X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • annggela Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie biore omega med i falvit mama ;) zdarzy mi sie moze raz na dwa tyg zapomnec

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od jakiegoś czasu biorę tylko magnez i to tylko jak mi się przypomni bo naprawdę zapominam witaminach... ale odżywiam się w miarę zdrowo i mam nadzieję, że to wystarczy...

polkosia lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny hej! Tyle co się zjawiliśmy w hotelu pod Poznaniem i idziemy się ogarnąć i na "panieński"... Nie nadrobię Was bo wpadłam na sekundkę. Jutro jak będę mieć więcej czasu opowiem jak wrażenia. Ogólnie już jestem zdenerwowana lekko :P

jaroszka, Lexie, Nynusia, lili_madlen, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja mam OmegaMed DHA i Femibion. Biorę co 3-4 dni.

Polkosia tak z ciekawości: W femibionie jest DHA, to po co bierzesz jeszcze oddzielnie ?

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, ja mam takie objawy po śniadaniu i czasem wręcz musze się położyć bo mi słabo. Potem w ciągu dnia już tego nie mam. nie wiem z czego to wynika :/

Lili, pisałam do Ciebie na priv ale chyba nie doszło - jaki szpital ostatecznie wybierasz? Mi wczoraj położna środowiskowa odradzala św rodzinę. .

A z witamin biorę falvit mama i omegamed pregna - nawet żelazo mam jeszcze w normie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 17:06

• Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z godzinnego spacerku :)
    Ja biorę codziennie Femibion Natal Plus 2.
    Zakocona jak masz ćwiczyć odbyt???!

wnid9vvjodizjocx.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Polkosia tak z ciekawości: W femibionie jest DHA, to po co bierzesz jeszcze oddzielnie ?

Z tego co gdzieś czytałam jedna kapsułka nie wypełnia zapotrzebowania. Jak brałam witaminer to było napisane żeby brać dwie dziennie. Pregna plus też ma DHA a mimo to mam jeszcze przepisane pregna dha oddzielnie.

21.10.2015 Leon <3
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia super wyglądasz!

Ja biorę doppel herz Activ mama.

Twardnienia mam ale 2 3 razy dziennie i nic na to nie biorę. Za to jak nie wezmę witamin to mam takie skurcze łydek ze nie umiem sobie poradzić

Na zamówienie z Gemini cczekałam 2 dni

polkosia lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Agaton, ja mam takie objawy po śniadaniu i czasem wręcz musze się położyć bo mi słabo. Potem w ciągu dnia już tego nie mam. nie wiem z czego to wynika :/

Lili, pisałam do Ciebie na priv ale chyba nie doszło - jaki szpital ostatecznie wybierasz? Mi wczoraj położna środowiskowa odradzala św rodzinę. .

A z witamin biorę falvit mama i omegamed pregna - nawet żelazo mam jeszcze w normie :)

Jejuu Onka dlaczego odradzala sw.Rodzinę? Mnie wlasnie wszyscy polecaja..

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka, mam zaciskać odbyt, jakbym chciała kupę wstrzymać. Poprawiać ma to krążenie tam.

o UPS otrzymał paczkę, więc może jutro przyjdzie i wreszcie będę mogła poprać ciuszki itd.

Właśnie sprawdziłam kiedy Tadeusz ma imieniny i tak: 25.10, 28.10 i 11.05. Po cholerę są dwa razy w tym samym miesiącu :/?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 17:27

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ćwiczenie do porodu, tak? Bo ja słyszałam o mięśniach Kegla, żeby ćwiczyć, co też robię. I w ogóle ten masaż krocza zaczęłam, ale zbytnio przyjemne to to nie jest.

Ja już mam dość prania :D

wnid9vvjodizjocx.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ja ostatnio tez sprawdzalam kiedy nasz Tymoteusz będzie miec imieninki,jak dobrze pójdzie to 19 grudnia a w sierpniu np.przypadaja tez zaraz po sobie.. 19 i 22.. Paranoja ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 17:36

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • zakocona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka, to się tyczyło tego, że mam hemoroidy ;)

Lexie, szkoda, że tak imieniny są blisko urodzin Tadka. Niefajne mi się to wydaje. No, ale trudno. Trzeba przyjąć tego 25.10 w takim razie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 17:37

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • lili_madlen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla nooo to miłego wieczoru !! :) Jest pare fajnych miejsc które mozna odwiedzić w Poznaniu i miło spedzić czas wieczorna porą tak ze baw sie dobrze i uważaj na siebie:)

onka No ja mam dylemat jsli chodzi o ten szpital ponieważ zasugerowałam sie "świętą rodziną" oraz "raszei" bo mam kolezankę która stała sie aktualnie moja położna środowiskowa i odbywała praktyki półroczne w każdym z Poznańskich szpitali (oddziały połoznicze) i powiedziała mi tak : jesli z ciążą coś jest nie tak i są jakies problemy to najlepiej "Polna" bo sprzęt i wiedza tam nie zawodzą aczkolwiek taśmówka i rzeźnik , ale jeśli wszystko z ciazą ok to poleca najbardziej "św.rodzinę" bo : badają wszystkie noworodki jakimś tam specjalnym systemem (jedyny szpital w P-Ń) a w innych tylko przesiewowo, po ciężkim porodzie mama może dać maluszka na salę i siostry go wykapią i doniosą tylko na karmienie , zabiorą na noc żeby mama przez pierwsza dobe zregenerowała siły ,ale może go również mieć cały czas przy sobie - wedle życzenia , minusem jest fakt że rodzina i mąż/partner nie może wchodzic do maluszka ani na sale gdzie leży mama (PORÓD RODZINNY JEST JAKNAJBARDZIEJ MOŻLIWY, tylko wtedy tata widzi i przytula dzidziusia) / Na "raszei" ponoć też b.dobrzy specjaliści , tata i rodzina mogą wejsc na sale (gdzie leża wszystkie mamy) , ale malucha dostajesz juz w 3 godziny po porodzie i nie obchodzi ich w jakiej jest sie formie , poród rodzinny także mozliwy :) No i ponoć Panie są milsze i sympatyczniejsze na "raszei" . Odradziła mi jedynie "Lutycką" z powodu kiepskiej opieki , nie udzielaja informacji , wprowadzaja nerwowa atmosfere niewiedzy i ciężko cokolwiek sie zapytac dowiedziec - ogolnie kiepska atmosfera ... :) wysłałam Tobie onka te wiadomość na prywatnie ale chyba nie doszła tak że pozwoliłam sobie na "odrobinę prywaty" tutaj na głównym forum :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ja zamowienie do gemini wyslalam w pt wieczorem a we wt rano dostalam paczke, w sumie to sie zdziwilam bo weekend byl wolny przez swieto,ale widac jakos to szybko ogarneli.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, nie doczytałam hehe, a jeszcze bym zaczęła ćwiczyć ;p

wnid9vvjodizjocx.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Alan tez ma blisko urodzin tzn 14 pazdziernika...no trudno da se rade;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozciagacie juz krocze? Kurcze jednak boje sie tam juz majstrowac tym bardziej ze u mnie szyjka sie skraca...jeszcze sie wstrzymam.ciekawe czy wogole zdaze ten masaz wykonywac...

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.gdzierodzic.info/

tu jest taka fajna stronka z masa komentarzy do każdego ze szpitali nie tylko w Poznaniu ale i całej Polsce wiec każda z was może sobie podczytać :)

Tylko sie wpisuje jaka placówka nas interesuje i wciska sie "szukaj" i są najaktualniejsze komentarze dziewczyn rodzących :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss, ja nadal nie wiem jak ten masaż wykonywać, jutro na SR będę dopytywała położnej i L pewnie zacznie mi w weekend robić, jak mi się psita uspokoi po depilacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 17:48

ss lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 1808 1809 1810 1811 1812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ