X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ss Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona zazdroszcze podejscia, ja sie za bardzo przejmuje:( i tak to wyglada potem ze zamiast olac to rycze...

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • agania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chusteczki mam zamiar używać z babydreama i fitti z biedronki - mają dobre składy. Miejmy nadzieję, że nie będą uczulały Oliwki. Te z pampersa są naszpikowane chemią aż tą chemią śmierdzą.

estrella lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ola.321 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ciągle bolą te moje narządy :/, chyba to jest wątroba bo boli na środku pod mostkiem i przechodzi do środka. Jak patrzyłam na zdjęcia w internecie to chyba w tym miejscu właśnie jest :/.

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty!! :)

Ja dziś będę prała ubranka :), i czekam na kolejną przesyłkę z apteki :).

miłego dnia :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Jaroszka, Blondik-bądźcie dobrej myśli, złe chwile już za Wami, juz niedługo będziecie tulić swoje dzieciątka! Przytulam mocno:*
    Wczoraj pierwszy raz wbiłam igłę w udo i zapodałam insulinę...ale miałam stresa! ale nie było tak źle , a i dziś rano (nareszcie!) cukier w normie! :)
    My póki co mamy jedne pampersy i Hipp, zobaczymy, czy na któreś będzie uczulony.
    Ja też jestem bardziej płaczliwa ostatnio. Może nie to, że mam powody do płaczu, ale tak wrażliwa się zrobiłam ;) dzis np. popłakałam się na filmiku Mariana Kowalskiego :) (bo wiecie, ja taka antysystemowa jestem, historyk z wykształcenia i patriotka;)
    Podjęliśmy decyzję o oddaniu krwi pępowinowej do banku państwowego:)
    no i nam na SR to wręcz każą przed porodem zjeść porządny posiłek! :)
    Misiowa, trzymam kciuki! moocno:*

jaroszka lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • agania Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Z doswiadczenia powiem ze chusteczki pampers niestety czesto uczulaja...
    Jest wsrod nas choc jedna osoba ktora nic nie przygotowuje przed urodzeniem dziecka?

Myślę, że to nie te czasy, że się czeka do porodu. Matki kiedyś pewną część wyprawki dla dziecka dostały, czego nie było to się dokupiło - o ile było w sklepie i tyle. I wychodzi na to, że dzieci miały 3 pary śpiochów na krzyż, o ile tatuś ogarnął co kupić w ogóle. Dla mnie to nienormalne. Moja mama też mi powiedziała żeby kupić po porodzie i mam powiedzieć mężowi co, a on kupi to ją wyśmiałam, że to nie są te czasy co kiedyś były. Kiedyś nie było usg i się nie wiedziało co i jak z dzieckiem - może dlatego tak się bały? Nie wiem.

ss, estrella lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten czas leci, tydzień za tygodniem!!!

Witam się w 36 tygodniu i w 9 miesiącu wg belly :P !!! :)

zakocona, madu, Bąbelek, annggela, soraya, jaroszka, Muffinka1019, nat_alia, polkosia, stokrotka25, estrella, PauLLa, IviQ, Magnosia, paula1, Lexie, lili_madlen, Nynusia, agaton lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • madu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Ja tez sobie nie wyobrazam...tymbardziej ze my i tak zaczelismy zakupy dopiero ze 3 tyg temu wiec i tak dlugo czekalismy, teraz mi sie wydawalo ze jest na tyle blisko ze mozna sie tym zajac.normalnie chyba bede beczec caly czas...juz powiedzialam ze dziecka im pod opieke nie dam,pierwsze im plec nie pasowala a teraz przygotowania i chyba to ze sie czlowiek czyms cieszy...;(

Nie płacz mała:( Wiem, że trudno to kiedy najbliżsi nie cieszą się tak jak Ty ale tez nie możesz im tego nażucić, może po prostu nie podejmuj tego tematu z nimi, i tu znów wiem, że to przykre ale może tak bedzie lepiej? oni na pewno gdzies tam w głębi się cieszą a pewnie pokażą Ci to dopiero jak dzidziuś się urodzi. A tym czasem cieszcie się przygotowaniami z mężem i nie zaprzątaj sobie głowy zdaniem rodziny. Szkoda nerwów!:*

ss lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss, nie raz i ja ryczałam w tej ciąży z bardzo różnych powodów :) Dużo jednak pomaga mi L mówiąc, że ze wszystkim dam sobie radę, i uspokajając mnie. On to w ogóle tak na luzie podchodzi do tej ciąży, że aż czasem mam ochotę go walnąć :P Ale dzięki temu i ja się szybciej opanowuję, jak już coś mi odbije :)

ss lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Witam się w 9 miesiącu! <3

W nocy strasznie bolały mnie biodra, najchętniej spałabym na plecach, ale nie można. Budziłam się chyba co 30 minut z bólu i jak się przekładałam na drugi bok to jęczałam jak babcia.

Annaa i Misiowa, informujcie nas na bieżąco, Wasze maluszki na pewno dadzą radę.

Apropo tych pampersów z Biedronki, słyszałam, że są dobre.

Dodinka, myślałam, że uda Ci się uniknąć jakichkolwiek więcej przygód...

Do mnie za pół godzinki przychodzi Pani od Karmienia Piersią, mam nadzieję na kilka dobrych porad.

Miłego dzionka!

ola.321, zakocona, madu, Bąbelek, soraya, jaroszka, nat_alia, stokrotka25, estrella, PauLLa, IviQ, paula1, Lexie, Nynusia, agaton lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss - nie smuć się, ciesz się zakupami i nie zwracaj na nikogo uwagi!

jacusianka - no brawo :) czyli nie taka insulina zła :P - najważniejsze że cukier w normie :)

ss lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam w Gemini jakieś chusteczki hipoalergiczne z dobrym składem. Do tego mam Kindii, których sama używam.

Dodinka, ja codziennie płaczę z byle powodu, a najczęściej jak Marcin w brzuch całuje i mówi coś do małej...

nat_alia, Magnosia, agaton lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam od lekarza ! Dostalam to skierowanie uff , kilka dyszek w kieszeni:)
    Jutro na 7 rano na badania , jutro musicie mega kciuki trzymać za moje badania żeby mi cukrzyca ciazowa nie wyszła !

Ja dopiero dziś będę na Gemini zamawiać napki a co do pampersow uważam ze każda to co kupiła i wyprobuje i sama oceni ..

Bąbelek, agania, soraya, Muffinka1019, jaroszka, PauLLa, Lexie, lili_madlen lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :*

Wspolczuje nieprzespanych nocek, ja dzis spalam jak kamien !

Trzymam kciuki za wszystkie badania i za wszystkie wizyty :)

Lexie dziekuje jak Ty wszystko pamietasz :* Kolacyjka udana , wszystko wyszlo rewelka :D

Tyle mialam nadrabiania od wczoraj ze juz mi wylecialo wszystko co mialam napisac :(

Mam nadzieje ze bole i zle samopoczucia znikna :*
    No i gratulacje 9 miesiąców :D :D !!!

ola.321, Muffinka1019, jaroszka, nat_alia, Lexie lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że jestem mega wk... Przyjechała dziś dostawa kwiatów, około 200 donic. Byłam pewna, że jakoś gość mi to rozładuje, a on kazał mi ręcznie zdejmować i nawet nie pomógł. Chce mi się płakać, mam nadzieję, że nic się nie stanie... Mąż dzwonił już do Plantpol ich opierdolić, że są niepoważni. Mówiłam 3x, że jestem w ciąży, a oni takie akcje robią. Mogli chociaż uprzedzić, to by Marcin został w domu. Ale to chamstwo. A ten gość? Brak słów, widział, że jestem w ciąży i ani jednej doniczki mi nie zdjął...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny, ale ja tutaj nie mowię o hałasach dnia codziennego....bez przesady...papugi, szczekanie psa, nerwy w samochodzie, muzyka w domu przy sprzątaniu, odkurzacz etc....mowa tutaj jest o wybuchach! Sztuczne ognie jednak sa chyba wysoko na liście dźwięków z najwieksza ilością decybeli ?
    Konkretnie o to mi chodziło żebyście sie wypowiedziały, czy poszlibyście na taka imprezę w zaawansowanej ciazy lub z niemowlakiem? Nawet z rocznym dzieckiem bym miała opory.....

Jestem panikara- owszem, ale oczywiscie, ze nie bede trzymać dziecka pod kloszem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 10:48

stokrotka25 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ! :o skarge powinniscie napisać prócz telefonu z opierdolem .
    Nie dość ze w ciąży jesteś to nie oszukujmy się masz zagrożenie przedwczesnwgo porodu , fakt nie każdemu się o tym mówi ale sam fakt ze ciąża i to dość widoczna powinna skłonić faceta do pomocy , chuj i dupa a nie facet ! Z czystej kultury !!!

Jaroszka mam to samo zdanie co Ty na temat tych wybuchów , petard itp .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia... żartujesz prawda? Ja pier...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, wiadomo :) Mówię tylko opinię mojej koleżanki sprzed paru dni. Trochę ostrzegawczo, bo nie ma co na zapas kupować, skoro nie wiadomo, które nam podpasują.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, ja bym nie poszła. I ze względu na dziecko i ze względu na zwierzęta i ptaki w okolicy. Jestem przeciwna w ogóle fajerwerkom.

Niestety dziewczyny nie żartuję... Leżę plackiem, ale co się nadźwigałam to moje. Mąż wściekły, że ich nie odesłałam z tym, ale transport aż ze Śląska, wszystko opłacone...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka - ja może impreza ok ale na sztuczne ognie bym już chyba nie została. Co prawda nie byłam na sztucznych ogniach w ciąży ale jeżeli faktycznie jest to dla dziecka stres to po co mu go fundować ;).

polkosia - brak słów! mam nadzieję że wszystko będzie ok!

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
‹‹ 1898 1899 1900 1901 1902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ