ;)

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane moje :)

Nie chce mi się Was nadrabiać :(

COś się wydarzyło wczoraj?

Ja na prawdę przechodzę jakiś kryzys i nie wiem co mam zrobić, żeby mi się poprawiło? Może zakupy?

Wczoraj przyszła mi koszula do karmienia, jestem z niej zadowolona, tylko ciut za dużą zamówiłam ale wezmę jeszcze jedną rozmiar mniejszą i będzie ok ;)
    Moja mała wczoraj bardzo wypełniała mój prawy bok aż się śmiałam, że za jakiś czas to ją na plecach będę miała :P

No i mam straszne gazy od wczoraj i coś mnie czyści chyba bo do kibelka to wczoraj 3 razy leciałam i dziś też już raz byłam... w sumie lepsze to niż zaparcia z pierwszego trym...

Witam w 30 tyg ;) zostało mi 70 dni do porodu... 70 dni... masakra!

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma Ja mam to samo od wczoraj , gazy takie , ze oszalec idzie: / mnie tez ciągnie do WC lecz ja nie mogę się za mocno załatwić: (

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) czyżby ochłodzenie? Chmury widzę i wiaterek przyjemny! Moze mozna liczyć na jakaś burze?! :)

Wczoraj chyba za duzo na noc piłam i miałam kiepska noc....na siku z 5 razy wstawałam....ależ to uciazliwe....

Polkosia oby do jutra!

Zak , ale to zleciało juz za 5 dni Polska, a pamietam jak jeszcze w miesiącach liczyłas....nie ma co ukrywać, ze na początku smutno Wam bedzie, ale z dnia na dzien sie przyzwyczacie. Po za tym napewno będziecie gaworzyc sobie na skypie, nie?

No i tiaaa wszystko sie zmieni! Tak jak u każdej z nas, ja tego jeszcze nie czuje, moj mały móżdżek nie ogarnia, ze życie sie zmieni o 180 stopni :D

stokrotka25 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma Ty to sie raczej żegnasz juz z 30 tygodniem, a mówisz dzien dobry 31 tygodniowi :D hihi

relgh371crdcdbv2.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Wiedzma Ty to sie raczej żegnasz juz z 30 tygodniem, a mówisz dzien dobry 31 tygodniowi :D hihi
    Ja nie liczę tak jak belly wolę być o tydzień do tyłu niż do przodu :P

Mała właśnie dostała wścieklizny w brzuchu :D

Jakie są nazwy soli fizjologicznej bo chcę zamówić ale jak tak wpisuję to nic nie ma :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:03

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona zabierz mnie ze soba plisssssss<3

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallenee wrote:
    Obiecuje poprawę jeśli chodzi o suwaczek :) nadal trzymam się dzielnie a termin mam na 06.10 :-)
    To kochana mamy praktycznie identyczny TP;) tylko mi gin wrozy ze napewno przed terminem urodze.oby tylko minimum do 36tyg wytrzymac i bedzie dobrze;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 1717 1718 1719 1720 1721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ