Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyjacusianka wrote:Dziewczyny, a piersi po porodzie jeszcze zmieniaja rozmiar? Bo nie wiem czy teraz zainwestować w dobry stanik do karmienia, czy kupić teraz jakiś tańszy a później dobry:)
-
nick nieaktualnyTa, nowa formula jest.. kupilam corce to mi placze i sciaga bo ja w dupke gniota.. i lezy cala paczka. Niewiem jak takiemu malenstwu nowonarodzonemu mozna to sztywne gowno zakladac na taka mala pupcie delikatna..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 15:48
-
Kurde ja macałam dwójki dady i dla mnie się nie różniły właściwie niczym od pampersów. ale podobno bardziej przeciekają (??).
pewnie kupię te i te, i sprawdzę które Tadkowi i nam bardziej odpowiadają.
wkładki wzięłam Lovi Day&Night w końcu. Lovi laktator kupuję, butelkę do karmienia i mam dwa czy więcej smoczków od nich, bo na warsztatach rozdawali. -
Ja mam zamiar kupić na pierwsze z rossmana , przyjaciółki dwie polecają wiec wyprobuje:) myslalam nad pampersem białym ale każda moja znajoma a serio parę ładnych osób ma maleńkie dzieci i odradzają , mieciutkie tajne ale mega przesiakaja i każdej z nich dziecko było siuskami albo rzadka kupka zalewane .
Więc zrezygnowalam , na razie spróbuje rossmanowskie a później będę się zastanawiać .
Co do wkładek laktacyjnych moja teściowa mi kupowała ale nie pamietam jakie , Ja sobie dokupie pewnie jakąś paczkę , nenka jak polecasz jonshona to tez wyprobuje -
nick nieaktualny
-
mi kolezanka polecala oeparol na lepszy sluz i nawilzenie w czasie porodu,a nie ma tego w gemini:( bierze sie tez z 4 tyg przed tp tak jak tą herbatke.macie jeszcze jakies sposoby? cos tamjeszcze kiedys slyszalam o siemieniu lnianym? ale nie wiem co:/
-
ss, tak. Na warsztacie o porodzie dała doula info, że herbatę z liści malin pić od 37tyg 2-3x dziennie (1 łyżka liści na szklankę wrzątku, parzyć przez 15 min), a olej z wiesiołka też od 37tyg 3x1000mg, czyli 3x dziennie po 2 tabl.
ss, lojkalojka lubią tę wiadomość
-
O wszystkim slyszalam , wiem ze się liscie malin stosuje ale o reszcie co do porodów nie slyszalam:)
Nenka z tego co wiem kupili idealne ale mniejsza tłumaczyć ich nie będę , Ja sobie sprawdze to co chce i juz:) będą źle zmieniam na inne , dokładnie metoda prob i błędów .agania lubi tę wiadomość
-
jacusianka wrote:Dziewczyny, a piersi po porodzie jeszcze zmieniaja rozmiar? Bo nie wiem czy teraz zainwestować w dobry stanik do karmienia, czy kupić teraz jakiś tańszy a później dobry:)
Jacusianka, u mnie po pierwszym porodzie znacznie urosły, o jakieś dwa rozmiary, ale to kwestia indywidualna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 16:24
-
Kasia82 wrote:Cześć dziewczyny, ja już prawie dwa tygodnie temu wróciłam znad morza, ale jakoś nie miałam weny do zaglądania i pisania na forum. Może teraz trochę się poprawię.
Myślałam o Tobie ostatnio, o tym gdzie się podziewasz i proszę! JesteśKasia82 lubi tę wiadomość
-
agania wrote:Myślałam o Tobie ostatnio, o tym gdzie się podziewasz i proszę! Jesteś
Dziękuję, Agania. To bardzo miłe.Jakiś leń mnie złapał, szczególnie, że córę wysłałam z babcią na dalsze wakacyjne wojaże. Przez 11 dni siedzę do późnego popołudnia sama w domu i leniuchuję. Ale już pojutrze młoda wraca, więc wrócę do normalnego rytmu. To i na forum wracam powoli.
-
ZakręconaOna wrote:Kasia co u Ciebie ?? Jak się czujesz ?
Wszystko dobrze, Kochana.Tylko ostatnio ciężko mi się śpi w nocy, bolą mnie biodra od wiecznego spania na boku i po dłuższym leżeniu znów odzywa się spojenie, ale ogólnie staram się nie narzekać. Dzisiaj obudziłam się o 3:35 i do ósmej nie mogłam zasnąć. Czytałam więc książkę.
A co u Ciebie i co u Was, Dziewczynki? Jak samopoczucie? Mam nadzieję, że przez ostatnie tygodnie nic niepokojącego się u Was nie działo. Buziaki zostawiam i zaraz poszukam kilka fotek do wstawienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 16:35