Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondik, ale Ci dobrze z mężem fotografem, Madzia będzie miała piękne zdjęcia na pamiątkę
Naszej córce będą musiały wystarczyć zdjęcia robione telefonem i aparatem znalezionym ostatnio gdzieś u rodziców
Wystraszona sarna albo śmiejący się koń mówisz? Już to sobie wyobrażam
Ja jestem z tych ludzi co wolą się oglądać na zdjęciach niż na żywo w lustrze
Blondik lubi tę wiadomość
-
Nynusia, Klementysia budzi się na każde siku
Aż mi jej szkoda
Bo ostatnio wstaję po 5-6x na noc.
Lojka, no miał być na dziś, ale jakieś obsuwy są i dopiero na sobotę zrobią, a jeszcze malowanie i podłogi... Zejdzie ponad tydzieńNynusia lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
zakocona wrote:Agatka, liczy się w porze aktywności dziecka a nie wtedy, kiedy śpi.. Po zjedzeniu czegoś dziecko jest zawsze aktywne, więc liczyłam po śniadaniu. Muszą być co najmniej 4 ruchy, a najlepiej powyżej 10.
Nie ma regułyJa dziś rano miałam ostre balety w brzuchu, a po śniadaniu dwa kopniaki i nic. Potem jajecznica i nic. Dopiero teraz się rozbudziła po 2 ciastkach i wariuje
Nam położne mówiły, że najpierw trzeba zaobserwować pory aktywności i potem po dwóch posiłkach przez 1h liczyć. Chyba, że po 15 minutach już jest 10 ruchów, to wtedy można przestać. Czytałam, że niektóre dzieci są aktywne w pierwszej połowie dnia, inne w drugiej, a jeszcze inne w nocy czy nad ranem, więc niekoniecznie musi być codziennie po śniadaniu, bo okaże się, że jednak to nie jest ta pora aktywności. U mnie najwięcej ruchów jest od popołudnia do wieczora.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
ss wrote:Moja znajoma przytyla 18kg ,urodzila 7 tyg temu i juz zostalo jej tylko 3kg:)i to bez cw bo dopiero co sie jej połóg skonczyl. bedzie dobrze dziewczyny:) najwazniejsze sa kruszynki;))
A ta moja przyjaciółka od cc, co pisałam, to przytyła 10 kg i już po 7 dniach ważyła 12 kg mniejMówi, że sama jest w szoku.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
My jutro na USG i sprawdzenie szyjki. A dzisiaj kupiłam sobie nowe oprawki do okularów i jestem happy
A potem jeszcze Super-Pharm, gdzie dorwałam chusteczki Kindii po 2,50 zł za paczkę, a do tego teraz przy zakupach za 20 zł można wziąć wybrane produkty po 1 zł, więc kupiłam chusteczek za 25 zł, a do tego dostałam balsam Dove za 1 zł, Panthenol za 1 zł i Listerine za 1 zł - szok!
Blondik, Wredotka, Lexie lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyAleksandra90 wrote:Macie racje, 9 kg brzmi dumnie, a jeszcze przez 2 miesiące pewnie trochę dojdzie
Moja mama w ciąży ze mną przytyła 20 kg, więc i tak jej nie pobiję
Magnez właśnie przestałam łykać i staram się popijać wodą. Swoją drogą, ciekawe czy ta moja niedokrwistość jest spowodowana niedoborem żelaza - dopiero dostałam skierowanie, żeby to sprawdzić, ale morfologia mi tak leciała, że Tardyferon mam łykać od razu. Czy miałyście jakieś objawy niedokrwistości? Tak sobie czytam w internecie na ten temat i owszem - nadmierne zmęczenie i osłabiona koncentracja, ale to można też wiązać z zaawansowaną już ciążą. Jednak przyznam się Wam do czegoś (mój mąż się zawsze z tego śmieje), wygląda na to, że z niedoborem żelaza może być związane moje spaczone łaknienie. Otóż od zawsze czuję potrzebę jedzenia... mydła
, ale teraz w ciąży to w ogóle co się idę kąpać, to marzę o tym żeby chociaż je polizać
Wstyd trochę, ale widać jest to jakaś reakcja organizmu na brak składników...
Ty, mi tez odwalilo z tym mydlem.. ciagle chodze i wacham, a w sklepie w alejce z proszkami di prania to moglabym zamieszkac
Aleksandra90, ss, lojkalojka lubią tę wiadomość
-
Ja sie właśnie ułożyłam do drzemki, ale jest mi nie pisana, bo zaczęły się próby lotow jakichś odrzutowców czy czegos podobnego aż mi mury drżą... Ogólnie zapraszam w weekend do Radomia na air show
Ja ciagle nie wiem co spakować dla malucha do szpitala, chyba zrobię dwie torby, zapasowa zostanie w samochodzie bo wole żeby świeżo upieczony tatuś nie jeździ w ta i z powrotem 40 km...nie wiem jaki rozmiar ciuszków, ile sztuk wszystkiego...poradzcie cos -
aanaa wrote:Ja sie właśnie ułożyłam do drzemki, ale jest mi nie pisana, bo zaczęły się próby lotow jakichś odrzutowców czy czegos podobnego aż mi mury drżą... Ogólnie zapraszam w weekend do Radomia na air show
Ja ciagle nie wiem co spakować dla malucha do szpitala, chyba zrobię dwie torby, zapasowa zostanie w samochodzie bo wole żeby świeżo upieczony tatuś nie jeździ w ta i z powrotem 40 km...nie wiem jaki rozmiar ciuszków, ile sztuk wszystkiego...poradzcie cos
NA strobie szpitala powinna być taka informacja, w moim jest:)
http://szpital.szpitalzelazna.pl/poloznictwo/porod-na-zelaznej/przyjecie-do-porodu
zerknij sobie, może skorzystasz:)polkosia lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
No właśnie na stronie mojego szpitala jest wyprawka dla mamy, do taty a dla maluch ani słowa...dzieki za linka, zerkne jak będę na kompie, a tymczasem chyba zadzwonie po prostu do szpitala moze?
Edit: zadzwoniłam, i mam zabrać tylko kosmetyki typu bepanthen, papmersy i chusteczki nawilżane. Ubranek nie trzeba, oni mają swoje, chyba że bardzo chce
Dzięki JacusiankaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 13:27
jacusianka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jejku posprzątałam szafe R,posklejałam szuflady dwie w komodzie i dzisiaj przemeblowanie robimy z R. Potem albo jedziemy obejrzeć autko albo on dalej robo taras a ja prasuje ubranka. Kocik śpi a jak się przebudzi to dzicz się w nim odzywa heh nie chce mi pić nic to z buteleczki dałam mleczko i wypił mi maluszek. Boli go pupka,szwy ciągną a wiem coś o tym.
Co do torby szpitalnej to ja dla Dzidzi nic brać nie muszę chyba poza pieluszkami ale to dowiem się jutrono i mi źle się patrzyło na trzy torbiska ale nie wiedziałam za pierwszym razem że Dziecko w szpitalu dostaje ubranka. I zapasy wody miałam...maj był i gorąco to piłam i piłam.
Wgl Mały kopie i ciśnie mnie pod prawą stroną żeber i boli strasznie... -
nenka2 wrote:Ogladalam taki program na TLC ze koleska w ciazy jadla mydlo.. strugala sobie taki wiorek i go jadla masakra., ale nie pamietam dlaczego i co chodzilo
Szkoda, bo chociaż by człowiek wiedział co z tym zrobić
Aanaa na stronie placówki gdzie zamierzam rodzić też jest lista, może się przyda:
"Dla Noworodka
4bawełniane body lub kaftaniki
3 śpioszki lub pajacyki
2 czapeczki
Rękawiczki
skarpetki
kilka pieluch (ok. 5 szt. tetrowych)
pieluszki jednorazowe
rożek
kocyk
ręcznik kąpielowy
Na wyjście - ubranie dla noworodka, w zależności od pory roku wg zasady – dziecko potrzebuje 1 warstwy więcej niż dorosły.
W Instytucie Matki i Dziecka każda matka może korzystać z kosmetyków NIVEA BABY, które dostępne są w salach poporodowych."
Mimo wszystko lepiej dowiedzieć się we własnym szpitalu chociażby ze względu na te kosmetyki - ja nie muszę pakować, ale kto wie jak jest u Ciebie.aanaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak a propo tych wietrzenia sal, rodzilam we wrzesniu okna na okrogla pootwierane wszedzie, a oni mi wykapanego malucha po tych korytarzach i sali nosili
i musialam ja ubierac przy otwartym oknie.. ze oni na to nie patrza.. no i zadnej czapeczki nie dali,,
-
Aleksandra90 wrote:Szkoda, bo chociaż by człowiek wiedział co z tym zrobić
Aanaa na stronie placówki gdzie zamierzam rodzić też jest lista, może się przyda:
"Dla Noworodka
4bawełniane body lub kaftaniki
3 śpioszki lub pajacyki
2 czapeczki
Rękawiczki
skarpetki
kilka pieluch (ok. 5 szt. tetrowych)
pieluszki jednorazowe
rożek
kocyk
ręcznik kąpielowy
Na wyjście - ubranie dla noworodka, w zależności od pory roku wg zasady – dziecko potrzebuje 1 warstwy więcej niż dorosły.
W Instytucie Matki i Dziecka każda matka może korzystać z kosmetyków NIVEA BABY, które dostępne są w salach poporodowych."
Mimo wszystko lepiej dowiedzieć się we własnym szpitalu chociażby ze względu na te kosmetyki - ja nie muszę pakować, ale kto wie jak jest u Ciebie.
też rodzisz w instytucie matki i dziecka? Może się spotkamy