Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaroszka, wcale nie jest ta karma lepsza, uwierz mi. RC ma jeszcze więcej uzależniaczy i jest mega rakotwórczy. To była niezła karma, zanim nie przejął jej MARS. No i jest z 10x droższa od tych z supermarketów.
zakocona lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
A bo są naprawdę różne szkoły i jedna, a druga położna powie Ci co innego. Taka prawda. Trzeba zrobić jak się uważa. Jak się troszkę zamoczy podczas kąpieli to też się nic nie stanie i tak jak dziewczyny piszą wytrzeć dokładnie dokoła kikut i będzie dobrze. A czy octeniseptem, czy spirytusem, czy samą wodą to każda zrobi jak uważa i będzie dobrze:) A jak będzie tylko wietrzyć i wymywać patyczkiem zabrudzenia to też odpadnie:)
agania, Natka88, polkosia, Bąbelek, onka, ZakręconaOna, ss lubią tę wiadomość
-
A octenisept ja i tak kupiłam żeby mieć dla siebie na ranę i psikać tam. I tantum rosę też, ale bardziej jestem do octeniseptu przekonana, kiedys podmyłam się tantum rosą i mnie trochę piekło więc na ranę pewnie tym bardziej będzie, a poza tym zanim się to rozrobi, a tak tylko popsikać i jest.
-
Ha!!! Czeeeeść
Pogoda za oknem przerewelacyjna! Od północy do teraz byłam 3 razy w WC!!
Żyć nie umierać. Od 6(ostatniej wizyty w WC) do 11 spałam jak aniołek.
Kurde czas wstać, bo szkoda tak piękny dzień zmarnować. Idę w miacho!!
Jaroszka tort...no mega haahajaroszka lubi tę wiadomość
-
nam mówili że bez problemu moczyc ale nie za dlugo poźniej dobrze osuszyć ale nie ścierać, następnie octenisept i wietrzyć
ss lubi tę wiadomość
-
Ja mysle , ze co kraj to obyczaj jesli chodzi o pielegnacje pepka i bobasa . U nas moczy sie pepek w kapieli . Potem trzeba oczywiscie zdezynfekowac i osuszyc i tyle .
Ja wrocilam z apteki i kosmetykow mam na dobre kilka miesiecyWiec mam juz prawe wszystko
Jaroszka tort superSzykuje sie super impreza .
jaroszka, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
polkosia wrote:Jaroszka, wcale nie jest ta karma lepsza, uwierz mi. RC ma jeszcze więcej uzależniaczy i jest mega rakotwórczy. To była niezła karma, zanim nie przejął jej MARS. No i jest z 10x droższa od tych z supermarketów.
shit...ale mowisz o suchej karmie? bo ja tylko sucha RC daje, bo jest specjalistyczna dla Maine Coon...w pierwszym roku dawalam jej Taste of the Wild...to co wrocic do tej suchej karmy?
generalnie moje kocurki to lepiej niz ja jedza sorowa wolowinka i czasem kurczaczek -
Hej, hej
Wita się córa marnotrawna
Przykro mi, że tak dawno mnie nie było ale tyle piszecie, że za kazdym razem jak wchodze w trakcie dyskusji nie umiem się odnaleźc. Mam nadzieję, że u Was wszystkich dobrze, że siedzicie sobie grzecznie w dwupaczkach i kompletujecie końcówki wyprawek
Ponieważ obiecałam Oli, Polkosi i Annie, że odezwę się i tutaj, pisze co u nas "nowego". 17 lipca mieliśmy kontrolę serduszka u dr. Wegrzynowskiego, serducho urosło a zwapnienia pozostały takie same dzięki czemu nie mają już znaczenia hemodynamicznego, serducho jest normalnych rozmiarów, zastawki pracują dobrze, wszystkie się domykają. Kornelek dostał 10/10 punktów czyli jest w pełni wydolny krążeniowo.
U mnie była wielka walka z CRP. Cały czas wahało się 48-96. Dopiero dwa tygodnie temu spadło do niecałych 7. Przebadali mnie na wszystko bardzo gruntownie, czekam jeszcze na ostatni wynik na parwowirusa.
Jestem pod opieką przychodni patologii ciąży i porodu na Unii Lubelskiej w Szczecinie, powiem Wam szczerze, że opieka nad cięzarnymi tam nie rózni się od opieki w niejednej prywatnej klinice. Jestem ogromnie zdziwionona, żeby nie powiedziec, że w szoku
Wczoraj zrobili mi USG " w celu oceny stanu płody po infekcji wewnątrzmacicznej" ale nic szczególnego się nie dowiedziałam. Zwapnienia są i za pewne już zostaną, serducho pracuje sprawnie a Kornelek rozwija się dobrze choc jest bardzo drobniutki. Wczoraj (33t5d) miał zaledwie 1830g to poniżej 5 centyla chociaż wszystkie pomiary BPD, HC, AC, FL mieszczą się w granicach normy. Ale zastanawiam się czy nie dokupic więcej ciuszków w rozmiarach 50-56 bo mam ich tylko po kilka sztuk a skoro ma sie urodzic taka drobinka to może będą potrzebne. Jak myślicie?
Kontrola u dr. Węgrzynowskiego jest 7 września więc wtedy będę wiedziała już na pewno czy wszystko gra
Ja czuję się zazwyczaj bardzo dobrze, poza tymi chwilami gdy dopadają mnie nerwicowe lęki. Cała ta niepewnośc wykończyła mnie nerwowo. Dośc dużo przytyłam bo aż 14kg. Ale nie wiem gdzie to sie upchało wszystko bo do niedawna jeszcze nosiłam przedciążowe spodnie.
Upały znoszę różnie, czasem mi puchną palce i dłonie ale wymoczenie ich w zimnej wodzie z szarym mydłem świetnie pomaga.
Tutaj możecie sobie zobaczyc jak przebiegają przygotowania na przyście na świat Kornelka: https://picasaweb.google.com/114924883790979173400/Przygotowania
Pozdrawiam,
obiecuję wpadac częściej
jaroszka, stokrotka25, aanaa, agania, Natka88, polkosia, szczesliwa_mamusia21, lojkalojka, PauLLa, ~Rewianka~, Arielka, annggela, Bąbelek, Nynusia, agaton, ola.321, Muffinka1019, Lexie, Little Frog, magdallenee, onka, miska2503, zakocona, soraya, nat_alia, Majaaa, BATTINKA, lili_madlen, WiedźmaMaKota, Lucy7, Magnosia lubią tę wiadomość
-
jaroszka wrote:shit...ale mowisz o suchej karmie? bo ja tylko sucha RC daje, bo jest specjalistyczna dla Maine Coon...w pierwszym roku dawalam jej Taste of the Wild...to co wrocic do tej suchej karmy?
generalnie moje kocurki to lepiej niz ja jedza sorowa wolowinka i czasem kurczaczek
I sucha i mokra jest do dupy. Tej, o której mówisz, nie znam. Ja kupuję co miesiąc inne karmy, zmieniam, ale patrzę głównie na skład. Lepiej jedzą RC, bo niestety uzależniaMoje też by tylko ją jadły, jakby miały. Ona jest też dość tłusta i może m.in. dlatego. Przed studium też byłam nieświadoma i dawałam te najbardziej popularne i drogie, bo jak droga to na pewno dobra... Gdzie tam. Jedne zajęcia mnie oświeciły co to za szit. Moje psy i koty są głównie na surowym mięsie teraz.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Wiedzma masz tp jak ja i tez uznaje 30tc
Annaa tez mam te sól fizjologiczna
Ja mam octanicept i tantum rose. Obie rzeczy świetnie spisaly się przy gojeniu nacietego krocza
Macie racje co do pogody. Mamy południe a ja nadal przy otwartym oknie leżę mmmmm
Wgl widziałam pare gwiazdek jak spadło i usnęłam
Ide na śniadanie bo głodni jesteśmy a niedawno wstałam:P
WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość