X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dali mi namiar na echo serca płodu, zalecają żeby zrobić, niby nic złego nie widzą w serduszku, ale powiedzieli żeby zrobić.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziwna sprawa , ale najwazniejsze ze Ci lekarze chociaz fajni i Cię tak nie olali... a jak bedziesz miala CC to wazniejsi lekarze a pozniej byle sie przemeczyc, ale moze akurrat trafisz na inna zmiane i trafia sie jakies miłe ! Bede trzymac kciuki , dobrze ze szybko Cie wypuscili :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusiu dziękuję bardzo za propozycje :) nie pisz ze nie potrzebnie napisalas bo kazda opinia,propozycja dla mnie się liczy :):):)
    Właśnie siedzę z mężem i główkujemy ale widzę że córcia tu sie najwięcej udziela:P

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jedna położona to taka była okropna i nic jej się nie chciało, że któregoś dnia stałam przy oknie na korytarzu a ta cipa wyleciała z pokoju pielęgniarek i do mnie mówi, że MAM poprosić jakąś tam dziewczynę z końca oddziału do niej natychmiast i sobie poszła! A ja nawet nie wiem co to za dziewczyna ani nic... jeszcze żeby z mojego pokoju była! No kurw... a co to ja jestem, służąca? Poszłam, bo korona mi z głowy nie spadnie, ale przesada...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Na Karowej podobno przez pierwsze dwa dni leży się na samych podkładach... Mieliśmy jedną położną na SR z Karowej właśnie i mówiła, że też bez majtek tam trzeba, a jak się leży to w ogóle na samym podkładzie, żeby przewiew był.
    U mnie jest dokładnie to samo.
    A jeśli chodzi o wizyty rodzinki to JEŚLI JUŻ, na pewno nie życzę sobie niezapowiedzianych ;)

agania, ja bym nie poszła :D co za wredna małpa. Robić im się nie chce.

atdc6iyehd9qphks.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny główkujemy...
    Oliwia,Natalia,Martynka,??
    Co myślicie?
    Ach chyba zostanie Fasola...:P

3i49tgf6plfmlliy.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:

agania, ja bym nie poszła :D co za wredna małpa. Robić im się nie chce.

Poszłam tylko dlatego, że wiedziałam, że mi cipa rano będzie pobierała krew... inaczej bym nie poszła.

Bąbelek, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Kurde dziewczyny główkujemy...
    Oliwia,Natalia,Martynka,??
    Co myślicie?
    Ach chyba zostanie Fasola...:P

U nas będzie Oliwia, myślę, że to ładnie imię. Natalia też mi się podoba :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!! Ależ się u Was dzieje:) ciężko nadrobić, wiec wybaczcie, ale w pewnym momencie przeskakiwalam tylko do wpisów Polkosi, bo u niej najgorecej :) Polkosiu trzymam za Ciebie kciuki!

Moja Bianeczka w 30 tygodniu ważyła 1350 gramów, wydaje mi się trochę mało, ale lekarz nic nie powiedział, wiec ja też nie chce sobie wkrecac. Termin porodu zmienił się na 16.10, choć mam nadzieję, że urodzę wczesniej;) Prać mam zamiar zacząć na początku września, spakuje się w połowie miesiąca. Choć jak Was czytam, to nie wiem czy wytrzymam i nie zacznę jednak wcześniej. Zaczyna do mnie docierać co nas czeka niebawem;)

Do dziewczyn, które kupiły, albo mają zamiar kupić laktator-jaki polecacie? Elektryczny,ręczny? Dużo dobrego słyszałam o firmie Madela.

polkosia lubi tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania no coś Ty, takie hece odwalają tam?? To już przeginka...
    Battinka Oliwia Wiśniewska ładnie brzmi - tzn. mi się podoba:) A z tym chodzeniem z podpaską bez majtek to będziemy ćwiczyć :) Jak tak mówisz to znaczy, że się da :)
    Szczęśliwa odpoczywaj kobieto, ja byłam 2 dni temu na myjni, a dziś mi deszcz pokropkował auto, chmura wieeelka mówię fajnie w końcu ulewa i oczyści się powietrze, a tam ledwo co, tylko na samochodzie widać :/
    Bąbelek ja też sobie nie życzę, ale ja wiem co tam rodzince Ł. odwali... On mówi, że tego nie przeskoczysz...

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa Battinka - Fasola nieee :P hehe:D

BATTINKA lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss mi te podkłady Bella mamma nie wydają się takie wielkie. Z ciekawości otworzyłam jedną paczkę żeby je oblukać i właściwie na długość to tak jak te największe nocne alwaysy tylko grube.
    Arielka ja nie kupuję narazie czopków ani kropel na kolki. Może dokupię jedynie herbatkę z koprem taką od 8 dnia życia.

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo właśnie a propos herbatek. Kupujecie na laktacje i jaką? Przed porodem warto ją pić?

atdc6iyehd9qphks.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie załatwiłam te SAB SIMPLEX,.Znajoma mi przywiozła, bo nie będę potem kombinować, żeby ktoś wysyłał.

Polkosia mi założyli szew w 23 tyg, a tez mówili, że jest bardzo kiepsko,bo nie dośc ze szyjka skrocona to jeszcze rozwarcie bylo. Pare tygodni polezalam, i jak widać to tej pory jesteśmy w dwupaku:) Na dzień dzisiejszy już sobie popuściłam troche, piorę ubranka, prasuje, pojadę z mężem na zakupy. Bez szaleństw, ale nie leże plackiem:)

stokrotka25, polkosia, BATTINKA, Blondik, nat_alia, Nynusia, jacusianka lubią tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kolke esputicon, na gorączkę czopki z paracetamolu. Wierzcie mi dziewczyny, ze dobrze miec takie rzeczy w domu. Bo jak zacznie wyć o 2 w nocy, albo dostanie w nocy gorączkę, to nie będziecie czekać godziny, aż mąż z,apteki przywiezie. Na ble brzuszke dobre sa tez takie woreczki z pestkami wiśni, podgrzewa sie je w mikrofali i na brzuszek

km5st5odymuuq2ts.png
  • BATTINKA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za krople Sab Simplex? Gdzie je można załatwić i ile kosztują?

3i49tgf6plfmlliy.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie, to dobrze, to może my doczekamy te kilka tygodni. Byle do 36 i nie uznali za wcześniaka, ale jak będzie 35, to będzie dobrze :)

Battinka, Milenę mam dobrą koleżankę i imię pozytywnie mi się kojarzy. Natalia też piękne.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek, ja nie kupuję, nie przepadam za herbatami ziołowymi i innymi. A dziecku wodę zamiast kopru ewentualnie. Na SR i od bratowej dużo złego o koprowych się nasłuchałam.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba Natalia :) Kupiłam na razie tylko czopki z paracetamolem. Matko mam wrażenie że ta wyprawka nie ma końca, co chwilę coś domawiam :/

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa, dzięki, byle do poniedziałku i będą nowe wieści.

Agatka, no niby tak, ale ja w sumie nie wiem co dla takiego noworodka byłoby najlepsze, tyle tych leków... A aptekę 24h mamy 10 min od domu, więc tragedii nie będzie, a może farmaceutka coś podpowie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1846 1847 1848 1849 1850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ