WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetaa ja się zdecydowałam, ponieważ po porodzie ochroni ona małą do czasu aż będzie mogła sama ją dostać, i jak patrzę na tutejsze dzieci to nie chorują tyle co w PL więc może warto?

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, liczy się w porze aktywności dziecka a nie wtedy, kiedy śpi.. Po zjedzeniu czegoś dziecko jest zawsze aktywne, więc liczyłam po śniadaniu. Muszą być co najmniej 4 ruchy, a najlepiej powyżej 10.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z rana jeszcze w łóżeczku :) dzis oboje z K. mamy wolne i robimy ostatnie podejście do zakupow z tych rzeczy co nam jeszcze brakuje (no chyba ze o czyms zapomnimy :P )

Największe problemy ja mam akurat z zasypianiem nie moge sie ulozyc mimo rogala i bez niego tez nie moge i irytuje mnie to straszliwie i frustuje :/

Ja najbardziej zastanawiam sie czy ta moja sierota zdazy dojechac na akcje porodowa ale wszyscy mowia mi ze ze spokojem a jak zemdleje to zastapi go bardzo chetny na cale wydarzenie moj przyjaciel :D

Jesli chodzi o ruchy malego to kurcze nie wiem jak to jest bo ja przez kilka godzin 2-2,5 h potrafie czuc np jedno przeciagniecie dzidziusia po czym klade sie oddycham przepona relaksuje sie i ze spokojem wtedy nalicze 10 i wiecej ruchow ..ale w ciagu dnia jak chodze gdzieś po miescie to cisza i spokonie..

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma mnie też bolała ręka po tej szczepionce. Biedne nasze dzidzie jak będą miały te wszystkie szczepionki :/
    Ja najbardziej w nocy nie lubię wstawać na siku i się obracać z boku na bok...
    Dziś fajna pogoda się zapowiada, pewnie pójdę na spacer jakiś dłuższy, bo jak nie chodzę to waga szybuje w górę.
    U mnie taka sytuacja, że jestem porównywana do szwagierki ( rodziła w lipcu ), bo ona przytyła tylko 10 kg, z czego teraz już tylko 3 kg jej zostało to wyjściowej wagi i znowu będzie ważyć 45 kg. Ja to chyba w gimnazjum ważyłam 45 kg, a tak normalnie to coś ponad 60. Wkurza mnie takie porównywanie, bo ona miała mniejszy brzuch, szybki poród i przytyła tylko 10 kg, a ja słonica, co? Aaach :/

wnid9vvjodizjocx.png

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł materac <3

Muffinka, no biedne, ale pocieszmy się tym, że nie będą pamiętać...

A porównywanie miej głęboko w... poważaniu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 10:07

3i496iye8v37prd8.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    45kg przy jakim wzroście kurde o.O??

Idę prasować. Nie chce mi się, bardzo mi się nie chce.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma gdzieś 158 cm, niewysoka. No tak ma, że jest szczuplutka.
    Zakocona, komu w drogę temu trampki, idę prasować też...

wnid9vvjodizjocx.png

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    Ma gdzieś 158 cm, niewysoka. No tak ma, że jest szczuplutka.
    Zakocona, komu w drogę temu trampki, idę prasować też...
    Jak skórzane za kostkę converse to i ja idę prasować jak nie to mam wylane :P

stokrotka25 lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma przytyla 18kg ,urodzila 7 tyg temu i juz zostalo jej tylko 3kg:)i to bez cw bo dopiero co sie jej połóg skonczyl. bedzie dobrze dziewczyny:) najwazniejsze sa kruszynki;))

WiedźmaMaKota, stokrotka25, BATTINKA lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    45kg przy jakim wzroście kurde o.O??

Idę prasować. Nie chce mi się, bardzo mi się nie chce.
    Ja rok ten o tej porze wazylam 43 ;) ale dużo pracowałam, niedojadalam, ale ogólnie moja waga to 47, przed zajsciem w ciążę pilam nutridrinki, zeby przytyć i udalo sie do 49 kg. Teraz lecę z wagi, wazylam 57, dzisiaj 55,5. Niestety dieta cukrzycowa

km5st5odymuuq2ts.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nagadalyscie o krwi z nosa i dzis tez smarkalam z dodatkami :/
    Jaroszka !!! Nie posiadam owego kolegi, nikt sie nie przykolegowal do mojej wielkiej maleńkiej ;)

jaroszka lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:) widzę, że od samego rana ostro produkujecie:)
    ja tez mam katar z krwią, ale to od niedawna...no nie wiem, może tydzień.
    Co do ruchów, to połozna na SR nam mówiła, że nalezy wybrać sobie stałaą porę, np po obiedzie i liczyć do 10. Powinno być 10 w ciągu godziny, a jak będzie wczesniej to już można odpuścić i dalej nie liczyć:)
    Byłam dziś oddać siuski i na morfologii, mam nadzieję, że wyniki będa właściwe :)
    No i ostatnio już 2 razy słyszałam, że zmieniono normy dla cukrzycy ciązowej na czczo do 100, a po posiłku do 140. Dopytam lekarza, bo skoro tak...to nie mam cukrzycy :)

polkosia, agaton lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam normalnie nie liczę, szkoda mi mojego czasu, nerwów itp. Dzisiaj policzyłam, bo od wczoraj mniej aktywny jest, ale oczywiście wszystko jest w porządku, tylko mózg mi wymyśla.

Uuu jacusianka, to trzymam kciuki!

Właśnie dostałam maila z wynikiem badań genetycznych na konflikt płytkowy, które robiłam na targach Mother&Baby. Jestem plusowa, czyli nie ma ryzyka konfliktu :) No i bardzo dobrze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 10:36

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, trzymaj, trzymaj :)
    Wszystko okaże się w poniedziałek:)
    A tak w ogóle... skurcze porodowe to takie jak skurcze np. łydki? :)

• Ewalika Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny z rana :) jak sie macie? Ostro produkujecie i czasem ciezko was nadrobic ;)
    My mielismy ciezka noc doslownie cala noc meczyly mnie skurcze mysle ze to te cale przepowiadajace juz... koszmar niektore byly bolesne niektore nie ale macica jak kamien.. wzielam magnez dodatkowy w nocy ale nic nie dal.. teraz tez skurcze chwytaja ale sa nieregularne..
    Dziewczynki rozumiem ze powinnam liczyc skurcz za skurczem a nie jego dlugosc tak?
    A mala fika jak szalona ciagle mi nozki wypycha pod zebra.. najgprzej jak w czasie skurczu sie rusza..
    Czy ktoras z was ma juz te skurcze tak czesto?

relgrl68722yz04m.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika wrote:
    Witajcie dziewczyny z rana :) jak sie macie? Ostro produkujecie i czasem ciezko was nadrobic ;)
    My mielismy ciezka noc doslownie cala noc meczyly mnie skurcze mysle ze to te cale przepowiadajace juz... koszmar niektore byly bolesne niektore nie ale macica jak kamien.. wzielam magnez dodatkowy w nocy ale nic nie dal.. teraz tez skurcze chwytaja ale sa nieregularne..
    Dziewczynki rozumiem ze powinnam liczyc skurcz za skurczem a nie jego dlugosc tak?
    A mala fika jak szalona ciagle mi nozki wypycha pod zebra.. najgprzej jak w czasie skurczu sie rusza..
    Czy ktoras z was ma juz te skurcze tak czesto?
    Mam to samo, kmam wrazenie ze codzien jest coraz gorzej :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczy się od początku skurczu do poczatku następnego, tak nam mówiła położna.

polkosia lubi tę wiadomość

• Ewalika Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela ja nie sadzilam ze to sie zacznie tak szybko :(
    Dziekuje jacusianka wlasnie sie zastanawialam jak ja mam to liczyc u mnie nie raz skurcz jest bardzo dlugi jesli leze to az musze usiasc.. :( a moje dziecko jest przez cala noc i teraz ranek nadaktywne.. chyba jej te skurcze nie szkodza?

relgrl68722yz04m.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Moja znajoma przytyla 18kg ,urodzila 7 tyg temu i juz zostalo jej tylko 3kg:)i to bez cw bo dopiero co sie jej połóg skonczyl. bedzie dobrze dziewczyny:) najwazniejsze sa kruszynki;))

Potrafisz podniesc na duchu :) dzieki :)

ss lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • annggela Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piatek wizytuje !!!! Oł je je je, wlasnie dzwonila do mnie z gabinetu recepcjonistka bo mysleli, ze ktos nie przyjdzie ale przyszedl jak rozmawialysmy :/ no coz i tak fajnie, bylam nastawiona, ze bede musiala czekac nawet 2-3 tyg

jacusianka, Wredotka, Lexie, polkosia, jaroszka, lojkalojka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
‹‹ 1803 1804 1805 1806 1807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ