X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Dziewczyny, a piersi po porodzie jeszcze zmieniaja rozmiar? Bo nie wiem czy teraz zainwestować w dobry stanik do karmienia, czy kupić teraz jakiś tańszy a później dobry:)
    Jak mialam nawal to byly prseogrnomne, jak sylikony hehe, ale potem zrobily sie normalne jak przed ciaza tylko plynelo z nich mleczko, oczywiscie jak nsie ominelo karmienie to byly sporasne, ale tak to nie..

• polkosia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada mojej mamy siostra używała jakieś 2 lata temu i pamiętam, że była niezadowolona. Ale wiem też, że Pampersów oryginalnych nie używała też, tylko jakieś takie dyskontowe.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam o dada z biedronki, że są b. dobre, kiedyś były sztywne i twarde, ale teraz podobno jest duuuużo lepiej.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta, nowa formula jest.. kupilam corce to mi placze i sciaga bo ja w dupke gniota.. i lezy cala paczka. Niewiem jak takiemu malenstwu nowonarodzonemu mozna to sztywne gowno zakladac na taka mala pupcie delikatna..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 15:48

• zakocona Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja macałam dwójki dady i dla mnie się nie różniły właściwie niczym od pampersów. ale podobno bardziej przeciekają (??).

pewnie kupię te i te, i sprawdzę które Tadkowi i nam bardziej odpowiadają.

wkładki wzięłam Lovi Day&Night w końcu. Lovi laktator kupuję, butelkę do karmienia i mam dwa czy więcej smoczków od nich, bo na warsztatach rozdawali.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar kupić na pierwsze z rossmana , przyjaciółki dwie polecają wiec wyprobuje:) myslalam nad pampersem białym ale każda moja znajoma a serio parę ładnych osób ma maleńkie dzieci i odradzają , mieciutkie tajne ale mega przesiakaja i każdej z nich dziecko było siuskami albo rzadka kupka zalewane .
    Więc zrezygnowalam , na razie spróbuje rossmanowskie a później będę się zastanawiać . :)
    Co do wkładek laktacyjnych moja teściowa mi kupowała ale nie pamietam jakie , Ja sobie dokupie pewnie jakąś paczkę , nenka jak polecasz jonshona to tez wyprobuje

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musieli miec za duzy rozmiar pampersow skoro przesiakaly czesto wlasnie tak jest.. a zganiaja na pampersy :)

Ale tak to juz jest kazdy chwali lubi co innego wazne ze jest zadowolony :) bo tak powinno byc.

• agania Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba samemu wypróbować i będziemy wiedzieć, które są najlepsze dla naszych dzieci :) metodą prób i błędów. Podobno pampersy z tesco też są dosyć dobre.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slyszalyscie napewno o herbatce z lisci malin, a slyszalyscie tez o olejku z wiesiolka?

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi kolezanka polecala oeparol na lepszy sluz i nawilzenie w czasie porodu,a nie ma tego w gemini:( bierze sie tez z 4 tyg przed tp tak jak tą herbatke.macie jeszcze jakies sposoby? cos tamjeszcze kiedys slyszalam o siemieniu lnianym? ale nie wiem co:/

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss, tak. Na warsztacie o porodzie dała doula info, że herbatę z liści malin pić od 37tyg 2-3x dziennie (1 łyżka liści na szklankę wrzątku, parzyć przez 15 min), a olej z wiesiołka też od 37tyg 3x1000mg, czyli 3x dziennie po 2 tabl.

ss, lojkalojka lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss, proszę, to z warsztatu:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c398a6779ca.jpg

ss lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wszystkim slyszalam , wiem ze się liscie malin stosuje ale o reszcie co do porodów nie slyszalam:)
    Nenka z tego co wiem kupili idealne ale mniejsza tłumaczyć ich nie będę , Ja sobie sprawdze to co chce i juz:) będą źle zmieniam na inne , dokładnie metoda prob i błędów .

agania lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Dziewczyny, a piersi po porodzie jeszcze zmieniaja rozmiar? Bo nie wiem czy teraz zainwestować w dobry stanik do karmienia, czy kupić teraz jakiś tańszy a później dobry:)

Jacusianka, u mnie po pierwszym porodzie znacznie urosły, o jakieś dwa rozmiary, ale to kwestia indywidualna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 16:24

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wielkie dzieki juz zapisalam;) a to musi byc oeaparol czy jakikolwiek inny olej z wiesiolka? nie mowila wam?

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja już prawie dwa tygodnie temu wróciłam znad morza, ale jakoś nie miałam weny do zaglądania i pisania na forum. Może teraz trochę się poprawię. ;)

Lexie lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Cześć dziewczyny, ja już prawie dwa tygodnie temu wróciłam znad morza, ale jakoś nie miałam weny do zaglądania i pisania na forum. Może teraz trochę się poprawię. ;)

Myślałam o Tobie ostatnio, o tym gdzie się podziewasz i proszę! Jesteś ;)

Kasia82 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia co u Ciebie ?? Jak się czujesz ?

Kasia82 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Myślałam o Tobie ostatnio, o tym gdzie się podziewasz i proszę! Jesteś ;)

Dziękuję, Agania. To bardzo miłe. :) Jakiś leń mnie złapał, szczególnie, że córę wysłałam z babcią na dalsze wakacyjne wojaże. Przez 11 dni siedzę do późnego popołudnia sama w domu i leniuchuję. Ale już pojutrze młoda wraca, więc wrócę do normalnego rytmu. To i na forum wracam powoli. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Kasia co u Ciebie ?? Jak się czujesz ?

Wszystko dobrze, Kochana. ;) Tylko ostatnio ciężko mi się śpi w nocy, bolą mnie biodra od wiecznego spania na boku i po dłuższym leżeniu znów odzywa się spojenie, ale ogólnie staram się nie narzekać. Dzisiaj obudziłam się o 3:35 i do ósmej nie mogłam zasnąć. Czytałam więc książkę. ;)

A co u Ciebie i co u Was, Dziewczynki? Jak samopoczucie? Mam nadzieję, że przez ostatnie tygodnie nic niepokojącego się u Was nie działo. Buziaki zostawiam i zaraz poszukam kilka fotek do wstawienia. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 16:35

w5wq8ribpvtivstd.png
‹‹ 1748 1749 1750 1751 1752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ