Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
To tylko zdanie kobietek z SR a wiadomo ze każda zrobi jak będzie chciała bez stresu:)
Kurcze Zakocona jak Ja zazdroszcze Wam dziewczyna które chodzicie do SR , tez bym pochodziła ale juz chyba za późno:) a pozatym u mnie szkoła rodzenia za daleko -
agatka, octanisept. Spirytus za bardzo wysusza skórę i może niepotrzebnie podrażniac. Jak dziecko nie ulewa, to się nie zachlystnie. Kliny powinny używać tylko dzieci ze stwierdzonym przez pediatre refluksem. Na ulewanie rzadkie jest spanie dziecka na boku (i to akurat ma też zalecone siostra mojego L, bo jej synowi się lekko ulewa). Położna mówiła, że przeraża ją jak matki właśnie kładą te wszystkie rzeczy pod materac lub łóżko, i tak nie powinno być.
-
polkosia wrote:Nam mówili, że smoczek warto mieć i dawać dziecku (czasami, nie non-stop), bo jednak ma mocny odruch ssania.
Agatka, sorry, ale nie wierzę, że potem smoczka dziecko nie będzie chcialo. Będzie albo nie będzie, a to wszystko będzie zależało od danego dziecka.
Wiadomo jednak, że każda zrobi, jak chceJa tam powtrzam, co nam dzisiaj przekazano
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 21:56
-
zakocona wrote:agatka, octanisept. Spirytus za bardzo wysusza skórę i może niepotrzebnie podrażniac. Jak dziecko nie ulewa, to się nie zachlystnie. Kliny powinny używać tylko dzieci ze stwierdzonym przez pediatre refluksem. Na ulewanie rzadkie jest spanie dziecka na boku (i to akurat ma też zalecone siostra mojego L, bo jej synowi się lekko ulewa). Położna mówiła, że przeraża ją jak matki właśnie kładą te wszystkie rzeczy pod materac lub łóżko, i tak nie powinno być.
Zakocona, moja córka ulewala mocno, ze tak powiem chlustała, niestety dzieci przewracają sie na plecy i dziecko nawet bez stwierdzonego refluksu, jak dobrze nie odbije, a nawet jak odbije uleje, wiec radze włożyć książki pod nogi. -
nick nieaktualny
-
Ja mam troche inny punkt widzenia przy drugim dziecku. Pewnie, ze pierś wystarczy, to w końcu ssanie, wiec dziecku wszystko jedno. Tylko w pewnym momencie, ty chcesz odpocząć, iść sie wykąpać, spac więcej niz 30 minut i wówczas będziesz pragnela aby odcial sie od twojej piersi
polkosia, ZakręconaOna, BATTINKA lubią tę wiadomość
-
Hej hej u mnie ok no bo co innego jak tylko leze
wychodzę tylko do toalety. Co kilka godzin badają detektorem tętna. Tutaj to dziwne badanie moczu mają. Jutro z rana mam włożyć gazik jak tampona i przez to sikać
u was też tak jest?
O misiowej czytałam na Fb, ah pięknie ma już to za sobą i może cieszyć się v razem z malutkąpolkosia lubi tę wiadomość
-
agaton, ja wychodzę z założenia, że skoro jest coś delikatnego do odkazania pępka, to po co używać czegos, co super wysusza? Swojej skóry nie chciałabym smarować spirytusem 2x dziennie przez co najmniej yydz, a co dopiero maluszka. Ale decyzja każdej inna.
Agatka, a gdzie ja napisałam, że nie można wcale smoczka używać? Jak jest potrzebny, to używać, ale najlepiej nie przed 4-5 tyg.
Bąbelek, u mnie było min 2x dziennie, przez tydz (ale nie pamiętam jak potem, w każdym razie później przestawiać na wodę przegotowaną i w końcu kranowe, żeby się przyzwyczailo dziecko), jeden gazik, jedno oko. Od zewnątrz do wewnątrz, nie cofać ruchu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 22:09