X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc i do jutra :*

wnid9vvjodizjocx.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo kurierzy licza wage objetosciowa..to np jak bys w wielkim kartonie przewizila wate za 10 zl to by im sie nie oplacalo..wieliego kartonu pakowac za 10 zl.dlatego zawsze biora wage i wymiar paczki i na tej podstawie wyliczaja cene

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamowilam rzeczy dla dziecka 30 kg z polski a skasowali mnie tak jakby za 60 kg bo paczka byla ogromna a lekka.

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika eh.. nie denerwuj sie kochana... oby Ci sie wszystko szybko ulozylo !

Fajnie ze wklejacie te listy , pakowanie bedzie faktycznie łatwiejsze :) Moja torba jak dobrze pojdzie powstanie w tym tyg , jak sie zdecyduje wreszcie jaka kupic !!!

Śpijcie dobrze ! U nas pewnie rutyna i zasne o 2...
    Dobranoc mamusie :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, ja miałam usg w30t0d i moj Maly wazyl wtedy 1770g. Lekarz powiedzial,ze mam się nie martwić, bo każde dziecko rośnie w swoim tempie :-)

stokrotka25 lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za listy - wydrukowalam, bede odchaczac i latwiej bedzie sie spakowac i o niczym nie zapomniec ;)

Stokrotka gratuluje udanej wizyty , dobrze ze wracasz z tylko dobrymi informacjami :)

Dobranoc mamusie:)

Nynusia, stokrotka25 lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam siku i nie mogę zasnąć...

Nynusiu, dziękuję, że pytasz :) Dziś leżenie plackiem (mam nadzieję, że się uda), nospa forte co 8 godzin i zobaczę, czy skurcze miną. Mogą być maksymalnie 3 na godzinę a ja przez ostatnie dni miałam zdecydowanie częściej.

Też spakuję jeszcze suszarkę do włosów.

Spróbuję zasnąć jeszcze.

Nynusia lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie śpimy. Kot chciał wyjść na dwór i od 4!łaził po domu i miauczał...wstać nie miałam siły a R nie budził nawet żeby kanapki zrobić choć wiadome że nie spałam. Kot chciał załatwić się i niedawno poddał się i poszedł do kuwety...ehhh

Lipa z kominem,bo przyjechali oglądać auto i zanim R coś pomurował to ciemno już było. O 20:45 już lampką świeciłam...masakra...

Inna sprawa,że Mały gdzieś na szyjke mnie uciskał i miałam znowu więcej skurczy w godzinie...jeden przypomniał jak to było jak rodziłam poprzednio..brrr

Magnosia może akurat śpisz. Mam nadzieje:*

Stokrotka super,że z Maluszkiem wszystko ok :)
    Mój Synek w 31tc 1999g i tydzień do przodu wielkość:)

Mufinka i pozostałe którym zostało 30pare dni...jak ja Wam zazdroszczeeeeee ;D

Szczęśliwa ja zasnęłam pp północy ufff

Polkosia jak dzisiaj?jak samopoczucie ??:*

Aanaa co u Ciebie ?:*

Magnosia, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry .

Ja dziś spalam całkiem ok:) powiem Wam , ze jakoś dużo lepiej w Polsce mi się w ciąży śpi niż w Anglii , nie wiem czy to kwestia powietrza , mebli czy tego , ze tu w nocy zawsze jestem z Mama w domu a tam samotnie i psychika tak działa . Nie mam pojęcia ale wstaje raz lub wcale na siku w nocy i zasypiam jak dziecko .

Mój mały wariacik tak buszuje ostatnimi dniami , ze szok . Teraz zauwazylam ze więcej się tak przeciąga ( wiecie o co mi chodzi) niż kopie jak kiedyś , chyba coraz mniej miejsca ma: P

Kurcze wgle wkurzylam się bo miałam mieć wizytę 1/2 września u mojej lekarki tu w PL na NFZ , mowie a wezme skierowanie na badania to zrobię za darmo wiadomo , szyjkę sprawdzi i ogólnie tak bo ostatnio widziałam się z nią w 13 tc bo później na urlopy skubana sobie lazila a Ja juz w 20 wyjechalam . Wczoraj dzwoni Pani z przychodni , ze ona znów odwolala wizytę i będzie w połowie września: o
    W końcu się wkurzylam i mowie" przepraszam bardzo czy ta lekarka kiedyś pracuje ? Ja mam TP na październik a do niej próbuje się od kilkunastu tygodni dostać , jak do jakiegoś renomowanego chirurga normalnie w Warszawie , to chyba jakieś żarty"
    Kazała dzisiaj dzwonić żeby umówić się na polowe września .
    No kurwa ona 2 razy w miesiącu pracuje tylko a kiedyś co 2 dzień była ... :/
    Jak dziś za późno będzie wizyta to IDE do norma!niego lekarza po skierowanie , on zawsze mi wypisuje .

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)
    Stokrotka dobrze że z Kubusiem wszystko dobrze i że szyjka ładnie trzyma :) Ciekawe jak u mnie... Zobaczę jutro na wizycie. Któraś jutro ma jeszcze USG?

Paula z jednej strony to masz lepiej bo wiesz co to za skurcze porodowe. Niby mówią ze takich nie da się przegapić ale i tak nie wiem czego mogę się spodziewać ;)

stokrotka25 lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona no co pinda z niej. Może ona prywatnie przyjmuje że czasu nie ma na nfz? Bo nie rozumiem takiej olewki. Masz nr Tel do niej bezpośrednio?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 06:40

atdc6iyehd9qphks.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Totalnie zmęczona :/ L chciał pobiegać przed pracą, ale naciągnął sobie coś wczoraj na piłce i teraz krzata się po mieszkaniu i hałasuje..

Zakrecona, może rzeczywiście prywatnie do niej pójść, jeśli ci zależy?

polkosia, Ana, jak tam sytuacja?

W ogóle to rany ile ja sikam :/ wszystko co wypije, to od razu w toalecie ląduje :/ mam wrażenie nawet, że więcej sikam niż piję :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 06:47

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Ona nie pracuje prywatnie , juz dowiadywalam się . Ona pracuje w szpitalu jeszcze w zupełnie innej miejscowości , oddalonej od mojej ok 50 km . :/
    Tylko trochę dziwi mnie to , ze na poczatku mojej ciąży pracowała i tu i tam i nagle tylko tam a u Nas juz taka olewka , ze raz sobie jest , raz nie: (

Mam lekarke prywatna do której zawsze chodzilam jak nie mogłam na NFZ się umowic i u niej mam wizytę na 16 września umowiona , do niej chodze juz i chyba chodzić do konca będę bo dużo do końca nie zostało a teraz szukać lekarza nowego nie będę a pozatym ona dobra kobitka . :) i tez nie jakas droga wiec luzik ... I przede wszystkim ona mi zwolnienia wypisuje z pracy wiec wole lekarza nie zmieniać żeby ZUS się nie dorabal .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • FreshMm Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny :) zaraz jadę na morfologię.

Mam wynik z GBS, paciorkowców nie wyhodowałam :D

Bąbelek, zakocona, Magnosia, lojkalojka, Nynusia, Blondik, agania, Lexie, nat_alia, stokrotka25, estrella, paula1 lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• lili_madlen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie wyjatkowo wczesnie. :) chyba zaczęły sie u mnie problemy ze snem, nie udaje mi sie ułożyć tak jak bym chciala .. nie moge zasnac tak ze szlam spac po 1:00 a obudzilam sie po 5-tej bo wstalam na siku :)

trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty :))

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Anna , Polkosia dajcie znac koniecznie jak dzisiejsze samopoczucie i jak sie ma sytuacja ? :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek niby fajnie wiedzieć co to za skurcze ale wolałabym je czuć w czasie porodu tylko a nie pare tygodni przed :D

Zakrecona takiego lekarza o kant dupy roztrzaskać. Poszłabym prywatnie i tyle.

Zakocona jakiś czas śmiałam się jak czytałam ile siusia większość z Was a tu sama czasami co 5minut chodze :D

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie zmieniaj. Już mało czasu zostało, nie ma sensu, tym bardziej że ona w porządku. Swoją drogą ja jakoś wolę facetów ginekologów. 2 razy w życiu byłam na szybko u babki bo nie było facetów akurat..

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula fakt :D to życzę Ci kolejnego kilka godzin przed porodem :P

PauLLa lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ja tylko raz siku chodzę i śpię cala noc. Chociaż wczoraj usnąć nie mogłam bo mały bardzo się rozpychał jak nigdy! Myślałam że mi brzuch pęknie :D Teraz od nowa zaczyna się rozpychanie:) obudziłam go po porannej toalecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 07:00

lili_madlen lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
‹‹ 1877 1878 1879 1880 1881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ