Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Polkosia teraz to i tak nic juz z tego jedynie juz lez i odpoczywaj
mam nadzije ze nic złego po tej twojej gimnastyce sie nie stanie ..
Jednak mogłas odmówic i zadzwonić do jego przełozonego (pewnie sama informacja o telefonie do szefa zmotywowałaby go do działania..)
Jesli chodzi o pieluszki i chusteczki ja kupuje na bieżaco no i na rzie po dwie paczki bo nie wiem czy małemu beda pasowały a nie chce robic zapasów
Co do dodatniego GBSu to maluszek zaraza sie kiedy wychodzi juz na świat przechodzac przez kanał rodny tak wiec myśle ze mozesz zadzwinic i tylko poinformowac swojego lekarza a potem spokojnie czekac na wizyte
Ja dotarłam wczoraj na IP po raz kolejny bo jakis dziwny ten brzuch mi sie wydawał do tego parcie na mocz po wyjsciu z toalety .. ale zrobili mi USG dopochwowe, przez brzuch zmierzyli zbadali szyjke wszystko ok długość 4,2 cm zamknieta , zrobili mi tez KTG długo bo prawie godzine no ale tez ok . Morfologia w normie mocz także jednak wyszło mi w moczu białko ..zmartwiłam sie troche , jutro powtórze badanie bo w piatek wizytyta u lekarza prowadzacego . Piłam bardzo mało a badanie było robione koło 17-18 .. po jedzeniu , miała któraś także białko w moczu a reszte wyników w normie?? norma dla zdrowego człowieka jest 10 a ja miałam 20 -
Stokrotka, mierzę na czczo (zaraz po spaniu) i 1 h po głównych posiłkach: śniadanie, obiad, kolacja. Na czczo powinno być <90, po posiłkach <120. Pamiętaj, żeby zawsze umyć ręce no i...powinny mieć temperaturę pokojowa:) tak mówiła mi diabetolożka:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 13:21
stokrotka25 lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
stokrotka - ja mierzę 6x dziennie
na czczo (wynik 60-90)
1hpo: 1 śniadaniu, 2 śniadaniu, obiedzie, podwieczorku, kolacji (wynik do 120).
a ja piorę ciuszki, mam nadzieję że wyprasowane będą wyglądały jak nowestokrotka25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnystokrotka25 wrote:Dziewczyny z cukrzycą możecie poradzić? Chcę pomierzyć cukry parę dni, ale w jakim schemacie mierzycie, tzn. po/przed którymi posiłkami i ile czasu po, i jakie wartości są odpowiednie dla kobiet w ciąży jakbyście mogły napisać?
Będę wdzięczna...
Na czczo: 60-90 mg/dl
po posilku 1h i 2h: <120 mg/dl
Ale podobno po posilku do 140 jest tez ok. W kazdym razie ja rzadko mam 120, wiec 140 to juz w ogole dla mnie odlegla wartosc.
I mierze z dwoch palcow z prawej reki ;P bo w lewej mam wyniki nizsze ;p nie wiem od czego to zalezy.stokrotka25 lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:A w temacie kupowania wyprawki jeszcze... Moja mama wpadła do nas jak byłam chyba w 4 czy 5 miesiącu, a już pół salonu miałam zagracone kartonami z rzeczami dla dziecka. Zatkało ją i zaczęła krzyczeć: "Ty już nic nie kupuj, bo ja nie będę miała co!"
Rozbawiło mnie to strasznie. Generalnie ja kupowałam raczej po cichu wszystko, bo dużo osób mi dawało "złote rady", że zapeszę. Tylko siostrze i mężowi pokazywałam łupy, bo oni też się jarali
polkosia lubi tę wiadomość
-
Onka , dobrze ze Cie wypuscili , odpoczywaj w domku teraz
Lili , dobrze ze wszystko okej , a białko na pewno sie unormuje ! Trzymam kciuki ;*
Wiedzma dopisuje sie do Ciebie ! Tez mam lenia takiego ze hoho , no ale kosz prania czeka trzeba prasowac , a najchetniej bym poszla spaconka, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
My coś się źle czujemy....chciałam te śliwki na powidła pokroić a wiele nie było ich,niestety trzy razy siadałam bo mdlić zaczęło
skończyłam kroić i leżę...taka niewielka miska a ja mam dosyć...i z dwa sloiki może wyjdą...Mały też jakiś spokojny...dawno takiego dnia nie miał...
I znowu mamy słoneczko heh
Natalia nie ma co się denerwowaćgin zapewne uspokoił Cie
Aanaa jak u Was?nat_alia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnystokrotka25 wrote:A np. żeby lekarz rodzinny wypisał Wam paski na zniżkę to musiałyście mieć jakieś zaświadczenie od diabetologa? Czy zawsze i tak bierzecie receptę od diabetologa albo od gina? Jak to jest?
stokrotka25 lubi tę wiadomość
-
Właśnie Szczęśliwa dom się jakoś nie chce sam ogarnąć, niestety, a co do spania, ostatnio chyba śpię na zapas, bo jak B. wyjdzie o 7 do pracy to ja tup tup do łóżka i kima, dziś do 10.00 spałam ;p
szczesliwa_mamusia21, ss lubią tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
stokrotka25 wrote:A np. żeby lekarz rodzinny wypisał Wam paski na zniżkę to musiałyście mieć jakieś zaświadczenie od diabetologa? Czy zawsze i tak bierzecie receptę od diabetologa albo od gina? Jak to jest?
mi przepisuje diabetolog, ale zaraz po tym jak mi podwyższony wynik wyszedł to poszłam do apteki, tam dostałam za darmo glukometr Ixel i paski kupiłam sama bez refundacji(ok 42zł) żeby mierzyć przed wizytą. Po wizycie miałam już refundowane. -
nat_alia wrote:dziewczyny zestresowałam się właśnie... przyszły moje wyniki z GBS wzrost obfity ( +++ ) , nie wiem czy szkodze dziecku i nie musze już teraz zaczac brać antybiotyków, nie wiem co mam zrobić - dzwonić do gin? wizyta dopiero za tydz we wtorek, może przeczekac
Ne szkodzisz, jesteś nosicielem gronkowca i tyle. Dostaniesz antybiotyk w trakcie porodu, po porodzie przebadaj malucha i tyle. Nie martw sie, ja miałam i Gabi byla zdrowanat_alia, ZakręconaOna, polkosia, agania lubią tę wiadomość
-
stokrotka25 wrote:Dziewczyny z cukrzycą możecie poradzić? Chcę pomierzyć cukry parę dni, ale w jakim schemacie mierzycie, tzn. po/przed którymi posiłkami i ile czasu po, i jakie wartości są odpowiednie dla kobiet w ciąży jakbyście mogły napisać?
Będę wdzięczna...
Norma na czczo do 90, 1h po posiłku 120stokrotka25 lubi tę wiadomość
-
Wiedzma to mamy to samo
Ja tez dzis do 10 hehe
Ale tak racja , niestety samo sie nie posprzata a szkoda szkoda
Wczoraj wypralam ciuszki i chyba cos mi sie "skulkowalo" i obralo cale spodenki ... eh ale teraz dałam pusta pralke na wygotowanie i dopiero pozniej wrzuce bo szkoda zeby znow cos sie stalo .
Paulla bidulko , no niestety teraz juz coraz ciezej bedzie , ale nawet dwa sloiczki beda dobre ! Nie przejmuj sie :* Powolutku sobie rob zebys sie zle nie poczula -
mi rodzinny nie chciał kiedyś przepisać bo powiedziała, że i tak zapłacę 100% bo bym musiała mieć zaświadczenie, że się leczę na cukrzycę ale w sumie nie wiem kto by mi miał takie zaświadczenie wystawić. ehh zawsze problemy z ta panstwową sluzba zdrowia. koniec koncow i tak wychodzi na to ze trzeba placic za wizyte, za badania, za leki i za wszystko.
Kupujecie lub macie poduszkę stabilizacyną dla maluszka? zastanawiam się czy kupić bo PODOBNO się przydaje ale wszystko się PODOBNO przydaje a później się okazuje ze wcale nie wiec pytam -
Arielka co to za poduszka?
Właśnie weszłam na stronę wisbear.com i mnie zdenerwowali bo w PL kosztuje 120 zł a w UK 25 funtów no sorry ale trochę duża różnica... no ale B. leci na tydzień do PL we wrześniu więc zamówię do PolskiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 14:17
Robimy drugiego Dziedzica
-
No właśnie co to za poduszka stabilizacyjna?
A co do wyprawki to ja wtedy mam inna rodzinę chyba bo u mnie każdy mówi jak to wszczęcia nie masz łóżeczka skróconego i przywiezione łóżeczka. No i jeszcze się nie smakowała do szpitala? Tak że
ten. ..[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))