X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka Ja się wzbranialam przed przewijakiem na lozeczko ale jednak taki właśnie muszę zakupić gdyż moja szafka jest zbyt krotka w długość do przodu by nałożyć przewijak :/ no ale cóż , damy radke

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Zak soda, proszek do pieczenia, sól lub kwasek cytrynowy
    A masz sprawdzone ze podziała ? I co mam zasypać i podlac woda czy jak ? Bo jak kwasek to domyslam się ze posypac / polac i zostawić ale reszta ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    jaroszka i tak pewnie jak będziemy miały wprawe to bedziemy przewijać nawet na kolanie albo w powietrzu :D a tak serio to ja bym chyba wolała na łóżeczku chociaz w sumie jak kupisz taki do szafki to chyba mozna go wyjac i polozyc tez na lozeczko?

Anielka nie o samo przewijanie chodzi, bardziej o fakt przetransportowania maluszka po kąpieli do sypialni. Czy jednak nie lepiej zeby wszystko odbywało sie w łazience? Czyli kąpiel, a następnie suszenie, smarowania i ubieranie.

Jeśli chodzi o nocne przewijanie to bede to robic na łóżku :)

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny z takimi kciukami na pewno dam rade , wlasnie uciekam piec ciasto :)

Aana mam nadzieje ze u Ciebie wyniki beda super! I dadza ci pyszne jedzenie .
    Linka ciesze sie ze na wizycie wszytsko ok i nie musisz sie martwic twrdnieniami , u nas tez bedzie drugie imie :)

Zakretka mam nadzieje ze lepiej sie juz czujesz a plame sproboj soda tak jak Jaroszka polecila :) Trzymam kciuki zeby zeszlo ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Anielka nie o samo przewijanie chodzi, bardziej o fakt przetransportowania maluszka po kąpieli do sypialni. Czy jednak nie lepiej zeby wszystko odbywało sie w łazience? Czyli kąpiel, a następnie suszenie, smarowania i ubieranie.

Jeśli chodzi o nocne przewijanie to bede to robic na łóżku :)

to chyba lepiej robic to w lazience jesli masz warunki w sensie zmiesci Ci się tam cały ten osprzęt :) ja będę latac z małym do sypialni bo nie mam w łazience miejsca:/

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    A masz sprawdzone ze podziała ? I co mam zasypać i podlac woda czy jak ? Bo jak kwasek to domyslam się ze posypac / polac i zostawić ale reszta ?

Jejku teraz to duża odpowiedzialność na mnie spoczywa!!!
    Ja usunęłam kiedyś plamke rdzy z bawełnianej bluzki....ale jeżeli nie wiemy z czego jest ten sweterek, pewnie jakaś delikatna tkanina :(
    Moczysz plamę, posypujesz solą i oddajesz albo kilka kropel cytryny albo rozpuszczonego w wodzie kwasku cytrtynowego i zostawiasz na godzinie, a potem wyplucz i jeszcze raz upierz.
    Jest ten takie modelki do odplamiania nazywa sie dr coś tam....zaraz znajdę

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr beckmann jest rewelacyjne! W sunie moze spróbuj z tym mydelkiem najpierw.

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Melduje się ze szpitala - jestem na obserwacji w związku z wielowodziem. na razie w usg nie stwierdzono wad fizycznych Małego, ktg prawidłowe. jutro badania krwi i moczu, lekarze będą kontrolować przyrost wód. trzymajcie kciuki żeby było ok i żebym nie musiała zostawać na weekend :/

Co do przewijaka - ja mam regał z przewijakiem w łazience a w pokoju jeszcze raki na łóżko żeby Malego w nocy nie wynosić do łazienki na przewijanie.

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jeszcze myśle, moze soda bedzie mniej inwazyjna!
    Trzeba natrzeć plamę masa zrobiona z sody i wody

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny Wam za pomoc , będę działać . :*
    Onka daj znać co i jak dalej ! Oby było ok , najważniejsze ze mały zdrowiutenki :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    to chyba lepiej robic to w lazience jesli masz warunki w sensie zmiesci Ci się tam cały ten osprzęt :) ja będę latac z małym do sypialni bo nie mam w łazience miejsca:/

No wlasnie duzo dziewczyn napewno bedzie tak latać, wiec w sumie ja tez moge :) a kosmetyki, pieluchy i chusteczki gdzie będziesz trzymać? Tez w sypialni? Masz jakaś poleczke, szafeczki, czy moze będziesz korzystać z organizera na łóżeczko?

relgh371crdcdbv2.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bedę kąpać małego w jego pokoju, bo łazienka mała i byłoby niewygodnie. a i tez przewijak na łóżeczko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 19:33

21.10.2015 Leon <3
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka - kciuki za Was!!! :*

ja też będę kąpała w pokoju i mam przewijak na łóżeczko :)

polkosia lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, kopytka zjedzone :) Dodaliśmy jeszcze mąki i daliśmy radę :)
    A wyszło tego jak dla wojska...
    Ja kąpać też będę w sypialni, bo łazienka malutka.
    Zakręcona Ty non stop coś kupujesz :)
    Jak tam sweterek?

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jak dziewczyny :)

Onka kciuki mocne caly czas ! :*

Muffinka super ze sie udalo ! :D

Moje ciacho juz w piekarniku , zobaczymy co z tego wyjdzie, zabieram sie teraz za kolacje , pozniej soczek zamiast winka , i moze wskocze w sexi bielizne , ale czy bede w niej sexi haha :D zobaczymy , ojeej ale mnie wzielo dzis !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 19:37

Muffinka1019, Lexie, estrella, stokrotka25, agaton, Blondik lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :* bede myślała jak to rozwiązać zeby było jak najlepiej

szczesliwa_mamusia21, madu lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyniki mam dzis ok wiec zjadłam kolacje! Ooo, jak dobrze mieć pełny brzuszek :)
    Onka, trzymam kciuki, będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 19:42

madu, ZakręconaOna, Muffinka1019, szczesliwa_mamusia21, Lexie, BATTINKA, estrella, Bąbelek, annggela, polkosia, stokrotka25, lojkalojka, ~Rewianka~, agaton, Magnosia, zakocona, agania, Blondik, Arielka lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna nareszcie bo by Cie nam zameczyli !
    Muffinka oj tak ! Kupuje ale juz powoli się opanowuje bo funduszu reprezentacyjnego mi zabraknie w końcu hehe .
    Ja lubię zakupy serio a teraz dla małego to moglabym kupować i kupować ! A skąd kasę brać haha .
    Ja będę kąpać w łazience małego i u mamy i u siebie i przenosić do sypialni . :)

aanaa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa ja za Ciebie tez trzymam kciuki. Polkosia za Ciebie tez!
    Śledzę forum na bieżąco choć nie zawsze mam jak napisać:)

aanaa, polkosia lubią tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa no w końcu :)
    Ona trzymam kciuki. Tez nie chce zostawać na weekend
    Zwłaszcza ze ząb coraz bardziej boli :( muszę do dentysty. ...nie wytrzymam za długo

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
‹‹ 1892 1893 1894 1895 1896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ