X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia - to super wiadomość :)

witam też nowe Mamusie :)

A z tymi plamieniami to chyba jakaś norma bo z tego co tu widzę zdarzają się rzeczywiście często... trzymam kciuki za Was, wszystko będzie ok tak jak do tej pory :).
    Mersiak - niech Ci nie będzie głupio dzwonić do gina :), dzwoń jak tylko czujesz że powinnaś się skonsultować :)

Mnie od paru dni męczy zgaga, odbija mi się i jest mi często niedobrze - na szczęście nie wymiotuję chociaż targa mnie czasami :/ więc mam wesoło ale zniosę wszystko :).

polkosia, Małgorzatka lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam o inflanckiej i złe i dobre ale wiadomo ile kobiet tyle opowieści. Ja byłam na "poronieniu" w Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie bo tam pracuje mój gin i chciałabym tam mieć cesarkę bo byłam zachwycona pielęgniarkami i lekarzami. Wszyscy mili, opiekuńczy i pełni zrozumienia.

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Moja przyjaciółka ma tragiczne wspomnienia z Inflanckiej... Chyba o każdym są złe i dobre opinie. A jeszcze trzeba wziąć pod uwagę, że nieraz miejsc nie ma i odsyłają... Ja ma razie nie czytam, nie myślę o tym, ale ja to się panicznie boję porodu :D

Ja mam bardzo dobre wspomnienia, obchodzili się ze mną jak z jajkiem. Poza tym mój ginekolog tam pracuje, więc jestem spokojna o miejsce. O samym porodzie jeszcze nie myślę, to zbyt odległe. Oczywiście się boję, może nie panicznie, ale nie jest to nic przyjemnego. Mam jednak nadzieję, że nie będziemy tego źle wspominać.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Ja też słyszałam o inflanckiej i złe i dobre ale wiadomo ile kobiet tyle opowieści. Ja byłam na "poronieniu" w Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie bo tam pracuje mój gin i chciałabym tam mieć cesarkę bo byłam zachwycona pielęgniarkami i lekarzami. Wszyscy mili, opiekuńczy i pełni zrozumienia.

A u Ciebie cesarka to tak z góry jest pewna? Ma to swoje plusy, przynajmniej nie ma się wizji ciężarnej jadącej do szpitala taksówką w ostatniej chwili. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, też mnie zgaga męczy.

Wracając do szpitali, to ja nigdy w żadnym nie byłam. Poronienia oba były samoistne i oczyściłam się bez wizyt w takich miejscach. Może dlatego tak panikuję. Jedyne co wiem, to chciałabym bardzo urodzić naturalnie, ale przy otyłości to podobno może być problem :/

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki :)

No więc... dzidzia ma całe 0,79cm serducho jak dzwon <3 <3 <3
    GS 2,52cm
    Ciąża prawidłowo umiejscowiona, ogólnie wszystko w jak najlepszym porządku.

Mam kartę ciąży i termin porodu na chwilę obecną 04.10 czyli tak jak wyliczyłam <3

polkosia, Małgorzatka, Kaśku, paula1, ola.321, miska2503, Katarzyna87, aanaa, Bunia86, mała.mi, FreshMm lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/376152dc54bbc.jpg.html

http://zapodaj.net/6980b6a0b9915.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 20:57

Małgorzatka, Kaśku, Katarzyna87, Bunia86 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, super! :D

Nynusia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:

Wracając do szpitali, to ja nigdy w żadnym nie byłam. Poronienia oba były samoistne i oczyściłam się bez wizyt w takich miejscach. Może dlatego tak panikuję. Jedyne co wiem, to chciałabym bardzo urodzić naturalnie, ale przy otyłości to podobno może być problem :/

Trzymam kciuki, żeby się udało. Ja rodziłam naturalnie, ze znieczuleniem, po którym w ogóle nie czułam, że coś się dzieje. Śmiałam się, żartowałam z mężem, mogłabym nawet książkę czytać. ;) Dopiero ostatnią fazę czułam, ale to było do zniesienia. W sumie też szybko poszło jak na pierwsze dziecko, bo tylko 7 godzin i 20 minut.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajaca000 wrote:
    Ja chyba będę chodzić na Olszańską ale na NFZ natomiast raz dopiero byłam w przychodni osiedlowej mojej na Kurdwanowie ale ta babka jakoś średnio przypadła mi do gustu :)
    :) też mieszkam w okolicach Kurdwanowa ;) znaczy mieszkałam dopóki nie wyjechałam ;) Polecam bardzo przychodnie na Kozłówku chodziłam tam do dr Tomasza (nie pamiętam nazwiska) prowadził ciązę mojej młodszej Cory i byłam bardzo zadowolona tylko on ma wiele pacjentek ze względu na to że jest naprawdę dobrym lekarzem ;)

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Koleżanki-Ciężarówki. Dołączyłam do grona październikówek wieeele stron temu ale potem tylko Was czytałam. Wg OM jestem w 7tyg1d i dziś zobaczyłam zabarwione na brązowo pasma śluzu. Byłam w szpitalu (bo do planowej wizyty u gin jeszcze tydzień) i tam lekarz mnie przebadał i powiedział, że nie ma krwiaka i nie widać żeby to plamienie było poważne ale dał mi duphaston 3x1. Zmierzył dzidzię i ma 2 mm i bije serduszko. Powiedział mi, że wg usg ciąża jest w 6tyg ale kazał się tym nie przejmować bo to we wczesnej ciąży się zdarza i ważne, że bije serce. Czy Was też spotkała podobna historia, że ciąża młodsza? Mierzyłam temp w cyklu, w któym zaszłam i na 99% wiem, kiedy doszło do owulacji dlatego jestem zdziwiona, że ciąża o tydzień młodsza.

Kaśku, FreshMm lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia pięknie :* :* :* gratuluje kcohana ;)

Meegi no rozwalają mnie tacy lekarze :O dobrze że chociaż teraz trafiłaś na normalnego doktora .... Dużo zdrowka i wchodź oknami do lekarzy , na pewno musisz być pod większą kontrolą ...

Katarzyna cieszę się że okej :* :* :* ja miałam w tym samym tygodniu pęcherzyk 7mm także jest dobrze ;)

Polkosia super że rozwiałaś swoje wątpliwości :) :) Dzidzia rośnie jest cudnie :*

Nynusia, polkosia lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Cześć Koleżanki-Ciężarówki. Dołączyłam do grona październikówek wieeele stron temu ale potem tylko Was czytałam. Wg OM jestem w 7tyg1d i dziś zobaczyłam zabarwione na brązowo pasma śluzu. Byłam w szpitalu (bo do planowej wizyty u gin jeszcze tydzień) i tam lekarz mnie przebadał i powiedział, że nie ma krwiaka i nie widać żeby to plamienie było poważne ale dał mi duphaston 3x1. Zmierzył dzidzię i ma 2 mm i bije serduszko. Powiedział mi, że wg usg ciąża jest w 6tyg ale kazał się tym nie przejmować bo to we wczesnej ciąży się zdarza i ważne, że bije serce. Czy Was też spotkała podobna historia, że ciąża młodsza? Mierzyłam temp w cyklu, w któym zaszłam i na 99% wiem, kiedy doszło do owulacji dlatego jestem zdziwiona, że ciąża o tydzień młodsza.
    Hej Pap :)
    Tak są tutaj dziewczyny , którym ciąża wychodzi młodsza . Wszystko zależy od owulacji , zagnieżdżenia itd. także tym się nie martw :) Tydzień w przód lub w tył to norma na tym etapie :) za tydzień może się okazać że jesteś już w 9 bo dzidzia nadrobi :)
    Dużo zdrowka i odpoczywaj :*

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:

Nie koniecznie kochana moja ciocia również do bardzo szczupłych nie należy urodziła 2 naturalnie i to bardzo szybko ... Kilka koleżanek to samo to chyba nie ma nic wspólnego z porodem ... według mnie jeśli tak piszą to bzdura ...

co do porodu to ja pierwszą Córkę rodziłam ponad 15 godzin ale jak to lekarz powiedział porod zaczął się od dupy strony (dosłownie cytuję) bo pierwsze ciekły mi wody skurcze były silne ale szyjka nie chciała się rozwierać pomimo że chodziłam skakałam itd. ... A druga córa poród zaczął się skurczami niestety krzyżowymi ale urodziłam w ciągu 4 godzin ...

oar83e3krqgkccev.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie już jakieś zachcianki? Ja póki co jeszcze nie, chyba jest trochę za wcześnie, ale ostatnio w ogóle mnie nie ciągnie do słodyczy, za to miałabym ochotę pochłaniać wszystko z musztardą. ;)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Macie już jakieś zachcianki? Ja póki co jeszcze nie, chyba jest trochę za wcześnie, ale ostatnio w ogóle mnie nie ciągnie do słodyczy, za to miałabym ochotę pochłaniać wszystko z musztardą. ;)
    :) :) Ja uwielbiam słodycze ale też nie jem teraz :P ogólnie jadłabym tylko mięcho :P

Kasia82 lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog pracuje w MSWiA czy macie jakieś opinie o porodach w tym szpitalu :) ? (Warszawa)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny jak wasze samopoczucia?
    Ja od kilku dni mam potworne mdlosci o roznych porach :( a do tego jestem strasznie nerwowa nie wiem jak mąż ze mna wytrzyma jesli bedzie tak dalej ;)
    Witam wszystkie nowe mamusie :) i gratuluje wizyt :)
    ja na kolejna wizyte musze jeszcze czekac 4 tygodnie.. :(
    Milego wieczoru :*

relgrl68722yz04m.png
  • czekajaca000 Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    :) też mieszkam w okolicach Kurdwanowa ;) znaczy mieszkałam dopóki nie wyjechałam ;) Polecam bardzo przychodnie na Kozłówku chodziłam tam do dr Tomasza (nie pamiętam nazwiska) prowadził ciązę mojej młodszej Cory i byłam bardzo zadowolona tylko on ma wiele pacjentek ze względu na to że jest naprawdę dobrym lekarzem ;)

Dziękuję za informacje może podjadę tam i się dowiem czy nadal przyjmuje ten lekarz :)

bhywh371ilfltdjs.png
    4c3tflw1301snnns.png[/link]
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mam wynik tsh z dzisiaj, spadl do 0,470 tak niskiego nigdy nie mialam martwie sie czy wszystko ok z ciaza, bo dziecko przeciez powinno sprawic wzrost a dawke powiekszylam tylko o 50mg wiecej na tydzien :/

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ