X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • annggela Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie robia lewatywy :/ tak samo jak nie nacinaja krocza. Szczerze to wolalabym lewatywe bo boje sie, ze tam narobie konkretnie :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela, a to nie możesz sobie sama w domu zrobić w takim razie? co do nacinania krocza - to bardzo dobrze. Rzadko kiedy jest ono naprawdę potrzebne.

Kasia, śliczne zdjęcie waszej czwórki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 16:58

Kasia82 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Laski odczuwacie tez może ostatnio czy wgle takie bóle a raczej mocne klucie w pochwie /wargi sromowe cos ??? Mnie od trzech dni a dziś wyjątkowo kluje tam ciągle ! :/ przed chwila to warga tak klula ze myslalam ze oszaleje , wgle dziś mam jakieś chwilowe cmienie brzucha ale dosłownie parę sekund i puszcza , na bokach leżeć nie mogę bo pobolewa ... Mały fika wiec ok z nim ...

Kochana, a może to jednak to spojenie łonowe. Nie masz wrażenia, że to tak jakby ból kości w środku? Takie ciągnięcie lub rwanie? Ja mam tak po dłuższym leżeniu. Boki też mnie strasznie bolą w nocy.

Oj tak, brzuszek chyba pokaźny. Wokół wszyscy męża pytają czy żona już urodziła i są zdziwieni, że to jeszcze dwa miesiące. Aż się zmierzyłam z ciekawości, mam w obwodzie 113 cm. Nie wiem czy to dużo czy mało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 17:00

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, Zakocona. ;)

Kochane, a Wy już miałyście USG w III trymestrze? Ja się wybieram w najbliższą środę, to będzie koniec 31 tygodnia, a później mam 21 września, czyli równy miesiąc przed terminem.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia no właśnie teraz juz sama sie zastanawiam bo przed chwila na WC jak byłam poczulam taki bok jakby kości po boku ale chwilowy ...
    Ja USG 3 trymestru będę robiła za 2 tygodnie jakieś:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zamowie ta lewatywe, ktos bedzie we wrzesniu jechal. Dorianek dzis malo aktywny jest, moze to przez ta pogode...
    Kasia super fotki :* fajny brzunio, spory jest ale to dobrze

Kasia82 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Dziękuję, Zakocona. ;)

Kochane, a Wy już miałyście USG w III trymestrze? Ja się wybieram w najbliższą środę, to będzie koniec 31 tygodnia, a później mam 21 września, czyli równy miesiąc przed terminem.
    Juz co niektore sa po badaniach ;) ja bylam w 29 tc, szybko ale musielismy wracac do siebie a zalezalo nam na badaniach

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, wydaje mi się, że to może być u Ciebie to spojenie łonowe.

Annggela, dziękuję. Co do USG, to jedne z nas wcześniej, inne później mają to badanie. Ważne, aby się odbyło. ;)
    Ciekawa jestem czy brzuszek spory to wina kilogramów, czy Emilia będzie taka duża. W pierwszej ciąży też miałam dość duży brzuchol w ostatnich miesiącach. Teraz już czekam na to USG, bo jestem ciekawa czy mała już się odwróciła i ile przybrała na wadze.
    Annggela, aktywnością się nie przejmuj. My też mamy różne dni. Jeśli to nie jest reguła, to na pewno nie ma powodu do niepokoju.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Laski odczuwacie tez może ostatnio czy wgle takie bóle a raczej mocne klucie w pochwie /wargi sromowe cos ??? Mnie od trzech dni a dziś wyjątkowo kluje tam ciągle ! :/ przed chwila to warga tak klula ze myslalam ze oszaleje , wgle dziś mam jakieś chwilowe cmienie brzucha ale dosłownie parę sekund i puszcza , na bokach leżeć nie mogę bo pobolewa ... Mały fika wiec ok z nim ...

Właśnie dziś pisałam, że wczoraj cały czas miałam takie kłucia w pochwie. Czytałam na necie - póki nie towarzyszą temu bóle podbrzusza i plamienie nie są groźne. To podobno więzadła i macica przygotowuje się do porodu. Dziś już nie odczuwam ;)

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela mój Kubus tez dzis mało aktywny... jak nie on, normalnie to codziennie szaleje...

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka dzięki:)
    Kasia no oby to nie było żadne spojenie , mam wizytę w środę u lekarza , zbada palcowo i przez USG szyjke , ocenimy bo nie była badana 14 tygodni :/
    I powiem jej o takich kluciach

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki. Wróciłam z Rzeszowa... teraz można szaleć z zakupami przez internet :D

• melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jestem bardzo przygnębiona bo z mężem szukamy mieszkania i jak na złość nic nie ma a do porodu musimy znaleźć jakieś :/

l22nqps6zs1m82ws.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    dziewczyny jestem bardzo przygnębiona bo z mężem szukamy mieszkania i jak na złość nic nie ma a do porodu musimy znaleźć jakieś :/

uuu...to mamy podobnie

• ss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia wlasnie wczoraj byl temat obwodow brzuszka i chyba niektore dziewczyny tez mialy cos kolo tego:)
    a ja z szoku nie moge wyjsc...bylismy wlasniez mezem w auchan po doslownie kilka rzeczy bo jutro zamkniete,stanelismy w kolejce przed nami chyba ze 3 osoby,jakas dziewczyna,mloda,stala za nami, podeszla do kasjerki cos jej powiedziala po czym podeszla do mnie i na glos mowi"pani niech sobie przejdzie na poczatek kolejki bo pani ma pierwszenstwo,trzeba sie upominac o swoje bo tak to nikt nie zaproponuje",az nie wiedzialam co jej odpowiedziec, tylkko podziekowalam i przeszlam,a ludziom bylo tak glupio ze nikt sie nie odezwal.pierwszy raz taka sytuacja:D

Mikejla, annggela, Magnosia, agaton, stokrotka25, Blondik, ZakręconaOna, green, onka, madu, lojkalojka lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i widzisz - dobrze, niech im bedzie głupio! Ja miałam w banku to samo dzisiaj. Stałam, a widzieli, że jestem w ciąży. Dwa stanowiska gdzie trzeba stać załatwiając sprawę i 2 gdzie się siedzi. Oczywiście, kiedy nadeszła moja kolej zwolniło się i miejsce w tym stanowisku, gdzie można usiąść facet pognał czym prędzej tam, żebym czasem nie zdążyła. No i sobie stałam pół h bo miałam załatwiania troche. Żałosne

• annggela Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Mika zalosni sa !!! Ja bym spojrzala mu w oczy, zrobila mine (WTF) i powiedziala ze jest zalosny !! Az mnie trzesie jak czytam o takich sytuacjach, on zlamie noge i bedzie wymagal wolnego siedzenia ! Karma wroci do takich ludzi!

Nie stresuje sie mala aktywnoscia ;) zawsze jak ponarzekam to mały sie odwdziecza niedobrej mamusce az czasem krzykne ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss ja mialam w auchan ostatnio podobnie,stanelismy w kolejce do kasy z pierwszenstwem dla kobiet w ciąży Bylo tam chyba z 10 osob.. Moj maz zapytal kasjerki czy mozemy podejsc,Ona glosno powiedziala,tak oczywiscie to kasa z pierszenstwem..Wtedy uslyszelismy tyyyyle westchnień..Jeju,jaka to znieczulica,przeciez jesli ludzie ida do tej kasy to musza sie liczyc z tym,ze trzeba bedzie ciezarna przepuscic..

polkosia lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety. Każdy mądry jak trzeba powiedzieć, bo w ciąży nie wolno tego tamtego itp, a ten sam Cie w kasie nie przepuści.

• ss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w auchan nie ma kasy z pierwszenstwem, kiedys byla, ale teraz nigdzie nie ma takiej tabliczki jesli chodzi o ciezarne, bo dla niepelnosprawnych jest.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 1750 1751 1752 1753 1754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ