X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Nam mówili żeby używać octeniseptu do pępka i do krocza.

To nie słyszałam o tym. Ja niestety spóźniłam się na blok o pielęgnacji, z 2h byłam tylko 45 minut jakieś, więc piszcie co i jak dokładnie, bo chętnie poczytam :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Kurcze Ja to na kotach się znam tyle co nic , Ja rozumiem , ze kot nie może na pewno być mega gruby ale nawet jak trochę spasiona jest to ma taki duży wpływ ? Jejku niczym ludzie .
    I wymazy z pochwy dzizas ! Ale Ty kociara jesteś i masz ta wiedzę: )
    Ja swoje koty badam na wszystko, co możliwe, bo chcę i staram się sprzedawać zdrowe kociaki :) No niestety ta kotka ma nadwagę :( sprawdziliśmy jeszcze na usg czy na pewno pusto i pusto :( wymaz pobrany i czekamy. Jak wyjdzie plusowy na jakąś bakterie, to wyleczymy i powtórzymy wymaz, a potem miejmy nadzieję krycie. Choć nie liczę niestety na ciążę, nie umiem o jej dietę zadbać tak, żeby zrzuciła te nadprogramowe kg :(

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, a czym je karmisz w ogóle?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona to może weterynarz by cos podpowiedzial ?
    Polkosia nie pamiętam nic o pepku z dziś , chyba ze z wczoraj .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    To nie słyszałam o tym. Ja niestety spóźniłam się na blok o pielęgnacji, z 2h byłam tylko 45 minut jakieś, więc piszcie co i jak dokładnie, bo chętnie poczytam :)

Nam polecali do pielęgnacji krocza octenisept i tantum rosa. Oczywiście przede wszystkim wietrzenie, chodzenie po domu w sukienkach, nie nosić spodni obcisłych itp. A do pępka to właśnie octenisept.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam o kroczu mowili o octenisepcie i druga opcja rivagel na podpaske do zamrazalki na chwile i w majty(ze ulge przynosi) ;)
    a o pępku octenisept albo spirytus rozcienczyc 3do1 czyli zrobic roztwor ok 75% i tym przemywac.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i mówili jeszcze, że pępek trzeba przemywać często, rano, później przy każdej zmianie pieluchy i wieczorem po kąpieli. I najlepiej żeby miał dostęp do powietrza, więc przy zakładaniu pieluchy odgiąć górną część albo wyciąć dziurę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:51

ZakręconaOna, polkosia, Bąbelek lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o pepkach, noskach i uszkach, a ja wpadlam w wir przygotowan urodzin męża :)
    Tort zamówiony:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c71dfe3632e7.jpg

Tylko zamiast napisu "and sexy" będzie napis ".....centymetrów :)...."
    Co Wy na to? :D

zakocona, ZakręconaOna, annggela, szczesliwa_mamusia21, Arielka, stokrotka25, Mikejla, Nynusia, ~Rewianka~, agaton, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, Taste of The Wild Rocky Mountain. Żadne tam zbożowe karmy jak RC.

Zakręcona, nie wszystkie koty nadają się do hodowli, czy to wyglądem czy to przez zdrowie. Jedne rodzą mioty po 7 kociąt zawsze, a inne nigdy więcej niż 3. Hodowla to kupa pracy i nauka dzień w dzień :) Wet owszem sugeruje dietę, albo probe z innym kocurem (bo do pełnych kryć z poprzednim nie doszło ani razu, a dwa razy próbowałam. Jej matka za to jest obecnie z tym samym w ciąży). Jak się nie uda z tym innym, to może spróbuję jeszcze z innym, albo po prostu wykastruje i będzie kotem nakolankowym po prostu :) chciałabym jej kociaki, bo jest przepiękna w typie i fajnu charakter, no i z moim przydomkiem, ale jak nie da rady, to trudno.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    polkosia, Taste of The Wild Rocky Mountain. Żadne tam zbożowe karmy jak RC.

Zakręcona, nie wszystkie koty nadają się do hodowli, czy to wyglądem czy to przez zdrowie. Jedne rodzą mioty po 7 kociąt zawsze, a inne nigdy więcej niż 3. Hodowla to kupa pracy i nauka dzień w dzień :) Wet owszem sugeruje dietę, albo probe z innym kocurem (bo do pełnych kryć z poprzednim nie doszło ani razu, a dwa razy próbowałam. Jej matka za to jest obecnie z tym samym w ciąży). Jak się nie uda z tym innym, to może spróbuję jeszcze z innym, albo po prostu wykastruje i będzie kotem nakolankowym po prostu :) chciałabym jej kociaki, bo jest przepiękna w typie i fajnu charakter, no i z moim przydomkiem, ale jak nie da rady, to trudno.
    Ciężka sprawa ! :)
    No nic to powodzonka , oby się w końcu udało a jak nie to tak jak mówisz , będzie kotkiem nakolankowym: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RC w tej chwili to największy syf ;) A może na surowe mięso ją przestaw? Bo jak ma cały dzień dostęp od karmy, to siłą rzeczy będzie jeść więcej. A może jakieś zabawy, żeby trochę aktywności więcej miała? Na moje koty idealnie działa taki mały pajączek na baterie, wściekają się za nim jak głupie :) W zabawkowym kupiłam.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • annggela Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka pomysl zajebioszka ! I love it<3
    Co do pepuszka to nic nie mam, rozmawialam z rożnymi koleżankami co dopiero urodzily i moja mama, zadna nie uzywała preparatow tylko nie moczyly pepka i wietrzyly, po 10 dniach kikut odpadl.
    A jak uzywasz srodka to wtedy myjesz pepuszek.

Mam zapas soli fizjologicznej i sol morska( kupilam aspirator do noska i wymienne wklady), u mnie musi byc wszystko nawet jesli by mialo sie zmarnowac. Nie mam zamiaru patrzec jak moje malenstwo sie meczy z katarkiem bo zapomnialam kupic albo nie moge sie z baba dogadac i gowno mi wciska. Nawet wit D mam zakupiona, bo nie wybieram sie do 3 miesiaca nigdzie ;)

jaroszka lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pępka, to nam nawet kazali nie obmywać przy kąpieli, ale może coś źle zarejestrowałam...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiąc RC macie na myśli Royal Canin?

• polkosia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Onka.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • annggela Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Co do pępka, to nam nawet kazali nie obmywać przy kąpieli, ale może coś źle zarejestrowałam...
    Wlasnie o tym mowie, ze trzeba uwazac aby wogole nie zmoczyc i wtedy szybko odpadnie ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u synka nie moczylam nie mylam ani nie przemywalam...tak mi w szpitalu kazali..i sam odpadl i nic nie bylo..:)

annggela, polkosia lubią tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mówili, że można zamoczyć pępka, że położne też to robią w szpitalu kąpiąc dzieci pod kranem i żadnemu nigdy nic się nie stało. Grunt to dobrze osuszyć po kąpieli. I mówili, że szczelinki między skórą brzuszka a pępkiem, gdzie może zbierać się brud, bakterie czy cokolwiek oczyścić octeniseptem.

stokrotka25, ss, BATTINKA lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RC może i nie najlepsza karma, ale jednak lepsza niz ten syf ogólnodostępny w sklepach typu whiskas, czy kitekat

relgh371crdcdbv2.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela dokładnie tak jest z tym myciem. Można jeszcze do czasu nie odpadnięcia kikuta stosować tak zwaną suchą kąpiel. Są takie duże waciki kwadratowe i nimi przemywać skórę dziecka ;) a no i kikut trzeba odginać delikatnie żeby wszystko wyczyścić a nie tylko przejechać dookoła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:28

annggela lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
‹‹ 1720 1721 1722 1723 1724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ