X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zdrzemnęłam, jakoś tak chyba mi wraca objaw z pierwszego trym, non stop bym spała, tylko w nocy mam problem :P

Pisałyście o mydle i o środkach czystości, ja to na proszki mam od początku ciąży awersję, dopiero jakiś miesiąc temu znalazłam proszek, który pachnie dla mnie ładnie, fairy non bio dla dzidziusia, ale i tak wolę nie wąchać jakoś namiętnie, za to wszystkie owocowe zapachy kocham nad życie ;)

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedzenie mydła nie jest normalne. takie jedzenie niejadalnych rzeczy w ciązy jakoś się nazywa i jest niebezpieczne. koniecznie powiedz o tym lekarzowi!

edit: znalazłam

http://www.niam.pl/en/artykul/286-pica_czyli_jedzenie_niejadalnego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 13:51

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika wrote:
    Ola skurcze przepowiadajace 2 tygodnie przed porodem.. kurcze nawet mi nie mow jest jeszcze troche za wczesnie.. biore magnez i nospe forte niby rzadziej teraz sie pojawiaja od godziny.. mam jeszcze luteine moze ja wezme?

wiesz, nie chcę straszyć ani nic, ale tak mówili więc wolałam napisać :/.
    Ja biorę całą ciążę luteinę 100 3xdziennie i moja gin powiedziała że odstawi dopiero w 37 tyg - nie wcześniej bo boi się że się zacznie coś wcześniej a mam mieć cc więc lepiej trochę powstrzymać skurcze.
    Myślę też żeby nic nie robić na własną rękę tylko zawsze po konsultacji ;).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    też rodzisz w instytucie matki i dziecka? Może się spotkamy :D

Tak, taki mam plan :-) Myślałam, że jako jedyna z tego forum ;-) Podobno są słabe warunki lokalowe, ale za to lekarze i położne wydają się być ludźmi kompetentnymi i poważnie podchodzącymi do każdej pacjentki. Czy prowadzisz tam może swoją ciążę? Chciałabym wybrać się na porodówkę i dowiedzieć jak to wszystko ma wyglądać, tym bardziej, że nie chodzę i nie będę chodzić na żadną szkołę rodzenia. Orientujesz się czy można się zgłosić do kogoś, żeby oprowadził i wszystko wytłumaczył?

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    jedzenie mydła nie jest normalne. takie ejdzenie niejadalnych rzeczy w ciązy jakoś się nazywa i jets niebezpieczne. koniecznie powiedz o tym lekarzowi!

edit: znalazłam

http://www.niam.pl/en/artykul/286-pica_czyli_jedzenie_niejadalnego

Wiem, naczytałam się już o tym, nazywa się to Pica i może być związane z niedoborem żelaza. Zobaczę czy wraz z braniem tardyferonu mi to osłabnie. Zniknąć pewnie nie zniknie całkowicie, bo od dziecka kochałam zapach mydła, proszku i płynów do prania.

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na stronie szpitala nie ma listy i posiłkuje sie tylko tym co mówi moja polozna srodowiskowa która miala tam w zeszłym roku praktyki :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra90 wrote:
    Tak, taki mam plan :-) Myślałam, że jako jedyna z tego forum ;-) Podobno są słabe warunki lokalowe, ale za to lekarze i położne wydają się być ludźmi kompetentnymi i poważnie podchodzącymi do każdej pacjentki. Czy prowadzisz tam może swoją ciążę? Chciałabym wybrać się na porodówkę i dowiedzieć jak to wszystko ma wyglądać, tym bardziej, że nie chodzę i nie będę chodzić na żadną szkołę rodzenia. Orientujesz się czy można się zgłosić do kogoś, żeby oprowadził i wszystko wytłumaczył?

Napisz do tej pani [email protected] ona się zajmuje szkołą rodzenia, która w ogóle się zaczyna 1 września więc może zapytaj czy możesz się jeszcze zapisać jeśli chcesz bo z tego co czytałam to w programie ma być zwiedzanie szpitala. Ja wybrałam ten szpital ponieważ pracuje tam mój ginekolog i będzie mi tam robił cesarkę. w październiku zeszłego roku miałam ciążę obumarłą i mój ginekolog skierował mnie tam na zabieg poronienia i oczyszczenia macicy który wykonywała mi PRZEMIŁA młoda pani doktor. Ponieważ podczas takiego poronienia po podaniu leków mocno się krwawi dali mi salę jedynkę, żebym się dobrze czuła psychicznie. pielegniarki były bardzo miłe i pomocne. ogólnie byłam zachwycona tym szpitalem i personelem i nie wyobrażam sobie rodzić gdzie indziej. Po zabiegu mój ginekolog przyszedł do mnie na salę i zapytał się jak się czuję chociaz wiadomo wcale nie musiał. warunki jak warunki ja nie jestem wymagajaca bo nie jade do spa tylko do szpitala na dosłownie kilka dni wiec co tam za róznica. sale miałam jedynkę w sali miejsce do kąpania noworodka wiec chyba wszystko czego potrzeba było :)

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach kobiety no i miałam dziś przeczytać 4 publikacje, coś policzyć i porysować a tu już 14 i pora zbierać się do domu. Cały dzień pracujący spędziłam na forum i na planowaniu zakupów dla córci, im bliżej porodu tym ciężej się na czymkolwiek skupić... Nie piszcie za dużo, żebym zdążyła Was nadrobić jak wrócę do domku :-)

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Napisz do tej pani [email protected] ona się zajmuje szkołą rodzenia, która w ogóle się zaczyna 1 września więc może zapytaj czy możesz się jeszcze zapisać jeśli chcesz bo z tego co czytałam to w programie ma być zwiedzanie szpitala. Ja wybrałam ten szpital ponieważ pracuje tam mój ginekolog i będzie mi tam robił cesarkę. w październiku zeszłego roku miałam ciążę obumarłą i mój ginekolog skierował mnie tam na zabieg poronienia i oczyszczenia macicy który wykonywała mi PRZEMIŁA młoda pani doktor. Ponieważ podczas takiego poronienia po podaniu leków mocno się krwawi dali mi salę jedynkę, żebym się dobrze czuła psychicznie. pielegniarki były bardzo miłe i pomocne. ogólnie byłam zachwycona tym szpitalem i personelem i nie wyobrażam sobie rodzić gdzie indziej. Po zabiegu mój ginekolog przyszedł do mnie na salę i zapytał się jak się czuję chociaz wiadomo wcale nie musiał. warunki jak warunki ja nie jestem wymagajaca bo nie jade do spa tylko do szpitala na dosłownie kilka dni wiec co tam za róznica. sale miałam jedynkę w sali miejsce do kąpania noworodka wiec chyba wszystko czego potrzeba było :)

Arielka współczuję przykrych doświadczeń, ale jakie to ważne, żeby w odpowiednim momencie trafić na dobrych ludzi wokół siebie... Tym bardziej utwierdzasz mnie w przekonaniu, żeby tam rodzić. Tak jak mówisz, nie szukamy hotelu, byle było gdzie przespać i się umyć i żeby zwyczajnie, po ludzku podchodzili do pacjentów. Na szkołę rodzenia może i bym się zapisała, ale nie jestem zameldowana w Warszawie i nie odprowadzam podatków. Dzięki za mail, może postaram się skontaktować z tą Panią i umówić chociaż na zwiedzanie...

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dZięki za podpowiedź bo nie wiedziałam co ja mam brać do szpitala dla dziecka a wystarczyło wejść na stronę szpitala :D a tam pampersy i chusteczki nawilżające są tylko:D

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja się witam dzisiaj po wizycie, własciwie to tylko poszłam po zwolnienie. Zapytałam przy okazji o ten hemoroid i przypisał mi lekarz Posterisan, że dziewczyny chwalą. Zobaczymy :)

Blondik, pochwal sie koniecznie sesją :)

Ss - ja też mam nabrzmiałe i ciemniejsze wargi sromowe, przynajmniej tak mąż mój mówi ;) Ostatnio było pierwsze golenie przez niego hehe, ciekawe doznanie :P Oczywiscie po tym seks ;)

Polkosia, a Ty się pochwal oprawkami nowymi, uwielbiam okulary i fajne oprawki!

Nenka, Ola - ale jazda z tym mydłem :P Ja to nie mam nic takiego, ale kolezanka kredę jadła w ciąży :D

Muszę się też Was o coś zapytać. Ja tam mam od dawna w sumie, ze po sniadaniu, jakieś pół godziny po taka się słaba robię, ze muszę się położyć, a i tak ostatnio myślałam, że odpłynę już i że trace przytomność. Ma któraś tak? Nie wiem, moze to normalne w ciąży, ale nie wiem...

Moje twardnienie brzucha na szczęście przeszło, a w końcu nie brałam nospy, bo nie pomagała nic, więc stwierdziłam, że nie będę łykała, trochę dłuzej brałam magnez, ale tylko do kibelka po nim latałam, więc tez odpuściłam, kupuję sobie za to Muszyniankę od czasu do czasu, ona ma mnóstwo magnezu :)

Kolejna prośba do was, jakie polecacie tabletki z witaminami? Bo jak przez ciąże nie biorę, żeby wątroby Balbinki nie obciążać, to na karmienie chyba się zdecyduje, tylko nie wiem jakie, bo tyle ich jest. Doradzcie coś!

I zastanawiam się nad kupnem tej poduchy do spania, tego węża dlugiego, czuje że by mi podpasował, ale nie wiem jaką, jak któraś ma i jest zadowolona, to podeślijcie linka :)

Jeszcze chciałam się podzielić, bo na początku ciąży ciocia mi w ciucholandzie kupiła takie spodnie ciążowe, rozmiar 42, ale wyglądały na mega olbrzymie i jak załozyłam to utonęłam w nich i mówię jej, że jak wrosnę w nie to się załamie :P I zgadnijcie, przymierzam wczoraj a one idealne! Haha, no niestety, ale nie załamałam się, w sumie to nawet fajnie w nich wyglądam, chyba przy takim brzuchu wielkim, to moja wielka dupa nie wydaje się taka wielka ;)

lojkalojka, Nynusia lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio zmierzyłam obwód brzucha - 97cm...przerażająca liczba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 14:31

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 93 - wlasnie zmierzylam :)

Dziewczyny mam ciagle twardnienia brzucha, w ogóle mam wrażenie, ze brzuch jest jak skala....mam wrażenie, ze nospa mi chyba nie pomaga....mam w domu luteine, oczywiscie z przepisu lekarza, jak myślicie warto po nią sięgnąć?

relgh371crdcdbv2.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zadzwoń do gina i podpytaj. luteina wzięta jednorazowo chyba nie pomoże...musiałabyś brać na stałe

ja na szczęście twardnienia mam tylko przez cholerne wzdęcia :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Ja mam 93 - wlasnie zmierzylam :)

Dziewczyny mam ciagle twardnienia brzucha, w ogóle mam wrażenie, ze brzuch jest jak skala....mam wrażenie, ze nospa mi chyba nie pomaga....mam w domu luteine, oczywiscie z przepisu lekarza, jak myślicie warto po nią sięgnąć?
    wydaje mi sie że warto, masz 50 czy 100? ja całą ciąże brałam 50 a od lipca biore już tylko 2x100, do tego nospa forte 2x1 lub zwykła 2x2, od paru dni mam jeszcze gorsze twardnienia - ale musze jeszcze wytrzymać min 2 tygodnie

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 92 cm :D

W kwestii twardnień nie doradzę - ja miewałam sporadycznie w trakcie upałów, poleżałam chwilę i przechodziło.

agaton - ja zażywam OmegaMed Optima Forte i w trakcie karmienia też je będę brać, chyba że gin poleci coś innego.

polkosia - pokaż oprawki, też w końcu jakieś fajne chcę sobie sprawić :)

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko metrówkę z Ikei i ona mnie nie obejmuje :) obstawiam jakies 110 cm :)
    Co do witamin ja biorę mama dha :)

iv09hdge6yql001e.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuniu! U mnie Brzucholek ma 110cm!!! Przed sekundką zmierzyłam a jestem przed obiadem ;)

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za namiary na tabletki, poszukam sobie :)
    Jaroszka, luteina to jednak hormony i ja bym raczej bez wiedzy lekarza nie brała... Mi nospa i magnez nie pomagały, najlepsze jest leżenie jak dla mnie.
    Najlepiej to idz do lekarza

Tez się chciałam zmierzyć, ale nie mam metrówki, może mężu jak wróci to mi powie gdzie jest, bo ostatnio porządki robił hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 15:02

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :)

Agaton ja biore pregną plus i pregnę dha, ta pierwsza nie ma tylu witamin co np vitaminer, który brałam na własną rękę przez pewien czas i mysle, że to jest ok, bo tak na prawdę większość witamin przy zobrej diecie przyswajana jest z pokarmow, więc nie ma co sie faszerować dodatkowo.

Jaroszka tez bym zapytała lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 15:07

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 1806 1807 1808 1809 1810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ