X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Aha i dziewczyny co biora zastrzyki clexane wczoraj robilam zastrzyk i dzis mam 20 cm siniaka!!i boli masakra.i troche krwi bylo jak igle wyciagnelam.teraz z boku chyba bede robic bo juz sama nie wiem ..

o kurcze, ja w poprzedniej ciąży miałam może jakiegoś na 5 cm a później już mi nie wyskakiwały. Pewnie jak wyciągnęłaś igłę i zrobiła się po wyciągnięciu kropka krwi to puściłaś fałd :/. Ja wypróbowałam że w takich przypadkach warto jeszcze chwilę trzymać zaciśnięty fałdzik. Następnym razem może nie wyskoczy aż taki duży. Trafiłaś prosto w żyłkę :) zdarza się :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • agania Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki bety:

14 dpo - 61 (godz. 9:30)
    16 dpo - 164 (godz. 16:40)

HCG podwaja się co 1 dni 14 godzin (39 godzin).
    Średni dwudniowy przyrost to 145 mlU/ml (137.7%) (w normie).

Chyba jest dobrze :)

Pani w laboratorium powiedziała żebym sobie powtórzyła dla spokojności wynik. Może pójdę we czwartek za tydzień lub w piątek. Zobaczę ile wytrzymam ;)

polkosia, ola.321, mała.mi, paula1, Małgorzatka, FreshMm, Bunia86, Kaśku lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobie Was niestety.
    Gratuluje wynikow;) i nowych fasolek jesli pojawily sie w tym czasie;)
    Co na podraznienia (polkosia fajnie nazwala) psity ja tez jestem za spaniem bez majtek co prawda z mezem w jednym lozku bez majtek ciezko ale trzeba sie wstrzymac;) i mycie takie normalnie nie przesadzone po kazdym psiknieciu to troche za duzo szczegolnie ze na poczatku sika sie duzo ja sama chodze z 20 razy sikac. A w nocy jakbym sie m8ala podmywac to juz bym po spaniu miala:) mysle ze tak rozsadnie z glowa np rano po spaniu i wieczorem ;)

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Moje wyniki bety:

14 dpo - 61 (godz. 9:30)
    16 dpo - 164 (godz. 16:40)

HCG podwaja się co 1 dni 14 godzin (39 godzin).
    Średni dwudniowy przyrost to 145 mlU/ml (137.7%) (w normie).

Chyba jest dobrze :)

Pani w laboratorium powiedziała żebym sobie powtórzyła dla spokojności wynik. Może pójdę we czwartek za tydzień lub w piątek. Zobaczę ile wytrzymam ;)

Bardzo dobrze :-)
    Też tak zrobiłam. Najpierw powtórzyłam po 2 dniach a później po tygodniu od drugiego badania. Dam już sobie spokój z tą betą i czekam na wizytę :-) Jeszcze tydzień z hakiem...

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, ale nie mogę Was czytac nie przez to, że Was nie lubię tylko smutno mi się robi jak czytam o wynikach, zdrowych ciążach i jak rośniecie. Poprostu mam pecha i musiała się wyżlić. przepraszam za marudzenie i żale, sporo dziewczyn przeżyło gorsze przypadki i wiem, że kiedyś się uda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 18:59

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi wrote:
    Bardzo dobrze :-)
    Też tak zrobiłam. Najpierw powtórzyłam po 2 dniach a później po tygodniu od drugiego badania. Dam już sobie spokój z tą betą i czekam na wizytę :-) Jeszcze tydzień z hakiem...

Chyba nie ma sensu tak biegać co chwilę, tym bardziej, że na początku jest dość niska. Ale to chyba zależy od zagnieżdżenia, tak? Po prostu nastąpiło później zagnieżdżenie i dlatego miałam 14dpo wynik 61 a inne dziewczyny mają więcej?
    Jak pójdę zrobić sobie w przyszłym tygodniu tą betę to zrobię też progesteron.

mała.mi lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaSavia wrote:
    Nie nadrobie Was niestety.
    Gratuluje wynikow;) i nowych fasolek jesli pojawily sie w tym czasie;)
    Co na podraznienia (polkosia fajnie nazwala) psity ja tez jestem za spaniem bez majtek co prawda z mezem w jednym lozku bez majtek ciezko ale trzeba sie wstrzymac;) i mycie takie normalnie nie przesadzone po kazdym psiknieciu to troche za duzo szczegolnie ze na poczatku sika sie duzo ja sama chodze z 20 razy sikac. A w nocy jakbym sie m8ala podmywac to juz bym po spaniu miala:) mysle ze tak rozsadnie z glowa np rano po spaniu i wieczorem ;)

Nie chodziło mi o mycie 20x dziennie, ale wystarczy czasem jeden dzień się cześciej podmyć i problem znika. Oczywiście chodzi mi tylko o przypadek, kiedy coś tam się rozkręca.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 wrote:
    Dziewczyny przepraszam, ale nie mogę Was czytac nie przez to, że Was nie lubię tylko smutno mi się robi jak czytam o wynikach, zdrowych ciążach i jak rośniecie. Poprostu mam pecha i musiała się wyżlić. przepraszam za marudzenie i żale, sporo dziewczyn przeżyło gorsze przypadki i wiem, że kiedyś się uda

Malgo, nie masz jeszcze diagnozy, więc nie zakładaj najgorszego. Jak będziesz tak myślała, to na pewno się nie uda. Pęcherzyk jest i jest mnóstwo dziewczyn na forum, które już w szpitalu leżały na łyżeczkowaniu, a okazywało się, że bejbe jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 19:05

Bunia86, Kaśku lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nareszcie jestem po wizycie
    wszystko w porządku

lekarz powiedział że mam jednego bąbla i rośnie prawidłowo
    CRL 14,8mm
    GA 7w6d
    EDD 04/10/2015

i co najważniejsze słyszałam bijące serduszko :D 161 uderzeń na minutę

super... mogę spać spokojnie

lekarz powiedział że mam uważać z sokami owocowymi bo mogą powodować mdłości i nie pić gazowanego
    smażone i tłuste rzeczy też powodują mdłości i mam na nie uważać a najlepiej w ogóle nie jeść takich rzeczy...
    przeraził się mojej wagi powiedział że może wkońcu troche przytyje :)

polkosia, Małgorzatka, paula1, FreshMm, Nynusia, Bunia86, Kaśku lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Jak pójdę zrobić sobie w przyszłym tygodniu tą betę to zrobię też progesteron.

Dokładnie tak samo zrobiłam :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 19:14

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, duży groszek :D Gratulacje, super!

nat_alia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia nie możesz jutro nie iść do pracy , jeszcze jak gorączka Cię łapie . Szkoda tak się męczyć :-* wracaj do zdrowia!!! Natychmiast :-*

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wyniki gratuluję :-* :-*
    Natalia również gratuluję :-* niech sobie rośnie duże i zdrowe maleństwo :-)

mała.mi lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chwilkę zdrzemłam i teraz robię podejście do jedzenia ;-)

polkosia lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia super, zazdroszczę! Ja do wtorku muszę czekać <3

Małgorzatka, nat_alia lubią tę wiadomość

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    nat_alia super, zazdroszczę! Ja do wtorku muszę czekać <3
    zleci :-P już sobota praktycznie ;-)

oar83e3krqgkccev.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka ale przez 2 tygodnie ostatnie (od poprzedniej wizyty) ciągle coś - plamienia, pojedyncze krwawienia (słabe). Więc nie wiem co mnie czeka, aleeee.. pamiętam we wcześniejszej jak czułam niepokój i pustkę to teraz mam odwrotnie! Czuję, że nie jestem sama, jestem szczęśliwa :D

Ursa, Nynusia, Bunia86 lubią tę wiadomość

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    Jak fajnie się czyta to forum, te które mają termin na początku miesiąca czekają na kolejne USG, na wzrost malucha, te z końca jeszcze walczą z betą.. hehe, zabawne to jest :-) Powinny być na forum tematy typowo pod każdy tydzień ciąży xD
    heh a mnie się tam podoba :-P w ogóle mi się podoba że wątek ożywa :-D więcej nas pisze gorzej z nadrabianiem :-P

Ursa, nat_alia, Kaśku lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    Małgorzatka ale przez 2 tygodnie ostatnie (od poprzedniej wizyty) ciągle coś - plamienia, pojedyncze krwawienia (słabe). Więc nie wiem co mnie czeka, aleeee.. pamiętam we wcześniejszej jak czułam niepokój i pustkę to teraz mam odwrotnie! Czuję, że nie jestem sama, jestem szczęśliwa :D
    I to jest najważniejsze :-* :-*

polkosia lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) daaawno mnie tu nie było bo nie miałam czasu na pisanie na forum... ale czytałam codziennie więc jestem na bieżąco :)

Wczoraj byłam u endo i wyniki mam super więc kontrola w połowie marca.

Do mojej wizyty jeszcze 4 dni bo dopiero we wtorek... już nie możemy się z mężem doczekać ;)

Co do objawów to u mnie tylko piersi coraz bardziej bolą, czasem tak mam wrażliwe sutki że lekkie otarcie sprawia mega ból, poza tym ciągle jestem zmęczona i często popołudniami sobie śpię... no i w dalszym ciągu męczy mnie wilczy wręcz apetyt ;) Jem średnio co 2-3 h bo inaczej burczy mi w brzuchu :D dobrze, że ostatnio mam głównie na owoce to może nie przytyję zbyt dużo :) Przez ostatnie kilka dni miałam chyba mini mdłości szczególnie wieczorami ale były faktycznie takie mini co mnie niezmiernie cieszy :)

Z tego co się orientuję to brak wymiotów i mdłości wcale nie jest złym objawem i nie świadczy o złym rozwoju ciąży. W ostatnim roku trzy bliskie mi koleżanki były w ciąży i żadna z nich nie cierpiała z tego powodu, a każda urodziła zdrowe dziecko w terminie. 2 z nich zdrowych chłopaków ważących ponad 4 kg ;) Tak więc nie nakręcajmy się wzajemnie. Każda z nas jest inna, każdej inaczej przyrasta beta i każda z nas będzie inaczej czuła się w ciąży. Najważniejszy jest spokój żeby fasolka mogła sobie spokojnie rosnąć...

A na koniec gratuluje wszystkim nowym mamusiom, gratuluje bet, usg, serduszek <3 Oby tak dalej ;)

paula1, Magnosia, ~Rewianka~, Nynusia lubią tę wiadomość

‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ