Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Stokrotka, zwróć uwagę czy te jednorazowe majtki nie są fizelinowe (czy jak to się zwie), u mnie w szpitalu są zakazane, bo nie przepuszczają powietrza. To samo co do podpasek, mówili nam, że najlepsze są bella, bo są naturalne, a najgorsze te z tymi siateczka i i takimi tam... Pewnie pod koniec można już alwaysy stosować, ale na początku dobrze stosować Belle, żeby wszystko dobrze się wietrzyło. A, i mówili, żeby w połogu jak najwięcej chodzić w spodnicach/sukienkach - dobrze się wtedy wietrzy. Tak tylko przekazuje co nam położna mówiła, może którejś się przyda:) ja chłonę jak gąbka, bo to wszystko takie nowe:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 17:47
[/url]
[/url]
-
my dream wrote:kiedy zaczynacie prać ubranka dla Maleństwa??
Zastanawiam się czy by już nie zacząć, niby 2 miesiące jeszcze, ale wiadomo czy będę mobilna :p
Zakręcona, to moja lista.
- Podkłady higieniczne, SENI SOFT, 90cmx60cm, 5 sztuk
- NIVEA Baby, krem na każdą pogodę, od urodzenia, 50ml
- Podkłady higieniczne, BELLA MAMMA, 10 sztuk
- Wkładki urologiczne SENI LADY Extra 15 sztuk
- disnemar_baby_-disnemar-_woda_morska_w_aerozolu_do_nosa_dla_dzieci_25ml
- Linomag, maść, od urodzenia, 30g
- kompresy_matocomp_jalowe_5cmx5cm_17-nitkowe_12_warstwowe_5_sztuk
- Octenisept_plyn_50ml
- NUK komplet do czesania niemowląt, szczoteczka + grzebyk
- CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, patyczki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
- CANPOL ceratka higieniczna
- Tantum Rosa, 10 saszetek
- Johnson's Baby, wkładki laktacyjne, 50 sztuk
- KATAREK, aspirator do nosa, od urodzenia
- Tommee Tippee, laktator ręczny
- Tommee Tippee zestaw do karmienia butelką początkowy
- WEBER, pieluchy tetrowe 115g/m2, białe, 80x80cm, 10 sztuk
- UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
- MamaDHA Premium, 60 kapsułek
- ZIAJA Mamma Mia, lano-maść, 15ml
- EMOLIUM, emulsja do kąpieli, od urodzenia, 200ml
- Pampers Premium Care 1. 78szt.
- Proszek Dzidziu biel 1,5kg
- Proszek Dzidziuś kolor 1,5kg
- KiD-Vitum, Witamina K i D dla niemowląt od 8 doby życia, 48 kapsułek twist offWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 18:32
-
A ja kupiłam w sumie 4 paczki takich mega podpasek poporodowych, ale ja zawsze miałam bardzo obfite miesiączki, po łyżeczkowaniu i po zabiegu na szyjce też bardzo dużo krwawiłam dlatego tak się zaopatrzyłam, i tak się boję, że może to nie starczyć, ale zawsze jest w szpitalu apteka przecież.
-
Hey
Szczęśliwa piękna
Polkosia bo pierwsza noc zawsze najgorsza:*
Ja ubranka wczoraj poprasowałam. Dopiero roz 56:/ a plecy wysiadaja...szukałam dzisiaj przez 6godzin tego łóżeczka z pościelą i ni huhu żadna nie jest fajna....mam sklep w mieście i tak myślę czy noe jechać do niego. Ale jakoś nie uśmiecha mi się 25km autem jechać. Małemu bardzo nie wygodnie w mojej pozycji jeżdżącej tzn głowa przy szybiemój jak na złość po 10godzin robi. Mama dzisiaj przywiozła kaske na wózek i te łóżeczko a ja w czarnej pupie...ehh
A i miałam skurcze i to dość mocne...hmm a po czym? Sexie kurdedawno nie kochałam się z R i jakoś tak wyszło a potem miałam za swoje szaleństwo kare...
Pada i chłodno...w sumie wole już to słońce...
polkosia lubi tę wiadomość