X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, super :)

Też mi krwawią dziąsła, podobno to normalne w ciąży. Mówisz że lakalut pomaga? Akurat pasta się kończy więc taką zakupię :)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 wrote:
    Wizytę mam 6 marca, według ovu powinnam być w 7 tygodniu, ale się tym nie sugeruję tylko betą i tym co mówi ginekolog. 5 tydzień i 5 dni trochę to mi się nie zgadza z moim wykresem na ovu i dlatego się martwię.

Ja mam aż 10 dni różnicy wg USG :) Dopiero początek 6 tygodnia, czyli jakieś 5t3d.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Ja mam to samo -ząb ułamany i modlę się, żeby nie zaczął boleć :( myślicie że chory ząb może zaszkodzić płodowi?

Polkosia nie słup ale prowadze agencje ślubna od niedawna i klientow brak :/ a od kwietnia bede chciala isć na zwolnienie i co? reklamuje się gdzie się da bo chce pozniej tez sie tym zajmować ale jak to udowodnic?

No to właśnie najlepiej jakbyś miała pracownika albo tą osobę współpracującą, bo wtedy nie mogą się przyczepić. Oczywiście teoretycznie ta osoba za Ciebie będzie pracować :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Też mi krwawią dziąsła, podobno to normalne w ciąży. Mówisz że lakalut pomaga? Akurat pasta się kończy więc taką zakupię :)

Lacalut activ ta zz czerwonymi napisami. Ja wcześniej miałam tak, że przez kilka minut jeszcze po myciu zębów plułam krwią a teraz czasem się zdaży kropelka podczas mycia więc jest dużo lepiej.

Bunia86 lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    No to właśnie najlepiej jakbyś miała pracownika albo tą osobę współpracującą, bo wtedy nie mogą się przyczepić. Oczywiście teoretycznie ta osoba za Ciebie będzie pracować :)

I co to wystarczy w zusie zgłosić w tym okienku gdzie się składa co miesiąc deklaracje że mąż będzie osobą współpracującą i tyle? zadnej umowy nie musze z nim podpisywać?

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki! Weekend się zaczął.. nigdy tak szybko się nie złościłam jak teraz... :D jeszcze muszę trochę popracować w domu i odpoczynek :D

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam . Lekarka skierowała mnie do gastroenterologa bo dla niej to nie jest normalne . . . W każdym razie fajna mi się trafiła . I teraz muszę czekać . Mam odstawić te tabletki i pić tylko gaviscon to coś jak rennie. Trochę się uspokoiłam ale zobaczymy co będzie dalej

nat_alia, Kaśku lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam że czasem was tak gnębie sobą i dziękuję za wsparcie :-)

Bunia86 lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja mam aż 10 dni różnicy wg USG :) Dopiero początek 6 tygodnia, czyli jakieś 5t3d.

U mnie dzidzia trochę nadgoniła miałam tydzień różnicy a teraz mam 2dni wg GA a CRL 4dni

polkosia lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzatka jak u Ciebie Kochana po tym lekarzu?
    EDIT: jak pisalam post, to w tym czasie też napisałaś :) będzie dobrze, nie denerwuj się i pisz zawsze, po to jesteśmy, żeby wspierać się.

malgo86 na razie się nie martw na zapas, może jeszcze jest za wcześnie, jak ciąża jest młodsza. Ja też jak byłam w 5tyg+4 to nie było widać zarodka, tylko pęcherzyk ciążowy i taki delikatny zarys pęcherzyka żółtkowego. A 2 tyg później była fasolka i pięknie bijące serduszko. Będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 16:34

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z was miala swedzenie tam na dole troszke swedza mnie wargi a dzisiaj raz mialam lekko zolto jasno pomaranczowy papier malutko tego bylo..i troszke sie podrapalam rano..i teraz nie wiem kupilam plyn do higieny intymnej ph 5.5 bez mydla zeb6 n8e podraznilo.wuecej razy plamki nie bylo czysto siku chodze co 20 min i sprawdzam heh.ide do gona 28 go czy powinnam wczesniej czy narazie myc tym nowym mydlem ?

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem Paula ale wiesz czasem to może drażnić jak się narzeka eh no niestety ;-)

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Dziewczyny czy ktoras z was miala swedzenie tam na dole troszke swedza mnie wargi a dzisiaj raz mialam lekko zolto jasno pomaranczowy papier malutko tego bylo..i troszke sie podrapalam rano..i teraz nie wiem kupilam plyn do higieny intymnej ph 5.5 bez mydla zeb6 n8e podraznilo.wuecej razy plamki nie bylo czysto siku chodze co 20 min i sprawdzam heh.ide do gona 28 go czy powinnam wczesniej czy narazie myc tym nowym mydlem ?
    Zobaczysz co się będzie działo może zapytaj w aptece o probiotyk ginekologiczny bo to może (ale nie musi) być początek jakieś infekcji

oar83e3krqgkccev.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Przepraszam że czasem was tak gnębie sobą i dziękuję za wsparcie :-)

Przestań!!!! od tego tu jesteśmy żeby się wspierać nawzajem :) ;*
    Dobrze, że się trochę uspokoiłaś, na pewno będzie wszystko ok :)

paula1 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1 wrote:
    Malgorzatka jak u Ciebie Kochana po tym lekarzu?
    EDIT: jak pisalam post, to w tym czasie też napisałaś :) będzie dobrze, nie denerwuj się i pisz zawsze, po to jesteśmy, żeby wspierać się.

malgo86 na razie się nie martw na zapas, może jeszcze jest za wcześnie, jak ciąża jest młodsza. Ja też jak byłam w 5tyg+4 to nie było widać zarodka, tylko pęcherzyk ciążowy i taki delikatny zarys pęcherzyka żółtkowego. A 2 tyg później była fasolka i pięknie bijące serduszko. Będzie dobrze :)

Dziękuje za wsparcie (piszę to z łzami w oczach), bo ja nawet nie miałam pęcherzyka żółtkowego. Muszę się pogodzić z tym i już

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    wiem Paula ale wiesz czasem to może drażnić jak się narzeka eh no niestety ;-)
    jak drażni to niech nie czytają, nikt nikogo nie zmusza :)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

• paula1 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 wrote:
    Dziękuje za wsparcie (piszę to z łzami w oczach), bo ja nawet nie miałam pęcherzyka żółtkowego. Muszę się pogodzić z tym i już
    poczekaj jeszcze i się nie denerwuj, będzie dobrze, u niektórych widać później zarodek. U mnie musiał podłożyć poduszkę pod tyłek, żeby widzieć.

polkosia lubi tę wiadomość

• Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo doczytałam co się dzieje u Ciebie jeszcze nie przekreślaj tej ciąży . Wszystko może się zmienić . Odczekaj do kolejnej wizyty , mocno Cie wspieramy i będziemy trzymać kciuki żeby było dobrze wiem że Cię to nie pocieszy ale spróbuj myśleć pozytywniej :-*

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po za tym piszesz że gin ci powiedziała że to 5 tydzień i 5 dzień to jest kochana tydzień różnicy a tydzień różnicy miało tu dużo osób :-) ja wierzę że sytuacja się zmieni

oar83e3krqgkccev.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    test ciazowy w klinice pozytywny,dali mi na pamiatke,tu robia tylko z moczu,co oczywiscie juz sama zrobilam kilka dni temu,no ale coaz,zadnej krwi do 12 tygodnia,taka polityka,pomimo ze sie placi ciezkie pieniadze prywatnie,usg bedzie 16/03...

Małgorzatka, Bunia86 lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ