X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu nie akceptują w ogóle majtek siateczkowych. Jedynie jak już bawełniane ale ogólnie z gołą Grażyną się lata ;)

atdc6iyehd9qphks.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaa tu nie akceptują takich, tu siateczkowych, a u mnie pewnie zwykłych bawełnianych..;) Najgorzej z tym tyłkiem będzie po porodzie :) Jak z gołą, tego nie rozumiem w ogóle, chyba w domu :) Tym bardziej jak rozmawiałyśmy o tych odwiedzinach rodziny. "Przepraszam, ale wyjdźcie jeszcze na chwilę, gatki muszę wciągnąć" :D

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, podobno nie pozwalają. Mogą być te siateczki , ale ja to wiem tyle co powiedzą na SR :) wiadomo, co szpital to inne zasady. Może się zorientuj jak to u Ciebie wygląda?

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Karowej podobno przez pierwsze dwa dni leży się na samych podkładach... Mieliśmy jedną położną na SR z Karowej właśnie i mówiła, że też bez majtek tam trzeba, a jak się leży to w ogóle na samym podkładzie, żeby przewiew był.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę i tak te 2 rodzaje i zwykłe bawełniane, więc dowiem się już podczas porodu. Specjalnie nie jadę do szpitala, a na stronie o majtach jest taka informacja:
    "6 par majtek (w sprzedaży jednorazowe)"

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Tez wezmę dwie i dwie podpasek always bo w wyprawce pisze min 3 paczki :)
    Lepiej takie zwykle podpaski Bella, takie tradycyjne. Alwaysow nie można używać, bo sa z tymi granulkami

BATTINKA, Nynusia lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam ciuszki poprane,poprasowane i ułożone w komodzie czekają na córcię (choć nadal nie znam jej imienia...) :(

Dziewczyny mysle ze 2-no gora 3 paczki podpasek wystarczą.
    Majtki tez dwie pary to świat :P

Generalnie chodzi o to żeby rana na Bożenie się szybko goiła tzn trzeba ja jak najczęściej wietrzyć czyli najlepiej dużo leżeć ze zgiętymi nogami w kolanach a jak się chodzi po oddziale to tylko podpaska między nogi i heja do przodu (uwierzcie da sie tak chodzić).

Ale i tak najlepszy jest na następny dzień obchód...leży sie na łóżku w rozkroku właśnie ze zgiętymi kolanami i wtedy komisja (kilku lekarzy) zagląda do Bożeny czy....dobrze zszyta,czy się nie papra itp....po takich akcjach juz nie jestem wstydliwą kobietą...przeżyje juz wszystko ;) hehe.

Blondik lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam mowili na SR ze najlepsze wklady chlonne hartman (dla osob z problemem nie trzymania moczu), kupilam jedna paczke, bede testowac,one nie sa takie wielkie jak te bellabale bella tez wzielam bo mialam problem ktore wybrac.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kupujecie cos na gorączkę i na kolki czy na razie nie?

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, faktycznie. Ja w szpitalu nogi rozkraczałam już dla kilku lekarzy i jakoś też teraz traktuję to jak osłuchanie płuc, haha ;) Wczoraj jak mi pessar zakładał, to grzebał ze 2 minuty tam, a między czasie sobie pogawędkę urządziliśmy :P

A czemu nie macie imienia?

agaton lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka zawsze mnie to jakos przerazalo ale teraz jakos uwazam ze nie ja jedyna i niech patrza:p

polkosia lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia a tak z ciekawosci, bolało to zakladanie pessaru?

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Nic a nic :)

ss lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kolke nic nie kupowalam a na goraczke kupilam paracetamol,termin ma dlugi a niech jest w domu wrazie "w"

Sprostowanie,najwidoczniej chcialam zamowic paracetamol alentego nie zrobilam:p bo patrze na zamowienie i nie ma:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 19:49

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nic takiego nie brałam.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia jejuuu normalnie nie możemy się zdecydować na imię
    Miała być juz Milena bo juz w sumie od początku sie to imię kręci ale jakoś nie jestem przekonana do końca:(
    Milena Wiśniewska...hm takie trochę mdłe to imię...sama niewiem.
    I niewiem kiedy to imię wybierzemy....maz jutro rano znów wyjeżdża na 3 tyg. Wiec wróci na poród a wtedy to juz niewiem...:/

3i49tgf6plfmlliy.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    w końcu jestem w domu, wczoraj prosto po szpitalu mąż zawiózł mnie do rodziców, bo nie chciał żebym sama była w domu, a on pojechał do Jasła, wraca dzisiaj w nocy.
    Jak dobrze w domu :) ale i tak mi się udało, że byłam w szpitalu tylko od środy do piątku. Ile się tam człowiek naogląda... ale wiecie co? Położone te co siedzą i mają dyżury niektóre to takie cipy... brak słów. Pracują normalnie za karę. I tak sobie pomyślałam, że jakbym miała rodzić w tym szpitalu - niby specjalistyczny ginekologiczno-położniczy i trafiła na taką położną to bym się porzygała. Więc nie wiem czy się na ten szpital zdecyduję.Tym bardziej, że według nich ani operacja kręgosłupa - usztywniająca cały kręgosłup i pępowina dwunaczyniowa ABSOLUTNIE NIE są wskazaniami do cc. I strasznie są nastawieni anty cc.
    W tym tygodniu mam zamiar zrobić już ostatnie zakupy, teraz robię zamówienie w aptece gemini i sobie do szpitala rzeczy w tym tygodniu pokupuję. Normalnie mam stracha jak nie wiem i mam zamiar się już spakować.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UF byliśmy na myjni i później lezalam 1,5h brak sił :D

Battinka Milenka ładnie, hm wybór imienia to ciężka sprawa... My sami wybralismy dopiero po prawie 7mcach !

Do nazwiska hmm... Pola, Nadia, Bianka, Liliana , MIA <3 (mój faworyt , ale mamy synka :D ) Klara, Łucja, Laura, Nie będę więcej pisać pewnie i tak juz macie metlik a na pewno nie będę jedyna która cos podrzuce , oczywiście nawet nie musisz ich czytać tylko tak napisalam :)

A ja szukam teraz jakiegoś filmu i będzie seans horrorów przy soczku :D

BATTINKA lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania Wałbrzych ? Dobrze pamiętam ?

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Agania Wałbrzych ? Dobrze pamiętam ?

Tak, Wałbrzych. A tyle tam babek, szok, miejsca nie było na patologii dziewczyny musiały leżeć na ginekologii ze starymi babami, co chwilę nowe przychodzą, straszny przemiał, a niby dzieci się nie rodzą ;) ogólnie na lekarzy w ogóle narzekać nie można, ordynator super, miałam 3 rozmowy na temat tej pępowiny, lekarze fajni, można było zadawać pytania itd., nikt mnie nie wyśmiał i takie tam, ale te położne... za karę pracują dosłownie niektóre.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 1845 1846 1847 1848 1849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ