X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia teraz to i tak nic juz z tego jedynie juz lez i odpoczywaj :( mam nadzije ze nic złego po tej twojej gimnastyce sie nie stanie ..
    Jednak mogłas odmówic i zadzwonić do jego przełozonego (pewnie sama informacja o telefonie do szefa zmotywowałaby go do działania..) :)

Jesli chodzi o pieluszki i chusteczki ja kupuje na bieżaco no i na rzie po dwie paczki bo nie wiem czy małemu beda pasowały a nie chce robic zapasów :)

Co do dodatniego GBSu to maluszek zaraza sie kiedy wychodzi juz na świat przechodzac przez kanał rodny tak wiec myśle ze mozesz zadzwinic i tylko poinformowac swojego lekarza a potem spokojnie czekac na wizyte :)

Ja dotarłam wczoraj na IP po raz kolejny bo jakis dziwny ten brzuch mi sie wydawał do tego parcie na mocz po wyjsciu z toalety .. ale zrobili mi USG dopochwowe, przez brzuch zmierzyli zbadali szyjke wszystko ok długość 4,2 cm zamknieta , zrobili mi tez KTG długo bo prawie godzine no ale tez ok . Morfologia w normie mocz także jednak wyszło mi w moczu białko ..zmartwiłam sie troche , jutro powtórze badanie bo w piatek wizytyta u lekarza prowadzacego . Piłam bardzo mało a badanie było robione koło 17-18 .. po jedzeniu , miała któraś także białko w moczu a reszte wyników w normie?? norma dla zdrowego człowieka jest 10 a ja miałam 20 :(

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, mierzę na czczo (zaraz po spaniu) i 1 h po głównych posiłkach: śniadanie, obiad, kolacja. Na czczo powinno być <90, po posiłkach <120. Pamiętaj, żeby zawsze umyć ręce no i...powinny mieć temperaturę pokojowa:) tak mówiła mi diabetolożka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 13:21

stokrotka25 lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka - ja mierzę 6x dziennie

na czczo (wynik 60-90)
    1hpo: 1 śniadaniu, 2 śniadaniu, obiedzie, podwieczorku, kolacji (wynik do 120).

a ja piorę ciuszki, mam nadzieję że wyprasowane będą wyglądały jak nowe :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    Dziewczyny z cukrzycą możecie poradzić? Chcę pomierzyć cukry parę dni, ale w jakim schemacie mierzycie, tzn. po/przed którymi posiłkami i ile czasu po, i jakie wartości są odpowiednie dla kobiet w ciąży jakbyście mogły napisać?
    Będę wdzięczna...
    Ja mierze na czczo i 1h po kazdym glownym posilku (sniadanie, obiad, kolacja).

Na czczo: 60-90 mg/dl
    po posilku 1h i 2h: <120 mg/dl

Ale podobno po posilku do 140 jest tez ok. W kazdym razie ja rzadko mam 120, wiec 140 to juz w ogole dla mnie odlegla wartosc.

I mierze z dwoch palcow z prawej reki ;P bo w lewej mam wyniki nizsze ;p nie wiem od czego to zalezy.

• stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczynki, na Was można liczyć ;) Lecę po południu po glukometr i paski i zobaczymy:)

green, ola.321 lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A np. żeby lekarz rodzinny wypisał Wam paski na zniżkę to musiałyście mieć jakieś zaświadczenie od diabetologa? Czy zawsze i tak bierzecie receptę od diabetologa albo od gina? Jak to jest?

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • annggela Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A w temacie kupowania wyprawki jeszcze... Moja mama wpadła do nas jak byłam chyba w 4 czy 5 miesiącu, a już pół salonu miałam zagracone kartonami z rzeczami dla dziecka. Zatkało ją i zaczęła krzyczeć: "Ty już nic nie kupuj, bo ja nie będę miała co!" :D Rozbawiło mnie to strasznie. Generalnie ja kupowałam raczej po cichu wszystko, bo dużo osób mi dawało "złote rady", że zapeszę. Tylko siostrze i mężowi pokazywałam łupy, bo oni też się jarali ;)
    Ja zaczelam kupowac rzeczy po 25 tc , nie przez zabobony ale kasa byla potrzebna na slub, od razu po slubie zaczelam latac codziennie po sklepach ;)

polkosia lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka , dobrze ze Cie wypuscili , odpoczywaj w domku teraz :)

Lili , dobrze ze wszystko okej , a białko na pewno sie unormuje ! Trzymam kciuki ;*

Wiedzma dopisuje sie do Ciebie ! Tez mam lenia takiego ze hoho , no ale kosz prania czeka trzeba prasowac , a najchetniej bym poszla spac :D

onka, lili_madlen lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My coś się źle czujemy....chciałam te śliwki na powidła pokroić a wiele nie było ich,niestety trzy razy siadałam bo mdlić zaczęło :( skończyłam kroić i leżę...taka niewielka miska a ja mam dosyć...i z dwa sloiki może wyjdą...Mały też jakiś spokojny...dawno takiego dnia nie miał...

I znowu mamy słoneczko heh

Natalia nie ma co się denerwować:) gin zapewne uspokoił Cie :)

Aanaa jak u Was?

nat_alia lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    A np. żeby lekarz rodzinny wypisał Wam paski na zniżkę to musiałyście mieć jakieś zaświadczenie od diabetologa? Czy zawsze i tak bierzecie receptę od diabetologa albo od gina? Jak to jest?
    Mi diabetolog i gin przepisuja paski. Do rodzinnego po to nie chodzilam. Jednak mysle, ze jesli przedstawisz wyniki krzywej cukrowej, albo wyniki badania na czczo, ktore swiadcza o cukrzycy ciazowej, to powinien wypisac bez problemu :)

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Szczęśliwa dom się jakoś nie chce sam ogarnąć, niestety, a co do spania, ostatnio chyba śpię na zapas, bo jak B. wyjdzie o 7 do pracy to ja tup tup do łóżka i kima, dziś do 10.00 spałam ;p

szczesliwa_mamusia21, ss lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:

mi przepisuje diabetolog, ale zaraz po tym jak mi podwyższony wynik wyszedł to poszłam do apteki, tam dostałam za darmo glukometr Ixel i paski kupiłam sama bez refundacji(ok 42zł) żeby mierzyć przed wizytą. Po wizycie miałam już refundowane.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    dziewczyny zestresowałam się właśnie... przyszły moje wyniki z GBS wzrost obfity ( +++ ) , nie wiem czy szkodze dziecku i nie musze już teraz zaczac brać antybiotyków, nie wiem co mam zrobić - dzwonić do gin? wizyta dopiero za tydz we wtorek, może przeczekac

Ne szkodzisz, jesteś nosicielem gronkowca i tyle. Dostaniesz antybiotyk w trakcie porodu, po porodzie przebadaj malucha i tyle. Nie martw sie, ja miałam i Gabi byla zdrowa

nat_alia, ZakręconaOna, polkosia, agania lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    Dziewczyny z cukrzycą możecie poradzić? Chcę pomierzyć cukry parę dni, ale w jakim schemacie mierzycie, tzn. po/przed którymi posiłkami i ile czasu po, i jakie wartości są odpowiednie dla kobiet w ciąży jakbyście mogły napisać?
    Będę wdzięczna...
    ja mierze rano na czczo i następnie 1h po głównych posilkach.
    Norma na czczo do 90, 1h po posiłku 120

km5st5odymuuq2ts.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma to mamy to samo :D Ja tez dzis do 10 hehe :)
    Ale tak racja , niestety samo sie nie posprzata a szkoda szkoda :(

Wczoraj wypralam ciuszki i chyba cos mi sie "skulkowalo" i obralo cale spodenki ... eh ale teraz dałam pusta pralke na wygotowanie i dopiero pozniej wrzuce bo szkoda zeby znow cos sie stalo .

Paulla bidulko , no niestety teraz juz coraz ciezej bedzie , ale nawet dwa sloiczki beda dobre ! Nie przejmuj sie :* Powolutku sobie rob zebys sie zle nie poczula

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, mi się raz skończyły paski, poszłam do rodzinnego i bez problemu wypisał. Wzięłam ze sobą kartę ciąży i wyniki krzywej, ale o nic mnie nie prosił, tylko bez problemu wypisał:)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi rodzinny nie chciał kiedyś przepisać bo powiedziała, że i tak zapłacę 100% bo bym musiała mieć zaświadczenie, że się leczę na cukrzycę ale w sumie nie wiem kto by mi miał takie zaświadczenie wystawić. ehh zawsze problemy z ta panstwową sluzba zdrowia. koniec koncow i tak wychodzi na to ze trzeba placic za wizyte, za badania, za leki i za wszystko.

Kupujecie lub macie poduszkę stabilizacyną dla maluszka? zastanawiam się czy kupić bo PODOBNO się przydaje ale wszystko się PODOBNO przydaje a później się okazuje ze wcale nie wiec pytam :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka co to za poduszka?

Właśnie weszłam na stronę wisbear.com i mnie zdenerwowali bo w PL kosztuje 120 zł a w UK 25 funtów no sorry ale trochę duża różnica... no ale B. leci na tydzień do PL we wrześniu więc zamówię do Polski :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 14:17

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos takiego na przykład http://mamaplus.pl/products/walek-poduszka-stabilizacyjna-dla-noworodkow-i-niemowlat-poofi-ecru

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie co to za poduszka stabilizacyjna?
    A co do wyprawki to ja wtedy mam inna rodzinę chyba bo u mnie każdy mówi jak to wszczęcia nie masz łóżeczka skróconego i przywiezione łóżeczka. No i jeszcze się nie smakowała do szpitala? Tak że
    ten. ..

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
‹‹ 1901 1902 1903 1904 1905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ