WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mniam jajecznica :) ja jeszcze w łóżku. Mój maly wymuszacz przyszedł i kazał sie głaskać z samego rana... Ja dzis leniuchuje i prasuje. Takie plany ;) tez sie boje ze nie będę wiedziała kiedy... Wydaje mi się ze nawę skurczy BH nie mam. Nie wiem czy to to... Tez Wam sie tak niewygodnie spi w nocy?

wnid9vvjodizjocx.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle, to sie zaraz tu posypiemy z porodami, ja jak sobie pomysle, ze 10 wrzesnia mam juz dostać skierowanie na ktg, to mowie: Cholera to juz zaraz.
    Ostatnia zapytałam was czy wy naprawde tak zle sie czujecie i wiecie co wywolalalm wilka z lasu, bo czuje sie sloniowoto niestety. Maleństwo moje tez juz dyskoteki w brzuchu nie robi, tylko tak się wypycha, przekreca, tez tak macie? Ja porównuje do ciazy z corka i ona do konca to wariacje w brzuchu, a tu spokój i leniwe przeciąganie.
    Dziewczyny powiedzcie mi, bo moja córka miala teraz zapalenie pęcherza, czy furagin moze podrażnić zoladek, bo wczoraj mi zwymiotowala i ma biegunkę?

km5st5odymuuq2ts.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    Ja jakoś tak się o poród nie boję, mam wrażenie, że będę wiedziała kiedy to "już", do szpitala mam bardzo blisko, najwyżej będę tam za wcześnie ;)

A mówiłam Wam, że jestem po szczepieniu na krztusiec? heh całe dwa dni mnie ręka bolała ;/

Muffinka jak mam iść spać to aż się boję. Ostatnio z soboty na niedzielę musiałam iść spać so innego pokoju bo mój chrapał i się rozwalił na całe wyro ;/ masakra... a jak mam się z boku na bok przewrócić... ech ;/

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja furgin łykam od x lat i nigdy takich efektów ubocznych nie miałam, ale byc moze dziecko inaczej reaguje. W ulotce nic nie ma napisane ?

relgh371crdcdbv2.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie maja podobne preferencje widze ;) mnie wczorak wzielo na jajecznice na pomidorkach (swoich wlasnych wyhodowanych to 2 razy smaczniejsze) :)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc !
    Dziewczyny skurczy porodowych nie da sie przegapic ,bo sa regularne i co jakis czas zwiekszaja czesotliwosc .
    Jak rodzilam corke to od wtorku wieczora troche pobolewal mnie brzuch . Cos jak na @ ,potem poszlam do WC i na wkladce bylo troche krwi ,wiec sobie mysle pewnie czop zaczal sie odklejac . Nic nie mowilam domownikom tylko wszyscy polozylismy sie spac . W nocy natomiast obudzily mnie skurcze juz bardziej odczowalne . Postanowilam sprawdzic co ile sa i jak dlugo trwaja . Zwlekalam do rana i jak mialam je co 3 czy 4 minuty ( nie pamietam) pojechalismy do szpitala .
    Wiec glowa do gory tego nie d sie przegapic :)
    trzymam kciuki za wizytujece!
    Ja tez ide na 16 ,ale to wizyta bez usg .
    Ja tez dzisiaj planuje prasowac , ale czy podolam :/
    Jaroszka ta kerw , a raczej takie skrzepy z nosa to chyba uroki ciazy .
    Polkosia ja pokoik Klementynki to chyba juz lada dzien bedzie skonczony ? A potem wpadniesz w wir meblowania i dekorowania :) Oczywiscie czekamy na zdjecia .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 09:13

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dziewczyny, a skąd będziemy wiedziały, że to już? Te skurcze są mocno bolesne? No nam na SR mówili, że jedne do 5 cm rozwarcia nic nie czują, a inne zanim zacznie się rozwierać jeszcze umierają z bólu :/ To w sumie niewiadomo czy to już czy nie, jak się nie czuje :P
    Poklosia to bardzo rzadkie, ze do 5 cm nie ma objawów, najczęściej maja tak wielorodki. Najczęściej zaczyna się od regularnych boli miesiaczkowych, jezeli się nie jest pewnym czy to to to, bierze się kąpiel, odpoczywa, jezeli to nie poród przejdzie, jezeli poród, bole sie rozkręcą.
    Jezeli u Ciebie bedzie cc, to nie możesz czekać na rozkręcenie boli, tylko musisz pojechać wczesniej, nawet na darmo ;)

polkosia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka jest w działaniach niepożądanych zarówno wymioty jak i biegunka - poczytaj

relgh371crdcdbv2.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma a ja ciagle sie zastanawiam nad tym szczepieniem

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy 3 cm blagalam o epidural hehe

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew z.nosa mam wrazenie ze coraz mocniej w sumie leci... a z tym spaniem nie byloby tak zle gdyby to spojenie tak nie napieprzalo przy kazdej zmianie pozycji :/

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Agatka ja furgin łykam od x lat i nigdy takich efektów ubocznych nie miałam, ale byc moze dziecko inaczej reaguje. W ulotce nic nie ma napisane ?
    No wlasnie jest napisane, ze mogą sie pojawic wymioty i biegunka. Ale tego ustrojstwa tyle teraz, co słyszę to teraz wszystkie dzieci maja tylko sraczki i ospy

km5st5odymuuq2ts.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.

Moja noc była dość fajna co prawda wstawałam na siusiu ale jakoś spałam nawet.
    Wasze dzieciaczki budzą się też za każdym razem kiedy wstajecie na siusiu??

U mnie młoda się też rozpycha ale to tak mocno źr nie da się już tego przeoczyć.

Polkosia ja mam takie same obawy ze nie będę wiedziała kiedy to już !

Nie myślicie że to dziwne jak mój gin dał mi kolejna wizytę za 4 tyg? Przecież to już będzie 38tc

l22nhdgeccid541p.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    Krew z.nosa mam wrazenie ze coraz mocniej w sumie leci... a z tym spaniem nie byloby tak zle gdyby to spojenie tak nie napieprzalo przy kazdej zmianie pozycji :/

W takim razie wiem co to bol spojenia, tez czasem mam noce zetylko podniose noge i rwie mnie na dole.
    Martwia mnie te twardnienia, sa coraz silniejsze noca, kiedy bym sie nie obudzila to brzuch mega twardy.
    Mam nadzieje ze w miare szybki termin znajdzie ginekolog dla mnie bo im blizej tym coraz bardziej sie denerwuje.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Policzyłam sobie ruchy Tadka. Jest ok. Głupiam ja, bo już zaczęłam panikować :/

Przekręcić się w nocy jest ma zawsze cholernie ciężko i wstać siku tak samo.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia eee dziwne trochę ;)

Jaroszka kochana kotek teraz śpi od wyjazdu R do pracy. Spałam z nim ale i u mnie czeka prasowanko i przemeblowanie...

Ja Wam powiem,że na przeciwbólowych leciałam przy porodzie a i tak bolało :P ale może przez oxy.
    Co do przyjęcia do szpitala to ja mam o tyle dobrze,że teraz jadę jak coś mnie niepokoi i przyjmują od razu :) wgl tak piszecie o bólach spojenia i dziś rano tak bolało jakbym maraton przebiegła a siedziałam z Kocikiem cały czas ..jutro wizyta...nareszcie i na ktg wyśle nas gin :D

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka,najlepsze na śniadanie są delicje przecież.. zjadłam całe pudełko! :) Chociaż mdli mnie teraz.. kara! Następnym razem zrobię jajecznicę :)

Co do krwawień z nosa to mam codziennie..

Lojka,wizyta bez usg ale kciuki trza trzymać,powodzenia! :*

Zakocona-przekręcanie w nocy to moja zmora!Chociaz dziś,jak pisałam wyzej wyjątkowo dobrze mi się spało :)

Nynusia,kurcze.. ja mam teraz wizyty co 2-3 tyg najwyżej.. a chodzisz prywatnie czy na nfz? Bo moja przyjaciółka na nfz miała do końca ciąży co 4 tygodnie..

soraya, jaroszka lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Policzyłam sobie ruchy Tadka. Jest ok. Głupiam ja, bo już zaczęłam panikować :/

Przekręcić się w nocy jest ma zawsze cholernie ciężko i wstać siku tak samo.
    A jak to sie liczy? Bo gdzies czytałam, ze powinno byc 10 na godzinę, no sorry, ale moje dziecko czasem godzinę śpi i sie nie rusza

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wrote:
    Jaroszka,najlepsze na śniadanie są delicje przecież.. zjadłam całe pudełko! :) Chociaż mdli mnie teraz.. kara! Następnym razem zrobię jajecznicę :)

Co do krwawień z nosa to mam codziennie..

Lojka,wizyta bez usg ale kciuki trza trzymać,powodzenia! :*

Zakocona-przekręcanie w nocy to moja zmora!Chociaz dziś,jak pisałam wyzej wyjątkowo dobrze mi się spało :)

Nynusia,kurcze.. ja mam teraz wizyty co 2-3 tyg najwyżej.. a chodzisz prywatnie czy na nfz? Bo moja przyjaciółka na nfz miała do końca ciąży co 4 tygodnie..
    Ja na karowej wizyty mam co 3 tygodnie, teraz będę miała 10 wrzesnia, pozniej 1 października, od 14 października szpital ehh... A i od 10 wrzesnia ktg co tydzien

km5st5odymuuq2ts.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w 34tyg;)))
    Nocka okropna pod wzgledem sikania,bylam chyba że 11razy:(
    Teraz leze i odpoczywam jeszcze.planuje dzis dokonczyc prasowanie,troszke posprzatac,machnąc jakis obiadek,a potem relaks- ostatni juz raz przed porodem zrobic sobie paznokcie i moze jakies male spa we wlasnej lazience;)
    Co do porodu to wydaje mi sie ze nie ma opcji zebym to przeoczyla,ale okaze sie jak to bedzie;)
    Ktos pytal o ochraniacz-ja mam ( narazie w worku)
    Poscieli narazie nie kupuje, mam rozek, spiworek i kochk zvwypelnieniem na poczatek.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 1802 1803 1804 1805 1806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ