Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiem, że się nie udzielam, ale jakoś trudno mi się wbić w rytm...
SS, bardzo mi przykro czytać to, o czym piszesz. Domyślam się, że jest Ci ciężko. U mnie młodszy brat i jego dziewczyna praktycznie wcale się nie interesują moją ciążą. W sumie to twierdzą, że nie lubią dzieci, a zdjęcia z USG są straszne. Przykro mi trochę było, bo mogli to zostawić dla siebie, ale w miarę możliwości starałam się nie poruszać tematu dzieci i ciąży przy nich. Ogólnie wydaje mi się, że to właśnie jego dziewczyna jest taka "antydzieciowa", bo on jak się np zajmuje córką mojego drugiego brata, to potrafi się tak wygłupiać, tańczyć, śpiewać i na serio widać, że to nie jest jakieś wymuszone...
No cóż, każdy ma swój świat...
Co do samopoczucia, to ja też się zastanawiam, czy teraz już nadchodzi czas na poznanie ciąży z tej drugiej strony. Wczoraj zrobiłam chyba z 40 kursów do toalety. Powiedziałam mężowi, że zbankrutujemy przez papier toaletowy. Wieczorem jak się przewróciłam na drugi bok przed zasypianiem, to zaraz musiałąm wstać i opróżnić pęcherz. Jak to wczoraj Zakocona napisała - mam wrażenie, że więcej sikam niż piję. Ogólnie jak się przekręcam to słychać chrupanie w kręgosłupie i biodrach. Mam nadzieję, że to chwilowe i faktycznie złe samopoczucie będę miała może ok 9 miesiąca, bo mi mąż zwariuje jak będę mu przez 2 miesiące stękać, że mnie coś boli ;] Chociaż w sumie wczoraj tak popatrzył na mnie ze zrozumieniem i stwierdził, że mam już co dźwigać i rozumie, że mnie wszystko boli.agaton lubi tę wiadomość
-
dlatego ja mam i rossmanowe pieluszki, dady, i dwa rodzaje pampersow.
najwyzej potem oddam przyjaciolkom, ktore tez sa w ciąży
Polkosia, sorry, ale ja bym nie wypakowala tych kwiatkow tylko od razu dzwonila do firmy z awantura. Oby nic ci sie nie stało -
Dodinka jak Twój tak reaguje na blender to może właśnie na odwrót? Tak się wyrywa bo kucharzem chce zostać?
Ola ja dziś też piorę, właśnie puściłam pranie. W końcu dobra pogoda. Ogólnie to znowu mają być upały..
Polkosia .. Co za idiota!! Nie dość że ślepy to jeszcze bez mózgu!!
Misiowa, Aanaa - kciuki zaciskamola.321 lubi tę wiadomość
-
Szczęsliwa, jak po wczorajszej kolacji?
Jaroszka, ja bym miała obawy zabierać niemowlaka w takie miejsce. Im mniej bodźców dla takiego maluszka tym lepiej:) ja jak widzę 2-tygodniowego noworodka w centrum handlowym to mi się nóż w kieszeni otwiera...polkosia, szczesliwa_mamusia21, stokrotka25 lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Polkosia trzeba bylo postawic sie albo od razu do meza zadzwonic aby go zjebal ! Idz odpocznij i nie denerwuj sie, porozmawiaj z Klementysia
Ja mam 4 op sensitive i 4 op extra sensitive Pampers oraz jedno z Libero i jedno jakiejsc innej Norweskiej firmy, poza tymi trzema firmami nic wiecej nie kupie. Pieluchy z tego co zauwazylam sa z Libero lub Pampers. Mam kupione firmy Pampers 2 op po 23 szt, nie kupuje wiecej na zapas bo one tutaj nie sa drogie. Mam tez 2 z 3 duze op, bo dostalam z Polski, znajoma kupila za duzo i jej zostalo. -
Polkosia
Dlatego ja na razie kupiłam tylko jedną paczkę pampersów - nie zrobiłam żadnych zapasów, bo nie wiem jak będzie, zobaczymy
Wiesz co, to jest chamstwo jakich mało. Że ten facet w ogóle mógł patrzeć na to jak Ty to dźwigasz! Nie do pomyślenia! Nie martw się, odpoczywaj, leż i nic już dzisiaj nie rób, na pewno nic Ci się nie stanie.polkosia lubi tę wiadomość
-
polkosia, ale gosć, ja bym go odesłała! No bez jaj, zero kultury. ZERO! Zakręcona ma racje jescze bym napisała skargę. A sama bym mu powiedziała, że jak nie rozładuje, to może przyjechac jak maz wróci...Masakra. Odpoczywaj kobietko, ryzykowne to było, ale na pewno wszytsko bedzie w porządku.21.10.2015 Leon
-
Polkosia, powiem Ci, że nie wiem czy na Twoim miejscu bym to rozpakowywała... Uważaj na siebie, ledwo co ze szpitala wróciłaś. Napiszcie skargę, bez przesady, jeżeli tłumaczysz, że nie możesz to znaczy, że nie możesz, nie musisz wyjawiać dlaczego!
Ja też z maluszkiem nie mam zamiaru wychodzić w miejsca publiczne na początku, to jest wszystko nowe, dziecko musi się przyzwyczaić do warunków w domu - dom to dla niego obce miejsce, a nie jakieś centra handlowe!
Też będę przewrażliwioną matką, każdy mi to mówi
Ale ja jestem zdania, przezorny zawsze podwójnie ubezpieczony!polkosia, jaroszka lubią tę wiadomość
-
Nie wpadłam nawet na to, bo i bym mu dała, ale tak mnie wkurzył, że już się zaparłam. Ale w końcu rozumiem o czym piszecie, jak kurierzy nie chcą pomagać. Mnie to spotkało pierwszy raz...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Nie wpadłam nawet na to, bo i bym mu dała, ale tak mnie wkurzył, że już się zaparłam. Ale w końcu rozumiem o czym piszecie, jak kurierzy nie chcą pomagać. Mnie to spotkało pierwszy raz...
Ja też bym pewnie na to nie wpadła, bo takie myśli to po czasie przychodzą dopiero, a w danym momencie to jest mega wkurw i zdziwienie i języka w gębie brak. Nie martw się, uspokój i wycisz teraz. -
Polkosiu brak słów ... ale teraz tak jak mowisz lez i odpoczywaj ! Co za chamstwo ...
Jacusianka dziekuje , wszystko wyszlo cudownie! Jestem mega zadowolona !
Co do chusteczek i pampersow ja sie nie wypowiadam , zobaczymy co bedzie po porodzie , kazdy dzidzius inny zobaczymy co mojemu "przypasuje".
Jaroszka ja za bardzo sie na tym nie znam ale z tego co mowisz i dziewczyny lepiej faktycznie odpuscic dla malenstwa
Zakretka w takim razie mocne kciuki na jutro :* -
polkosia wrote:Nie wpadłam nawet na to, bo i bym mu dała, ale tak mnie wkurzył, że już się zaparłam. Ale w końcu rozumiem o czym piszecie, jak kurierzy nie chcą pomagać. Mnie to spotkało pierwszy raz...
Widać niektórzy kompletnie nie mają wyobraźni.
-
Polkosia biedactwo... teraz leż i się nie ruszaj!
Zapomniałam napisać że wczoraj na SR próbowaliśmy elektrostymulacji TENS, któraś coś słyszała?
Powiem wam że rewelacja - miałyśmy elektrody samoprzylepne na plecach i do tego stymulator, po włączeniu tak jakby raził na prąd ( heeh ) jakby mrówki chodziły Ci po plecach, można to w różnym natężeniu i mocy włączać - rewelacja - pomaga na bóle.. u nas w szpitalu tego nie ma do dyspozycji ale można wypożyczyć - niestety firma z Gdańska więc jak dla mnie trochę daleko, ale może któraś z Was byłaby zainteresowana - ja polecam, bo przetestowałamewentualnie zastanowie się nad kupnem używanego bo elektrody dostałam ale zobacze ile to kosztuje. Aha testowałyśmy stymulator TENS MAMA I JA