Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Popralam dziwią pierwsza czesc rzeczy po córce, zeby wiedzieć co mam, ze zdumieniem stwierdziłam, ze mam tego masę, a suszy sie jeszcze jedna suszarka.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/208cb1ee42d3.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2f25956ade9.jpg
A co jest nie tak z tymi monitorami oddechu, ze nie można ich kupic?polkosia, agaton, Nynusia, jaroszka, Lexie, lojkalojka, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
Hej kobietki,melduje sie po wizycie. Mały waży 1629g i skierowany główką w dół ale niestety nabawiłam sie grzybicy i przez to szyjka jest miękka a dzidzia ma za nisko głowkę i muszę leżeć żeby się cofnął no i żeby szyjka nie zaczęła sie skracać...
przez te informacje tak sie zestresowałam, że nawet nie skupiłam sie na obserwacji naszego Skarba..
Na grzybice dostałam pimafucin.Piszecie o witaminkach wiec ja tez dostalam zalecenie żeby brać witaminki- kupiłam prenatal classic..
No i mam zakaz jedzenia słodyczy z uwagi na tą grzybicę
Niestety pranie ubranek musi poczekac, a moglam to wczesniej zrobic ehh:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 20:18
annggela, paula1, jaroszka, soraya, nat_alia lubią tę wiadomość
-
Lucy, najważniejsze, że z dzidzią OK! A grzybicę zaraz wyleczysz
Moja koleżanka jak leżała 2 tygodnie, to jej o 1 cm szyjka się wydłużyła, więc troszkę poświecenia i będzie wszystko dobrze
Ja też powinnam leżeć, ale tyle ciekawszych zajęć
Pewnie jutro po wizycie będę panikować.
Lucy7 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
zakocona wrote:Muffinka, to się tyczyło tego, że mam hemoroidy
Lexie, szkoda, że tak imieniny są blisko urodzin Tadka. Niefajne mi się to wydaje. No, ale trudno. Trzeba przyjąć tego 25.10 w takim razie.
Wiecie co niby powinno sie wybierać te najbliższe po urodzinach! ale to bez sensu....chociażby przykład twojego Tadka .... Ja mam urodziny w listopadzie i powinnam wybrać datę chyba w lutym,małe wybrałam czerwcowa datę, bo nie chciałam zarówno urodzin jak i imienin obchodzić w zimę -
Ja też jestem zainteresowana tymi monitorami, na SR mówili że certyfikat medyczny ma tylko właśnie babysense.
Ich strona to www.babysense-polska.pl
Są 2 w 1 monitor i niania.
A jutro postaram się wstawić kartkę ze szkoły rodzenia jak masować krocze - tylko muszę ją znaleźć.
Właśnie miałam pisać do onki odnośnie tym informacji ale anaa mnie ubiegła.
aanaa lubi tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Hej , bylam na usg ale tylko sprawdzila serduszkow i ulozenie.Jest nadal glowka do dolu :)serdusio zdrowo bije to najwazniejsze .Sprawdzala szyjke palcowo i byla ladnie zamknieta ale sprawdzila jeszcze przez usg dowcipne i jest piekna.:)4,5 cm na skurcze dostalam luteine dopochwowo 4x1 zeby wyciszyc by szyjka sie nie zaczela skracac. 5 wrzesnia mam usg 3d trzeciego trymestru a 16 wizyta u ginki sprawdzanie szyjki , wymaz na paciorkowca itp . Skierowanie na badania dostalam
Luteine w jakiej dawce? -
nick nieaktualnyAanaa, ja też chciałam snuza hero i tez nic nie znalazłam. Jak chcesz to może zza granicy ściągnąć?
Agatka, urpl uznał ze wszystkie monitory oddechu powinny mieć certyfikat wyrobu medycznego. i tyle w zasadzie, bez testów i certyfikatu nie powinno ich być na rynku. stąd np mieszanie przez producentów z nazwami- zaczęto nazywać te monitory monitorami ruchu. -
onka wrote:Aanaa, ja też chciałam snuza hero i tez nic nie znalazłam. Jak chcesz to może zza granicy ściągnąć?
Agatka, urpl uznał ze wszystkie monitory oddechu powinny mieć certyfikat wyrobu medycznego. i tyle w zasadzie, bez testów i certyfikatu nie powinno ich być na rynku. stąd np mieszanie przez producentów z nazwami- zaczęto nazywać te monitory monitorami ruchu. -
Cześć kobietki
u nas jest już 34 tydzień
Nie było mnie tu ze dwa dni, bo miałam troszkę latania po zakupy dla małej ale przynajmniej mam już ubranka wszystkie które potrzebuje, większość akcesorii i wymarzony wózek TAKO JUNAMA czy jakoś tak, ale edycję limitowana z bielą, szarym i mięta. Przecudny jest
jaroszka, agaton lubią tę wiadomość
-
Heeej, ja paczkę z gemini zamawiałam w nd wieczorem i dziś dostałam
Przyszła też koszula i staniki do karmienia z bon prix i nie jestem zadowolona - koszulę to chyba odeślę, staniki jeszcze w miarę, tylko miseczki na razie o rozmiar za duże, ale tak zamawiałam, bo pewnie mleko jeszcze się naprodukuje.
A pisałam wczoraj że jedziemy do szwagra zobaczyć co mają dla naszego Małego i dostaliśmy leżaczek- bujaczek z fisherprice'a, "jeździk"(tak to się chyba zwie) i stolik do karmienia;) Do tego kilka śpiochów i ciuszków i pościel, ale to trochę zużyte. Poprałam, wygotowałam z wybielaczem i będą jako zapasówki najwyżej. Część na szmatki przeznaczyłam
A jutro powinien przyjść wóóózek!Dziś wysłali;)
Polkosia - fajne oprawy!
Co do witamin ja brałam Prenatal classic+ DHA 2x dz., teraz kupiłam tez omegamed optima forte, a oprócz tego Magne B6 i Asparaginian extra, a od wielkiego dzwonu już teraz łyknę żelazo. Ale to rzadko bo raz, że coraz większe zaparcia mam, a dwa że niedobrze mi i jak już to na noc muszę wziąć.polkosia, agaton lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgatka, to chyba oznacza tylko tyle że dopóki nie będą mieć papierów nie są oficjalnie uznawane za monitory oddechu tylko za monitory ruchu. Ja to rozumiem tak, ze producenci nie mogą dawać gwarancji ze ich sprzęt wykryje brak oddechu tylko brak ruchu. To tak w teorii, a w praktyce pewnie przejdą za x mcy testy i dostaną papiery i będa certyfikowanymi monitorami.
Fakty są takie ze w tej chwili nie powinny być w pl sprzedawane. Ale pewnie znajdzie się ktoś kto to sprzedajeWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 21:28