Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
FreshMm mnie też bolą kopniaczki szczególnie w jednym miejscu jak przysadzi chyba z całej mocy
pod prawym żebrem. Też mnie to cieszy, tylko w nocy już właśnie Kubuś budzi mamę jak tak okłada bez wyczucia
Tylko zobacz kurde Ty jesteś już w 35 tyg. a ja w 31 aaaa!! Dzisiaj się śmiałam, że to mała koparka, bo kopie i kopie jakby chciał się gdzieś dokopaćFreshMm lubi tę wiadomość
-
Moja przyjaciółka pisała mi, że kupiła Dada, bo tak zachwalają mamy i są beznadziejne. Przeciekają i robią się mokre po jednym sikaniu. Przesiadła się na białe Pampersy i jest zachwycona. Natomiast chusteczki Pampers uczuliły małego, musieli zmienić.
Stokrotka, ja czasem mam wrażenie, że pessar mi się zsunął. Masz coś takiego?
Co do hałasów, to u mnie w domu jest bardzo głośno przez papugi i psy, więc dziecko jest przyzwyczajone już raczej do nagłych "awantur", ale z horrorów (moje ulubione) zrezygnowałam, bo sama strasznie przeżywam i nie ma sensu fundować dziecku stresuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 09:54
madu lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Wiecie co, miałam badanie na fotelu, lekarka bardzo mocno mnie badała, aż mi sie tylek na fotelu cofał. A ona mi zwraca uwagę że ona mysi tak badać żeby poród się wreszcie zaczął. No i chyba cos jej sie udalo, bo stwierdzila zw szyjka sie skraca i sie otwiera na opuszek palca. Zakazala jedzenia do wyników crp ale i tak zjadłam małą kromeczkę. Juz chyba wole urodzić niż żeby mnie tu tak męczyli...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 09:55
-
ana, pewnie ci masaż szyjki wykonywała, on boli podobno właśnie.
polkosia, z horrorów i ja zrezygnowałam, bo mi odrąbało w głowie, że mnie bardziej przerażają. Ale z czegoś co MNIE nie stresuje, nie zamierzam rezygnować "bo ciąża". Mały i tak kopie, i tak kopie. Niech się przyzwyczaja do różnych odgłosów. -
Jastresu duzo mialam, podczas ciazy. Przygotowania do slubu, pomylka z podatkiem i niedogadywanie sie z mezem, ostatnio prawie codziennie placze, robie sie coraz slabsza
oby na malego to nie wplynelo
My pokoik mamy zrobiony, tylko czekam az przyozdobie lozeczko i porobie fotki.
Powodzenia na wizytach..
Annaa trzymam kciuki aby wkoncu Cie przestali tam torturowac tymi glodowkami.. -
Też nie oglądam horrorów, dokłądnie z tego samego powodu co Ty polkosia, za bardzo mnie przerażaja
Ale to moj R to pierwsze wymyślił, że może nie powinnam jak tak przezywam
a dokładnie jak mówisz zakocona, z rzeczy które mnie nie stresuja tez nie rezygnuję
aanaa dobrze, zrobiłas ze to kanapeczke wsunęłaś, no bez przesady, żeby Cię tak głodzić.
aaaa dziewczyny jutro jedziemy pod Tarnów po wszystkie rzeczy dla mlodego:) Nie moge się doczekaćdodinka, nat_alia, lojkalojka lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
annggela wrote:Jastresu duzo mialam, podczas ciazy. Przygotowania do slubu, pomylka z podatkiem i niedogadywanie sie z mezem, ostatnio prawie codziennie placze, robie sie coraz slabsza
oby na malego to nie wplynelo
My pokoik mamy zrobiony, tylko czekam az przyozdobie lozeczko i porobie fotki.
Powodzenia na wizytach..
Annaa trzymam kciuki aby wkoncu Cie przestali tam torturowac tymi glodowkami..
Widzę że nie tylko ja mam problem z płaczem strasznie wrażliwa ostatnio jestem i z byle powodu bym płakała, zauważyłam że coraz bardziej mnie wszyscy wkurzają -
dodinka wrote:Mój maluch strasznie kopie jak słyszy mikser, blender i suszarkę nie lubi tych odgłosów ewidentnie
dodinka mój swego czasu, nie wiedział co się dzieje, jak puszczałam nagle na maxa strumień wody w wannieale juz się przyzwyczaił
21.10.2015 Leon -
ss wrote:Z doswiadczenia powiem ze chusteczki pampers niestety czesto uczulaja...
Jest wsrod nas choc jedna osoba ktora nic nie przygotowuje przed urodzeniem dziecka?
ss myślę, że teraz to ze świeczka szukac kogoś kto nie przygotowuje wszytskiego w czasie ciązy. ja sobie przynajmniej nie wyobrażam, z powodu zabobonów, zostawiania wszytskiego na czas po porodzie. Albo zwalania organizacji wszytskiego na męża jak ja w szpitalu. Nie przejmuj sie babcią serio, puuśc kolo uszu to co mowi, one zyją trochę innymi kategoriami. A też czasami musza se pogadac, a jak juz nie wiedząc co to gadaja takie rzeczy zupełnie bez pomyślenia co Ty na ten temat myślisz:)21.10.2015 Leon -
ss, moja babcia też była w szoku, że my właściwie wszystko już mamy. Jak jej w 7 mscu mówiłam, że zaczynam kompletować wyprawkę, to powiedziała, żebym nie zapeszała i nie wolno. Powiedziałam, że bzdur słuchać nie będę i nikt za mnie tego nie zrobi. To twoja sprawa kiedy chcesz wszystko mieć przygotowane. Jedne mają wszystko już na początku ciąży, a niektóre dopiero na koniec się za to biorą
swoją drogą moja babcia nie może się już doczekać prawnuczka, chce z nim na spacery chodzić, zapowiedziała, że może codziennie do nas przyjeżdżać, zeby nam pomóc po porodzie itd itpWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 10:22
madu, nat_alia, ss, ZakręconaOna, stokrotka25, estrella lubią tę wiadomość
-
madu wrote:ss myślę, że teraz to ze świeczka szukac kogoś kto nie przygotowuje wszytskiego w czasie ciązy. ja sobie przynajmniej nie wyobrażam, z powodu zabobonów, zostawiania wszytskiego na czas po porodzie. Albo zwalania organizacji wszytskiego na męża jak ja w szpitalu. Nie przejmuj sie babcią serio, puuśc kolo uszu to co mowi, one zyją trochę innymi kategoriami. A też czasami musza se pogadac, a jak juz nie wiedząc co to gadaja takie rzeczy zupełnie bez pomyślenia co Ty na ten temat myślisz:)
-
Powiem Wam dziewczyny, że co mama to inna opinia. Mam dwie koleżanki, z których jedna mówi, że przetestowała wszystkie możliwe pampersy i najlepsze są pampersy z pampersa, bo jej mała nie miała po nich odparzeń i pielucha nie była mokra. Z kolei druga mi powiedziała, że pampersy to żadna rewolucja i jej synkowi one przeciekały i odparzały go i używa DADY i że jest najlepsza.
Same zobaczymy jakie pieluchy są najlepsze dla naszych Maluchów, dla jednego będą dobre pampersy, dla drugiego pieluchy z rossmanna a dla trzeciego będą dady.Blondik, madu, ZakręconaOna, lojkalojka, polkosia, nat_alia, estrella lubią tę wiadomość