X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was :)

Ursa - śliczna sesja :)

aanaa - kciuki za Ciebie!!! :)

A ja mam problem, bo bolą mnie chyba wnętrzności :/, boli mnie pod mostkiem i chyba jelita :/. Może to wzdęcia - nie wiem ale w nocy miałam wielki problem ze zmianą boku. Jak raz zmieniłam to nagle dostałam mdłości i musiałam "szybko" do WC wymiotować :/.
    Czuję się tak jakby wszystko tam było obolałe. Mam nadzieję że to raczej normalny objaw że maluszek np. uciska...

Tomania - bardzo mocno Ci kibicuję - fajnie że napisałaś!!
    Moje zdanie jest takie że raz może się nie udać ale za 2 razem to już warto zrobić badania. Ja po swoich badaniach dużo się dowiedziałam i okazuje się że musiałam wprowadzić kilka dosyć konkretnych i okazuje się niezbędnych leków. Mam nadzieję że poukładacie sobie wszystko. Trzymam kciuki!!! :*

Ursa lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka - rożek cudo - właśnie podobnego szukam takiego szarego :), powiedz ile kosztował jeżeli mogę zapytać i ile czasu zajęło jego szycie?

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaa... Od razu lepiej, ze na sali! Tylko niech Cie w koncu porzadnie nakarmia!

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Bąbelek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, toś sobie ponaciskała :D mój właśnie skończył dawać koncert czkawkowy :)

Dzisiaj dzień kurierowy mam. Łóżeczko, które było na zamówienie, w niedziele kupiłam i właśnie jest w drodze! :o

ola.321 lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • agania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola - ja też mam nieraz wrażenie, że mnie bolą wnętrzności, myślę, że to się będzie coraz częściej zdarzało, bo jest tam już coraz mniej miejsca i wszystko pościskane.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu, Natali szyła 5 dni;) dzis uszyla a jutro ma byc u mnie:) kosztowal 75 zl plus 15 za kuriera:)

ola.321 lubi tę wiadomość

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorajszej nocy jak wstałam siku, to zarobilam takiego kopniaka, że aż musiałam sie ściany przytrzymać! Pierwszy taki bolesny ;):chyba wolę takie bezbolesne :)

stokrotka25 lubi tę wiadomość

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka , oj tak. Teraz nasze dzieciaczki nie mają tyle miejsca co kiedyś :) Najgorzej chyba u mnie jak dostane w żebra. Mimo tego, że czasami boli, to jestem przez to spokojniejsza.

atdc6iyehd9qphks.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak tam kontrole z ZUS-u? Miała któraś z Was niedawno? Mam zamiar na 2 dni pojechać do mamy i zastanawiam się co zrobię jak przyjdą, a mnie nie będzie :/ jak im się wytłumaczę :/

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania - no mam nadzieję że to normalne odczucia, bo mnie tak jak od góry zaczyna się brzuszek to tam w samym środku boli cały czas od wczoraj :/.

jacusianka - dziękuję za inf :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Jak widać po raz drugi nam się nie udało. Lekarz podejrzewa ze mamy problem genetyczny dlatego dzieci nie rozwijają się prawidłowo.
    Nie bd was zamartwiac ;)

Tomania Ursa ma racje, to niekoniecznie genetyka. Wybierz sie do dobrego hematologa najpierw. Ja rowniez jestem po dwóch stratach i moj giń zasugerował, ze moge miec pewne mutacje i konieczna jest wizyta u hematologa, który skieruje na odpowiednie badania krwi - i co? Było tak jak mówił, a cud rośnie mi w brzuchu ;)
    Trzymam kciuki za Ciebie!

relgh371crdcdbv2.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie z kontrolą na razie cisza, mam nadzieję, że tak juz zostanie :) Agania a nie masz jakiegos znajomego lekarza? Ja mam 2 takich lekarzy, którzy są w stanie mi wypisac zaświadczenie, że u nich byłam w razie czego...

21.10.2015 Leon <3
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić, sama zrobiłam sobie pedicure o.O Nie lada wyczyn to był przy tym wielkim brzuchu, ale paznokcie w końcu spiłowane i pomalowane :)

Jeśli któraś z was, jak ja miałam, ma problem z łamiącymi się i rozdwajającymi się paznokciami, to polecam 3x manicure japoński. Zrobiłam sobie pełną kurację i wreszcie są normalne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 15:47

madu, estrella, szczesliwa_mamusia21, Nynusia, stokrotka25, Magnosia lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Hej dziewczyny to znowu ja się wtrącam;) Widziałam ze któraś z was kupiła wózek camarelo carmela. Właśnie jestem nim zainteresowana ale nie mam możliwości zobaczenia go na żywo. Tak więc pytam czy jest ok czy ma jakieś mankamenty? Z góry dzięki za pomoc.

Ja mam ten wózek i jak na razie jestem baaardzo zadowolona :) w 100% podpisuje się pod tym co napisała Nynusia. Ja co prawda mieszkam na parterze więc waga nie ma dla mnie większego znaczenia ale koleżanka z 2 pietra sama nosiła i dawała radę bo faktycznie jest bardzo lekki. Nawet teraz w ciąży jestem w stanie przenieść sama wszystkie elementy więc po ciąży tym bardziej dam :) Poza tym jest dobrze wykonany, ma dużą gondolę i dużą spacerówkę, dobrą amortyzację, łatwo się prowadzi. Dla mnie idealny :) Mężowi też się bardzo podoba, co jakiś czas wyciąga go z pokoju i jeździ po mieszkaniu :) Tak więc ja polecam! Wad nie zauważyłam :)

Ginger84, Nynusia, stokrotka25 lubią tę wiadomość

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, mi wczoraj paznokcie u stóp obciął mąż ;) śmiesznie było :)

• agania Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    u mnie z kontrolą na razie cisza, mam nadzieję, że tak juz zostanie :) Agania a nie masz jakiegos znajomego lekarza? Ja mam 2 takich lekarzy, którzy są w stanie mi wypisac zaświadczenie, że u nich byłam w razie czego...

No w sumie to mam tak naprawdę... i w sumie to do internisty i tak muszę iść, bo muszę uzupełnić tą wizytę na karcie ciąży, więc miałabym w razie czego na jeden dzień prawdziwy powód, a jakby się dobrze zagadało to może i wypisałby mi na inny dzień też :) nie wpadłam na do :D

madu lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie przekonałyscie ostatecznie;) ja mieszkam w domu wiec wnosić tez nie musze. Jeszcze się nad kolorem zastanawiam ale śliczny jest ten granat.

estrella lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Wczoraj wróciliśmy po północy z meczu siatkówki, bo jeszcze zostaliśmy na ceremonii zakończenia całego Memoriału więc dziś odpoczywam :) Moja mała cały mecz - a było aż 5 setów - szalała w brzuszku :D chyba też kibicowała <3 albo zastanawiała się gdzie ją ta wyrodna matka zabrała, że tak głośno :) dziś chyba odpoczywa tak jak mamusia :)

Miałam nastawić kolejne pranie ale pogoda od rana beznadzieja więc sobie odpuściłam... Od jutra ma być znów słonecznie i ciepło więc będę dalej prała, mam nadzieję, że ze wszystkim zdążę :)

Co to pieluch to ja kupiłam 10 tetrowych białych, 5 kolorowych i 5 flanelowych, a jeszcze mama mi ostatnio dokupiła 5 tetrowych więc mam zapas nawet na drugie dziecko. Do szpitala chyba wezmę 5 tetrowych, najwyżej mąż mi później dowiezie.

Co do pamperów to też wezmę ok 20-30 szt. a resztę dowiezie mąż. Zresztą na stronie mojego szpitala jest napisane, że rzeczy dla maluszka są mile widziane więc myślę, że jeśli mi zabraknie to położne poratują. Moja koleżanka tam rodziła i zapomniała o ubrankach więc ubrali dziecko w ciuchy szpitalne i też nie było problemu :)

Aannaa dobrze, że już jesteś na sali, szkoda tylko, że tak Cię głodzą :/ czekamy na dobre wieści!

szczesliwa_mamusia21, stokrotka25 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    No to mnie przekonałyscie ostatecznie;) ja mieszkam w domu wiec wnosić tez nie musze. Jeszcze się nad kolorem zastanawiam ale śliczny jest ten granat.

Ojj tak ja zakochałam się w tym wózku od pierwszego wejrzenia - akurat w takich kolorach mięli w sklepie :) Tak mi się spodobało to połączenie granatu, beżu i czerwonego, że od razu wiedziałam - tylko ten i żaden inny ;)

Ginger84 lubi tę wiadomość

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, moj maz wczoraj ogladał Memoriał:) widzę, ze i Ty jesteś fanka siatkówki ;)

estrella lubi tę wiadomość

‹‹ 1887 1888 1889 1890 1891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ