X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    polkosia, nie, Pietraszek nie mierzy, tylko palcami mi ją sprawdza. Coś mi grzebał dużo dłużej niż normalnie ostatnio, nie wiem czego tam szukał i co to miało oznaczać.

Któraś z was już się zdecydowała na jakieś pampersy? Jakiej marki kupujecie?

Ja Pampers Premium Care lub Tesco loves baby ultra dry

relgh371crdcdbv2.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakłócona ja kupilam Pampers i Happy, bo slyszalam, ze Pampers czasem uczulaja.

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Agatka wspolczuje, dlatego ja mezowi powiedzialam ze wozka, fotelika i niektorych rzeczty nie oddam, nie sprzedam a tym bardziej nie pozycze !
    witaj w klubie. Szczególnie jeśli chodzi o fotelik.

ja się nad Dadą zastanawiam, bo koleżanka polecała, ale sama nie wiem.. Nie wiem też tym bardziej ile tego trzeba kupić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 14:52

annggela lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu moze faktycznie umow sie do innego lekarza,jesli masz się niepokoic to lepiej tak zrobić..

Wredotka,komplecik przesliczny! A ta Makaszka jest z allegro?

Agatka,dobry zwyczaj,nie pozyczaj ;-) nam znajomi chcieli pozyczyc bujaczek ale stwierdzilam zeby nam sprzedali ( a zrobili to za naprawde symboliczna kwote) i po problemie ;-)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszki kupilam narazie dada,moja siostra chwaliła ;-)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz w dupie, przy okazji walne jakas kasliwa uwagę, jak będą chcieli doslac te brakujące zabawki, to powiem juz nie trzeba, bo mata jest do wyrzucenia.
    Co do pieluch, to ja przy córce używałam na poczatku tych białych pampersów.

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, w pierwszej ciazy chodziłam do pietraszks, zawsze się uśmiałam, bardzo fajny facet ;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, w pierwszej ciazy chodziłam do pietraszks, zawsze się uśmiałam, bardzo fajny facet ;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teksty to on ma mocne :D Szkoda, że mi nie mierzy dzieciaka za każdym razem, ale z drugiej strony wcale tego nie żałuję, bo nie mam się czym stresować dzięki temu :)
    Także generalnie ja go polecam i jeśli będziemy w Medicoverze, i on też tam będzie, to pewnie znowu do niego będę chodziła :)

Czy któraś wie czy pas poporodowy jest potrzebny i się sprawdza w ogóle czy to kasa w błoto i/lub niepotrzebny wydatek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 15:04

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w kwestii wyboru pieluszek sugerowałam się tą analizą, jest super szczegółowa:

http://domowa.tv/test-pieluszek-dla-dzieci/

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie kupiłyście wkładki laktacyjne?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wrote:
    Polkosiu moze faktycznie umow sie do innego lekarza,jesli masz się niepokoic to lepiej tak zrobić..

Wredotka,komplecik przesliczny! A ta Makaszka jest z allegro?

Agatka,dobry zwyczaj,nie pozyczaj ;-) nam znajomi chcieli pozyczyc bujaczek ale stwierdzilam zeby nam sprzedali ( a zrobili to za naprawde symboliczna kwote) i po problemie ;-)

Na Allegro też jest albo na kolorowodosnu.pl Można też zamawiać wzory z innymi minky niż na stronie. Tylko lepiej dzwonić lub pisać na facebooku, bo na maile nie odpowiadają. Cudne ma rzeczy.

Pampersy kupiłam Dada (u mnie w szpitalu takie też dają noworodkom) oraz Pampers Premium Care.

Wkładki kupię Lovi Day&Night, bo mają dobre opinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 15:16

Lexie lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    A jakie kupiłyście wkładki laktacyjne?

Ja mam BabyOno, są super, bo mają przylepce na dole i góry. Szwagierka mi mówiła, że niektóre wkładki innych firm mają przylepce tylko z jednej strony, a wtedy "latały" jej pod stanikiem.
    Sprawdzone też przez inną zadowoloną znajomą.
    I mają warstwę nieprzepuszczającą mleka na zewnątrz. Wyglądają na fajne ;)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• agaton Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te Dada to są z Biedronki,czy o jakie chodzi? Mi kolezanka mowila,ze dla niej najlepsze były te z Rossmana,zamierzam wypróbować:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wkladki johnsons sa mega super i dopasowane do sutka.. ze nawet jak byly pogryzione to nie draznily :)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam Pampers Premium Care (te w białym opakowaniu). Resztę rzeczy mam od tak dawna, że nawet nie wiem z jakich firm :) U nas dziś już tynk i posadzki zrobione, robota przepołowiona :D Dopiero jak będą meble, to się rozpakuję i zobaczę.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton, tak, dada są z biedronki. Znajomi mówią, że najlepsze pampersy, pampersy też ma siostra L i brat L też używał. Ech nie wiem, co kupić :/

To samo z wkładkami laktacyjnymi, każdy ma inną opinię..

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze pampersy dada to porazka.. sztywne twarde gowno... dla noworodka najlepsze sa pampersy premium care te biale.. sa leciutkie mieciutkie cienkie naprawde najlepsze pampersy z jakimi mialam do czynienia..

zakocona, kup wkladki johnsona, a jak bedziesz niezadowolona to mozesz mi glowe urwac, alejestem cholernie z nich zadowolona.. sa bardzo chlonne nie przemakaja trzymaja sie dobrze i maja idealny ksstalt :P

Kasia82 lubi tę wiadomość

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a piersi po porodzie jeszcze zmieniaja rozmiar? Bo nie wiem czy teraz zainwestować w dobry stanik do karmienia, czy kupić teraz jakiś tańszy a później dobry:)

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka, ja kupiłam właśnie johnsona :) oby się sprawdziło to co mówisz:)

nenka2 lubi tę wiadomość

‹‹ 1747 1748 1749 1750 1751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ