X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ to odrazu do dentysty lecisz chyba po wyjściu nie ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś taka jestem rozbita ostatnimi dniami.....jeszcze wczoraj moja hematolog opowiedziała mi bardzo nieprzyjemna historie o swojej pacjentkę mającej podobne mutacje co ja, historia była w nawiązaniu do moich obaw dotyczących zastrzyku clexane...otóż jedna z jej pacjentek odstawiła zastrzyki na 3 dni, bo jej sie wydawało, ze juz sie akcja porodową zaczyna i w efekcie urodziła martwe dziecko, bo jej sie zakrzep utworzył w pępowinie....dziecko zdrowiutkie 9 miesięcy noszone pod sercem i kobieta z własnej głupoty je zabiła....i dopiero wczoraj dotarło do mnie jak ja mam poważne schorzenie i jak ważne sa te zastrzyki.....nie moge jakoś dojść do siebie

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ biedna :( Nie wiem czy to cos pomoze ale mnie jak boli zab to smaruje go amolem , biore go na palca i smaruje dziaslo i zeba , za chwile on zaczyna tak pulsowac i normalnie mi go zamraza , tym sie tu ratuje , moze i Tobie pomoze choc troche ...

Aana no nareszcie ! Teraz masz juz podwojnie pelny brzuszek , super :*

aanaa lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona nooo zwłaszcza ze wyczytałam ze to tez może mieć wpływ na dożywianie dziecka

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka ale Ci powiedziala historie ... Nie ma jak tego wytlumaczyc , moze spanikowala myslala ze rodzi , ale teraz juz wiesz zeby uwazac i na pewno u Ciebie sie tak nie skonczy nie mozesz sie tym zamartwiac ! Na pewno nie pomylisz akcji porodowej , spokojnie wszystko bedzie dobrze , wiem ze latwo mowic , ale postaraj sie jakos nie dolowac a na pewno wszystko wszystko bedzie jak trzeba ! Trzymaj sie :*

jaroszka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa dzieki :*
    Ja napewno nie odstawie clexanu - trudno najwyżej urodzę bez znieczulenia. Dla dziecka zrobię wszystko.

Dziewczynki z dnia na dzien coraz gorsze samopoczucie mam, strasznie mi cieżko i niewygodnie juz w każdej pozycji...chodzę jak paralityk, bo mnie bola biodra i chyba spojenie, do tego pięty zaczęły bolec....wiec chyba skończyło sie rumakowanie....a jeszcze tydzień temu było ok....
    Kładę sie do łóżeczka i juz mnie nie bedzie dzisiaj....
    Dobranoc kochane !

Polkosia i aanna myśle o Was cały czas to, ze nie pytam i nie udzielam sie nie oznacza, ze nie śledzę tego co u Was :)

Buzki :*

aanaa, szczesliwa_mamusia21, polkosia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka trzymam kciuki.
    Aanna czyli nie jest źle skoro dali kolacyjkę.
    Jaroszka rzeczywiście ogromna odpowiedzialność z tym Clexane.

aanaa lubi tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka o matko ale historia: o trochę nastraszyla Cie ale sama widzisz , ze nie możesz odstawić bo tak jak soraya mówi mega odpowiedzialność z tym lekiem .
    Kochana bez znieczulenia nie jedna rodziła i jak będzie mus to urodzisz i bez a twój bol wynagrodzi Ci zdrowy synek . :)

jaroszka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaa kochana dobrze ze sie póki co unormowało:)) tak trzymać:)

Polkosia a ty kochana leż leż i jeszcze raz leż a nie tu piszesz ze chałupę ogarniasz :/ nunu...

Jaroszka Ci powiem ze ta twoja pani dr to nie ma sumienia,cholercia po co Cie tak straszy. Nawet jak by Cie chciała uprzedzić to wiadomo ze dla Matki takie rzeczy zostają w glowie!
    Noszzzzz... Ale nie martw sie bierz te zastrzyki do końca,będzie dobrze ja tez rodziłam naturalnie bez znieczulenia i żyje ;)
    A a propos Jaroszka przewijają to ja mam przewijak na łóżeczku a małą zamierzam kąpać w pokoju tak jak poprzednią córcię. Jak będzie większa to się przeniesiemy do łazienki:)

Kurde dziewczyny moja mala szaleje w tym brzuchu jak by na jakiś dopalaczach jechała;) takie kopniaki ze hej ale co chcę napisać że i brzuch twardnieje i pobolewa czasami jak na @ na dole brzucha. Wizyta za tydz...ach mam nadzieje ze wytrzymam.

ZakreconaOna słuchaj ja miałam tez ostatnio sytuację z rdzą na ubranku ale odrazu zaprałam mydłem na plamy(bo mam takowe) i zeszło.

polkosia, aanaa, jaroszka lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka - ojej, aż się przeraziłam a ja taką dużą dawkę biorę :/. To jeszcze bardziej się cieszę z tego cc :/.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde w sklepie byłam ledwo szłam.. jakieś skurcze były, ciągnięcia na szyjkę, brzuch jak skała :/ Wyjścia już nie dla mnie.. mimo to że autem pojechaliśmy.
    Co do kąpieli to podobnie jak dziewczyny-kąpanie w pokoju, a przewijak na łóżeczku.

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Kurde w sklepie byłam ledwo szłam.. jakieś skurcze były, ciągnięcia na szyjkę, brzuch jak skała :/ Wyjścia już nie dla mnie.. mimo to że autem pojechaliśmy.
    Co do kąpieli to podobnie jak dziewczyny-kąpanie w pokoju, a przewijak na łóżeczku.
    Dziś miałam to samo prócz brzucha jak skala ! Przeszło po chwili postoju .
    No ale Ty fakt oszczędzaj się za dwoje , ze tak powiem .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona w biedronce jest teraz to mydełko na plamy w promocji tego dr "b coś tam" :)

BATTINKA lubi tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soraya wrote:
    Zakręcona w biedronce jest teraz to mydełko na plamy w promocji tego dr "b coś tam" :)
    I ono takie dzialajace , pomocne serio ? Jutro polece z rana do sklepu zobaczyć to mydelko , w sumie i tak na 9 rano mam wizyte u lekarza zwykłego to podskocze do sklepu . Dziękuje Wam

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona ja w sumie mam mydełko z Włoch bo teściowa mi przywiozła kiedyś ale widziałam tez właśnie w Biedrze mydło działające na podobnej zasadzie:)
    Kup co ci zależy:P

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, spokojnie ;) Ale od leżenia mnie tak kręgosłup bolał, że musiałam się rozruszać ;) Jakieś kurze ledwo co wytarłam i umyłam blat w kuchni ;) Teraz cały czas leżę. Jutro mąż jedzie na ostatnie zakupy do Ikei i będziemy kończyć pokoik. To znaczy on będzie :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie , ze kupie i wyprobuje nic mi nie szkodzi . :)
    Polkosia właśnie ! Maz ! :p

polkosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja juz dzisiaj ide spać, wczoraj mało co pospałam w nocy... jakoś nie potrafie... stresuje się... brzuch się napina, boli... :/

polkosia ciesze sie ze jestes w domu ale oszczedzaj sie kochana, dużo odpoczywaj
    anaaa trzymaj się tam dalej dzielnie

historia o tym clexane mnie wzruszyła... wydaje mi się że niepotrzebnie Ci o tym powiedziała lekarka :/

co do plam z rdzy nie mam doświadczenia..

mąż właśnie skończył malować sypialnie i pokoik dla dziecka, jutro posprzata i możemy szykować półeczki, prac pranie itd.. może zdążę do porodu -oby

dobranoc

szczesliwa_mamusia21, polkosia lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i Ja juz uciekam . Dziś malo ciekawy dzień miałam jeśli chodzi o samopoczucie i moje zdrowie ze tak powiem .

Wanna i spać !
    Do jutra pupcie ! :*

szczesliwa_mamusia21, soraya lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była u diabetologa i dostałam insulinę. Zobaczymy jutro co i jak. Nie mam siły Was dziś nadrabiać, wiec pewnie poczytam jutro:) tez mnie pobolewa brzuch i mam dziwne spięcia. Padam na twarz... I idę spac:) Dobranoc Mamusie i Dzidziusie :))

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
‹‹ 1893 1894 1895 1896 1897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ