Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaaa tu nie akceptują takich, tu siateczkowych, a u mnie pewnie zwykłych bawełnianych..
Najgorzej z tym tyłkiem będzie po porodzie
Jak z gołą, tego nie rozumiem w ogóle, chyba w domu
Tym bardziej jak rozmawiałyśmy o tych odwiedzinach rodziny. "Przepraszam, ale wyjdźcie jeszcze na chwilę, gatki muszę wciągnąć"
-
Na Karowej podobno przez pierwsze dwa dni leży się na samych podkładach... Mieliśmy jedną położną na SR z Karowej właśnie i mówiła, że też bez majtek tam trzeba, a jak się leży to w ogóle na samym podkładzie, żeby przewiew był.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja już mam ciuszki poprane,poprasowane i ułożone w komodzie czekają na córcię (choć nadal nie znam jej imienia...)
Dziewczyny mysle ze 2-no gora 3 paczki podpasek wystarczą.
Majtki tez dwie pary to świat
Generalnie chodzi o to żeby rana na Bożenie się szybko goiła tzn trzeba ja jak najczęściej wietrzyć czyli najlepiej dużo leżeć ze zgiętymi nogami w kolanach a jak się chodzi po oddziale to tylko podpaska między nogi i heja do przodu (uwierzcie da sie tak chodzić).
Ale i tak najlepszy jest na następny dzień obchód...leży sie na łóżku w rozkroku właśnie ze zgiętymi kolanami i wtedy komisja (kilku lekarzy) zagląda do Bożeny czy....dobrze zszyta,czy się nie papra itp....po takich akcjach juz nie jestem wstydliwą kobietą...przeżyje juz wszystkohehe.
Blondik lubi tę wiadomość
-
Battinka, faktycznie. Ja w szpitalu nogi rozkraczałam już dla kilku lekarzy i jakoś też teraz traktuję to jak osłuchanie płuc, haha
Wczoraj jak mi pessar zakładał, to grzebał ze 2 minuty tam, a między czasie sobie pogawędkę urządziliśmy
A czemu nie macie imienia?agaton lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja na kolke nic nie kupowalam a na goraczke kupilam paracetamol,termin ma dlugi a niech jest w domu wrazie "w"
Sprostowanie,najwidoczniej chcialam zamowic paracetamol alentego nie zrobilam:p bo patrze na zamowienie i nie ma:))Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 19:49
-
Polkosia jejuuu normalnie nie możemy się zdecydować na imię
Miała być juz Milena bo juz w sumie od początku sie to imię kręci ale jakoś nie jestem przekonana do końca:(
Milena Wiśniewska...hm takie trochę mdłe to imię...sama niewiem.
I niewiem kiedy to imię wybierzemy....maz jutro rano znów wyjeżdża na 3 tyg. Wiec wróci na poród a wtedy to juz niewiem... -
Hej dziewczyny
w końcu jestem w domu, wczoraj prosto po szpitalu mąż zawiózł mnie do rodziców, bo nie chciał żebym sama była w domu, a on pojechał do Jasła, wraca dzisiaj w nocy.
Jak dobrze w domuale i tak mi się udało, że byłam w szpitalu tylko od środy do piątku. Ile się tam człowiek naogląda... ale wiecie co? Położone te co siedzą i mają dyżury niektóre to takie cipy... brak słów. Pracują normalnie za karę. I tak sobie pomyślałam, że jakbym miała rodzić w tym szpitalu - niby specjalistyczny ginekologiczno-położniczy i trafiła na taką położną to bym się porzygała. Więc nie wiem czy się na ten szpital zdecyduję.Tym bardziej, że według nich ani operacja kręgosłupa - usztywniająca cały kręgosłup i pępowina dwunaczyniowa ABSOLUTNIE NIE są wskazaniami do cc. I strasznie są nastawieni anty cc.
W tym tygodniu mam zamiar zrobić już ostatnie zakupy, teraz robię zamówienie w aptece gemini i sobie do szpitala rzeczy w tym tygodniu pokupuję. Normalnie mam stracha jak nie wiem i mam zamiar się już spakować. -
UF byliśmy na myjni i później lezalam 1,5h brak sił
Battinka Milenka ładnie, hm wybór imienia to ciężka sprawa... My sami wybralismy dopiero po prawie 7mcach !
Do nazwiska hmm... Pola, Nadia, Bianka, Liliana , MIA(mój faworyt , ale mamy synka
) Klara, Łucja, Laura, Nie będę więcej pisać pewnie i tak juz macie metlik a na pewno nie będę jedyna która cos podrzuce , oczywiście nawet nie musisz ich czytać tylko tak napisalam
A ja szukam teraz jakiegoś filmu i będzie seans horrorów przy soczkuBATTINKA lubi tę wiadomość
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:Agania Wałbrzych ? Dobrze pamiętam ?
Tak, Wałbrzych. A tyle tam babek, szok, miejsca nie było na patologii dziewczyny musiały leżeć na ginekologii ze starymi babami, co chwilę nowe przychodzą, straszny przemiał, a niby dzieci się nie rodząogólnie na lekarzy w ogóle narzekać nie można, ordynator super, miałam 3 rozmowy na temat tej pępowiny, lekarze fajni, można było zadawać pytania itd., nikt mnie nie wyśmiał i takie tam, ale te położne... za karę pracują dosłownie niektóre.