X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • annggela Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie robia lewatywy :/ tak samo jak nie nacinaja krocza. Szczerze to wolalabym lewatywe bo boje sie, ze tam narobie konkretnie :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela, a to nie możesz sobie sama w domu zrobić w takim razie? co do nacinania krocza - to bardzo dobrze. Rzadko kiedy jest ono naprawdę potrzebne.

Kasia, śliczne zdjęcie waszej czwórki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 16:58

Kasia82 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Laski odczuwacie tez może ostatnio czy wgle takie bóle a raczej mocne klucie w pochwie /wargi sromowe cos ??? Mnie od trzech dni a dziś wyjątkowo kluje tam ciągle ! :/ przed chwila to warga tak klula ze myslalam ze oszaleje , wgle dziś mam jakieś chwilowe cmienie brzucha ale dosłownie parę sekund i puszcza , na bokach leżeć nie mogę bo pobolewa ... Mały fika wiec ok z nim ...

Kochana, a może to jednak to spojenie łonowe. Nie masz wrażenia, że to tak jakby ból kości w środku? Takie ciągnięcie lub rwanie? Ja mam tak po dłuższym leżeniu. Boki też mnie strasznie bolą w nocy.

Oj tak, brzuszek chyba pokaźny. Wokół wszyscy męża pytają czy żona już urodziła i są zdziwieni, że to jeszcze dwa miesiące. Aż się zmierzyłam z ciekawości, mam w obwodzie 113 cm. Nie wiem czy to dużo czy mało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 17:00

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, Zakocona. ;)

Kochane, a Wy już miałyście USG w III trymestrze? Ja się wybieram w najbliższą środę, to będzie koniec 31 tygodnia, a później mam 21 września, czyli równy miesiąc przed terminem.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia no właśnie teraz juz sama sie zastanawiam bo przed chwila na WC jak byłam poczulam taki bok jakby kości po boku ale chwilowy ...
    Ja USG 3 trymestru będę robiła za 2 tygodnie jakieś:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zamowie ta lewatywe, ktos bedzie we wrzesniu jechal. Dorianek dzis malo aktywny jest, moze to przez ta pogode...
    Kasia super fotki :* fajny brzunio, spory jest ale to dobrze

Kasia82 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Dziękuję, Zakocona. ;)

Kochane, a Wy już miałyście USG w III trymestrze? Ja się wybieram w najbliższą środę, to będzie koniec 31 tygodnia, a później mam 21 września, czyli równy miesiąc przed terminem.
    Juz co niektore sa po badaniach ;) ja bylam w 29 tc, szybko ale musielismy wracac do siebie a zalezalo nam na badaniach

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, wydaje mi się, że to może być u Ciebie to spojenie łonowe.

Annggela, dziękuję. Co do USG, to jedne z nas wcześniej, inne później mają to badanie. Ważne, aby się odbyło. ;)
    Ciekawa jestem czy brzuszek spory to wina kilogramów, czy Emilia będzie taka duża. W pierwszej ciąży też miałam dość duży brzuchol w ostatnich miesiącach. Teraz już czekam na to USG, bo jestem ciekawa czy mała już się odwróciła i ile przybrała na wadze.
    Annggela, aktywnością się nie przejmuj. My też mamy różne dni. Jeśli to nie jest reguła, to na pewno nie ma powodu do niepokoju.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Laski odczuwacie tez może ostatnio czy wgle takie bóle a raczej mocne klucie w pochwie /wargi sromowe cos ??? Mnie od trzech dni a dziś wyjątkowo kluje tam ciągle ! :/ przed chwila to warga tak klula ze myslalam ze oszaleje , wgle dziś mam jakieś chwilowe cmienie brzucha ale dosłownie parę sekund i puszcza , na bokach leżeć nie mogę bo pobolewa ... Mały fika wiec ok z nim ...

Właśnie dziś pisałam, że wczoraj cały czas miałam takie kłucia w pochwie. Czytałam na necie - póki nie towarzyszą temu bóle podbrzusza i plamienie nie są groźne. To podobno więzadła i macica przygotowuje się do porodu. Dziś już nie odczuwam ;)

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela mój Kubus tez dzis mało aktywny... jak nie on, normalnie to codziennie szaleje...

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka dzięki:)
    Kasia no oby to nie było żadne spojenie , mam wizytę w środę u lekarza , zbada palcowo i przez USG szyjke , ocenimy bo nie była badana 14 tygodni :/
    I powiem jej o takich kluciach

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki. Wróciłam z Rzeszowa... teraz można szaleć z zakupami przez internet :D

• melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jestem bardzo przygnębiona bo z mężem szukamy mieszkania i jak na złość nic nie ma a do porodu musimy znaleźć jakieś :/

l22nqps6zs1m82ws.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    dziewczyny jestem bardzo przygnębiona bo z mężem szukamy mieszkania i jak na złość nic nie ma a do porodu musimy znaleźć jakieś :/

uuu...to mamy podobnie

• ss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia wlasnie wczoraj byl temat obwodow brzuszka i chyba niektore dziewczyny tez mialy cos kolo tego:)
    a ja z szoku nie moge wyjsc...bylismy wlasniez mezem w auchan po doslownie kilka rzeczy bo jutro zamkniete,stanelismy w kolejce przed nami chyba ze 3 osoby,jakas dziewczyna,mloda,stala za nami, podeszla do kasjerki cos jej powiedziala po czym podeszla do mnie i na glos mowi"pani niech sobie przejdzie na poczatek kolejki bo pani ma pierwszenstwo,trzeba sie upominac o swoje bo tak to nikt nie zaproponuje",az nie wiedzialam co jej odpowiedziec, tylkko podziekowalam i przeszlam,a ludziom bylo tak glupio ze nikt sie nie odezwal.pierwszy raz taka sytuacja:D

Mikejla, annggela, Magnosia, agaton, stokrotka25, Blondik, ZakręconaOna, green, onka, madu, lojkalojka lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i widzisz - dobrze, niech im bedzie głupio! Ja miałam w banku to samo dzisiaj. Stałam, a widzieli, że jestem w ciąży. Dwa stanowiska gdzie trzeba stać załatwiając sprawę i 2 gdzie się siedzi. Oczywiście, kiedy nadeszła moja kolej zwolniło się i miejsce w tym stanowisku, gdzie można usiąść facet pognał czym prędzej tam, żebym czasem nie zdążyła. No i sobie stałam pół h bo miałam załatwiania troche. Żałosne

• annggela Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Mika zalosni sa !!! Ja bym spojrzala mu w oczy, zrobila mine (WTF) i powiedziala ze jest zalosny !! Az mnie trzesie jak czytam o takich sytuacjach, on zlamie noge i bedzie wymagal wolnego siedzenia ! Karma wroci do takich ludzi!

Nie stresuje sie mala aktywnoscia ;) zawsze jak ponarzekam to mały sie odwdziecza niedobrej mamusce az czasem krzykne ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss ja mialam w auchan ostatnio podobnie,stanelismy w kolejce do kasy z pierwszenstwem dla kobiet w ciąży Bylo tam chyba z 10 osob.. Moj maz zapytal kasjerki czy mozemy podejsc,Ona glosno powiedziala,tak oczywiscie to kasa z pierszenstwem..Wtedy uslyszelismy tyyyyle westchnień..Jeju,jaka to znieczulica,przeciez jesli ludzie ida do tej kasy to musza sie liczyc z tym,ze trzeba bedzie ciezarna przepuscic..

polkosia lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety. Każdy mądry jak trzeba powiedzieć, bo w ciąży nie wolno tego tamtego itp, a ten sam Cie w kasie nie przepuści.

• ss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w auchan nie ma kasy z pierwszenstwem, kiedys byla, ale teraz nigdzie nie ma takiej tabliczki jesli chodzi o ciezarne, bo dla niepelnosprawnych jest.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 1750 1751 1752 1753 1754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ