X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik Ja w sumie tez nigdy problemu nie miałam z nimi do czasu wózka hehe
    Dodinka spokojnie , jej malusio zdrowy:) tylko pewnie zbadają mu próby wątrobowe po porodzie ale będzie na pewno dobrze . Pewnie wgle tego słonko nie masz:) główka do gory

Ja mam 5 tetrowych i dokupie jeszcze 5 i wsio więcej nie kupuje niż 10 z tetrowek bo mój syn będzie w pampersach chodził a nie tetrowkach wiec aż tyle nie trzeba:)
    Flanelowa mam na razie jedna bo znalazlam w sklepie obok siebie tylko jedna taka fajna bo cos ala jak ta makaszka koce robi itp:) ale dokupie ze 2 jeszcze i na tyle. :)

dodinka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    no,ale w sumie do czego sie je uzywa?przynajmniej przy takim maluszku. chyba, ze ktos nie zunaje jednorazowych pieluszek
    No kochana np. Do wózka po glowke , na nóżki żeby szeroko bardziej dziecko miało dla rozwoju bioderek lepiej itp itp

Blondik lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona tak tak pamiętam tą akcję. Tylko ja też tego faceta rozumiem, bo serio by tego kartonu sam nie wtargał, ale jak tak robią i tak mają w umowie, że mają obowiązek wnosić to niech im firmy kurierskie dają po 2 pracowników na takie kursy, albo niech zmienią umowy. Bo Ty człowieku też nie wiesz co masz wtedy zrobić...
    Ja pieluchy wyprałam, ale mam tylko 10 tetrowych, do czego tam więcej, zawsze są ręczniczki czy nawet ręczniki papierowe w razie co. Więcej nie kupuję na razie.
    A rozstępy walę, ważne że Kubuś jest zdrowy:D
    Po ciąży będziemy działać z kilogramami i rozstępami ;)

ZakręconaOna, Bąbelek, estrella lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ss Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek ja tez dostalam probki, ale rozne, z balsamami na rozstepy, z kremami itp.ale mialam zamowienie za ponad 700zl bo z kolezanka to pewnie temu wiecej rzucili.a paczke dostalam szybko bo zamowilam wieczorem w pt (przed swietem 15.08) a we wt z samego rana byla u mnie.nawet sie zdziwilam bo myslalam ze skoro swieto to sie opóźni

Bąbelek lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszka tetrowa służy głównie do wycierania buźki, jak się dziecko układa do odbijania na ramieniu to się podkłada ją, do przytulania, do kąpania - można ułożyć na spód wanienki żeby się dzidziuś nie ślizgał, można myć pieluszką tetrową bobasa, np. jak się idzie do lekarza to żeby podłożyć pieluszkę jak lekarz bada i każe dziecko położyć na czymś, a reszta do czego się przydają to pewnie wyjdzie w praniu ;)

ss, estrella, lojkalojka lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    no,ale w sumie do czego sie je uzywa?przynajmniej przy takim maluszku. chyba, ze ktos nie zunaje jednorazowych pieluszek

- Jak się maluszkowi ulewa, to na pewno do wycierania buźki bądź wszystkiego dookoła - śliniaczki są raczej mniej wygodne.
    - Pod główkę w rożku kładą też taką pieluszkę.
    - Jak karmimy piersią i chcemy trochę się zasłonić przed niechcianym wzrokiem kogoś z otoczenia.
    - Widziałam również, że gdy dziecko śpi, to czasem zasłaniają mu nią główkę - nie wiem w jakim celu, może jako moskitiera albo osłona przed światłem czy słońcem? :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Pieluszka tetrowa służy głównie do wycierania buźki, jak się dziecko układa do odbijania na ramieniu to się podkłada ją, do przytulania, do kąpania - można ułożyć na spód wanienki żeby się dzidziuś nie ślizgał, można myć pieluszką tetrową bobasa, np. jak się idzie do lekarza to żeby podłożyć pieluszkę jak lekarz bada i każe dziecko położyć na czymś, a reszta do czego się przydają to pewnie wyjdzie w praniu ;)
    Dokładnie :) Ja akurat odpisalam na temat flanelowej:)

Stokrotka dokładnie , powinni po dwóch pracowników do takich paczek wysyłać ale jednak my zamawiamy i płacimy to wymagamy zawsze tak było i będzie a taki kurier jak za słaby na noszenie tego to nie musiał do pracy takiej iść , wiadomo ze nie jest to noszenie reklamoweczek z chlebkiem:)
    No niestety ale taka prawda i takie moje zdanie. :)

stokrotka25 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik u mnie tez leje ale powietrze przez to fajne sie zrobilo,daaawno deszczu nie bylo wiec nie narzekam,tylko len mnie ogarnal:p
    Kombinezony mam 2 na 62 i 68,ten na 62 napewno do konca zimy nie wytrzyma,kolezanka ma bąbla ktory bedzie mial za pare dni 2 mies a juz niektore ciuszki musi dawac na 68.a urodzil sie 56cm i 3300

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie sie Fatim podziewasz??co u ciebie?

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek ja tetrowe wypralam.
    Mam 8 bialych,6kolorowych i 4 flanelowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 13:02

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurier był - paczka z gemini dotarła ;) są też próbki, uwaga:

3 próbki kremu nawilżającego z ziaja LIŚCIE MANUKA i jedna próbka OXEDERMIL - antyperspirant - krem przeciw nadmiernej potliwości stóp :D :D :D

madu, ZakręconaOna, Blondik, estrella lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny to znowu ja się wtrącam;) Widziałam ze któraś z was kupiła wózek camarelo carmela. Właśnie jestem nim zainteresowana ale nie mam możliwości zobaczenia go na żywo. Tak więc pytam czy jest ok czy ma jakieś mankamenty? Z góry dzięki za pomoc.

Nynusia lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania, to zaszaleli :D

agania lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki :*

Blondik fajnie ze trafiasz na takich kurierow :)

Ciesze sie ze te paczuszki tak do was szybko dochodza fajna radocha z tego ja uwielbiam paczki :D

Za nami 3 prania i niedlugo prasowanie i ciag dalszy :)

U wrześniowych kolejny maluszek <3

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytywalam rano wrzesniowki i jeszcze babelka nie było a juz jest ? Hihi szybko szleja nam laski :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    agania, to zaszaleli :D

Szczególnie z tym antyperspirantem :P kurde nie wiedziałam, że aż tak mi nogi śmierdzą :P może mąż się skarżył :P

Bąbelek, Bąbelek, annggela, Muffinka1019, estrella, ZakręconaOna, Blondik, jaroszka, agaton lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania hahahaha: D

agania lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrętka , no nie czekaja i szaleja :D A teraz wlasnie weszlam i o 13 chyba bylo info :P

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z gemini dostałam sporo gratisów:) jakiś smoczek, próbki, olejek migdałowy... ale to w ramach rekompensaty, bo paczka zagineła i miała tygodniowe opóźnienie:)
    a to rożek, który nam własnie uszyła Natali:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8db66c713dbf.jpg

Nynusia, Bąbelek, szczesliwa_mamusia21, stokrotka25, Muffinka1019, lili_madlen, estrella, ZakręconaOna, Magnosia, ss, Blondik, my dream, ola.321, lojkalojka, jaroszka, paula1, agaton lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Hej dziewczyny to znowu ja się wtrącam;) Widziałam ze któraś z was kupiła wózek camarelo carmela. Właśnie jestem nim zainteresowana ale nie mam możliwości zobaczenia go na żywo. Tak więc pytam czy jest ok czy ma jakieś mankamenty? Z góry dzięki za pomoc.

Hej. Moim pierwszym trafem było Carmela. Jak dla mnie wózek idealny. Dobrze wykonany, lekki, bardzo łatwo się buja ale przy tym nie jest mało stabilny także dzidzia nie będzie podskakiwac. Ma dużą gondole z regulowana podpórka pod główkę także w późniejszych miesiącach dzidzia może być w pozycji pół siedzącej. Dość sprawnie się manewruje adapterami także z tym jedna osoba sobie poradzi. Koła pompowane także kolejny plus. Jedynie zauważyłam zle opinie o spacerowkach Camarelo jednak jak dla mnie na chwile obecna wydaje się ok jest dość duża ale dziecku posłuży na dłużej co do siedziska jest regulowane pasy tez wiec myślę że nie powinno być problemu. Finalnie zdecydowałam się na Camarelo q sport tylko i wyłącznie przez cenę ponieważ oprócz wyglądu zewnętrznego i ceny q sport i Carmela nie różnią się niczym
    Oczywiście wszystko wyjdzie w praniu

Ginger84 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 1885 1886 1887 1888 1889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ