X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ss Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie zastanawialismy i mezowi podobalo sie igor albo borys to niektorzy wymyslali ze eee takie ruskie? I sie wkurzylam i nic nie mowie na temat imienia, poki co;)

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka, ja zawsze mówiłam, że jak bedzie córcia to będzie miała na imie Maja, mężowi podobała się Natalia,a w drodze kompromisu będziemy mieć chłopca :D

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No koleżanka specjalnie dla synka szukała imienia, żeby nie było durnych skojarzeń - wybrała Igor. Po czym kiedyś walnęłam "Igorze Igorze podrap mnie po..." no i śmiech :D ale Igor został i bardzo mi się podoba

Muffinka1019, ZakręconaOna, Lucy7, jaroszka, lili_madlen lubią tę wiadomość

• ss Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zakrecona, dlatego to rodzice wybieraja i nikomu jic do tego.wam sie podoba oskar szwagierka tez ma oskara i tez im sie podoba a mi znowu sie kojarzy z psem.przepraszam ale znajoma miala psa oskara i kojarzyloby mi sie z nim i u mnie by nie przeszlo.choc piekne imie.naprawde!

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moi rodzice też tak mówili Aurelia, jak to zdrobnisz. Potem się przyzwyczili, ale tata ciągle przekręcał na Arielka... a jak wspominałam mamcie o literkach nad łóżko i mówię Aurelka, to ona: nie mów Aurelka, to tak po śląsku. OMG :)
    Ale tak jak mówicie - nasze dziecko, nasz wybór

Lucy7 lubi tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona no właśnie jeden znajomy z tym samym skojarzył, że niektórym może sie pomylić ,,po pijaku,,.. ;) Oskarek też mi się podoba

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z imieniem dla dziewczynki nigdy nie miałam problemu, od zawsze wiedziałam, że będzie Madzia - oczywiście nie od moich urodzin, tylko od momentu kiedy zaczęłam poważnie myśleć o dzieciach. Gorzej z chłopcem. A jakbym w przyszłości miała mieć kolejną córę - bij zabij ni hu hu nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss ty ja tez znam psa oskara..i rez mi sie tak kojarzy. ale to ładne imie tylko ludzie durnie psą daja..
    tak samo maksiu mi sie podoba, ale pies moj tak sie nazywał hehe

ss lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Tak zakrecona, dlatego to rodzice wybieraja i nikomu jic do tego.wam sie podoba oskar szwagierka tez ma oskara i tez im sie podoba a mi znowu sie kojarzy z psem.przepraszam ale znajoma miala psa oskara i kojarzyloby mi sie z nim i u mnie by nie przeszlo.choc piekne imie.naprawde!
    Pewnie:) Ja to rozumiem doskonale dlatego mowie piękne imię i ważne zw wam się podoba a skojarzenia będą zawsze do imion , ktoś jak będzie chciał to wymyśli , nie ma co się przejmować:)
    Najważniejsze by rodzicom się podobało .

Mika hahahahhahahahahahahahahahahHahhH umarlam ! Dosłownie ! Aż Mamie przeczytalam bo na skype gadamy i się urechotalysmy jak głupie ! :D no hit

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak naprawde nigdy chyba nie zdarzylo mi sie skrytykowac jak ktos daje dxiecku na imie, o ile nie uslysze czegos w stylu Kunegunda to pewnie nie skrutykuje:p rozne juz imiona w pracy slyszalam i jakos szoku na mnie nie wywolaly, jak sie komus podobaja to prosze bardzo;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Ss ty ja tez znam psa oskara..i rez mi sie tak kojarzy. ale to ładne imie tylko ludzie durnie psą daja..
    tak samo maksiu mi sie podoba, ale pies moj tak sie nazywał hehe
    Moja Babcia tez psa Maksia miała i tez zawsze to imię mi się kojarzyło z psem:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Moja Babcia tez psa Maksia miała i tez zawsze to imię mi się kojarzyło z psem:)

Też miałam piesa Maksia

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS jasne , ze tak ! Są gusta i gusciki jeden da na imię dziecku Gniewomir a drugi Jaś bo będzie się bardziej podobało ! :) nigdy nie ma co krytykować , tzn własne zdanie wyrazić można ze np. Mnie osobiście się nie podoba ale to decyzja rodziców i nie ma co namawiać ich do zmian czy cos

ss lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka dobrze mowisz;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A My mieliśmy imię dla córki jak jeszcze płci nie znalismy i dla chłopca tez ale dla chłopca nam się zmieniło ale dziewczynka gdyby była lub będzie kiedyś będzie Pola , Nadia lub Nel:)

Lucy7, Lexie lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Ja, zakręt i mika wlasnie tak będziemy czekać :)
    Edit: bąbelek i stokrotka jeszcze chyba tak?

Tak tak :) nie zapominajcie o nas ;)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na uczelni, na której studiowałam, starszy ode mnie może ze 3 lata gość zrobił doktorka (wcześniej uczył się normalnie też na polibudzie, tyle że dostał ofertę żeby czegoś sobie tam uczył, no mało istotne). Kiedyś jechaliśmy na wycieczkę i on jechał jako jeden z niby opiekunów - ktoś mi tam powiedział jak on się nazywa, bo go jeszcze nie znałam z imienia i nazwiska i rąbnął - Gaweł Żyła. No to ja mówię do kolegi, Wojtek czemu on ma dwa nazwiska? a ten do mnie, że Gaweł to imie...

Lexie lubi tę wiadomość

• ss Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku zakrecona uwielbiam te imiona! Tez moje typy plus jeszcze Liwia.

ZakręconaOna, Lexie lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokroteczko w życiu ! :)
    Gaweł ?! :o o rany , pierwszy raz słyszę takie imię !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Wy Alanki a ja Adrianek :P

Nocne marki ze wszystkich a ja dzisiaj dopiero co umysiana i leżę w łóżeczku a na dworze taki chłodek i gwiazdy spadają:D

Lucy7, Lexie lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
‹‹ 1736 1737 1738 1739 1740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ