WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anngela, super, ze sie udało;)

annggela lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia - moja znajoma, która do niego chodziła, od 32 tygodnia była na wizycie co dwa tygodnie...wiec nie wiem, czemu Cię tak umówił. Ale ona miała ciążę zagrożoną i cc więc skoro u Ciebie wszystko ok, to pewnie wie co robi :)

Witam się i ja! Wagą się nie przejmuję, wiem że szybko zrzucę :) Przed ciążą ważyłam różnie, 48-54 kg (u mnie się waga bardzo waha) przy wzroście 170 cm. Żałuję tylko, że nie zaczęłam ćwiczyć od połowy ciąży, bo lepiej się czuję i waga się trzyma. Może to psychicznie bardziej działa :P

Idę szykować lasagne, potem ćwiczenia, a wieczorem SR i jedziemy do rodziców :) Za 1,5 tygodnia wizyta <3

Też czasem mam trochę krwi z nosa, czytałam że się zdarza w ciąży.

Ech, wózka nie odbierzemy w czwartek, będę czekała do dwóch tygodni. Wkurza mnie, jak sklepy internetowe coś wystawiają, po czym się okazuje, że nie mają tego na magazynie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 11:20

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciaza wazylam ok 51kg przy wzroscie ok 170cm.takze jestem to sobie w stanie wyobrazic.
    Tez macie takie nabrzmiale wargi sromowe? Normalne to?;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki :-)

Ja chodzę do lekarza na NFZ i sama umawiam się na wizyty, nie pytałam Pani doktor czy przed porodem mam przychodzić częściej - po prostu sama się umówiłam w 34 i 36 tygodniu, a pod koniec miesiąca umówię się jeszcze na 2 wizyty w październiku. W IMiD czeka się na wizytę ponad miesiąc, więc nie mam zamiaru przed samym porodem chodzić i prosić o łaskę, żeby mnie przyjęli dodatkowo.

Ja przy wzroście 170 cm zaczynałam ciążę z 62 kg, po czym waga spadła mi do 59 kg, a na chwilę obecną - 71 kg. Nie wiem w związku z tym czy mówić, że do tej pory przybyło mi 9 czy 12 kg :-P Chyba będę się trzymała wersji, że 9 :-D

Od 2 dni biorę żelazo i od tych 2 dni po śniadaniu łapią mnie takie mdłości, że boję się poruszyć. Myślicie, że to może być skutek uboczny?

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra90 - a zażywasz na czczo? Po żelazie mogą występować nudności. Ja zażywam zawsze w południe i nigdy problemów nie miałam. Ale mi od początku nie towarzyszyły żadne nudności czy wymioty.

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zażywam na czczo i też nie miałam przez całą ciążę do tej pory żadnych problemów tego typu, dlatego mnie zastanowiło czemu teraz nagle mnie dopadło. W ulotce było napisane tylko, żeby popijać szklanką wody, natomiast nic o posiłkach. Bałam się, że jeśli wezmę po śniadaniu to w jakiś sposób zaburzę wchłanianie - tym bardziej, że do śniadania u mnie obowiązkowo herbata. Wredotka, a Ty od jakiego czasu bierzesz żelazo? I czy ze względu na wyniki morfologii?

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra ja uwazam ze 9 na plusie masz;*

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra ja mam umawiane przez gina co prawda jakbym powiedziała ze cgce co 2 tyg to pewnie i bym tak miała ale jak mówi ze jest wszystko ok i nic się nie dzieje to pewnie dlatego.

Ja bym liczyła 9kg a też to lepiej brzmi hihi ;)

l22nhdgeccid541p.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra wazne z tego co jabwiem i stosuje sie do tego to zeby nie brac zelaza razem z magnezem i z produktami mlecznymi bo wtedy sie zaburza wchlanianie.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss ja też mam nabrzmiale

l22nhdgeccid541p.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do skurczy:
    na SR Pani położna mówiła że przepowiadacze zaczynają się ok 2 tygodnie przed porodem, więc jeżeli tak faktycznie jest to może warto pogadać z ginem żeby trochę je wyciszyć?

Ja kolejną wizytę mam w poniedziałek :), potem we wtorek KTG, potem muszę zrobić badanie na GBS

I ja też mam problemy w nocy jak chcę zmienić pozycję :), brzuch mnie dziwnie boli ale jak już zmienię to mija ;).

Ja pewnie gdyby nie cukrzyca to pewnie też bym więcej przytyła a teraz jakieś +6 mam.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje, 9 kg brzmi dumnie, a jeszcze przez 2 miesiące pewnie trochę dojdzie :-D Moja mama w ciąży ze mną przytyła 20 kg, więc i tak jej nie pobiję :-D

Magnez właśnie przestałam łykać i staram się popijać wodą. Swoją drogą, ciekawe czy ta moja niedokrwistość jest spowodowana niedoborem żelaza - dopiero dostałam skierowanie, żeby to sprawdzić, ale morfologia mi tak leciała, że Tardyferon mam łykać od razu. Czy miałyście jakieś objawy niedokrwistości? Tak sobie czytam w internecie na ten temat i owszem - nadmierne zmęczenie i osłabiona koncentracja, ale to można też wiązać z zaawansowaną już ciążą. Jednak przyznam się Wam do czegoś (mój mąż się zawsze z tego śmieje), wygląda na to, że z niedoborem żelaza może być związane moje spaczone łaknienie :-O. Otóż od zawsze czuję potrzebę jedzenia... mydła :-D, ale teraz w ciąży to w ogóle co się idę kąpać, to marzę o tym żeby chociaż je polizać :-P Wstyd trochę, ale widać jest to jakaś reakcja organizmu na brak składników...

nat_alia lubi tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, a jaki miałaś wynik hemo? Ja miałam 11,9 i mi przepisali lek, po poradzie jaroszki zrobiłam badanie poziomu żelaza i jest w normie i walę branie leku, bo nie ma potrzeby. Po żelazie wymiotowałam i miałam nudności, bo brałam na czczo.

ss, ja też mam napuchnięte wargi. Wczoraj w lusterku też zobaczyłam, że niezły busz zaczął mi się robić i jutro idę się wydepilować :P

jaroszka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie morfologia spada, hemoglobina, hematokryt i MCV. Biorę od niecałych 2 miesięcy. Będę robić badania za tydzień więc zobaczymy czy jest lepiej. Nie biorę na czczo, nic w ulotce o tym nie jest napisane. Tylko pilnuję, żeby nie łykać z magnezem.

Trzymaj się 9 kg :D

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, mi z miesiąca na miesiąc spadało od 12 na początku ciąży do około 9 2 tygodnie temu. Dostałam skierowanie na żelazo, więc na następnej wizycie dowiem się jaki jest poziom. Niestety w IMiD wprowadzają wyniki do systemu i nie ma możliwości wcześniejszego wglądu, dlatego wykupiłam sobie te leki i pobiorę przez 3 tygodnie profilaktycznie a potem się okaże.

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, ostatnio Was tylko podczytywałam, bo mężulek miał urlop i nadrabialismy zaległości :) Jeździlismy na budowę, wybieraliśmy dachówkę, okna i ogólnie razem się obijaliśmy :)

Gratuiluję udanych wizyt, ja mam kontrole u gina w przyszła środę i znowu dostanę opierdziel, ze nic nie przybrałam. Obżeram się jak świnia, a waga ani drgnie. Pierwszy raz w życiu mogę się bezkarnie obżerać :)

Dziś mąż robi mi sesję brzuszkową, a ja jak przystało na żonę fotografia:
    - nie lubię zdjęć,
    - stresuje mnie to,
    - zawsze wyglądam jak wystraszona sarna albo śmiejący się koń jak próbuję pozować.
    Trzymajcie kciuki żeby cokolwiek z tego wyszło, heh :)

soraya, ~Rewianka~, stokrotka25, lojkalojka, Nynusia lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dziewczyny znaczy ze to normalne :p haha
    A mi gin powiedziala odnosnie zelaza tak, bo mi leciala troszke morfologia, ze daje mi zelazo i moge go brac w kratke bo moje wyniki nie sa jakies bardzo zle i zobaczymy czy wynik sie dzwignie.bo nie bedzie mi dawac w te upaly skierowania na oznaczenie zelaza bo wynik bylby nie miarodajny bo jest to skladnik ktory paruje jak elektrolity z woda z organizmu.mam brac sobie to zelazo, moge pomijac dawki,to mi nie zaszkodzi a moze pomoc. a na 2.09 mam zrobic ponownie morfologie i zobaczymy po wyniku czy da mi na oznaczenie zelaza czy juz nie bedzie trzeba.tak mi to przedstawila i tego sie bede trzymac;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik pochwal sie pozniej sesja ;) trzymam kciuki

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik a to masz gina z twarda reka:p moja sie tylko smieje i mowi ze skoro dzidzia pieknie rosnie to mamusia nie musi i uspokaja mojego meza bo on sie tym martwi ze mu syna zaglodze:p

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku blondik wlasnie pochwal sie sesja:))
    Moja pewnie bedzie ok 4.09 i nim zdjdcia dostane to pewnie dluzej potrwa niz u ciebie;p

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 1804 1805 1806 1807 1808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ