Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej! Mniam jajecznica
ja jeszcze w łóżku. Mój maly wymuszacz przyszedł i kazał sie głaskać z samego rana... Ja dzis leniuchuje i prasuje. Takie plany
tez sie boje ze nie będę wiedziała kiedy... Wydaje mi się ze nawę skurczy BH nie mam. Nie wiem czy to to... Tez Wam sie tak niewygodnie spi w nocy?
-
W ogóle, to sie zaraz tu posypiemy z porodami, ja jak sobie pomysle, ze 10 wrzesnia mam juz dostać skierowanie na ktg, to mowie: Cholera to juz zaraz.
Ostatnia zapytałam was czy wy naprawde tak zle sie czujecie i wiecie co wywolalalm wilka z lasu, bo czuje sie sloniowoto niestety. Maleństwo moje tez juz dyskoteki w brzuchu nie robi, tylko tak się wypycha, przekreca, tez tak macie? Ja porównuje do ciazy z corka i ona do konca to wariacje w brzuchu, a tu spokój i leniwe przeciąganie.
Dziewczyny powiedzcie mi, bo moja córka miala teraz zapalenie pęcherza, czy furagin moze podrażnić zoladek, bo wczoraj mi zwymiotowala i ma biegunkę?
-
Dzień dobry

Ja jakoś tak się o poród nie boję, mam wrażenie, że będę wiedziała kiedy to "już", do szpitala mam bardzo blisko, najwyżej będę tam za wcześnie
A mówiłam Wam, że jestem po szczepieniu na krztusiec? heh całe dwa dni mnie ręka bolała ;/
Muffinka jak mam iść spać to aż się boję. Ostatnio z soboty na niedzielę musiałam iść spać so innego pokoju bo mój chrapał i się rozwalił na całe wyro ;/ masakra... a jak mam się z boku na bok przewrócić... ech ;/
Muffinka1019 lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica

-
Czesc !
Dziewczyny skurczy porodowych nie da sie przegapic ,bo sa regularne i co jakis czas zwiekszaja czesotliwosc .
Jak rodzilam corke to od wtorku wieczora troche pobolewal mnie brzuch . Cos jak na @ ,potem poszlam do WC i na wkladce bylo troche krwi ,wiec sobie mysle pewnie czop zaczal sie odklejac . Nic nie mowilam domownikom tylko wszyscy polozylismy sie spac . W nocy natomiast obudzily mnie skurcze juz bardziej odczowalne . Postanowilam sprawdzic co ile sa i jak dlugo trwaja . Zwlekalam do rana i jak mialam je co 3 czy 4 minuty ( nie pamietam) pojechalismy do szpitala .
Wiec glowa do gory tego nie d sie przegapic
trzymam kciuki za wizytujece!
Ja tez ide na 16 ,ale to wizyta bez usg .
Ja tez dzisiaj planuje prasowac , ale czy podolam
Jaroszka ta kerw , a raczej takie skrzepy z nosa to chyba uroki ciazy .
Polkosia ja pokoik Klementynki to chyba juz lada dzien bedzie skonczony ? A potem wpadniesz w wir meblowania i dekorowania
Oczywiscie czekamy na zdjecia .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 09:13
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015

-
Poklosia to bardzo rzadkie, ze do 5 cm nie ma objawów, najczęściej maja tak wielorodki. Najczęściej zaczyna się od regularnych boli miesiaczkowych, jezeli się nie jest pewnym czy to to to, bierze się kąpiel, odpoczywa, jezeli to nie poród przejdzie, jezeli poród, bole sie rozkręcą.polkosia wrote:Dziewczyny, a skąd będziemy wiedziały, że to już? Te skurcze są mocno bolesne? No nam na SR mówili, że jedne do 5 cm rozwarcia nic nie czują, a inne zanim zacznie się rozwierać jeszcze umierają z bólu
To w sumie niewiadomo czy to już czy nie, jak się nie czuje 
Jezeli u Ciebie bedzie cc, to nie możesz czekać na rozkręcenie boli, tylko musisz pojechać wczesniej, nawet na darmo
polkosia lubi tę wiadomość

-
No wlasnie jest napisane, ze mogą sie pojawic wymioty i biegunka. Ale tego ustrojstwa tyle teraz, co słyszę to teraz wszystkie dzieci maja tylko sraczki i ospyjaroszka wrote:Agatka ja furgin łykam od x lat i nigdy takich efektów ubocznych nie miałam, ale byc moze dziecko inaczej reaguje. W ulotce nic nie ma napisane ?

-
Hej dziewczynki.
Moja noc była dość fajna co prawda wstawałam na siusiu ale jakoś spałam nawet.
Wasze dzieciaczki budzą się też za każdym razem kiedy wstajecie na siusiu??
U mnie młoda się też rozpycha ale to tak mocno źr nie da się już tego przeoczyć.
Polkosia ja mam takie same obawy ze nie będę wiedziała kiedy to już !
Nie myślicie że to dziwne jak mój gin dał mi kolejna wizytę za 4 tyg? Przecież to już będzie 38tc -
stokrotka25 wrote:Krew z.nosa mam wrazenie ze coraz mocniej w sumie leci... a z tym spaniem nie byloby tak zle gdyby to spojenie tak nie napieprzalo przy kazdej zmianie pozycji

W takim razie wiem co to bol spojenia, tez czasem mam noce zetylko podniose noge i rwie mnie na dole.
Martwia mnie te twardnienia, sa coraz silniejsze noca, kiedy bym sie nie obudzila to brzuch mega twardy.
Mam nadzieje ze w miare szybki termin znajdzie ginekolog dla mnie bo im blizej tym coraz bardziej sie denerwuje. -
Nynusia eee dziwne trochę

Jaroszka kochana kotek teraz śpi od wyjazdu R do pracy. Spałam z nim ale i u mnie czeka prasowanko i przemeblowanie...
Ja Wam powiem,że na przeciwbólowych leciałam przy porodzie a i tak bolało
ale może przez oxy.
Co do przyjęcia do szpitala to ja mam o tyle dobrze,że teraz jadę jak coś mnie niepokoi i przyjmują od razu
wgl tak piszecie o bólach spojenia i dziś rano tak bolało jakbym maraton przebiegła a siedziałam z Kocikiem cały czas ..jutro wizyta...nareszcie i na ktg wyśle nas gin 
-
Jaroszka,najlepsze na śniadanie są delicje przecież.. zjadłam całe pudełko!
Chociaż mdli mnie teraz.. kara! Następnym razem zrobię jajecznicę 
Co do krwawień z nosa to mam codziennie..
Lojka,wizyta bez usg ale kciuki trza trzymać,powodzenia! :*
Zakocona-przekręcanie w nocy to moja zmora!Chociaz dziś,jak pisałam wyzej wyjątkowo dobrze mi się spało
Nynusia,kurcze.. ja mam teraz wizyty co 2-3 tyg najwyżej.. a chodzisz prywatnie czy na nfz? Bo moja przyjaciółka na nfz miała do końca ciąży co 4 tygodnie..
soraya, jaroszka lubią tę wiadomość
-
A jak to sie liczy? Bo gdzies czytałam, ze powinno byc 10 na godzinę, no sorry, ale moje dziecko czasem godzinę śpi i sie nie ruszazakocona wrote:Policzyłam sobie ruchy Tadka. Jest ok. Głupiam ja, bo już zaczęłam panikować

Przekręcić się w nocy jest ma zawsze cholernie ciężko i wstać siku tak samo.
-
Ja na karowej wizyty mam co 3 tygodnie, teraz będę miała 10 wrzesnia, pozniej 1 października, od 14 października szpital ehh... A i od 10 wrzesnia ktg co tydzienLexie wrote:Jaroszka,najlepsze na śniadanie są delicje przecież.. zjadłam całe pudełko!
Chociaż mdli mnie teraz.. kara! Następnym razem zrobię jajecznicę 
Co do krwawień z nosa to mam codziennie..
Lojka,wizyta bez usg ale kciuki trza trzymać,powodzenia! :*
Zakocona-przekręcanie w nocy to moja zmora!Chociaz dziś,jak pisałam wyzej wyjątkowo dobrze mi się spało
Nynusia,kurcze.. ja mam teraz wizyty co 2-3 tyg najwyżej.. a chodzisz prywatnie czy na nfz? Bo moja przyjaciółka na nfz miała do końca ciąży co 4 tygodnie..
-
Witamy sie w 34tyg;)))
Nocka okropna pod wzgledem sikania,bylam chyba że 11razy:(
Teraz leze i odpoczywam jeszcze.planuje dzis dokonczyc prasowanie,troszke posprzatac,machnąc jakis obiadek,a potem relaks- ostatni juz raz przed porodem zrobic sobie paznokcie i moze jakies male spa we wlasnej lazience;)
Co do porodu to wydaje mi sie ze nie ma opcji zebym to przeoczyla,ale okaze sie jak to bedzie;)
Ktos pytal o ochraniacz-ja mam ( narazie w worku)
Poscieli narazie nie kupuje, mam rozek, spiworek i kochk zvwypelnieniem na poczatek.

[/url]