X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anngela, super, ze sie udało;)

annggela lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia - moja znajoma, która do niego chodziła, od 32 tygodnia była na wizycie co dwa tygodnie...wiec nie wiem, czemu Cię tak umówił. Ale ona miała ciążę zagrożoną i cc więc skoro u Ciebie wszystko ok, to pewnie wie co robi :)

Witam się i ja! Wagą się nie przejmuję, wiem że szybko zrzucę :) Przed ciążą ważyłam różnie, 48-54 kg (u mnie się waga bardzo waha) przy wzroście 170 cm. Żałuję tylko, że nie zaczęłam ćwiczyć od połowy ciąży, bo lepiej się czuję i waga się trzyma. Może to psychicznie bardziej działa :P

Idę szykować lasagne, potem ćwiczenia, a wieczorem SR i jedziemy do rodziców :) Za 1,5 tygodnia wizyta <3

Też czasem mam trochę krwi z nosa, czytałam że się zdarza w ciąży.

Ech, wózka nie odbierzemy w czwartek, będę czekała do dwóch tygodni. Wkurza mnie, jak sklepy internetowe coś wystawiają, po czym się okazuje, że nie mają tego na magazynie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 11:20

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciaza wazylam ok 51kg przy wzroscie ok 170cm.takze jestem to sobie w stanie wyobrazic.
    Tez macie takie nabrzmiale wargi sromowe? Normalne to?;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki :-)

Ja chodzę do lekarza na NFZ i sama umawiam się na wizyty, nie pytałam Pani doktor czy przed porodem mam przychodzić częściej - po prostu sama się umówiłam w 34 i 36 tygodniu, a pod koniec miesiąca umówię się jeszcze na 2 wizyty w październiku. W IMiD czeka się na wizytę ponad miesiąc, więc nie mam zamiaru przed samym porodem chodzić i prosić o łaskę, żeby mnie przyjęli dodatkowo.

Ja przy wzroście 170 cm zaczynałam ciążę z 62 kg, po czym waga spadła mi do 59 kg, a na chwilę obecną - 71 kg. Nie wiem w związku z tym czy mówić, że do tej pory przybyło mi 9 czy 12 kg :-P Chyba będę się trzymała wersji, że 9 :-D

Od 2 dni biorę żelazo i od tych 2 dni po śniadaniu łapią mnie takie mdłości, że boję się poruszyć. Myślicie, że to może być skutek uboczny?

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra90 - a zażywasz na czczo? Po żelazie mogą występować nudności. Ja zażywam zawsze w południe i nigdy problemów nie miałam. Ale mi od początku nie towarzyszyły żadne nudności czy wymioty.

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zażywam na czczo i też nie miałam przez całą ciążę do tej pory żadnych problemów tego typu, dlatego mnie zastanowiło czemu teraz nagle mnie dopadło. W ulotce było napisane tylko, żeby popijać szklanką wody, natomiast nic o posiłkach. Bałam się, że jeśli wezmę po śniadaniu to w jakiś sposób zaburzę wchłanianie - tym bardziej, że do śniadania u mnie obowiązkowo herbata. Wredotka, a Ty od jakiego czasu bierzesz żelazo? I czy ze względu na wyniki morfologii?

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra ja uwazam ze 9 na plusie masz;*

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra ja mam umawiane przez gina co prawda jakbym powiedziała ze cgce co 2 tyg to pewnie i bym tak miała ale jak mówi ze jest wszystko ok i nic się nie dzieje to pewnie dlatego.

Ja bym liczyła 9kg a też to lepiej brzmi hihi ;)

l22nhdgeccid541p.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra wazne z tego co jabwiem i stosuje sie do tego to zeby nie brac zelaza razem z magnezem i z produktami mlecznymi bo wtedy sie zaburza wchlanianie.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss ja też mam nabrzmiale

l22nhdgeccid541p.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do skurczy:
    na SR Pani położna mówiła że przepowiadacze zaczynają się ok 2 tygodnie przed porodem, więc jeżeli tak faktycznie jest to może warto pogadać z ginem żeby trochę je wyciszyć?

Ja kolejną wizytę mam w poniedziałek :), potem we wtorek KTG, potem muszę zrobić badanie na GBS

I ja też mam problemy w nocy jak chcę zmienić pozycję :), brzuch mnie dziwnie boli ale jak już zmienię to mija ;).

Ja pewnie gdyby nie cukrzyca to pewnie też bym więcej przytyła a teraz jakieś +6 mam.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje, 9 kg brzmi dumnie, a jeszcze przez 2 miesiące pewnie trochę dojdzie :-D Moja mama w ciąży ze mną przytyła 20 kg, więc i tak jej nie pobiję :-D

Magnez właśnie przestałam łykać i staram się popijać wodą. Swoją drogą, ciekawe czy ta moja niedokrwistość jest spowodowana niedoborem żelaza - dopiero dostałam skierowanie, żeby to sprawdzić, ale morfologia mi tak leciała, że Tardyferon mam łykać od razu. Czy miałyście jakieś objawy niedokrwistości? Tak sobie czytam w internecie na ten temat i owszem - nadmierne zmęczenie i osłabiona koncentracja, ale to można też wiązać z zaawansowaną już ciążą. Jednak przyznam się Wam do czegoś (mój mąż się zawsze z tego śmieje), wygląda na to, że z niedoborem żelaza może być związane moje spaczone łaknienie :-O. Otóż od zawsze czuję potrzebę jedzenia... mydła :-D, ale teraz w ciąży to w ogóle co się idę kąpać, to marzę o tym żeby chociaż je polizać :-P Wstyd trochę, ale widać jest to jakaś reakcja organizmu na brak składników...

nat_alia lubi tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, a jaki miałaś wynik hemo? Ja miałam 11,9 i mi przepisali lek, po poradzie jaroszki zrobiłam badanie poziomu żelaza i jest w normie i walę branie leku, bo nie ma potrzeby. Po żelazie wymiotowałam i miałam nudności, bo brałam na czczo.

ss, ja też mam napuchnięte wargi. Wczoraj w lusterku też zobaczyłam, że niezły busz zaczął mi się robić i jutro idę się wydepilować :P

jaroszka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie morfologia spada, hemoglobina, hematokryt i MCV. Biorę od niecałych 2 miesięcy. Będę robić badania za tydzień więc zobaczymy czy jest lepiej. Nie biorę na czczo, nic w ulotce o tym nie jest napisane. Tylko pilnuję, żeby nie łykać z magnezem.

Trzymaj się 9 kg :D

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, mi z miesiąca na miesiąc spadało od 12 na początku ciąży do około 9 2 tygodnie temu. Dostałam skierowanie na żelazo, więc na następnej wizycie dowiem się jaki jest poziom. Niestety w IMiD wprowadzają wyniki do systemu i nie ma możliwości wcześniejszego wglądu, dlatego wykupiłam sobie te leki i pobiorę przez 3 tygodnie profilaktycznie a potem się okaże.

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, ostatnio Was tylko podczytywałam, bo mężulek miał urlop i nadrabialismy zaległości :) Jeździlismy na budowę, wybieraliśmy dachówkę, okna i ogólnie razem się obijaliśmy :)

Gratuiluję udanych wizyt, ja mam kontrole u gina w przyszła środę i znowu dostanę opierdziel, ze nic nie przybrałam. Obżeram się jak świnia, a waga ani drgnie. Pierwszy raz w życiu mogę się bezkarnie obżerać :)

Dziś mąż robi mi sesję brzuszkową, a ja jak przystało na żonę fotografia:
    - nie lubię zdjęć,
    - stresuje mnie to,
    - zawsze wyglądam jak wystraszona sarna albo śmiejący się koń jak próbuję pozować.
    Trzymajcie kciuki żeby cokolwiek z tego wyszło, heh :)

soraya, ~Rewianka~, stokrotka25, lojkalojka, Nynusia lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dziewczyny znaczy ze to normalne :p haha
    A mi gin powiedziala odnosnie zelaza tak, bo mi leciala troszke morfologia, ze daje mi zelazo i moge go brac w kratke bo moje wyniki nie sa jakies bardzo zle i zobaczymy czy wynik sie dzwignie.bo nie bedzie mi dawac w te upaly skierowania na oznaczenie zelaza bo wynik bylby nie miarodajny bo jest to skladnik ktory paruje jak elektrolity z woda z organizmu.mam brac sobie to zelazo, moge pomijac dawki,to mi nie zaszkodzi a moze pomoc. a na 2.09 mam zrobic ponownie morfologie i zobaczymy po wyniku czy da mi na oznaczenie zelaza czy juz nie bedzie trzeba.tak mi to przedstawila i tego sie bede trzymac;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik pochwal sie pozniej sesja ;) trzymam kciuki

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik a to masz gina z twarda reka:p moja sie tylko smieje i mowi ze skoro dzidzia pieknie rosnie to mamusia nie musi i uspokaja mojego meza bo on sie tym martwi ze mu syna zaglodze:p

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku blondik wlasnie pochwal sie sesja:))
    Moja pewnie bedzie ok 4.09 i nim zdjdcia dostane to pewnie dluzej potrwa niz u ciebie;p

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 1804 1805 1806 1807 1808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ