Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nynusia - moja znajoma, która do niego chodziła, od 32 tygodnia była na wizycie co dwa tygodnie...wiec nie wiem, czemu Cię tak umówił. Ale ona miała ciążę zagrożoną i cc więc skoro u Ciebie wszystko ok, to pewnie wie co robi
Witam się i ja! Wagą się nie przejmuję, wiem że szybko zrzucęPrzed ciążą ważyłam różnie, 48-54 kg (u mnie się waga bardzo waha) przy wzroście 170 cm. Żałuję tylko, że nie zaczęłam ćwiczyć od połowy ciąży, bo lepiej się czuję i waga się trzyma. Może to psychicznie bardziej działa
Idę szykować lasagne, potem ćwiczenia, a wieczorem SR i jedziemy do rodzicówZa 1,5 tygodnia wizyta
Też czasem mam trochę krwi z nosa, czytałam że się zdarza w ciąży.
Ech, wózka nie odbierzemy w czwartek, będę czekała do dwóch tygodni. Wkurza mnie, jak sklepy internetowe coś wystawiają, po czym się okazuje, że nie mają tego na magazynie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 11:20
-
Dzień dobry kobietki
Ja chodzę do lekarza na NFZ i sama umawiam się na wizyty, nie pytałam Pani doktor czy przed porodem mam przychodzić częściej - po prostu sama się umówiłam w 34 i 36 tygodniu, a pod koniec miesiąca umówię się jeszcze na 2 wizyty w październiku. W IMiD czeka się na wizytę ponad miesiąc, więc nie mam zamiaru przed samym porodem chodzić i prosić o łaskę, żeby mnie przyjęli dodatkowo.
Ja przy wzroście 170 cm zaczynałam ciążę z 62 kg, po czym waga spadła mi do 59 kg, a na chwilę obecną - 71 kg. Nie wiem w związku z tym czy mówić, że do tej pory przybyło mi 9 czy 12 kgChyba będę się trzymała wersji, że 9
Od 2 dni biorę żelazo i od tych 2 dni po śniadaniu łapią mnie takie mdłości, że boję się poruszyć. Myślicie, że to może być skutek uboczny? -
Tak, zażywam na czczo i też nie miałam przez całą ciążę do tej pory żadnych problemów tego typu, dlatego mnie zastanowiło czemu teraz nagle mnie dopadło. W ulotce było napisane tylko, żeby popijać szklanką wody, natomiast nic o posiłkach. Bałam się, że jeśli wezmę po śniadaniu to w jakiś sposób zaburzę wchłanianie - tym bardziej, że do śniadania u mnie obowiązkowo herbata. Wredotka, a Ty od jakiego czasu bierzesz żelazo? I czy ze względu na wyniki morfologii?
-
Co do skurczy:
na SR Pani położna mówiła że przepowiadacze zaczynają się ok 2 tygodnie przed porodem, więc jeżeli tak faktycznie jest to może warto pogadać z ginem żeby trochę je wyciszyć?
Ja kolejną wizytę mam w poniedziałek, potem we wtorek KTG, potem muszę zrobić badanie na GBS
I ja też mam problemy w nocy jak chcę zmienić pozycję, brzuch mnie dziwnie boli ale jak już zmienię to mija
.
Ja pewnie gdyby nie cukrzyca to pewnie też bym więcej przytyła a teraz jakieś +6 mam. -
Macie racje, 9 kg brzmi dumnie, a jeszcze przez 2 miesiące pewnie trochę dojdzie
Moja mama w ciąży ze mną przytyła 20 kg, więc i tak jej nie pobiję
Magnez właśnie przestałam łykać i staram się popijać wodą. Swoją drogą, ciekawe czy ta moja niedokrwistość jest spowodowana niedoborem żelaza - dopiero dostałam skierowanie, żeby to sprawdzić, ale morfologia mi tak leciała, że Tardyferon mam łykać od razu. Czy miałyście jakieś objawy niedokrwistości? Tak sobie czytam w internecie na ten temat i owszem - nadmierne zmęczenie i osłabiona koncentracja, ale to można też wiązać z zaawansowaną już ciążą. Jednak przyznam się Wam do czegoś (mój mąż się zawsze z tego śmieje), wygląda na to, że z niedoborem żelaza może być związane moje spaczone łaknienie. Otóż od zawsze czuję potrzebę jedzenia... mydła
, ale teraz w ciąży to w ogóle co się idę kąpać, to marzę o tym żeby chociaż je polizać
Wstyd trochę, ale widać jest to jakaś reakcja organizmu na brak składników...
nat_alia lubi tę wiadomość
-
Aleksandra, a jaki miałaś wynik hemo? Ja miałam 11,9 i mi przepisali lek, po poradzie jaroszki zrobiłam badanie poziomu żelaza i jest w normie i walę branie leku, bo nie ma potrzeby. Po żelazie wymiotowałam i miałam nudności, bo brałam na czczo.
ss, ja też mam napuchnięte wargi. Wczoraj w lusterku też zobaczyłam, że niezły busz zaczął mi się robić i jutro idę się wydepilowaćjaroszka lubi tę wiadomość
-
U mnie morfologia spada, hemoglobina, hematokryt i MCV. Biorę od niecałych 2 miesięcy. Będę robić badania za tydzień więc zobaczymy czy jest lepiej. Nie biorę na czczo, nic w ulotce o tym nie jest napisane. Tylko pilnuję, żeby nie łykać z magnezem.
Trzymaj się 9 kg
-
Zakocona, mi z miesiąca na miesiąc spadało od 12 na początku ciąży do około 9 2 tygodnie temu. Dostałam skierowanie na żelazo, więc na następnej wizycie dowiem się jaki jest poziom. Niestety w IMiD wprowadzają wyniki do systemu i nie ma możliwości wcześniejszego wglądu, dlatego wykupiłam sobie te leki i pobiorę przez 3 tygodnie profilaktycznie a potem się okaże.
-
witam, ostatnio Was tylko podczytywałam, bo mężulek miał urlop i nadrabialismy zaległości
Jeździlismy na budowę, wybieraliśmy dachówkę, okna i ogólnie razem się obijaliśmy
Gratuiluję udanych wizyt, ja mam kontrole u gina w przyszła środę i znowu dostanę opierdziel, ze nic nie przybrałam. Obżeram się jak świnia, a waga ani drgnie. Pierwszy raz w życiu mogę się bezkarnie obżerać
Dziś mąż robi mi sesję brzuszkową, a ja jak przystało na żonę fotografia:
- nie lubię zdjęć,
- stresuje mnie to,
- zawsze wyglądam jak wystraszona sarna albo śmiejący się koń jak próbuję pozować.
Trzymajcie kciuki żeby cokolwiek z tego wyszło, heh
soraya, ~Rewianka~, stokrotka25, lojkalojka, Nynusia lubią tę wiadomość
-
O matko dziewczyny znaczy ze to normalne :p haha
A mi gin powiedziala odnosnie zelaza tak, bo mi leciala troszke morfologia, ze daje mi zelazo i moge go brac w kratke bo moje wyniki nie sa jakies bardzo zle i zobaczymy czy wynik sie dzwignie.bo nie bedzie mi dawac w te upaly skierowania na oznaczenie zelaza bo wynik bylby nie miarodajny bo jest to skladnik ktory paruje jak elektrolity z woda z organizmu.mam brac sobie to zelazo, moge pomijac dawki,to mi nie zaszkodzi a moze pomoc. a na 2.09 mam zrobic ponownie morfologie i zobaczymy po wyniku czy da mi na oznaczenie zelaza czy juz nie bedzie trzeba.tak mi to przedstawila i tego sie bede trzymac;)