Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu nie akceptują w ogóle majtek siateczkowych. Jedynie jak już bawełniane ale ogólnie z gołą Grażyną się lata ;)

atdc6iyehd9qphks.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaa tu nie akceptują takich, tu siateczkowych, a u mnie pewnie zwykłych bawełnianych..;) Najgorzej z tym tyłkiem będzie po porodzie :) Jak z gołą, tego nie rozumiem w ogóle, chyba w domu :) Tym bardziej jak rozmawiałyśmy o tych odwiedzinach rodziny. "Przepraszam, ale wyjdźcie jeszcze na chwilę, gatki muszę wciągnąć" :D

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, podobno nie pozwalają. Mogą być te siateczki , ale ja to wiem tyle co powiedzą na SR :) wiadomo, co szpital to inne zasady. Może się zorientuj jak to u Ciebie wygląda?

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Karowej podobno przez pierwsze dwa dni leży się na samych podkładach... Mieliśmy jedną położną na SR z Karowej właśnie i mówiła, że też bez majtek tam trzeba, a jak się leży to w ogóle na samym podkładzie, żeby przewiew był.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę i tak te 2 rodzaje i zwykłe bawełniane, więc dowiem się już podczas porodu. Specjalnie nie jadę do szpitala, a na stronie o majtach jest taka informacja:
    "6 par majtek (w sprzedaży jednorazowe)"

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Tez wezmę dwie i dwie podpasek always bo w wyprawce pisze min 3 paczki :)
    Lepiej takie zwykle podpaski Bella, takie tradycyjne. Alwaysow nie można używać, bo sa z tymi granulkami

BATTINKA, Nynusia lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam ciuszki poprane,poprasowane i ułożone w komodzie czekają na córcię (choć nadal nie znam jej imienia...) :(

Dziewczyny mysle ze 2-no gora 3 paczki podpasek wystarczą.
    Majtki tez dwie pary to świat :P

Generalnie chodzi o to żeby rana na Bożenie się szybko goiła tzn trzeba ja jak najczęściej wietrzyć czyli najlepiej dużo leżeć ze zgiętymi nogami w kolanach a jak się chodzi po oddziale to tylko podpaska między nogi i heja do przodu (uwierzcie da sie tak chodzić).

Ale i tak najlepszy jest na następny dzień obchód...leży sie na łóżku w rozkroku właśnie ze zgiętymi kolanami i wtedy komisja (kilku lekarzy) zagląda do Bożeny czy....dobrze zszyta,czy się nie papra itp....po takich akcjach juz nie jestem wstydliwą kobietą...przeżyje juz wszystko ;) hehe.

Blondik lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam mowili na SR ze najlepsze wklady chlonne hartman (dla osob z problemem nie trzymania moczu), kupilam jedna paczke, bede testowac,one nie sa takie wielkie jak te bellabale bella tez wzielam bo mialam problem ktore wybrac.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kupujecie cos na gorączkę i na kolki czy na razie nie?

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, faktycznie. Ja w szpitalu nogi rozkraczałam już dla kilku lekarzy i jakoś też teraz traktuję to jak osłuchanie płuc, haha ;) Wczoraj jak mi pessar zakładał, to grzebał ze 2 minuty tam, a między czasie sobie pogawędkę urządziliśmy :P

A czemu nie macie imienia?

agaton lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka zawsze mnie to jakos przerazalo ale teraz jakos uwazam ze nie ja jedyna i niech patrza:p

polkosia lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia a tak z ciekawosci, bolało to zakladanie pessaru?

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Nic a nic :)

ss lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kolke nic nie kupowalam a na goraczke kupilam paracetamol,termin ma dlugi a niech jest w domu wrazie "w"

Sprostowanie,najwidoczniej chcialam zamowic paracetamol alentego nie zrobilam:p bo patrze na zamowienie i nie ma:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 19:49

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nic takiego nie brałam.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia jejuuu normalnie nie możemy się zdecydować na imię
    Miała być juz Milena bo juz w sumie od początku sie to imię kręci ale jakoś nie jestem przekonana do końca:(
    Milena Wiśniewska...hm takie trochę mdłe to imię...sama niewiem.
    I niewiem kiedy to imię wybierzemy....maz jutro rano znów wyjeżdża na 3 tyg. Wiec wróci na poród a wtedy to juz niewiem...:/

3i49tgf6plfmlliy.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    w końcu jestem w domu, wczoraj prosto po szpitalu mąż zawiózł mnie do rodziców, bo nie chciał żebym sama była w domu, a on pojechał do Jasła, wraca dzisiaj w nocy.
    Jak dobrze w domu :) ale i tak mi się udało, że byłam w szpitalu tylko od środy do piątku. Ile się tam człowiek naogląda... ale wiecie co? Położone te co siedzą i mają dyżury niektóre to takie cipy... brak słów. Pracują normalnie za karę. I tak sobie pomyślałam, że jakbym miała rodzić w tym szpitalu - niby specjalistyczny ginekologiczno-położniczy i trafiła na taką położną to bym się porzygała. Więc nie wiem czy się na ten szpital zdecyduję.Tym bardziej, że według nich ani operacja kręgosłupa - usztywniająca cały kręgosłup i pępowina dwunaczyniowa ABSOLUTNIE NIE są wskazaniami do cc. I strasznie są nastawieni anty cc.
    W tym tygodniu mam zamiar zrobić już ostatnie zakupy, teraz robię zamówienie w aptece gemini i sobie do szpitala rzeczy w tym tygodniu pokupuję. Normalnie mam stracha jak nie wiem i mam zamiar się już spakować.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UF byliśmy na myjni i później lezalam 1,5h brak sił :D

Battinka Milenka ładnie, hm wybór imienia to ciężka sprawa... My sami wybralismy dopiero po prawie 7mcach !

Do nazwiska hmm... Pola, Nadia, Bianka, Liliana , MIA <3 (mój faworyt , ale mamy synka :D ) Klara, Łucja, Laura, Nie będę więcej pisać pewnie i tak juz macie metlik a na pewno nie będę jedyna która cos podrzuce , oczywiście nawet nie musisz ich czytać tylko tak napisalam :)

A ja szukam teraz jakiegoś filmu i będzie seans horrorów przy soczku :D

BATTINKA lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania Wałbrzych ? Dobrze pamiętam ?

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Agania Wałbrzych ? Dobrze pamiętam ?

Tak, Wałbrzych. A tyle tam babek, szok, miejsca nie było na patologii dziewczyny musiały leżeć na ginekologii ze starymi babami, co chwilę nowe przychodzą, straszny przemiał, a niby dzieci się nie rodzą ;) ogólnie na lekarzy w ogóle narzekać nie można, ordynator super, miałam 3 rozmowy na temat tej pępowiny, lekarze fajni, można było zadawać pytania itd., nikt mnie nie wyśmiał i takie tam, ale te położne... za karę pracują dosłownie niektóre.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 1845 1846 1847 1848 1849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ