Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
mała.mi wrote:Ja też pochodzę z wielkopolski, dokładnie z Gniezna. Maż jest z Katowic a ja się do niego przeprowadziłam
Kaśku dzięki za odpowiedź. Trochę mnie uspokoiłaś, że nie tylko ja tak mam
Ależ nie ma za co
Hm ja urodziłam się w mazowieckim, wychowałam w świętokrzyskim. Mąż jest ze Śląska. Poznaliśmy się w Krakowie a teraz mieszkamy w WawieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 19:11
mała.mi, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Wróciłam od gina, plamienie ustało, ale i tak powiedziała, żebym przyszła.
Jest pęcherzyk, ma całe 0.78cm
Wg usg mojej gin 4+5, wg parenting 5+3
Wszystko w normie, uspokoiłam się.
Samolotem mogę lecieć spokojnie, życzyła Nam miłego pobytu
A jakie Wy miałyście pęcherzyki na tym etapie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 19:20
meeegi1771, WiedźmaMaKota, FreshMm, polkosia, Kaśku, paula1, Małgorzatka, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny byłam u lekarza zaczęłam krwawic. To nie Mój gin bo Mój przyjmuje tylko w soboty i nie jest stąd. Okazało się ,że Mam polipa na szyjce macicy i najprawdopodobniej stąd krwawienie bo z dzie kim wszystko ok ... To już 5 lekarz ,który Mnie w tej ciazy bada i dopiero on to zauważył, a ja twierdzi jest spory wiec musiał być juz spory czas. Jest raczej nie groźny dla dziecka ale jak twierdzi,żeby nie ciaza skierował by Mnie na usunięcie. Ehh ... Chciałabym w końcu zacząć się cieszyć ciaza ,a ciągle zmartwienia
-
Ja też ciągle mam zmartwienia jakieś, już mi głupio dzwonić do gin Dziś plamka krwi, potem śluz czysty. I tak jak mnie nic nie bolało to dzisiaj złapał mnie ból podbrzusza i to nie taki mały ;/ ale jestem spokojna, musi być dobrze...
Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków... -
Hej bardzo chciałabym do Was dołączyć bardzo ciekawe informacje można wyczytać na tym forum. To moja pierwsza ciąża, w piątek po 19:00 mam wizytę u lekarza. Robiłam już bHCG 16.02: 2445 chcę powtórzyć jeszcze w piątek rano razem z progesteronem, bo kiedyś miałam niezbyt dobre wyniki. Bardzo się stresuję....jakieś wariatkowo, zamiast się cieszyć ja rozmyślam, czy aby wszystko ok...rety...i nerwy mam na wszystko dookoła...;)pozdrawiam wszystkie mamuśki październikowe!
Kasia82, FreshMm, Kaśku, paula1, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
Hej bardzo chciałabym do Was dołączyć bardzo ciekawe informacje można wyczytać na tym forum. To moja pierwsza ciąża, w piątek po 19:00 mam wizytę u lekarza. Robiłam już bHCG 16.02: 2445 chcę powtórzyć jeszcze w piątek rano razem z progesteronem, bo kiedyś miałam niezbyt dobre wyniki. Bardzo się stresuję....jakieś wariatkowo, zamiast się cieszyć ja rozmyślam, czy aby wszystko ok...rety...i nerwy mam na wszystko dookoła...;)pozdrawiam wszystkie mamuśki październikowe!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 20:00
-
A ja dziewczyny martwię się tym, że wracam do pracy i zacznie się ta cała bieganina. Pewnie dobrze mi to zrobi, wyjdę do ludzi i nie będę myśleć, ale tkwi we mnie jakaś obawa. Boję się dyżurów na korytarzu, których mam dużo. Nie wiem czy dam radę fizycznie. Już wprawdzie taka słaba nie jestem, ale pobolewa mnie podbrzusze. Poza tym mam wzdęcia, strasznie mi brzuch wywaliło i jak tak dalej pójdzie, to za 2-3 tygodnie w spodnie się nie zmieszczę.
-
Katarzyna87 wrote:Wróciłam od gina, plamienie ustało, ale i tak powiedziała, żebym przyszła.
A jakie Wy miałyście pęcherzyki na tym etapie?Katarzyna87 lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
Katarzyna87 wrote:Wróciłam od gina, plamienie ustało, ale i tak powiedziała, żebym przyszła.
A jakie Wy miałyście pęcherzyki na tym etapie?
Gratulacje!!! gin mi powiedział, aby nie patrzeć na wielkości pęcherzyków i dni ciąży, bo to i tak indywidualna sprawa, nie ma co porównywać i patrzeć na tabelki. potem dzidzia może nadgonić.
Ja w sumie nie bardzo rozumiem te przedziały wielkości pęcherzyków na poczatku, co usg, to inaczej mam wrażenie...
U mnie w 4t5d wg usg był pęchezryk 14 mm, a tydzień później nadrobiło na 6t2d
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 20:03
Małgorzatka, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja o 18:30 wyskoczyłam na prywatne USG, bo nie dawała mi ta wczorajsza wizyta spokoju. Okazało się, że świetny lekarz, mega!! Poświecił mi chyba pół godziny, wszystko opisał, wytlumaczył. Z USG wynika, że to dopiero 5 tydzień ciąży. Termin wstępnie zmienił na 25.10. Pęcherzyk ma 22x19x6 mm, ciałko żółte 3 mm i bejbe 1,6 mm (czyli 0,3 od wczoraj urosło, co jest dobrą wiadomością). Powiedział, że serce będzie słychać i widać dokładnie za tydzień Poważnie rozważam czy nie zacząć chodzić do niego, pomimo że musiałabym płacić...
FreshMm, ITKA, paula1, Małgorzatka, miska2503, Bunia86 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
cześć dziewczynki wpadam i przywitam sie tylko bo czasu dzisiaj strasznie mało. Pózno wrociłam z pracy, potem lekcje z młodym , a jutro mój Antek idzie ze szkoły na konkurs plastyczny, wiec mamy w domu takie małe przygotowania
Witam nowe mamusie...jeszcze trochę i do 100 dobijemy super!
Super ze wizyty ok, maluszki rewelacyjne ...no to bedę uciekać a wam zycze udanych wieczornych pogaduch....trzymajcie kcikuki za mojego Antka i za mnie żebym jutro wszyskie posty nadrobiła, do jutro to bedzie chyba ze 20 stron
miłego wieczoru
Kaśku, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:Dziewczyny, ja o 18:30 wyskoczyłam na prywatne USG, bo nie dawała mi ta wczorajsza wizyta spokoju. Okazało się, że świetny lekarz, mega!! Poświecił mi chyba pół godziny, wszystko opisał, wytlumaczył. Z USG wynika, że to dopiero 5 tydzień ciąży. Termin wstępnie zmienił na 25.10. Pęcherzyk ma 22x19x6 mm, ciałko żółte 3 mm i bejbe 1,6 mm (czyli 0,3 od wczoraj urosło, co jest dobrą wiadomością). Powiedział, że serce będzie słychać i widać dokładnie za tydzień Poważnie rozważam czy nie zacząć chodzić do niego, pomimo że musiałabym płacić...
A gdzie byłaś na tym usg? gdzieś w warszawie? -
Moja przyjaciółka ma tragiczne wspomnienia z Inflanckiej... Chyba o każdym są złe i dobre opinie. A jeszcze trzeba wziąć pod uwagę, że nieraz miejsc nie ma i odsyłają... Ja ma razie nie czytam, nie myślę o tym, ale ja to się panicznie boję poroduKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn