X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm mnie też bolą kopniaczki szczególnie w jednym miejscu jak przysadzi chyba z całej mocy :) pod prawym żebrem. Też mnie to cieszy, tylko w nocy już właśnie Kubuś budzi mamę jak tak okłada bez wyczucia :D
    Tylko zobacz kurde Ty jesteś już w 35 tyg. a ja w 31 aaaa!! Dzisiaj się śmiałam, że to mała koparka, bo kopie i kopie jakby chciał się gdzieś dokopać ;)

FreshMm lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka pisała mi, że kupiła Dada, bo tak zachwalają mamy i są beznadziejne. Przeciekają i robią się mokre po jednym sikaniu. Przesiadła się na białe Pampersy i jest zachwycona. Natomiast chusteczki Pampers uczuliły małego, musieli zmienić.

Stokrotka, ja czasem mam wrażenie, że pessar mi się zsunął. Masz coś takiego?

Co do hałasów, to u mnie w domu jest bardzo głośno przez papugi i psy, więc dziecko jest przyzwyczajone już raczej do nagłych "awantur", ale z horrorów (moje ulubione) zrezygnowałam, bo sama strasznie przeżywam i nie ma sensu fundować dziecku stresu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 09:54

madu lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, miałam badanie na fotelu, lekarka bardzo mocno mnie badała, aż mi sie tylek na fotelu cofał. A ona mi zwraca uwagę że ona mysi tak badać żeby poród się wreszcie zaczął. No i chyba cos jej sie udalo, bo stwierdzila zw szyjka sie skraca i sie otwiera na opuszek palca. Zakazala jedzenia do wyników crp ale i tak zjadłam małą kromeczkę. Juz chyba wole urodzić niż żeby mnie tu tak męczyli...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 09:55

iv09hdge6yql001e.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa ogólnie lekarki są mało delikatne niestety :(
    mojej siostrze na przyśpieszenie porodu co chwilę rączki pchała dr i mówi że krzyczała z bólu a jej to nie ruszało znieczulica

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana, pewnie ci masaż szyjki wykonywała, on boli podobno właśnie.

polkosia, z horrorów i ja zrezygnowałam, bo mi odrąbało w głowie, że mnie bardziej przerażają. Ale z czegoś co MNIE nie stresuje, nie zamierzam rezygnować "bo ciąża". Mały i tak kopie, i tak kopie. Niech się przyzwyczaja do różnych odgłosów.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastresu duzo mialam, podczas ciazy. Przygotowania do slubu, pomylka z podatkiem i niedogadywanie sie z mezem, ostatnio prawie codziennie placze, robie sie coraz slabsza :( oby na malego to nie wplynelo :(
    My pokoik mamy zrobiony, tylko czekam az przyozdobie lozeczko i porobie fotki.

Powodzenia na wizytach..
    Annaa trzymam kciuki aby wkoncu Cie przestali tam torturowac tymi glodowkami..

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch strasznie kopie jak słyszy mikser, blender i suszarkę nie lubi tych odgłosów ewidentnie :/

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia dziś mi się śniło, że się kochaliśmy z mężem i mi pessar wyleciał :P
    ale tak to nie miałam takiego odczucia , że się zsuwa.

polkosia lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • madu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie oglądam horrorów, dokłądnie z tego samego powodu co Ty polkosia, za bardzo mnie przerażaja ;) Ale to moj R to pierwsze wymyślił, że może nie powinnam jak tak przezywam :)
    a dokładnie jak mówisz zakocona, z rzeczy które mnie nie stresuja tez nie rezygnuję :)

aanaa dobrze, zrobiłas ze to kanapeczke wsunęłaś, no bez przesady, żeby Cię tak głodzić.

aaaa dziewczyny jutro jedziemy pod Tarnów po wszystkie rzeczy dla mlodego:) Nie moge się doczekać :D

dodinka, nat_alia, lojkalojka lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Jastresu duzo mialam, podczas ciazy. Przygotowania do slubu, pomylka z podatkiem i niedogadywanie sie z mezem, ostatnio prawie codziennie placze, robie sie coraz slabsza :( oby na malego to nie wplynelo :(
    My pokoik mamy zrobiony, tylko czekam az przyozdobie lozeczko i porobie fotki.

Powodzenia na wizytach..
    Annaa trzymam kciuki aby wkoncu Cie przestali tam torturowac tymi glodowkami..

Widzę że nie tylko ja mam problem z płaczem strasznie wrażliwa ostatnio jestem i z byle powodu bym płakała, zauważyłam że coraz bardziej mnie wszyscy wkurzają

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    Mój maluch strasznie kopie jak słyszy mikser, blender i suszarkę nie lubi tych odgłosów ewidentnie :/

dodinka mój swego czasu, nie wiedział co się dzieje, jak puszczałam nagle na maxa strumień wody w wannie ;) ale juz się przyzwyczaił:)

21.10.2015 Leon <3
  • ss Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z doswiadczenia powiem ze chusteczki pampers niestety czesto uczulaja...
    Jest wsrod nas choc jedna osoba ktora nic nie przygotowuje przed urodzeniem dziecka?

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaa to też mogła Ci babka wyjaśnić co będzie robić czy to ten masaż, a nie...
    dodinka ma rację- ja też mam gorsze doświadczenia z kobietami, faceci delikatniejsi.
    Może dziś się rozpakujecie jak się szyjka rozwiera?:)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chusteczki kupiłam Aro. Fajny skład i długo trzymają wilgoć, nawet jak opakowanie długo jest otwarte. Pampersowe mają dziadowski skład strasznie.

jaroszka, IviQ lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa biedulka jestes ale dla kruszynki to wszystko:*

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatek kupilam z hipp chusteczki bo mialam na nie znizki a sroka je polecala, na potem mam juz kilka paczek fitty z biedronki bo byly na promocji z pudelkiem a o nich tez sroka pisala ze sa ok a potem sie okaze czego bedziemy uzywac.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Z doswiadczenia powiem ze chusteczki pampers niestety czesto uczulaja...
    Jest wsrod nas choc jedna osoba ktora nic nie przygotowuje przed urodzeniem dziecka?

ss myślę, że teraz to ze świeczka szukac kogoś kto nie przygotowuje wszytskiego w czasie ciązy. ja sobie przynajmniej nie wyobrażam, z powodu zabobonów, zostawiania wszytskiego na czas po porodzie. Albo zwalania organizacji wszytskiego na męża jak ja w szpitalu. Nie przejmuj sie babcią serio, puuśc kolo uszu to co mowi, one zyją trochę innymi kategoriami. A też czasami musza se pogadac, a jak juz nie wiedząc co to gadaja takie rzeczy zupełnie bez pomyślenia co Ty na ten temat myślisz:)

21.10.2015 Leon <3
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss, moja babcia też była w szoku, że my właściwie wszystko już mamy. Jak jej w 7 mscu mówiłam, że zaczynam kompletować wyprawkę, to powiedziała, żebym nie zapeszała i nie wolno. Powiedziałam, że bzdur słuchać nie będę i nikt za mnie tego nie zrobi. To twoja sprawa kiedy chcesz wszystko mieć przygotowane. Jedne mają wszystko już na początku ciąży, a niektóre dopiero na koniec się za to biorą :)

swoją drogą moja babcia nie może się już doczekać prawnuczka, chce z nim na spacery chodzić, zapowiedziała, że może codziennie do nas przyjeżdżać, zeby nam pomóc po porodzie itd itp :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 10:22

madu, nat_alia, ss, ZakręconaOna, stokrotka25, estrella lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    ss myślę, że teraz to ze świeczka szukac kogoś kto nie przygotowuje wszytskiego w czasie ciązy. ja sobie przynajmniej nie wyobrażam, z powodu zabobonów, zostawiania wszytskiego na czas po porodzie. Albo zwalania organizacji wszytskiego na męża jak ja w szpitalu. Nie przejmuj sie babcią serio, puuśc kolo uszu to co mowi, one zyją trochę innymi kategoriami. A też czasami musza se pogadac, a jak juz nie wiedząc co to gadaja takie rzeczy zupełnie bez pomyślenia co Ty na ten temat myślisz:)
    Ja tez sobie nie wyobrazam...tymbardziej ze my i tak zaczelismy zakupy dopiero ze 3 tyg temu wiec i tak dlugo czekalismy, teraz mi sie wydawalo ze jest na tyle blisko ze mozna sie tym zajac.normalnie chyba bede beczec caly czas...juz powiedzialam ze dziecka im pod opieke nie dam,pierwsze im plec nie pasowala a teraz przygotowania i chyba to ze sie czlowiek czyms cieszy...;(

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny, że co mama to inna opinia. Mam dwie koleżanki, z których jedna mówi, że przetestowała wszystkie możliwe pampersy i najlepsze są pampersy z pampersa, bo jej mała nie miała po nich odparzeń i pielucha nie była mokra. Z kolei druga mi powiedziała, że pampersy to żadna rewolucja i jej synkowi one przeciekały i odparzały go i używa DADY i że jest najlepsza.
    Same zobaczymy jakie pieluchy są najlepsze dla naszych Maluchów, dla jednego będą dobre pampersy, dla drugiego pieluchy z rossmanna a dla trzeciego będą dady.

Blondik, madu, ZakręconaOna, lojkalojka, polkosia, nat_alia, estrella lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 1897 1898 1899 1900 1901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ