X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że się nie udzielam, ale jakoś trudno mi się wbić w rytm...

SS, bardzo mi przykro czytać to, o czym piszesz. Domyślam się, że jest Ci ciężko. U mnie młodszy brat i jego dziewczyna praktycznie wcale się nie interesują moją ciążą. W sumie to twierdzą, że nie lubią dzieci, a zdjęcia z USG są straszne. Przykro mi trochę było, bo mogli to zostawić dla siebie, ale w miarę możliwości starałam się nie poruszać tematu dzieci i ciąży przy nich. Ogólnie wydaje mi się, że to właśnie jego dziewczyna jest taka "antydzieciowa", bo on jak się np zajmuje córką mojego drugiego brata, to potrafi się tak wygłupiać, tańczyć, śpiewać i na serio widać, że to nie jest jakieś wymuszone...
    No cóż, każdy ma swój świat...

Co do samopoczucia, to ja też się zastanawiam, czy teraz już nadchodzi czas na poznanie ciąży z tej drugiej strony. Wczoraj zrobiłam chyba z 40 kursów do toalety. Powiedziałam mężowi, że zbankrutujemy przez papier toaletowy. Wieczorem jak się przewróciłam na drugi bok przed zasypianiem, to zaraz musiałąm wstać i opróżnić pęcherz. Jak to wczoraj Zakocona napisała - mam wrażenie, że więcej sikam niż piję. Ogólnie jak się przekręcam to słychać chrupanie w kręgosłupie i biodrach. Mam nadzieję, że to chwilowe i faktycznie złe samopoczucie będę miała może ok 9 miesiąca, bo mi mąż zwariuje jak będę mu przez 2 miesiące stękać, że mnie coś boli ;] Chociaż w sumie wczoraj tak popatrzył na mnie ze zrozumieniem i stwierdził, że mam już co dźwigać i rozumie, że mnie wszystko boli.

agaton lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego ja mam i rossmanowe pieluszki, dady, i dwa rodzaje pampersow. :) najwyzej potem oddam przyjaciolkom, ktore tez sa w ciąży

Polkosia, sorry, ale ja bym nie wypakowala tych kwiatkow tylko od razu dzwonila do firmy z awantura. Oby nic ci sie nie stało

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka jak Twój tak reaguje na blender to może właśnie na odwrót? Tak się wyrywa bo kucharzem chce zostać? :D

Ola ja dziś też piorę, właśnie puściłam pranie. W końcu dobra pogoda. Ogólnie to znowu mają być upały..

Polkosia .. Co za idiota!! Nie dość że ślepy to jeszcze bez mózgu!!

Misiowa, Aanaa - kciuki zaciskam

ola.321 lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęsliwa, jak po wczorajszej kolacji? :)
    Jaroszka, ja bym miała obawy zabierać niemowlaka w takie miejsce. Im mniej bodźców dla takiego maluszka tym lepiej:) ja jak widzę 2-tygodniowego noworodka w centrum handlowym to mi się nóż w kieszeni otwiera...

polkosia, szczesliwa_mamusia21, stokrotka25 lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • annggela Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia trzeba bylo postawic sie albo od razu do meza zadzwonic aby go zjebal ! Idz odpocznij i nie denerwuj sie, porozmawiaj z Klementysia :)

Ja mam 4 op sensitive i 4 op extra sensitive Pampers oraz jedno z Libero i jedno jakiejsc innej Norweskiej firmy, poza tymi trzema firmami nic wiecej nie kupie. Pieluchy z tego co zauwazylam sa z Libero lub Pampers. Mam kupione firmy Pampers 2 op po 23 szt, nie kupuje wiecej na zapas bo one tutaj nie sa drogie. Mam tez 2 z 3 duze op, bo dostalam z Polski, znajoma kupila za duzo i jej zostalo.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • jacusianka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, jakiś debil normalnie! Oby tylko nic CI się nie stało...

polkosia lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • jaroszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia co za ludzie!!! Ale sie wkurzyłem razem z toba!

relgh371crdcdbv2.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia
    Dlatego ja na razie kupiłam tylko jedną paczkę pampersów - nie zrobiłam żadnych zapasów, bo nie wiem jak będzie, zobaczymy :)

Wiesz co, to jest chamstwo jakich mało. Że ten facet w ogóle mógł patrzeć na to jak Ty to dźwigasz! Nie do pomyślenia! Nie martw się, odpoczywaj, leż i nic już dzisiaj nie rób, na pewno nic Ci się nie stanie.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam mój zestaw małego narkomana (Nospa, Magnez, Luteina) i nie ruszam się w ogóle już dzisiaj. Dobrze się czuję, ale wiecie...

soraya, Blondik lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • madu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, ale gosć, ja bym go odesłała! No bez jaj, zero kultury. ZERO! Zakręcona ma racje jescze bym napisała skargę. A sama bym mu powiedziała, że jak nie rozładuje, to może przyjechac jak maz wróci...Masakra. Odpoczywaj kobietko, ryzykowne to było, ale na pewno wszytsko bedzie w porządku.

21.10.2015 Leon <3
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, pewnie czekał aż zaproponujesz jakąś dodatkową kasę za pomoc... :| Kurde, ciężka sprawa, ale teraz już leż i odpoczywaj.

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za opinie, tylko potwierdzilyscie to co sama myślałam, no i moj maz tez dobrze zrobił, ze definitywnie zabronił iść na ta imprezę

polkosia, szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna, stokrotka25, Blondik lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, powiem Ci, że nie wiem czy na Twoim miejscu bym to rozpakowywała... Uważaj na siebie, ledwo co ze szpitala wróciłaś. Napiszcie skargę, bez przesady, jeżeli tłumaczysz, że nie możesz to znaczy, że nie możesz, nie musisz wyjawiać dlaczego!
    Ja też z maluszkiem nie mam zamiaru wychodzić w miejsca publiczne na początku, to jest wszystko nowe, dziecko musi się przyzwyczaić do warunków w domu - dom to dla niego obce miejsce, a nie jakieś centra handlowe!
    Też będę przewrażliwioną matką, każdy mi to mówi :)
    Ale ja jestem zdania, przezorny zawsze podwójnie ubezpieczony!

polkosia, jaroszka lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wpadłam nawet na to, bo i bym mu dała, ale tak mnie wkurzył, że już się zaparłam. Ale w końcu rozumiem o czym piszecie, jak kurierzy nie chcą pomagać. Mnie to spotkało pierwszy raz...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Wzięłam mój zestaw małego narkomana (Nospa, Magnez, Luteina) i nie ruszam się w ogóle już dzisiaj. Dobrze się czuję, ale wiecie...

A pewnie lez! Przezorny zawsze ubezpieczony ☺️

relgh371crdcdbv2.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Nie wpadłam nawet na to, bo i bym mu dała, ale tak mnie wkurzył, że już się zaparłam. Ale w końcu rozumiem o czym piszecie, jak kurierzy nie chcą pomagać. Mnie to spotkało pierwszy raz...

Ja też bym pewnie na to nie wpadła, bo takie myśli to po czasie przychodzą dopiero, a w danym momencie to jest mega wkurw i zdziwienie i języka w gębie brak. Nie martw się, uspokój i wycisz teraz.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu brak słów ... ale teraz tak jak mowisz lez i odpoczywaj ! Co za chamstwo ...

Jacusianka dziekuje , wszystko wyszlo cudownie :) ! Jestem mega zadowolona !

Co do chusteczek i pampersow ja sie nie wypowiadam , zobaczymy co bedzie po porodzie , kazdy dzidzius inny zobaczymy co mojemu "przypasuje".

Jaroszka ja za bardzo sie na tym nie znam ale z tego co mowisz i dziewczyny lepiej faktycznie odpuscic dla malenstwa :)

Zakretka w takim razie mocne kciuki na jutro :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ale fakt faktem...wiedząc, że jesteś w ciąży i kompletnie nic a nic nie pomóc, to już tragedia... Przecież mnie to by sumienie zjadło :| Widać niektórzy kompletnie nie mają wyobraźni.

• nat_alia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia biedactwo... teraz leż i się nie ruszaj!

Zapomniałam napisać że wczoraj na SR próbowaliśmy elektrostymulacji TENS, któraś coś słyszała?
    Powiem wam że rewelacja - miałyśmy elektrody samoprzylepne na plecach i do tego stymulator, po włączeniu tak jakby raził na prąd ( heeh ) jakby mrówki chodziły Ci po plecach, można to w różnym natężeniu i mocy włączać - rewelacja - pomaga na bóle.. u nas w szpitalu tego nie ma do dyspozycji ale można wypożyczyć - niestety firma z Gdańska więc jak dla mnie trochę daleko, ale może któraś z Was byłaby zainteresowana - ja polecam, bo przetestowałam :) ewentualnie zastanowie się nad kupnem używanego bo elektrody dostałam ale zobacze ile to kosztuje. Aha testowałyśmy stymulator TENS MAMA I JA

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Jaroszka na fb chyba twoj zestaw u Natali sie pojawil;)dobrze pamietam?

SS tak to moj komplecik ❤️❤️❤️❤️

ss lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 1899 1900 1901 1902 1903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ