X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo. Leżę już i oglądamy film ;) dobranoc!

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc laseczki, odpoczywajcie ! :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy skończyli gotować obiad i zjedli, idziemy wziąć prysznic i do łóżka spać.

Doczytam was jutro :)
    Dobranocka!

Jeszcze tylko powiem, że brzuch mnie ciągnie bardzo, twardy, młody nachrzania + aktualnie ma czkawkę, a kręgosłup w krzyżu boli masakrycznie. I ledwo mogę stać na nogach. Masakracja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 22:03

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    No wlasnie duzo dziewczyn napewno bedzie tak latać, wiec w sumie ja tez moge :) a kosmetyki, pieluchy i chusteczki gdzie będziesz trzymać? Tez w sypialni? Masz jakaś poleczke, szafeczki, czy moze będziesz korzystać z organizera na łóżeczko?

mam i organizer na łóżeczko i póleczki i pojemnik taki kwadratowy bo ja mam przewijak w ogole na komodzie koło łóżeczka taki miękki materiałowy :)

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, witam się w 32 tyg ;) znów wpadam jak po ogien, bo SZALONYCH wakacji jeszcze nie koniec. Eh...ile naklepałyście przez tydzień? :) Wiem, że u niektórych ciężko i przykro mi :( mam nadzieje, żę wszystko skończy się dobrze...trzymam kciuki i ciagle myślę co tam u Was. Mi mówi rodzinka męża, że w ciągu tygodnia brzuszek mi spory urósł. Zrobie fotki to wrzucę jak już będę w DE. ciumki

Lexie, ZakręconaOna, annggela, polkosia, Bąbelek, lojkalojka, paula1, soraya, jaroszka, nat_alia, Blondik, estrella, ola.321 lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam komodę z przewijakiem w pokoju dziecka. Będę przewijać tam i w sypialni na łóżku po prostu :)

Obudziłam się na siku... I teraz zasnąć nie mogę. Coś mnie w pochwie mocno kłuje.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ty nic nie mów o bezsenności:( ja juz mam dość! Kuźwa zamiast chrapać w najlepsze to ja oczy jak 5zl i tak od 2.30, pewnie usnę ok 5! ;((
    Jak mąż teraz byl na tydzień czasu to i spalam a teraz? Katastrofa.
    Brzuch mnie pobolewa...nieładnie. :(

3i49tgf6plfmlliy.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez meczy dzis bezsenna noc, od godz 2 nie spie, czytam o pielegnacji ńoworodka, ogladalam filmiki powoli czuje sie zmeczona :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Ja znacznie spalam , sny durne ale spalam
    Właśnie wstalam drugi raz na siusiu i juz za mocno zasnąć się mogę :-/

Wgle poszlam do łazienki i podpierając się po siuskach nagle patrzę a na papierze mam taka mała a w sumie dwie kuleczki ale takie malusienkie ... Przepraszam za doslownosc naprawdę ! Jakbym małego babola zwinela sobie i położyła .
    Było to koloru brązowo czerwone i mega male było wiec żaden czop nic , krwi żadnej na wkładce , na papierze dodatkowo nic ...
    Trochę mnie to zestresowalo :/ nie powiem ,ze nie ...jeszcze myślę ze może podraznilam wczoraj wieczorem szyjkę albo cos dookoła wkładając luteine sobie w pochwę bo aż mnie zaklulo przy aplikowaniu tak jak bym zadarla właśnie ... Ale mam nadzieje ze to nic złego . Lekarza mam ( Prywatnego) dopiero na 16.09 a na NFZ juz Wam wczoraj mowilam jaka to pizda ! :/

Wstaje zaraz na śniadanie i szykuje sie do lekarza , jak dobrze pójdzie to jutro z rana na glukozę IDE ! Feeeee .
    Wy juz po wszystkim i zostałam Ja jedna hahaha i sama się będę przeżywać: p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakrecona powodzenia na tej nieszczęsnej glukozie :D w sumie to jutro dopiero ale na zapas :D i mniej stresu :*

Współczuję bezsenności. Ja zasnelam nawet nie pamiętam kiedy ;) a teraz obudził nas Kocik ale zamiast miauczeć to bawił się...eeee pory poprzestawiały się jemu :D ale lepsze to niż te miauki. R do pracy pojechał a ja sprawdzałam co z moją opryszczką bo mi wyszła na dolnej wardze! W Itrym miałam lekką i w IItrym też w kąciku ust a wczoraj od rana zauważyłm coś i prosze...wieczorem już taka paskuda była że hoho...nałożyłam specjalną maść ale dzisiaj jeszcze gorzej więc użyłam pasty do zębów. Teraz pójdę jeszcze spać bo z ranca czekoladę już szamałam :P

Polkosia kucie to chyba normalne jest :*

Aanaa jak dzisiaj? Będzie śniadanko? Nie ma zakazu jedzenia do ostatniej fazy porodu,więc czy na serio przy badaniu crp musisz głodować?:( biedna :*

Ahhh mój Kot przez okno oglądał sarenke :) chodziła i żaden pies jej nie zauważył:D

polkosia lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLla oj tak , mniej stresu się przyda . :p
    Nie dziękuje co do glukozy na razie , po badaniu jutro podziekuje jak nie zwymiotuje hahaah
    Ja nie cierpie kochana na bezsenność , przespalam w nocy 7 h w sumie:)
    Ja ranny ptaszek zawsze byłam i jestem ! :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 06:01

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona ja bym jeszcze pospala ale chodzi już za mną sałatka śledziowa :P po za tym ostatnio jak zaczęłam się wysypiać to mi te piszczące całe dnie psy nie przeszkadzają:) ale Mały nie ma litości...brzuch od jego akrobacji boli...

Ahh pisałyście wczoraj o rozstępach no i u nas jest tak,że oglądając te stare zauważyłam,że rozeszły się batdzo i są wieeelkie...zawsze na nowy rozstęp swędzi brzuch i tak też mamy dzisiaj...brzydko to wygląda ale mówi się trudno.

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się raniutko zaraz śmigam na badania trzymać kciuki dziewczynki żeby nie wyszła cholestaza bo się załamię normalnie :(

soraya, IviQ lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka, trzymam kciuki!

Zakręcona, a co Ty tak późno na tą glukozę idziesz? Czy powtarzasz?

PauLLa, na myśl o śledziu chce mi się ... :P Ja mam fazę na słodkie od dawna.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    Dziewczyny współczuję wam tych bezsennych nocy.. Ja wczoraj po filmie (Uprowadzona 3) zasnęłam szybciutko. Bezsenność mnie pewnie i tak nie ominie na końcówce ciąży ;)
    Zakręcona jeśli coś ukłuło w szyjce podczas aplikowania to pewnie coś tam podrażniłaś. Na pewno to nic poważniejszego. No i powodzenia na glukozie to nie jest nic strasznego, dasz radę :)
    Dziś USG popołudniu. W końcu po miesiącu a w sumie to i dłużej.. Mam nadzieje że Antoś się w końcu pokaże rodzicom :)

polkosia, ZakręconaOna, lojkalojka, soraya, Lexie, Arielka lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej piękne. Ja mam przykaz glodowania i nie picia do wizyty lekarza czyli ok 9. Jesli znowu będzie badane crp to znowu czekanie z pustym brzuszkiem na wyniki :( czyli znów obiad na śniadanie... Ja dzis rano zastalam wkład z wodami i krwią, ale pielegniarka twierdzi ze to po wczorajszym badaniu. Jejku jak ja sie przerazilam... Dodinka trzymam kciuki :-* no i za wszystko badania i wizyty tez. Miłego dzionka kochane :)

iv09hdge6yql001e.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aana Ty chyba trafilas na jakiś debili ... Jak może nie być nic poważnego jak wody i krew zastalas ?! No jacyś nienormalni .
    Wiadomo ze tam powoli się cos zaczyna rozkrecac jak te wody uchodzą a krew D faktycznie może być po badaniu ... Eh jak Ja Ci wspolczuje: ( trzymaj się kochana

Paulla sałatka śledziowa mówisz ? Ja bym zupe śledziowa zjadła mmmm mniam ! <3
    Moja Mama robi najlepsza na świecie .

Babelek no właśnie tez nie sadze ze cos podraznilam wczoraj bo juz nic mi nie jest , nie leci , nie plami ani nic:) tylko mega mocno mnie szyjka a raczej cala pochwa kości , szyjka wszystko tak mocno kluje przy wstawaniu , przy przekrecaniu się . Teraz juz ok.
    I powodzonka na USG , oby Antos się pokazał ! :)

Polkosia Ja ide pierwszy raz na glukoze bo dopiero co do Polski przylecialam . W Anglii robią krzywa tylko wtedy jak komuś wychodzi bardzo wysoki poziom glukozy we krwi a Ja miałam 77 a norma jest tam i u mnie w Koluszkach w przychodni 70-99 . I nie chcieli zrobić wiec przelatując tu moja lekarka z Polski nawet stwierdziła ze lepiej późno niż wcale i jutro na nią smigam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 07:33

Bąbelek lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa kurde no pić też nie możesz?! :/ oby śniadanie było szybko i obfity obiadek na Ciebie czekał! To drugie crp dobrze wyszło tak?z tego co pamiętam? Wiec może nie trzeba będzie znów powtarzać.. Trzymam kciuki
    Zbieram zadek z łóżka bo urząd mnie czeka a kurierzy tuż tuż! Obym zdążyła..

atdc6iyehd9qphks.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie !
    Ja to tylko rano mam czas zeby Was poczytac . Myslallam , ze jak bede na L4 to sie zmieni . Moze poprostu nadrobie wszystkie zaleglosci i od wrzesnia bede sie bardziej udzielala .
    Jesli chodzi o bezsennosc to aj jej chyba narazie nie mam :) Owszem budze sie czesto na siusiu izmiane pozycji , ale potem szybko zasypiam .

Aanaa dziwny troche ten szpital :/ Kobieta w ciazy i tak ja glodza !!! Jakby lekarz nie mogl przyjsc szybciej ! Trzymaj sie kochana :)

Paulla , ale mi narobilas smaka tymi sledziami :D
    Ja to bymzjadla Lisnera w sosie musztardowym . Niestety takich u mnie nie ma :(
    Obejde sie smakiem .
    dodinka trzymam kciuki , zeby nic nie wyszlo ! A kiedy bedziesz miala wynik?
    Babelek to czekamy za zdjecie Antosia :)

A dzisiaj mam zamowienie od corki na obiad - sushi :)
    Bede miala roboty ;)

Bąbelek lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka uwielbiam właśnie te śledzie ! :)

lojkalojka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 1894 1895 1896 1897 1898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ