Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
agania wrote:Nam mówili żeby używać octeniseptu do pępka i do krocza.
To nie słyszałam o tym. Ja niestety spóźniłam się na blok o pielęgnacji, z 2h byłam tylko 45 minut jakieś, więc piszcie co i jak dokładnie, bo chętnie poczytamKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
ZakręconaOna wrote:Kurcze Ja to na kotach się znam tyle co nic , Ja rozumiem , ze kot nie może na pewno być mega gruby ale nawet jak trochę spasiona jest to ma taki duży wpływ ? Jejku niczym ludzie .
I wymazy z pochwy dzizas ! Ale Ty kociara jesteś i masz ta wiedzę: )No niestety ta kotka ma nadwagę
sprawdziliśmy jeszcze na usg czy na pewno pusto i pusto
wymaz pobrany i czekamy. Jak wyjdzie plusowy na jakąś bakterie, to wyleczymy i powtórzymy wymaz, a potem miejmy nadzieję krycie. Choć nie liczę niestety na ciążę, nie umiem o jej dietę zadbać tak, żeby zrzuciła te nadprogramowe kg
-
polkosia wrote:To nie słyszałam o tym. Ja niestety spóźniłam się na blok o pielęgnacji, z 2h byłam tylko 45 minut jakieś, więc piszcie co i jak dokładnie, bo chętnie poczytam
Nam polecali do pielęgnacji krocza octenisept i tantum rosa. Oczywiście przede wszystkim wietrzenie, chodzenie po domu w sukienkach, nie nosić spodni obcisłych itp. A do pępka to właśnie octenisept. -
Aha i mówili jeszcze, że pępek trzeba przemywać często, rano, później przy każdej zmianie pieluchy i wieczorem po kąpieli. I najlepiej żeby miał dostęp do powietrza, więc przy zakładaniu pieluchy odgiąć górną część albo wyciąć dziurę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:51
ZakręconaOna, polkosia, Bąbelek lubią tę wiadomość
-
Wy tu o pepkach, noskach i uszkach, a ja wpadlam w wir przygotowan urodzin męża
Tort zamówiony:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c71dfe3632e7.jpg
Tylko zamiast napisu "and sexy" będzie napis ".....centymetrów...."
Co Wy na to?zakocona, ZakręconaOna, annggela, szczesliwa_mamusia21, Arielka, stokrotka25, Mikejla, Nynusia, ~Rewianka~, agaton, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość
-
polkosia, Taste of The Wild Rocky Mountain. Żadne tam zbożowe karmy jak RC.
Zakręcona, nie wszystkie koty nadają się do hodowli, czy to wyglądem czy to przez zdrowie. Jedne rodzą mioty po 7 kociąt zawsze, a inne nigdy więcej niż 3. Hodowla to kupa pracy i nauka dzień w dzieńWet owszem sugeruje dietę, albo probe z innym kocurem (bo do pełnych kryć z poprzednim nie doszło ani razu, a dwa razy próbowałam. Jej matka za to jest obecnie z tym samym w ciąży). Jak się nie uda z tym innym, to może spróbuję jeszcze z innym, albo po prostu wykastruje i będzie kotem nakolankowym po prostu
chciałabym jej kociaki, bo jest przepiękna w typie i fajnu charakter, no i z moim przydomkiem, ale jak nie da rady, to trudno.
-
zakocona wrote:polkosia, Taste of The Wild Rocky Mountain. Żadne tam zbożowe karmy jak RC.
Zakręcona, nie wszystkie koty nadają się do hodowli, czy to wyglądem czy to przez zdrowie. Jedne rodzą mioty po 7 kociąt zawsze, a inne nigdy więcej niż 3. Hodowla to kupa pracy i nauka dzień w dzieńWet owszem sugeruje dietę, albo probe z innym kocurem (bo do pełnych kryć z poprzednim nie doszło ani razu, a dwa razy próbowałam. Jej matka za to jest obecnie z tym samym w ciąży). Jak się nie uda z tym innym, to może spróbuję jeszcze z innym, albo po prostu wykastruje i będzie kotem nakolankowym po prostu
chciałabym jej kociaki, bo jest przepiękna w typie i fajnu charakter, no i z moim przydomkiem, ale jak nie da rady, to trudno.
No nic to powodzonka , oby się w końcu udało a jak nie to tak jak mówisz , będzie kotkiem nakolankowym: D -
RC w tej chwili to największy syf
A może na surowe mięso ją przestaw? Bo jak ma cały dzień dostęp od karmy, to siłą rzeczy będzie jeść więcej. A może jakieś zabawy, żeby trochę aktywności więcej miała? Na moje koty idealnie działa taki mały pajączek na baterie, wściekają się za nim jak głupie
W zabawkowym kupiłam.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Jaroszka pomysl zajebioszka ! I love it<3
Co do pepuszka to nic nie mam, rozmawialam z rożnymi koleżankami co dopiero urodzily i moja mama, zadna nie uzywała preparatow tylko nie moczyly pepka i wietrzyly, po 10 dniach kikut odpadl.
A jak uzywasz srodka to wtedy myjesz pepuszek.
Mam zapas soli fizjologicznej i sol morska( kupilam aspirator do noska i wymienne wklady), u mnie musi byc wszystko nawet jesli by mialo sie zmarnowac. Nie mam zamiaru patrzec jak moje malenstwo sie meczy z katarkiem bo zapomnialam kupic albo nie moge sie z baba dogadac i gowno mi wciska. Nawet wit D mam zakupiona, bo nie wybieram sie do 3 miesiaca nigdziejaroszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas mówili, że można zamoczyć pępka, że położne też to robią w szpitalu kąpiąc dzieci pod kranem i żadnemu nigdy nic się nie stało. Grunt to dobrze osuszyć po kąpieli. I mówili, że szczelinki między skórą brzuszka a pępkiem, gdzie może zbierać się brud, bakterie czy cokolwiek oczyścić octeniseptem.
stokrotka25, ss, BATTINKA lubią tę wiadomość
-
Angela dokładnie tak jest z tym myciem. Można jeszcze do czasu nie odpadnięcia kikuta stosować tak zwaną suchą kąpiel. Są takie duże waciki kwadratowe i nimi przemywać skórę dziecka
a no i kikut trzeba odginać delikatnie żeby wszystko wyczyścić a nie tylko przejechać dookoła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:28
annggela lubi tę wiadomość