X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://video-waw1-1.xx.fbcdn.net/hvideo-xat1/v/t43.1792-2/11777013_1693611677524888_450271153_n.mp4?efg=eyJybHIiOjE1MDAsInJsYSI6MTU3OH0%3D&rl=1500&vabr=732&oh=627021534d3a38e96248f261c0a7d8c8&oe=55DD97DD

aż się poryczałam:)

Little Frog, jaroszka lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • soraya Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka piękne ja też się popłakałam :)

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    https://video-waw1-1.xx.fbcdn.net/hvideo-xat1/v/t43.1792-2/11777013_1693611677524888_450271153_n.mp4?efg=eyJybHIiOjE1MDAsInJsYSI6MTU3OH0%3D&rl=1500&vabr=732&oh=627021534d3a38e96248f261c0a7d8c8&oe=55DD97DD

aż się poryczałam:)

Ja też :D
    Jak moja mama oznajmiła nam, że jest w ciąży w wieku 39 lat, to ja się cieszyłam (miałam 12 lat i modliłam sie właśnie o młodsze rodzeństwo), ale moi starsi bracia byli już dorośli i zaczęli spekulować, jak ojciec to zrobił w tym wieku... czy przysnął? ;D ale to były inne czasy, gdzie 40 latka w ciąży budziła emocje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 11:20

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

U mnie również kiepska noc biodra bolą jak za długo leżę na bokach, a na plecach to już całkiem niewygodnie no i wiadomo - nie wolno. Poza tym coraz ciężej mi się oddycha, czuję, że macica poszła do góry i chyba uciska przeponę... Co chwila się budziłam i przewracałam, często też do WC biegałam... Na szczęście mąż ma taki mocny sen, że nic go rusza więc przynajmniej się nie budzi :)

Co do hałasów to ja tak jak pisałam byłam na meczu siatkówki, a wiadomo doping polskich kibiców jest mega głośny. Oklaski, śpiewy, głośna muzyka, trąbki... to fakt, że mała szalała w brzuszku ale tak samo szaleje jak siedzę sama w domu i jest kompletna cisza... ona ma swoje godziny kiedy buszuje więc nie sądzę, żeby jej się coś stało. Poza tym nigdy nie zauważyłam, żeby jakoś reagowała na odkurzacz, blender, mikser, czy motor... chyba jej to nie rusza :P

Jeśli chodzi o pieluszki i chusteczki to ja uważam, że nie ma co robić zapasów bo nie wiem co mojemu dziecku przypasuje. Widzę po znajomych, że każde z nich poleca mi coś innego bo inne rzeczy tolerują ich maluszki... Trzeba to sprawdzić na własnej skórze i tyle.

SS nie przejmuj się i nie płacz. Ja jakiś czas temu też się przejmowałam szczególnie słowami teściowej i szwagierki. W końcu mąż mi przetłumaczył żeby to olewać i tak robię. Najważniejszy jest dzidziuś i my, a my chcemy dla niego jak najlepiej i nikt nie ma prawa nam się wtrącać. Mój S. ma taką ciotkę, która za każdym razem jak mnie widzi opowiada mi straszne rzeczy związane z ciążą. Najpierw pyta jak się czuję, a później dodaje "No tak, koleżanka mojej Lucyny (jej córka) też czuła się dobrze, poszła do lekarza przed końcem ciąży, a tu dziecko martwe"?! Opowiada o tym jak popękała cała podczas porodu, jakie to są problemy ze schudnięciem po ciąży (jej córka nie mogła schudnąć). Ona to wszystko potrafi mi na dzień dobry mówić... Jakby specjalnie chciała mnie nastraszyć... Ale ja mam to gdzieś! Ja urodzę zdrową córeczkę i wszystko będzie dobrze, a ona niech sobie gada co chce! A co do wyprawki, teraz chyba każdy kupuje coś przed porodem i nie sądzę, żeby takie zabobony miały na cokolwiek wpływ... Nawet moja mama, która wierzy w różne głupoty kupuje mi ubranka więc jeśli ona nie boi się zapeszyć to mówię Ci - nie ma się co przejmować! Trzeba myśleć pozytywnie :)

Trzymam kciuki za wizyty!

U mnie dziś słoneczko i lepsza pogoda niż wczoraj tak więc ruszam dalej z praniem :)

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona a więc powodzenia za jutrzejszą glukoze :*

Polkosia błagam serio sama sciagalas te donice?? Teraz lez zwłaszcza,że Ty już prawie do porodu szłaś przez szyjke:(

Jacusianka ja bym nie szła. Jak w poprzedniej ciąży akurat trafiłam na sylwestra to Mała bardzo gwałtownie reagowała na wybuchy...oczywiście ucieklam do domku ;) no a kotek lepiej i nawwt spać pozwolił dzisiaj :)

Jejku ola i muffinla gratulacje z okazji 9tego miesiąca:*<3

Ss doskonale wiem jak jest Ci przykro:* moja mama poprzednio tak mówiła i ubranka bałam się kupić a resztę ona zamówiła,że po urodzeniu Córci będzie czekać wszystko na mnie w domu. A potem schizy bo stało się co się stało a ja ubranka kupiłam...teraz jak takie coś słyszę to mówię,że ma się leczyć ;) brzydko ale skutecznie:*

Laski kusi mnie ta śledziowa ale wolałam banana :D jak dziś zrobie naleśniki z owocami to wrzucę focie jakie cuda z nudów wychodzą:D
    Powidła będę też robić,bo śliwki dostałam:)

polkosia, ola.321, Muffinka1019, jaroszka lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też aż łzy do oczu napłynęły.

A tak jeszcze w temacie płaczu, to ja zaledwie może 2-3 razy płakałam, a wcześniej to z byle powodu (lub też bez powodu) nawet kilka razy w miesiącu. Oczywiście napłyną mi łezki jak np oglądam takie filmiki, ale żeby płakać, to o dziwo nie :)

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja chyba źle przeczytałam ściągnęłaś 200 szt.kwiatów?? Kuźwa co za h...j jeden za przeproszeniem a żeby mu jaja wykręciło!!!
    Lez kochana i odpoczywaj będzie dobrze :) !!!

Dziewczyny ja tez ,,lubię,,w ciąży popłakać niestety na mojego męża łzy nie robią wrażenia:/

Wiecie co niewiem co jest ale rak od 3 dni ciężko mi się oddycha,normalnie nie mogę złapać konkretnego oddechu :/ widocznie tak ma być,z pierwszą córa nie pamiętam czy tak bylo.

3i49tgf6plfmlliy.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje wam kochane jestescie:*:*:*

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia. .normalnie nie wierzę. .. bo za palant
    Co do husteczek i pieluch to spróbuję od najtańszych a potem zobaczymy. Coś tam też dostałam na baby shower to będę miała porównanie. Jeśli chodzi o dźwięki to zależy. Sama jak kręcę film na weselu jest mega głośno ale nie zauważyłam wielkiej różnicy dla małego. Może bym poszła tylko nie aż tak blisko tylko z dala obejrzała.
    Ana kurde oni chcą Cię zagrodzie tam chyba. ..
    A co do wyprawki to nie wyobrażam sobie nie mieć przygotowania w domu. Co tatuś ma potem kupić? Juz to widzę
    Ja też się w mocy buziak niestety chyba tak już jest w tym trymestrze zauważyłam. ..
    Ja dziś mam mieć konsultacje stomatologa i powiedzą mi co dalej. Ale postanowiłam ze i tak jutro wychodzę na własne życzenie

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, ja w pn mówiłam dr, że własnie ciagle mi duszno, cięzko mi się oddych. Powiedziaa, że teraz to własnie najgorszy czas jesli chodzi o oddech. Musimy czekac aż opadnie brzusio :)

polkosia lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w temacie kupowania wyprawki jeszcze... Moja mama wpadła do nas jak byłam chyba w 4 czy 5 miesiącu, a już pół salonu miałam zagracone kartonami z rzeczami dla dziecka. Zatkało ją i zaczęła krzyczeć: "Ty już nic nie kupuj, bo ja nie będę miała co!" :D Rozbawiło mnie to strasznie. Generalnie ja kupowałam raczej po cichu wszystko, bo dużo osób mi dawało "złote rady", że zapeszę. Tylko siostrze i mężowi pokazywałam łupy, bo oni też się jarali ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 12:19

agania, Blondik, annggela lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zestresowałam się właśnie... przyszły moje wyniki z GBS wzrost obfity ( +++ ) , nie wiem czy szkodze dziecku i nie musze już teraz zaczac brać antybiotyków, nie wiem co mam zrobić - dzwonić do gin? wizyta dopiero za tydz we wtorek, może przeczekac

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • ss Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A w temacie kupowania wyprawki jeszcze... Moja mama wpadła do nas jak byłam chyba w 4 czy 5 miesiącu, a już pół salonu miałam zagracone kartonami z rzeczami dla dziecka. Zatkało ją i zaczęła krzyczeć: "Ty już nic nie kupuj, bo ja nie będę miała co!" :D Rozbawiło mnie to strasznie. Generalnie ja kupowałam raczej po cichu wszystko, bo dużo osób mi dawało "złote rady", że zapeszę. Tylko siostrze i mężowi pokazywałam łupy, bo oni też się jarali ;)
    Polkosia my tez nikomu nie meldowalismy co kupujemy ( moi rodzice o czesci wiedzieli bo oni ciesza sie raxem z nami),ale wczoraj przyjechaly meble i juz sie ukryc nie dalo ( a poza tym do glowy by mi nie przyszlo zeby kryc sie z czyms)bo mieszkamy z tesciami w jednym domu,no i wczoraj sie zaczal lament niezadowolonych bo przeciez jeszcze TYLE czasu...

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia pewnie bym zadzwonila do gin ,zeby sie poradzic, ale spokojnie:*

nat_alia lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko melduje ze mnie wypisali, chyba uznali ze dopóki nie ma krytycznej sytuacji to mogę siedzieć w domu - tylko musze kontrolować afi co parę dni i ruchy dziecka :)

ss, Bąbelek, agania, jaroszka, Lexie, stokrotka25, Blondik, ola.321, PauLLa, szczesliwa_mamusia21, paula1, IviQ, lojkalojka, agaton, Nynusia, polkosia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

• madu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja też mam obfity. Nic na to nie dostałam. Lek. Powiedziała że w ciazy się tego nie leczy, a przy porodzie dostaje się dwie dawki antybiotyku. No i jak wody odejdą to trzeba od razu do szpitala. Nie można czekać.

nat_alia lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • ss Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Natalia ja też mam obfity. Nic na to nie dostałam. Lek. Powiedziała że w ciazy się tego nie leczy, a przy porodzie dostaje się dwie dawki antybiotyku. No i jak wody odejdą to trzeba od razu do szpitala. Nie można czekać.
    Ooo tak teraz mi sie przypomnialo ze kolezanka dokladnie tak miala jak mowisz.

nat_alia, madu lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zadzwoniłam do gina i zapytałam, powiedział że mam się nie stresować, antybiotyk podają w czasie porodu ale omówimy wszystko na wizycie... ufff... mam nadzieję że to nie zaszkodzi dziecku...

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss mój B. powiedział, ze jakby miał kupować wyprawkę to by zwariował :D na prawdę nie przejmuj się tym gadaniem, kiedys były inne czasy i dlatego tak się przyjęło, moja mama jak mi opowiada to jestem w szoku ile rzeczy przechodziło w rodzinie z dziecka na dziecko, a i tych dzieci też więcej było.
    A teraz może coś się dostanie ale i tak prawie każdy liczy na to, że się "odwdzięczysz" :P
    Dziewczyny aaaaallllleeee mam lenia hahaha :D

No i własnie weszłam na jebaja i znalazłam bodziak z logiem Depeche Mode... no i co? chyba kupię :D

ss lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z cukrzycą możecie poradzić? Chcę pomierzyć cukry parę dni, ale w jakim schemacie mierzycie, tzn. po/przed którymi posiłkami i ile czasu po, i jakie wartości są odpowiednie dla kobiet w ciąży jakbyście mogły napisać?
    Będę wdzięczna...

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
‹‹ 1900 1901 1902 1903 1904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ