Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLili, dzięki za odpowiedź tutaj - nie doszlo na privie.
Lexie, tylko bez panikiWiesz że co człowiek to opinia. Położna twierdzi, że w św Rodzinie zszywają krocze jakimiś tańszymi nićmi i potrafi się rozlecieć; poza tym dokarmiają dzieci butelką bez wiedzy mam; a na koniec - i tu o dziwo - że robią dzieciom mniej badań niż w Raszei. Ale widzisz, pewnie koleżanka Lili ma lepsze wiadomości, bo świeższe - ta moja położna jest po 50tce i wie tyle, co widzi jeżdżąc jako położna środowiskowa do kobiet w rejonie.
edit: właśnie czytam opinię na gdzierodzic.info i tu z kolei babka pisze, że dokarmianie tylko za pisemną zgodą w św rodzinie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 18:07
Lexie lubi tę wiadomość
-
Ja kilka lat temu leżałam w św. rodzienie... i nie wspominam dobrze tego pobytu, nie wiem jak zajmują się noworodkami ale ciężarną mają w głębokim poważaniu.
Moja przyjaciółka za to 2 porody na polnej i nie poszła by do innego szpitala.Robimy drugiego Dziedzica
-
Wiem, że kilka z Was będzie zamawiało lub już zamówiło monitory oddechu. Ja chciałam kupić dziś, ale nigdzie nie mogę dostać wybranego modelu. I nie wiem czy to w związku z tym, co Onka albo Ola (przepraszam nie wiem ktora z Was) pisała, ze maja być jakies problemy? I jesli nie przez Internet to gdzie je można kupic? Apteki, sklepy medyczne czy sklepy z artykułami dla maluchów?
-
Polkosia fajne te Twje oprawki i ty tez fajna babka jestes
Ja to na temat szpitali polskich nie moge sie wypowiedziec , bo tylko raz lezalam w Warszawie na Powislu ( chyba ) i Bylo calkiem , calkiem .
Mikejka mam nadzieje , ze to nie maz podniosl Ci cisnienie
Ja jestem juz po wizycie i spokojnie moge odpoczywac w domu do rozwiazaniaSzefowa moze pocalowac mnie w zadek hihi . Nawet telefonu nie odbiera .
Moj synek ma sie dobrze i dalej lezy sobie glowka do dolu . Madry chlopak
Nie wiem czemu , ale lekarz przepisal mi zelazo , mimo , ze nie robilam badan krwi
A ja taka roztargniona bylam , ze nawet nie zapytalam po co mam je brac .I tylko przytaknelam glowa .Nynusia, Lexie, polkosia, annggela lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Onka,dzieki za info,czyli nie tylko ja mam te poranne posniadaniowe słabości:) chyba to taka przypadłość ciazowa i juz;)
Lojka,super,ze wszystko w porządku:) ja tez czasami zapominam o coś zapytac,to chyba ten kalafior ciążowy heheWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 18:34
lojkalojka lubi tę wiadomość
-
Lojka dobrze, że wszystko w porządku.
Właśnie dostałam info od koleżanki ze szkoły rodzenia ze urodziła synka w piątek w tym szpitalu gdzie ja chce rodzic i pisała ze warunki super personel także jednak zzo nie wiele jej pomogło równie dobrze mogłaby go nie mieć. -
Niby zalecane jest zacząć naciągać od 34 tygodnia, ja zaczęłam 35 więc najwyższy czas, tym bardziej, że ciążę przechodzę bezkonfliktowo.
lojkalojka odpoczywaj, tyle się należy
Też mam parę pytań do położnej, jutro idę więc co nie co się dowiem.
Aurelia ma 25/09 i 02/12 imieniny, czyli też bardzo blisko daty urodzin...
No cóż tak się układa. -
jaroszka wrote:Polkosia tak z ciekawości: W femibionie jest DHA, to po co bierzesz jeszcze oddzielnie ?
Ja mam taki podstawowy bez DHA, chyba dla I trymestruBył dużo tańszy, a DHA kupiłam na promocji i wyszło w sumie 2x taniej niż sam Femibion ten 2 czy coś.
jaroszka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Muffinka, 25.09 super data, moje urodziny
Ale jakoś tak pamiętam, że imieniny powinno się wybierać te pierwsze, które są po urodzinach, choć to pewnie bez znaczenia.
ss, to dziwnie wam mówiono. Mięśnie muszą poćwiczyć przecież..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 19:13
-
madu wrote:Z tego co gdzieś czytałam jedna kapsułka nie wypełnia zapotrzebowania. Jak brałam witaminer to było napisane żeby brać dwie dziennie. Pregna plus też ma DHA a mimo to mam jeszcze przepisane pregna dha oddzielnie.
To teżW OmegaMed chyba 100% to 2 kapsułki.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
zakocona wrote:Muffinka, to się tyczyło tego, że mam hemoroidy
Lexie, szkoda, że tak imieniny są blisko urodzin Tadka. Niefajne mi się to wydaje. No, ale trudno. Trzeba przyjąć tego 25.10 w takim razie.
Klementyny są też w drugiej połowie października i też lipa wg mnieBo u nas w rodzinie jest zwyczaj robienia i imienin i urodzin, a jak są blisko siebie, to i mniej prezentów i mniej imprez
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Hej , bylam na usg ale tylko sprawdzila serduszkow i ulozenie.Jest nadal glowka do dolu :)serdusio zdrowo bije to najwazniejsze .Sprawdzala szyjke palcowo i byla ladnie zamknieta ale sprawdzila jeszcze przez usg dowcipne i jest piekna.:)4,5 cm na skurcze dostalam luteine dopochwowo 4x1 zeby wyciszyc by szyjka sie nie zaczela skracac. 5 wrzesnia mam usg 3d trzeciego trymestru a 16 wizyta u ginki sprawdzanie szyjki , wymaz na paciorkowca itp . Skierowanie na badania dostalam
madu, polkosia, annggela, Muffinka1019, agaton, Nynusia, paula1, jaroszka, Lexie, lojkalojka, nat_alia lubią tę wiadomość
-
Zakręcona, super wieści
polkosia, u mojego L też pierwsze po urodzinach, choć w jego przypadku to i im, i ur ma tego samego dnia, bo były tylko 1 raz w roku. Moje, jak się urodziłam też były tylko raz w marcu, a obecnie to chyba ze 3x w roku co najmniej są.
A u jednej z moich babć w ogóle się urodzin nie obchodzi po 18rż i tylko imieniny, i ciągle mi tłucze, że po co ja urodziny obchodzę, czego nie rozumiem zupełnie
L poszedł się spotkać na piwo z kolegą, a mnie się z łóżka nie chce wstać nawet..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 19:34
-
nick nieaktualny