WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • annggela Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie biore omega med i falvit mama ;) zdarzy mi sie moze raz na dwa tyg zapomnec

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od jakiegoś czasu biorę tylko magnez i to tylko jak mi się przypomni bo naprawdę zapominam witaminach... ale odżywiam się w miarę zdrowo i mam nadzieję, że to wystarczy...

polkosia lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny hej! Tyle co się zjawiliśmy w hotelu pod Poznaniem i idziemy się ogarnąć i na "panieński"... Nie nadrobię Was bo wpadłam na sekundkę. Jutro jak będę mieć więcej czasu opowiem jak wrażenia. Ogólnie już jestem zdenerwowana lekko :P

jaroszka, Lexie, Nynusia, lili_madlen, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja mam OmegaMed DHA i Femibion. Biorę co 3-4 dni.

Polkosia tak z ciekawości: W femibionie jest DHA, to po co bierzesz jeszcze oddzielnie ?

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, ja mam takie objawy po śniadaniu i czasem wręcz musze się położyć bo mi słabo. Potem w ciągu dnia już tego nie mam. nie wiem z czego to wynika :/

Lili, pisałam do Ciebie na priv ale chyba nie doszło - jaki szpital ostatecznie wybierasz? Mi wczoraj położna środowiskowa odradzala św rodzinę. .

A z witamin biorę falvit mama i omegamed pregna - nawet żelazo mam jeszcze w normie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 17:06

• Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z godzinnego spacerku :)
    Ja biorę codziennie Femibion Natal Plus 2.
    Zakocona jak masz ćwiczyć odbyt???!

wnid9vvjodizjocx.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Polkosia tak z ciekawości: W femibionie jest DHA, to po co bierzesz jeszcze oddzielnie ?

Z tego co gdzieś czytałam jedna kapsułka nie wypełnia zapotrzebowania. Jak brałam witaminer to było napisane żeby brać dwie dziennie. Pregna plus też ma DHA a mimo to mam jeszcze przepisane pregna dha oddzielnie.

21.10.2015 Leon <3
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia super wyglądasz!

Ja biorę doppel herz Activ mama.

Twardnienia mam ale 2 3 razy dziennie i nic na to nie biorę. Za to jak nie wezmę witamin to mam takie skurcze łydek ze nie umiem sobie poradzić

Na zamówienie z Gemini cczekałam 2 dni

polkosia lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Agaton, ja mam takie objawy po śniadaniu i czasem wręcz musze się położyć bo mi słabo. Potem w ciągu dnia już tego nie mam. nie wiem z czego to wynika :/

Lili, pisałam do Ciebie na priv ale chyba nie doszło - jaki szpital ostatecznie wybierasz? Mi wczoraj położna środowiskowa odradzala św rodzinę. .

A z witamin biorę falvit mama i omegamed pregna - nawet żelazo mam jeszcze w normie :)

Jejuu Onka dlaczego odradzala sw.Rodzinę? Mnie wlasnie wszyscy polecaja..

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka, mam zaciskać odbyt, jakbym chciała kupę wstrzymać. Poprawiać ma to krążenie tam.

o UPS otrzymał paczkę, więc może jutro przyjdzie i wreszcie będę mogła poprać ciuszki itd.

Właśnie sprawdziłam kiedy Tadeusz ma imieniny i tak: 25.10, 28.10 i 11.05. Po cholerę są dwa razy w tym samym miesiącu :/?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 17:27

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ćwiczenie do porodu, tak? Bo ja słyszałam o mięśniach Kegla, żeby ćwiczyć, co też robię. I w ogóle ten masaż krocza zaczęłam, ale zbytnio przyjemne to to nie jest.

Ja już mam dość prania :D

wnid9vvjodizjocx.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ja ostatnio tez sprawdzalam kiedy nasz Tymoteusz będzie miec imieninki,jak dobrze pójdzie to 19 grudnia a w sierpniu np.przypadaja tez zaraz po sobie.. 19 i 22.. Paranoja ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 17:36

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • zakocona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka, to się tyczyło tego, że mam hemoroidy ;)

Lexie, szkoda, że tak imieniny są blisko urodzin Tadka. Niefajne mi się to wydaje. No, ale trudno. Trzeba przyjąć tego 25.10 w takim razie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 17:37

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • lili_madlen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla nooo to miłego wieczoru !! :) Jest pare fajnych miejsc które mozna odwiedzić w Poznaniu i miło spedzić czas wieczorna porą tak ze baw sie dobrze i uważaj na siebie:)

onka No ja mam dylemat jsli chodzi o ten szpital ponieważ zasugerowałam sie "świętą rodziną" oraz "raszei" bo mam kolezankę która stała sie aktualnie moja położna środowiskowa i odbywała praktyki półroczne w każdym z Poznańskich szpitali (oddziały połoznicze) i powiedziała mi tak : jesli z ciążą coś jest nie tak i są jakies problemy to najlepiej "Polna" bo sprzęt i wiedza tam nie zawodzą aczkolwiek taśmówka i rzeźnik , ale jeśli wszystko z ciazą ok to poleca najbardziej "św.rodzinę" bo : badają wszystkie noworodki jakimś tam specjalnym systemem (jedyny szpital w P-Ń) a w innych tylko przesiewowo, po ciężkim porodzie mama może dać maluszka na salę i siostry go wykapią i doniosą tylko na karmienie , zabiorą na noc żeby mama przez pierwsza dobe zregenerowała siły ,ale może go również mieć cały czas przy sobie - wedle życzenia , minusem jest fakt że rodzina i mąż/partner nie może wchodzic do maluszka ani na sale gdzie leży mama (PORÓD RODZINNY JEST JAKNAJBARDZIEJ MOŻLIWY, tylko wtedy tata widzi i przytula dzidziusia) / Na "raszei" ponoć też b.dobrzy specjaliści , tata i rodzina mogą wejsc na sale (gdzie leża wszystkie mamy) , ale malucha dostajesz juz w 3 godziny po porodzie i nie obchodzi ich w jakiej jest sie formie , poród rodzinny także mozliwy :) No i ponoć Panie są milsze i sympatyczniejsze na "raszei" . Odradziła mi jedynie "Lutycką" z powodu kiepskiej opieki , nie udzielaja informacji , wprowadzaja nerwowa atmosfere niewiedzy i ciężko cokolwiek sie zapytac dowiedziec - ogolnie kiepska atmosfera ... :) wysłałam Tobie onka te wiadomość na prywatnie ale chyba nie doszła tak że pozwoliłam sobie na "odrobinę prywaty" tutaj na głównym forum :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ja zamowienie do gemini wyslalam w pt wieczorem a we wt rano dostalam paczke, w sumie to sie zdziwilam bo weekend byl wolny przez swieto,ale widac jakos to szybko ogarneli.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, nie doczytałam hehe, a jeszcze bym zaczęła ćwiczyć ;p

wnid9vvjodizjocx.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Alan tez ma blisko urodzin tzn 14 pazdziernika...no trudno da se rade;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozciagacie juz krocze? Kurcze jednak boje sie tam juz majstrowac tym bardziej ze u mnie szyjka sie skraca...jeszcze sie wstrzymam.ciekawe czy wogole zdaze ten masaz wykonywac...

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.gdzierodzic.info/

tu jest taka fajna stronka z masa komentarzy do każdego ze szpitali nie tylko w Poznaniu ale i całej Polsce wiec każda z was może sobie podczytać :)

Tylko sie wpisuje jaka placówka nas interesuje i wciska sie "szukaj" i są najaktualniejsze komentarze dziewczyn rodzących :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss, ja nadal nie wiem jak ten masaż wykonywać, jutro na SR będę dopytywała położnej i L pewnie zacznie mi w weekend robić, jak mi się psita uspokoi po depilacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 17:48

ss lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 1808 1809 1810 1811 1812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ