Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej! Mniam jajecznica
ja jeszcze w łóżku. Mój maly wymuszacz przyszedł i kazał sie głaskać z samego rana... Ja dzis leniuchuje i prasuje. Takie plany
tez sie boje ze nie będę wiedziała kiedy... Wydaje mi się ze nawę skurczy BH nie mam. Nie wiem czy to to... Tez Wam sie tak niewygodnie spi w nocy?
-
W ogóle, to sie zaraz tu posypiemy z porodami, ja jak sobie pomysle, ze 10 wrzesnia mam juz dostać skierowanie na ktg, to mowie: Cholera to juz zaraz.
Ostatnia zapytałam was czy wy naprawde tak zle sie czujecie i wiecie co wywolalalm wilka z lasu, bo czuje sie sloniowoto niestety. Maleństwo moje tez juz dyskoteki w brzuchu nie robi, tylko tak się wypycha, przekreca, tez tak macie? Ja porównuje do ciazy z corka i ona do konca to wariacje w brzuchu, a tu spokój i leniwe przeciąganie.
Dziewczyny powiedzcie mi, bo moja córka miala teraz zapalenie pęcherza, czy furagin moze podrażnić zoladek, bo wczoraj mi zwymiotowala i ma biegunkę? -
Dzień dobry
Ja jakoś tak się o poród nie boję, mam wrażenie, że będę wiedziała kiedy to "już", do szpitala mam bardzo blisko, najwyżej będę tam za wcześnie
A mówiłam Wam, że jestem po szczepieniu na krztusiec? heh całe dwa dni mnie ręka bolała ;/
Muffinka jak mam iść spać to aż się boję. Ostatnio z soboty na niedzielę musiałam iść spać so innego pokoju bo mój chrapał i się rozwalił na całe wyro ;/ masakra... a jak mam się z boku na bok przewrócić... ech ;/Muffinka1019 lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
Czesc !
Dziewczyny skurczy porodowych nie da sie przegapic ,bo sa regularne i co jakis czas zwiekszaja czesotliwosc .
Jak rodzilam corke to od wtorku wieczora troche pobolewal mnie brzuch . Cos jak na @ ,potem poszlam do WC i na wkladce bylo troche krwi ,wiec sobie mysle pewnie czop zaczal sie odklejac . Nic nie mowilam domownikom tylko wszyscy polozylismy sie spac . W nocy natomiast obudzily mnie skurcze juz bardziej odczowalne . Postanowilam sprawdzic co ile sa i jak dlugo trwaja . Zwlekalam do rana i jak mialam je co 3 czy 4 minuty ( nie pamietam) pojechalismy do szpitala .
Wiec glowa do gory tego nie d sie przegapic
trzymam kciuki za wizytujece!
Ja tez ide na 16 ,ale to wizyta bez usg .
Ja tez dzisiaj planuje prasowac , ale czy podolam
Jaroszka ta kerw , a raczej takie skrzepy z nosa to chyba uroki ciazy .
Polkosia ja pokoik Klementynki to chyba juz lada dzien bedzie skonczony ? A potem wpadniesz w wir meblowania i dekorowaniaOczywiscie czekamy na zdjecia .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 09:13
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
polkosia wrote:Dziewczyny, a skąd będziemy wiedziały, że to już? Te skurcze są mocno bolesne? No nam na SR mówili, że jedne do 5 cm rozwarcia nic nie czują, a inne zanim zacznie się rozwierać jeszcze umierają z bólu
To w sumie niewiadomo czy to już czy nie, jak się nie czuje
Jezeli u Ciebie bedzie cc, to nie możesz czekać na rozkręcenie boli, tylko musisz pojechać wczesniej, nawet na darmopolkosia lubi tę wiadomość
-
jaroszka wrote:Agatka ja furgin łykam od x lat i nigdy takich efektów ubocznych nie miałam, ale byc moze dziecko inaczej reaguje. W ulotce nic nie ma napisane ?
-
Hej dziewczynki.
Moja noc była dość fajna co prawda wstawałam na siusiu ale jakoś spałam nawet.
Wasze dzieciaczki budzą się też za każdym razem kiedy wstajecie na siusiu??
U mnie młoda się też rozpycha ale to tak mocno źr nie da się już tego przeoczyć.
Polkosia ja mam takie same obawy ze nie będę wiedziała kiedy to już !
Nie myślicie że to dziwne jak mój gin dał mi kolejna wizytę za 4 tyg? Przecież to już będzie 38tc -
stokrotka25 wrote:Krew z.nosa mam wrazenie ze coraz mocniej w sumie leci... a z tym spaniem nie byloby tak zle gdyby to spojenie tak nie napieprzalo przy kazdej zmianie pozycji
W takim razie wiem co to bol spojenia, tez czasem mam noce zetylko podniose noge i rwie mnie na dole.
Martwia mnie te twardnienia, sa coraz silniejsze noca, kiedy bym sie nie obudzila to brzuch mega twardy.
Mam nadzieje ze w miare szybki termin znajdzie ginekolog dla mnie bo im blizej tym coraz bardziej sie denerwuje. -
Nynusia eee dziwne trochę
Jaroszka kochana kotek teraz śpi od wyjazdu R do pracy. Spałam z nim ale i u mnie czeka prasowanko i przemeblowanie...
Ja Wam powiem,że na przeciwbólowych leciałam przy porodzie a i tak bolałoale może przez oxy.
Co do przyjęcia do szpitala to ja mam o tyle dobrze,że teraz jadę jak coś mnie niepokoi i przyjmują od razuwgl tak piszecie o bólach spojenia i dziś rano tak bolało jakbym maraton przebiegła a siedziałam z Kocikiem cały czas ..jutro wizyta...nareszcie i na ktg wyśle nas gin
-
Jaroszka,najlepsze na śniadanie są delicje przecież.. zjadłam całe pudełko!
Chociaż mdli mnie teraz.. kara! Następnym razem zrobię jajecznicę
Co do krwawień z nosa to mam codziennie..
Lojka,wizyta bez usg ale kciuki trza trzymać,powodzenia! :*
Zakocona-przekręcanie w nocy to moja zmora!Chociaz dziś,jak pisałam wyzej wyjątkowo dobrze mi się spało
Nynusia,kurcze.. ja mam teraz wizyty co 2-3 tyg najwyżej.. a chodzisz prywatnie czy na nfz? Bo moja przyjaciółka na nfz miała do końca ciąży co 4 tygodnie..soraya, jaroszka lubią tę wiadomość
-
zakocona wrote:Policzyłam sobie ruchy Tadka. Jest ok. Głupiam ja, bo już zaczęłam panikować
Przekręcić się w nocy jest ma zawsze cholernie ciężko i wstać siku tak samo. -
Lexie wrote:Jaroszka,najlepsze na śniadanie są delicje przecież.. zjadłam całe pudełko!
Chociaż mdli mnie teraz.. kara! Następnym razem zrobię jajecznicę
Co do krwawień z nosa to mam codziennie..
Lojka,wizyta bez usg ale kciuki trza trzymać,powodzenia! :*
Zakocona-przekręcanie w nocy to moja zmora!Chociaz dziś,jak pisałam wyzej wyjątkowo dobrze mi się spało
Nynusia,kurcze.. ja mam teraz wizyty co 2-3 tyg najwyżej.. a chodzisz prywatnie czy na nfz? Bo moja przyjaciółka na nfz miała do końca ciąży co 4 tygodnie.. -
Witamy sie w 34tyg;)))
Nocka okropna pod wzgledem sikania,bylam chyba że 11razy:(
Teraz leze i odpoczywam jeszcze.planuje dzis dokonczyc prasowanie,troszke posprzatac,machnąc jakis obiadek,a potem relaks- ostatni juz raz przed porodem zrobic sobie paznokcie i moze jakies male spa we wlasnej lazience;)
Co do porodu to wydaje mi sie ze nie ma opcji zebym to przeoczyla,ale okaze sie jak to bedzie;)
Ktos pytal o ochraniacz-ja mam ( narazie w worku)
Poscieli narazie nie kupuje, mam rozek, spiworek i kochk zvwypelnieniem na poczatek.