X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka widze, ze Ty tez tez taka przezorna i ostrożna jak ja :) a do tego ja jeszcze jestem panikara, łatwo ze mną nie jest.....zakocona zazdroszczę luznego podejścia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 09:14

stokrotka25 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Powodzenia na wizytach!!
    Bkondik,Jaroszka-myslimy tylko pozytywnie!!

Dzis jade z siostrą i Jej synkiem do chirurga,mały ma stulejke i bedzie próba,ze tak powiem.. jej naprawy.. Nie bedzie to jeszcze operacja ale proba odciagniecia przez lekarza.Biedny ten moj siostrzeniec.. tak mi Go zal..
    Musze dopilnowac zeby nasz synek tego nie miał..

Zastanawiam sie wlasnie co zabrac do szpitala do przemywania krocza po porodzie? Jest tyle opinii i juz nie wiem.. Jakie jest Wasze zdanie?

Szczesliwa,kolacja udana? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 09:16

jaroszka, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje stokrotka:*

stokrotka25 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    u nas noc spokojna, jedno budzenie na siku i pobudka o 7. Już po śniadanku jesteśmy :) trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • zakocona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będę mojego dziecka pod kloszem po urodzeniu trzymać, więc nie zamierzam stosować się do tych bzdur :)
    Byłam na festiwalu elektronicznym w ciąży (głośno i mocne drum'n'bassy były, bo m.in. taką muzykę lubimy), w domu, jak sprzątam, muzyka też rąbie, chodzimy nad wisłę do klubów, szczekania psa nie uniknę, bo mieszkam w bloku. Nie raz, nie dwa, wkurzyłam się za kierownicą (i dalej pewnie będę, jak jakiś debil drogę mi np zajedzie) i trąbnęłam, wrzasnęłam itd itp. Na początku ciąży miałam koszmarne stresy, tak duże, że wiele razy bałam się, że poronię, co się nie stało, a dzieciak rozwija się prawidłowo.

Im więcej bodźców już teraz, tym lepiej będzie je znosił po porodzie. Także dla mnie to pierdzielenie :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ss Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka na fb chyba twoj zestaw u Natali sie pojawil;)dobrze pamietam?

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie, u nas na SR do przemywania krocza polecali tantum rosa.

Lexie lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Dzisiaj mnie nie przebijecie, spałam pół godziny w nocy. co 2 godziny mierzenie tętna dziecka i o 5 ktg a potem szpitalny rejwach. oby jak najszybciej mnie wypisali 2bo to nie tylko ja, Mały tez szalał w ocy przez mój stres, a skurcze na ktg mam coraz większe :/

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuu za 7 min mam transport do domu a na przystanku nie ma ławki nawet, centrum miasta pożal się boże :/ nogi mam jak z waty w głowie się kreci shiiiit

atdc6iyehd9qphks.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Jaroszka staram się jak najmniej stresować synka ;) Jak nie wiem, czy będzie mu dobrze czy źle to lepiej nie testować bo po co:) Już tak mało zostało nam czasu, że obejdę się bez wszystkiego byle Malutkiemu było jak najlepiej ;*
    Po porodzie będzie też wiele okazji to sobie przecież odbijemy :)

jaroszka lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ja też nie zamierzam trzymać pod kloszem ale jednak wydaje mi się, że takie dziecko się bardziej denerwuje, bo nie wie przecież co się dzieje ;)
    Ja mu na początku ciąży też za dużo stresu zafundowałam więc teraz nie dokładam:)
    I tak ma jakieś adhd wariat mały.
    Onka trzymaj się;*
    Misiowa napisała na fb, że możliwe, że będzie dziś cesarka (crp skoczyło)...

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemowlak też nie będzie wiedział, jak mu nagle pies szczeknie i nie będzie przyzwyczajony do tego. Za kolejnym razem, jak nie będzie miał styczności z tym dźwiękiem, znowu tak samo zareaguje. Także ja inaczej podchodzę do takich rzeczy :)

No i kciuki za Misiową!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 09:31

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki,
    powodzenia na wizytach i glukozie :)

ja dziś się wyspałam - wstałam tylko raz w nocy, mam dużo energii, zjadłam śniadanko z mężem o 7 bo dziś szedł poźniej do pracy, także mam dobre samopoczucie i zabieram się do pracy - chcę w tym tygodniu zakończyć projekt i wysłać w weekend do szefa, żeby w poniedziałek szykować rzeczy dla Maleństwa :D

agaton, Bąbelek lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za Misiową, popieram i za kilka innych dziewczyn :) Niewiele o tym piszę, ale cały czas o nich myślę.

Mój najdroższy synek chyba zaliczył znów jakiś "skok", bo od 2 dni jest taaaaki silny, że każdy jego ruch zadaje mi jakiś tam nieprzyjemny fizycznie ból. To już nie łaskotki-przelewki-mizianie, tylko po prostu boli o.O Z jednej strony oczywiście jestem szczęśliwa, że jest silny i że się porusza, a z drugiej strony czekam, aż przestanie... głaszczę brzuch, gadam do niego z nadzieją, że zacznie trochę słabiej. Jak śpi, mam spokój ;)
    Kiedyś czasem zabolało, a teraz chyba wszystkie jego ruchy i harce trochę niefajnie pobolewają :D
    Czy Was też boli?

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Blondik Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam wrażenie, ze mała jest głową do góry albo poprzecznie, od kilku dni zupełnie inaczej czuję ruchy...

wiecie, ze w biedronce są pieluszki dada newborn z wycieciem na pępek? skusiłam się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 09:40

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, a 0 to nie dla wcześniaków czasem?
    o, widzę, że wyedytowałaś, więc mój post nie ma sensu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 09:46

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    wiecie, ze w biedronce są pieluszki dada newborn z wycieciem na pępek? skusiłam się :)

O, nie wiedziałam tego O.o dzięki za info, przy okazji się skuszę na jakąś małą paczkę.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• madu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się!

wybaczcie napisze tak ogólnie, ale nie mam pamięci co kto:)
    powodzenia na wizytytach i dobrych wyników badań!
    Te szpitale wykończyć potrafią, jak czytam to az mi sie słabo robi. Cierpliwości dziewczyny!
    Blondik, Jaroszka- najwazniejsze ż eteraz wszytsko jest dobrze i maluchy juz niedługo bedą z wami. Ale pamiętac trzeba:*

Zakocona, mnie tez bola stawy w rekach, szczegolnie w palcach, tak do czasu az ich nie rozruszam. Dziwne.

A co do głośnych dzwieków, to mój młody jak się boi to nie reaguje kopami, bo te kopy na hałasy albo ich nie ma a jak są to takie same jak normalnie kiedy np odpoczywam, za to raz sie powaznie przestraszył na raz włączonego odkurzacza i młotowiertarki, do tego byłam blisko źródła hałasu, i tak się schował gdzies tam w kierunku pleców, że mi sie brzuch o połowe zmniejszył zrobił. Ja tam w te hałasy nie wierze <oprócz takich na prawdę nieprzyjemnych, j.w.>. Póki ja jestem spokojna młody tez jest spokojny. a im więcej bodźcow róznych teraz tym więcej bedzie tolerował po urodzeniu.

zakocona, jaroszka lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • ss Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie, ze w biedronce są pieluszki dada newborn z wycieciem na pępek? skusiłam się :)[/QUOTE]
    Tak pisalam o tym kiedys, ale kupilam pampers 1 biale i tez sa wyciete;)choc dla mnie jedne i drugie maja tak male to wyciecie ze i tak pewnie trzeba bedzie podwinac.

Blondik lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Kciuki za Misiową, popieram i za kilka innych dziewczyn :) Niewiele o tym piszę, ale cały czas o nich myślę.

Mój najdroższy synek chyba zaliczył znów jakiś "skok", bo od 2 dni jest taaaaki silny, że każdy jego ruch zadaje mi jakiś tam nieprzyjemny fizycznie ból. To już nie łaskotki-przelewki-mizianie, tylko po prostu boli o.O Z jednej strony oczywiście jestem szczęśliwa, że jest silny i że się porusza, a z drugiej strony czekam, aż przestanie... głaszczę brzuch, gadam do niego z nadzieją, że zacznie trochę słabiej. Jak śpi, mam spokój ;)
    Kiedyś czasem zabolało, a teraz chyba wszystkie jego ruchy i harce trochę niefajnie pobolewają :D
    Czy Was też boli?

Fresh mnie od jakiegos czasu boli jak sie młody przywali. Ale co sie u mnie pojawiło, to boli mnie skóra w kilku miejscach, trochę tak jak bym miała siniaka i sie zastanawiam czy to nie przypadkiem od tych kopów. a moze to tylko rozciąganie sie skóry? Nie wiem, ale mam wrażenie ze w miejscach w których boli jestem najszcześciej kopana.

FreshMm lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 1896 1897 1898 1899 1900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ