WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra90 wrote:
    Arielka współczuję przykrych doświadczeń, ale jakie to ważne, żeby w odpowiednim momencie trafić na dobrych ludzi wokół siebie... Tym bardziej utwierdzasz mnie w przekonaniu, żeby tam rodzić. Tak jak mówisz, nie szukamy hotelu, byle było gdzie przespać i się umyć i żeby zwyczajnie, po ludzku podchodzili do pacjentów. Na szkołę rodzenia może i bym się zapisała, ale nie jestem zameldowana w Warszawie i nie odprowadzam podatków. Dzięki za mail, może postaram się skontaktować z tą Panią i umówić chociaż na zwiedzanie...

a no tak bo to rzeczywiście jest dla stale zameldowanych w Warszawie. no ale napisz może własnie na zwiedzanie się załapiesz albo ze szkołą za jednym zamachem albo jakoś się umówisz z tą babeczką :)

Aleksandra90 lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam obwód brzucha 105cm a jeśli chodzi o witaminki to biorę vita miner prenatal dha :)

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez lekarz zalecil brac DHA

• madu Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałyście film Babies dziewczyny???? dokument. Jesli nie to polecam :D Super słodki o pierwszym roku zycia czwórki dzieciaków z rożnych zakatków świata:)

https://vimeo.com/30328533

21.10.2015 Leon <3
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton - ja jak Wredotka biorę Optimamed Omega Forte z polecenia lekarki prowadzącej ciążę. Tylko jakby co polecam zamówić z jakiejś apteki internetowej - prawie połowę taniej.

Swoją drogą dużo z Was korzysta z apteki Gemini - też raz coś zamówiłam i jakoś długo czekałam. Ostatnią paczkę wyprawkową zamówiłam za to z apteki Dbam o Zdrowie (https://www.doz.pl/). Ceny porównywalne do tych z Gemini, można odebrać osobiście - a punktów mają mnóstwo w całej Polsce, jednak dla mnie najważniejsze, że można zamówić paczkę do Paczkomatu! Ostatnio to moja ulubiona forma zakupów, bo na kuriera to trzeba czekać, jeszcze często robi łaskę, że przyjedzie po 16 i dziwi się, że człowiek może siedzieć w pracy.

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile czekalyscie na zamówienie z gemini? napisane jest ze dostawa w 1 dzien.

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze z DOZ korzystam, ale była spora różnica w cenach, więc zdecydowałam na Gemini (chociaż sama myślałam na początku, że dziewczyny mają jakieś profity za ściąganie klientów) :D

madu lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, moja paczka doszła dzisiaj, a zamówienie robiłam w poniedziałek.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja jakoś wyjątkowo długo - 3 czy 4 dni. A zamawiałam tylko witaminki i magnez, więc raczej nie musieli długo kompletować zamówienia.

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oprawki:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d6b9f40dd4a.jpg
    Klasyczne Ray-Ban :)

Blondik, Aleksandra90, lili_madlen, WiedźmaMaKota, madu, jaroszka, szczesliwa_mamusia21, jacusianka, agaton, Natka88, zakocona, Nynusia, Lexie, paula1, lojkalojka, soraya, ~Rewianka~, Lucy7, stokrotka25, Bąbelek, PauLLa, Wredotka, nat_alia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Oglądałyście film Babies dziewczyny???? dokument. Jesli nie to polecam :D Super słodki o pierwszym roku zycia czwórki dzieciaków z rożnych zakatków świata:)

https://vimeo.com/30328533

Fajny dokument, ale ja nie moge patrzec na to masakra.. zwiazywanie sznurkiem w chinach, albo te biedne male murzynki :( :( :(

Maximmum lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, mojej mamy siostra rodziła tam 3 lata temu i była bardzo zadowolona. Warunki rzeczywiście nie są najlepsze (w sensie pobytowe, trochę zniszczone wszystko), ale za to opieka była na medal.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    zadzwoń do gina i podpytaj. luteina wzięta jednorazowo chyba nie pomoże...musiałabyś brać na stałe

ja na szczęście twardnienia mam tylko przez cholerne wzdęcia :)

Ja nie chce jednorazowo...chce wprowadzić na stałe zamiast nospy.

relgh371crdcdbv2.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ladne polkosia pasuja Tobie :) wlasnie takie oprawki lubie najbardziej !

U mnie obwod brzuszka zmierzony przed chwilą to : 94cm w miejscu gdzie kiedyś byla talia :D

polkosia lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lekarz ginekolog sam mi wypisał w razie jakby nospa nie pomagała....mam 4 opakowania 50 mg.
    Wobec tego chyba bez sensu do niego dzwonić....te twardnienia nie sa bolesne, czasami sa spowodowane wypinaniem sie malucha. Wiem, ze u niektórych kobiet takie sa uroki ciazy, mojej siostrze tez twardnial i nic nie brała,stad pytam sie Was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 15:58

relgh371crdcdbv2.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka tez mam te twardnienia i lekarz jakis czas temu przepisal mi luteine 100 2x1 bralam pozniej kazal przestac ale mowil ze jesli pojawia sie skurcze tl moge brac kilka dni wiec chyba wprowadze i zobacze efekt.. nospa forte i magnez nie dzialaja niestety wcale caly dzien leze :(

relgrl68722yz04m.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, super Ci pasują :) uwielbiam taki styl:)

jaroszka, nie pomogę niestety, bo ja nie biorę luteiny, ale może jak Ci przepisał na twardnienia, żebys miała, to faktycznie nie ma co do niego dzwonić...

polkosia lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez biore mama dha (co drugi dzien;))

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam OmegaMed DHA i Femibion. Biorę co 3-4 dni.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja też zrobiłam zamówienie w gemini w pon, a nawet nie wysłali jeszcze :/ :/

Byłam u internisty, oczywiście tak, jak myślałam, mam hemoroidy. Dostałam jakieś dwie maści do smarowania, mam ćwiczyć odbyt i mam robić nasiadówki z kory dębu.

polkosia, super ci pasują :)!

Byłam też w empiku i kupiłam "album dziecka" w końcu. Wybierałam chyba z 40 min :/ Potem poszłam do H&Mu, C&A i TK Maxxa, i nic ciekawego nie znalazłam :/ W hm kupiłam tylko sobie sweter jeden. Chciałam stanik do karmienia, ale w centrum działu mama nie ma :/

I już się położyłam, bo brzucho napięte (zasrane wzdęcia), no i nogi bolą po prasowaniu i łażeniu po sklepach.

Witamin i DHA już chyba z 2. tydz nie biorę, ciągle zapominam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 16:40

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 1807 1808 1809 1810 1811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ