X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, trzymajcie za mnie kciuki o 15.
    dziś mam jakiś dziwny nastrój, ciesze się z wizyty, ale ogólnie jestem taka zdołowana...rok temu tez byłam na wizycie u gina i dowiedziałam się, że serduszko przestało bić :(

mam nadzieje, że dzisiejsza wizyta "odczaruje" tą pechową datę

idę was nadrobic :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 35 tyg <3

Doczytałam, choć trochę czasu mi to zajęło :P

My dajemy drugie imię. Ja mam (po nikim), L ma (po tacie) i Tadek będzie miał (po dziadku).

Ja ostatnio sobie kupiłam 3 sweterki, mojemu też kupiłam kilka ciuchów. Trzeba jakoś wyglądać, jak się mały urodzi ;)

Co do porodu na głodniaka, to nam położne z SR zabraniają przychodzić do szpitala nienajedzoną. Poród to super ciężkie i wycieńczające organizm wydarzenie i potrzebna jest energia, a z czego ją czerpać, jak się ma pusty żołądek. W szpitalu na porodówce jeść nie można (na żelaznej przymykają oko, w DN można).

onka, ana, dodinka, Blondik, mocne kciuki!

Ja zjem śniadanie i jadę zrobić badania krwi (HIV itp), potem depilacja, potem zakupy i kupuję bilety dla nas na Wybuchowy Narodowy.

Od kilku dni w nocy, jak się budzę i nad ranem, bardzo bolą mnie stawy w dłoniach :/ Któraś tak może ma?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 08:07

Lexie, PauLLa lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik ja Cie prosze wyrzuc te zle mysli z glowy !!!
    Ty kochana niedlgo rodzisz i masz sie cieszyc .
    Bedzie wszystko dobrze i wizyta tez bedzie udana :)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Od kilku dni w nocy, jak się budzę i nad ranem, bardzo bolą mnie stawy w dłoniach :/ Któraś tak może ma?

Mnie bolą stawy w kolanach kiedy np. klękam, by sięgnąć coś z podłogi.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• zakocona Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh, to też mam, ale to raczej z powodu obciążenia moja choroba kolan dała o sobie znaki.
    No nic, zapytam jutro gina o te bóle w dłoniach. Teraz już prawie minęły po 1h od wstania. W ciągu dnia nic mnie nie bolą (no chyba, że spuchną).

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ja mam takie bóle, dzisiaj jak wstałam koło 4 na siku to nie mogłam zgiąć palców. I tak jak u Ciebie - rano jest najgorzej, w ciągu dnia przechodzi. Oczywiście zapomniałam zapytać na ostatniej wizycie co to może być... Daj znać jakbyś się czegoś dowiedziała.

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :* Dodinka i Zakrętka trzymam kciuki za wizyty.

Ja wstaję ostatnie pakowanko i wyruszam na Poznań raz jeszcze tymrazem bez rodzinki i bez stresu. Przynajmniej kuźwa na stadion lecha wejde a co! Pewnie znów cały dzień mnie nie będzie, ale wieczorem postaram się w końcu coś tu ogarnąć. A i też zajadę do Netto bo widziałam przyy drodze do poznania hehe :)

Przepraszam, że nie wiem co się za bardzo u Was dzieje, ale choćbym bardzo chciała, a chce, to cholerka nie mam kiedy :(

Trzymajcie sie raz jeszcze buziaki :*

jaroszka, Blondik, annggela, lili_madlen lubią tę wiadomość

• soraya Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 34 tygodniu :)
    Trzymam kciuki za wyniki badań, wizyty, usg.
    Dziewczyny jeśli chodzi o te bóle stawów to na końcówce ciąży może pojawiać się zespół cieśni nadgarstka, może to to?
    Zakręcona mi po ostatniej wizycie po badaniu ph papierkiem cuś tam wyleciało więc sądzę że u Ciebie też podrażniło po Luteinie.

PauLLa lubi tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja te klucia mam od pewnego czasu wiec mysle ze jic strasznego...no ale nie znam sie.
    Zskrecona tez raz zdazylo mi sie podraznic luteina wiec oby to bylo to ale skoro nic sie nievdzieje to pewnie to.
    Ja do ok 1 w nocy nie moglam zasnac ale potem ok, tylko wstawanie na siku.
    Wczoraj sie zdenerwowalam bo przyszla tesciowa i babcia meza i zaczely narzekac ze po co wszystko dla dziecka przygotowujemy jak jest czas.ja im mowie ze przeciez 35 tydz zaczynam wiec juz nie ma tak duzo czasu,tymbardziej ze gin mowi ze dzidzia bedzie przed terminem tomna co mam czekac, kiedy bede prac i prasowac, jak juz ledwo chodze przez kregoslup.ludziom nie dogodzisz,nic nie pomoga a tylko ględzić musza.i przez to mi tak przykro bylo ze nawet zasnac nie moglam:(
    Ehh przeciez nie jestem jedyna ktora przed porodem przygotowuje na przyjscie dziecka:((

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez polozne mowily ze trzeba miec sily do rodzenia i nawet jak sie zdarzy tak ze dawno sie nie jadlo bo np porod zlapal nad ranem albo dlugo trwa to mowil ze podaja kroplowke z glukoza zeby troche nsbrac sil i smiala sie zeby tatus mial przy sobie jedzenie bo jemu kroplowki nie dadza:p

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w SR też mówiły, że jak wolno idzie akcja, to można jeść :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss oj z tymi babami... po co sie wtracaja do takich rzeczy... czy Ty im kazesz cos robic? Jak chcesz to robisz teraz jak nie to nie, niech nikogo to nie obchodzi. U mnie lozeczko stoi juz 2 miesiace i co z tego, wstawilismy do pokoju zeby nie latac z nim w te i wewte na strych. Ja tez mam juz gotowe wiekszosc rzeczy i torbe spakowana a jestem dopiero w 31 tygodniu :)

ss, ewwiel lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bólu nadgarstków to ja zawsze cierpiałam na bóle reumatyczne a w ciąż o dziwo mi odpuściły. Mam nadzieję, że już tak zostanie bo to bardzo uciążliwe było.

A na poród mam zabrać ze sobą coś do picia i jakieś przekąski.

Kurde ale pogoda, znowu pada :(

Myślałam, że dziś zaczynam kolejny tydzień, że jest już czwartek...
    Dziwny dziś dzień będę miała.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zaczęłam ciuszki kupować po 20 tygodniu to mi znajoma powiedziała, ze przecież się nie kupuje nic przed porodem bo można zapeszyć... :D

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laski :)

Czytam i w szoku jestem ile z nas wczoraj sie zle czuło, tak jak ja :)
    Juz troszkę wiem skąd ten podły nastrój u mnie ... Dzisiaj 26.08 urodziny mojego męża i dokładnie rok temu w tym dniu straciłam druga ciaze...:( chyba podświadomie o tym pamiętałam....dzisiaj w nocy wspomnienia wróciły .... Dobra wypędzam te przykre myśli a sio a sio!

Paula chyba dzisiaj zrobię ta sałatkę sledziowa, bo narobiłam mi smaka!
    Kotek juz sie dobrze czuje widzę? :)

Zakocona ja tez chciałabym iść na ta imprezę na Narodowy!!! Maz nie pozwala! Mówi, ze za głośno bedzie, ze te wybuchy bedą mocno stresowac Michałka....
    Co Wy o tym myślicie dziewczyny?! To bedą pokazy pirotechniczne, wiec napewno bedzie jak na sylwestra.

Aaa i dzisiaj zaczynamy tydzień numer 32 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 08:53

relgh371crdcdbv2.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi glupiej sie tak przykro zrobilo i przezywam teraz,pewnie hormony tez maja wplyw.odebraly mi radosc z przygotowan:(
    Babka 90lat i twierdzi ze sie zapesza takim czyms,zaczelam sie przez nia bac a nie cieszyc;(

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka, e tam. Niech się przyzwyczaja do różnych dźwięków. Jak ja się nie będę stresowała, to dzieciak też nie będzie, a może być super zabawa. Poza tym mieszkając przy Wiśle, już kilka razy były fajerwerki i sobie oglądaliśmy i nic się nie działo :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to witam się dziś też po bezsennej nocy. Podobnie do Was miałam jakieś bóle, twardnienia, kłucia i mały ciągle kopał i się przeciągał. JUż nie wiedziałam jak leżeć, żeby było nam wygodnie... Nie mogę żadnej pozycji przybrać, bo albo kręgosłup boli albo biodra, albo klatka piersiowa...:/ I tak prawie nie spałam, jeszcze mi żal męża, bo on tak płytko śpi, że jak ja tylko oczy otworzę i się lekko ruszę to on zaraz jest obudzony, więc tak samo nie śpi, tylko że on to musi być na chodzie od 8 do 22...:/

Polkosia też mam te kłucia mocniejsze od poniedziałkowej wizyty. Już tak delikatnie mnie zbadał i dosłownie z 5 sekund, nawet nie poprawiał mi tym razem pessara ani nic tylko szyjkę zbadał a i tak coś jest na rzeczy. Jak wstanę to zaraz kłucie mam.

Trzymam kciuki za wizyty i badania dzisiejsze!
    Zakręcona nie zwymiotuj :)
    Blondik nawet tak nie myśl - przecież wszystko jest dobrze! :*
    Anaa dziewczyny mają rację, dziwnie traktują Cię z tym jedzeniem, sami nie wiedzą jeszcze co będą robić a Cię bez sensu głodzą... Mogliby chociaż pozwolić na jakiś lekkostrawny posiłek i wodę no bez przesady... Tym bardziej jak Ci wody uciekają.
    Mam nadzieję, ze dzis się wyjaśni co z Tobą;*

Nie pamiętam już kto i co ;)

Miłego dnia!

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss nie dziwie się, że Ci przykro, bo nas tak cieszą te przygotowania, a tu takie gadanie o zapeszaniu itd... Mnie wkurza jak ktoś kobietom w ciąży tak gada, że można zapeszyć albo opowiada jakies dramatyczne historie tak jak moja babcia (myślałam że ją uduszę!) ale mniejsza z nimi...
    Jaroszka ja bym nie szła na takie wybuchy :) My co roku jeździliśmy na rekonstrukcje bitwy 1 września, ale w tym roku nie jedziemy, bo tam jest naprawdę głośno, ciągłe wystrzały i wybuchy, już wczoraj pisałam że na koncercie jak byłam to Mały kopał, a co dopiero takie dźwięki :) Ale to moje zdanie.

jaroszka lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona niby masz racje....ale jednak bedzie bardzo głośno. Teraz siedzę i czytam w necie na ten temat no i na stronie canpolbabies znalazłam coś takiego:
    Czego niemowlę nie lubi w brzuszku?

Dziecko nie lubi hałasu, gwałtownych odgłosów, drażniących dźwięków, szczególnie jeżeli są połączone z negatywnymi emocjami matki. Może potem, po porodzie i w wieku niemowlęcym, a nawet jeszcze później reagować niepokojem i płaczem na tego typu dźwięki. Natomiast uspokajają go dźwięki podobne do słyszanych jeszcze podczas ciąży, np. szum krwi w naczyniach. Dlatego jeżeli zaszumimy cicho szszszsz… niespokojnemu niemowlakowi, łatwiej się uspokoi.

W szóstym miesiącu ciąży poszliśmy z mężem do kina. Wybraliśmy niefortunnie film akcji. Córka niestety nie pozwoliła nam obejrzeć go do końca. Tak szalała w brzuszku, że postanowiliśmy szybko wrócić do domu, bym mogła się wyciszyć i w ten sposób ulżyć naszemu maleństwu. Podobnie było w Sylwestra. Pokaz sztucznych ogni wyjątkowo nie przypadł jej do gustu. Dla dobra malutkiej szybko zrezygnowałam z tej sylwestrowej atrakcji i fajerwerki obejrzałam przez zamknięte okno.

Okazuje się, że od szóstego miesiąca ciąży możesz poczuć, na które dźwięki Twoje dziecko reaguje negatywnie. Dość energicznie może zareagować na szczekanie psa, trąbienie samochodu, trzaśnięcie drzwiami, głośny wybuch podczas filmu, czy bardzo głośną muzykę, na przykład na koncercie. Moja córka najczęściej informowała mnie o swoim niezadowoleniu mocniejszym kopniakiem.

Pamiętaj, że podczas ciąży należy unikać stresujących sytuacji: kłótni, sprzeczek, strachu itp. Warto poinformować najbliższych o ciąży, by byli bardziej wyrozumiali i starali się Ciebie nie denerwować. Jeśli jesteś amatorką filmów grozy, tak jak ja, na czas ciąży zrezygnuj z nich lub zamień na kino „lekkie, łatwe i przyjemne”, ponieważ maluszek wyczuwając Twój strach podczas seansu, sam będzie się stresował. Lepiej nie chodź na koncerty, gdzie oprócz muzyki słychać krzyki, aplauzy albo gwizdy i nie słuchaj głośno muzyki, zwłaszcza agresywnej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 09:04

stokrotka25, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 1895 1896 1897 1898 1899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ