WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola skurcze przepowiadajace 2 tygodnie przed porodem.. kurcze nawet mi nie mow jest jeszcze troche za wczesnie.. biore magnez i nospe forte niby rzadziej teraz sie pojawiaja od godziny.. mam jeszcze luteine moze ja wezme?

relgrl68722yz04m.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, ale Ci dobrze z mężem fotografem, Madzia będzie miała piękne zdjęcia na pamiątkę :-) Naszej córce będą musiały wystarczyć zdjęcia robione telefonem i aparatem znalezionym ostatnio gdzieś u rodziców :-P Wystraszona sarna albo śmiejący się koń mówisz? Już to sobie wyobrażam :-D Ja jestem z tych ludzi co wolą się oglądać na zdjęciach niż na żywo w lustrze ;-)

Blondik lubi tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, Klementysia budzi się na każde siku :) Aż mi jej szkoda :P Bo ostatnio wstaję po 5-6x na noc.

Lojka, no miał być na dziś, ale jakieś obsuwy są i dopiero na sobotę zrobią, a jeszcze malowanie i podłogi... Zejdzie ponad tydzień :(

Nynusia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Agatka, liczy się w porze aktywności dziecka a nie wtedy, kiedy śpi.. Po zjedzeniu czegoś dziecko jest zawsze aktywne, więc liczyłam po śniadaniu. Muszą być co najmniej 4 ruchy, a najlepiej powyżej 10.

Nie ma reguły :) Ja dziś rano miałam ostre balety w brzuchu, a po śniadaniu dwa kopniaki i nic. Potem jajecznica i nic. Dopiero teraz się rozbudziła po 2 ciastkach i wariuje ;) Nam położne mówiły, że najpierw trzeba zaobserwować pory aktywności i potem po dwóch posiłkach przez 1h liczyć. Chyba, że po 15 minutach już jest 10 ruchów, to wtedy można przestać. Czytałam, że niektóre dzieci są aktywne w pierwszej połowie dnia, inne w drugiej, a jeszcze inne w nocy czy nad ranem, więc niekoniecznie musi być codziennie po śniadaniu, bo okaże się, że jednak to nie jest ta pora aktywności. U mnie najwięcej ruchów jest od popołudnia do wieczora.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Moja znajoma przytyla 18kg ,urodzila 7 tyg temu i juz zostalo jej tylko 3kg:)i to bez cw bo dopiero co sie jej połóg skonczyl. bedzie dobrze dziewczyny:) najwazniejsze sa kruszynki;))

A ta moja przyjaciółka od cc, co pisałam, to przytyła 10 kg i już po 7 dniach ważyła 12 kg mniej :) Mówi, że sama jest w szoku.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Ss ja też mam nabrzmiale

Ja tak samo, ciemniejsze i wargi i brodawki.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, my na zdjęcia mamy sposób! Mąż robi mi ich ponad 100 i zawsze ze 2 wybiorę ładne :D Hahaha ;)

Blondik, Nynusia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro na USG i sprawdzenie szyjki. A dzisiaj kupiłam sobie nowe oprawki do okularów i jestem happy :D A potem jeszcze Super-Pharm, gdzie dorwałam chusteczki Kindii po 2,50 zł za paczkę, a do tego teraz przy zakupach za 20 zł można wziąć wybrane produkty po 1 zł, więc kupiłam chusteczek za 25 zł, a do tego dostałam balsam Dove za 1 zł, Panthenol za 1 zł i Listerine za 1 zł - szok! :D

Blondik, Wredotka, Lexie lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra90 wrote:
    Macie racje, 9 kg brzmi dumnie, a jeszcze przez 2 miesiące pewnie trochę dojdzie :-D Moja mama w ciąży ze mną przytyła 20 kg, więc i tak jej nie pobiję :-D

Magnez właśnie przestałam łykać i staram się popijać wodą. Swoją drogą, ciekawe czy ta moja niedokrwistość jest spowodowana niedoborem żelaza - dopiero dostałam skierowanie, żeby to sprawdzić, ale morfologia mi tak leciała, że Tardyferon mam łykać od razu. Czy miałyście jakieś objawy niedokrwistości? Tak sobie czytam w internecie na ten temat i owszem - nadmierne zmęczenie i osłabiona koncentracja, ale to można też wiązać z zaawansowaną już ciążą. Jednak przyznam się Wam do czegoś (mój mąż się zawsze z tego śmieje), wygląda na to, że z niedoborem żelaza może być związane moje spaczone łaknienie :-O. Otóż od zawsze czuję potrzebę jedzenia... mydła :-D, ale teraz w ciąży to w ogóle co się idę kąpać, to marzę o tym żeby chociaż je polizać :-P Wstyd trochę, ale widać jest to jakaś reakcja organizmu na brak składników...

Ty, mi tez odwalilo z tym mydlem.. ciagle chodze i wacham, a w sklepie w alejce z proszkami di prania to moglabym zamieszkac :D

Aleksandra90, ss, lojkalojka lubią tę wiadomość

• aanaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie właśnie ułożyłam do drzemki, ale jest mi nie pisana, bo zaczęły się próby lotow jakichś odrzutowców czy czegos podobnego aż mi mury drżą... Ogólnie zapraszam w weekend do Radomia na air show :)
    Ja ciagle nie wiem co spakować dla malucha do szpitala, chyba zrobię dwie torby, zapasowa zostanie w samochodzie bo wole żeby świeżo upieczony tatuś nie jeździ w ta i z powrotem 40 km...nie wiem jaki rozmiar ciuszków, ile sztuk wszystkiego...poradzcie cos :)

iv09hdge6yql001e.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Ja sie właśnie ułożyłam do drzemki, ale jest mi nie pisana, bo zaczęły się próby lotow jakichś odrzutowców czy czegos podobnego aż mi mury drżą... Ogólnie zapraszam w weekend do Radomia na air show :)
    Ja ciagle nie wiem co spakować dla malucha do szpitala, chyba zrobię dwie torby, zapasowa zostanie w samochodzie bo wole żeby świeżo upieczony tatuś nie jeździ w ta i z powrotem 40 km...nie wiem jaki rozmiar ciuszków, ile sztuk wszystkiego...poradzcie cos :)

NA strobie szpitala powinna być taka informacja, w moim jest:)
    http://szpital.szpitalzelazna.pl/poloznictwo/porod-na-zelaznej/przyjecie-do-porodu
    zerknij sobie, może skorzystasz:)

polkosia lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff Nenka, a myślałam, że coś mi się w głowę robi :-D

nenka2 lubi tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie na stronie mojego szpitala jest wyprawka dla mamy, do taty a dla maluch ani słowa...dzieki za linka, zerkne jak będę na kompie, a tymczasem chyba zadzwonie po prostu do szpitala moze?
    Edit: zadzwoniłam, i mam zabrać tylko kosmetyki typu bepanthen, papmersy i chusteczki nawilżane. Ubranek nie trzeba, oni mają swoje, chyba że bardzo chce :)
    Dzięki Jacusianka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 13:27

jacusianka lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra90 wrote:
    Uff Nenka, a myślałam, że coś mi się w głowę robi :-D

Ogladalam taki program na TLC ze koleska w ciazy jadla mydlo.. strugala sobie taki wiorek i go jadla masakra., ale nie pamietam dlaczego i co chodzilo :P

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku posprzątałam szafe R,posklejałam szuflady dwie w komodzie i dzisiaj przemeblowanie robimy z R. Potem albo jedziemy obejrzeć autko albo on dalej robo taras a ja prasuje ubranka. Kocik śpi a jak się przebudzi to dzicz się w nim odzywa heh nie chce mi pić nic to z buteleczki dałam mleczko i wypił mi maluszek. Boli go pupka,szwy ciągną a wiem coś o tym.
    Co do torby szpitalnej to ja dla Dzidzi nic brać nie muszę chyba poza pieluszkami ale to dowiem się jutro :) no i mi źle się patrzyło na trzy torbiska ale nie wiedziałam za pierwszym razem że Dziecko w szpitalu dostaje ubranka. I zapasy wody miałam...maj był i gorąco to piłam i piłam.

Wgl Mały kopie i ciśnie mnie pod prawą stroną żeber i boli strasznie...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Ty, mi tez odwalilo z tym mydlem.. ciagle chodze i wacham, a w sklepie w alejce z proszkami di prania to moglabym zamieszkac :D
    Kurde to ja wrecz przeciwnie cala ciaze odruch wymiotny na zapachy:/

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa to tak samo jak u nas w szpitalu,ja za porada kolezanek wezme jeszcze tetre i czapeczke cienka bawelniana, podobno przydaje sie podczas wietrzenia sal.

aanaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Ogladalam taki program na TLC ze koleska w ciazy jadla mydlo.. strugala sobie taki wiorek i go jadla masakra., ale nie pamietam dlaczego i co chodzilo :P

Szkoda, bo chociaż by człowiek wiedział co z tym zrobić :-P

Aanaa na stronie placówki gdzie zamierzam rodzić też jest lista, może się przyda:

"Dla Noworodka

4bawełniane body lub kaftaniki
    3 śpioszki lub pajacyki
    2 czapeczki
    Rękawiczki
    skarpetki
    kilka pieluch (ok. 5 szt. tetrowych)
    pieluszki jednorazowe
    rożek
    kocyk
    ręcznik kąpielowy

Na wyjście - ubranie dla noworodka, w zależności od pory roku wg zasady – dziecko potrzebuje 1 warstwy więcej niż dorosły.

W Instytucie Matki i Dziecka każda matka może korzystać z kosmetyków NIVEA BABY, które dostępne są w salach poporodowych."

Mimo wszystko lepiej dowiedzieć się we własnym szpitalu chociażby ze względu na te kosmetyki - ja nie muszę pakować, ale kto wie jak jest u Ciebie.

aanaa lubi tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak a propo tych wietrzenia sal, rodzilam we wrzesniu okna na okrogla pootwierane wszedzie, a oni mi wykapanego malucha po tych korytarzach i sali nosili :/ i musialam ja ubierac przy otwartym oknie.. ze oni na to nie patrza.. no i zadnej czapeczki nie dali,,

• Arielka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra90 wrote:
    Szkoda, bo chociaż by człowiek wiedział co z tym zrobić :-P

Aanaa na stronie placówki gdzie zamierzam rodzić też jest lista, może się przyda:

"Dla Noworodka

4bawełniane body lub kaftaniki
    3 śpioszki lub pajacyki
    2 czapeczki
    Rękawiczki
    skarpetki
    kilka pieluch (ok. 5 szt. tetrowych)
    pieluszki jednorazowe
    rożek
    kocyk
    ręcznik kąpielowy

Na wyjście - ubranie dla noworodka, w zależności od pory roku wg zasady – dziecko potrzebuje 1 warstwy więcej niż dorosły.

W Instytucie Matki i Dziecka każda matka może korzystać z kosmetyków NIVEA BABY, które dostępne są w salach poporodowych."

Mimo wszystko lepiej dowiedzieć się we własnym szpitalu chociażby ze względu na te kosmetyki - ja nie muszę pakować, ale kto wie jak jest u Ciebie.

też rodzisz w instytucie matki i dziecka? Może się spotkamy :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
‹‹ 1805 1806 1807 1808 1809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ