Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
zetaaa wrote:Aha i dziewczyny co biora zastrzyki clexane wczoraj robilam zastrzyk i dzis mam 20 cm siniaka!!i boli masakra.i troche krwi bylo jak igle wyciagnelam.teraz z boku chyba bede robic bo juz sama nie wiem ..
o kurcze, ja w poprzedniej ciąży miałam może jakiegoś na 5 cm a później już mi nie wyskakiwały. Pewnie jak wyciągnęłaś igłę i zrobiła się po wyciągnięciu kropka krwi to puściłaś fałd . Ja wypróbowałam że w takich przypadkach warto jeszcze chwilę trzymać zaciśnięty fałdzik. Następnym razem może nie wyskoczy aż taki duży. Trafiłaś prosto w żyłkę zdarza się . -
Moje wyniki bety:
14 dpo - 61 (godz. 9:30)
16 dpo - 164 (godz. 16:40)
HCG podwaja się co 1 dni 14 godzin (39 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 145 mlU/ml (137.7%) (w normie).
Chyba jest dobrze
Pani w laboratorium powiedziała żebym sobie powtórzyła dla spokojności wynik. Może pójdę we czwartek za tydzień lub w piątek. Zobaczę ile wytrzymampolkosia, ola.321, mała.mi, paula1, Małgorzatka, FreshMm, Bunia86, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Nie nadrobie Was niestety.
Gratuluje wynikow;) i nowych fasolek jesli pojawily sie w tym czasie;)
Co na podraznienia (polkosia fajnie nazwala) psity ja tez jestem za spaniem bez majtek co prawda z mezem w jednym lozku bez majtek ciezko ale trzeba sie wstrzymac;) i mycie takie normalnie nie przesadzone po kazdym psiknieciu to troche za duzo szczegolnie ze na poczatku sika sie duzo ja sama chodze z 20 razy sikac. A w nocy jakbym sie m8ala podmywac to juz bym po spaniu miala:) mysle ze tak rozsadnie z glowa np rano po spaniu i wieczorem -
agania wrote:Moje wyniki bety:
14 dpo - 61 (godz. 9:30)
16 dpo - 164 (godz. 16:40)
HCG podwaja się co 1 dni 14 godzin (39 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 145 mlU/ml (137.7%) (w normie).
Chyba jest dobrze
Pani w laboratorium powiedziała żebym sobie powtórzyła dla spokojności wynik. Może pójdę we czwartek za tydzień lub w piątek. Zobaczę ile wytrzymam
Bardzo dobrze
Też tak zrobiłam. Najpierw powtórzyłam po 2 dniach a później po tygodniu od drugiego badania. Dam już sobie spokój z tą betą i czekam na wizytę Jeszcze tydzień z hakiem... -
Dziewczyny przepraszam, ale nie mogę Was czytac nie przez to, że Was nie lubię tylko smutno mi się robi jak czytam o wynikach, zdrowych ciążach i jak rośniecie. Poprostu mam pecha i musiała się wyżlić. przepraszam za marudzenie i żale, sporo dziewczyn przeżyło gorsze przypadki i wiem, że kiedyś się uda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 18:59
-
mała.mi wrote:Bardzo dobrze
Też tak zrobiłam. Najpierw powtórzyłam po 2 dniach a później po tygodniu od drugiego badania. Dam już sobie spokój z tą betą i czekam na wizytę Jeszcze tydzień z hakiem...
Chyba nie ma sensu tak biegać co chwilę, tym bardziej, że na początku jest dość niska. Ale to chyba zależy od zagnieżdżenia, tak? Po prostu nastąpiło później zagnieżdżenie i dlatego miałam 14dpo wynik 61 a inne dziewczyny mają więcej?
Jak pójdę zrobić sobie w przyszłym tygodniu tą betę to zrobię też progesteron.mała.mi lubi tę wiadomość
-
LaSavia wrote:Nie nadrobie Was niestety.
Gratuluje wynikow;) i nowych fasolek jesli pojawily sie w tym czasie;)
Co na podraznienia (polkosia fajnie nazwala) psity ja tez jestem za spaniem bez majtek co prawda z mezem w jednym lozku bez majtek ciezko ale trzeba sie wstrzymac;) i mycie takie normalnie nie przesadzone po kazdym psiknieciu to troche za duzo szczegolnie ze na poczatku sika sie duzo ja sama chodze z 20 razy sikac. A w nocy jakbym sie m8ala podmywac to juz bym po spaniu miala:) mysle ze tak rozsadnie z glowa np rano po spaniu i wieczorem
Nie chodziło mi o mycie 20x dziennie, ale wystarczy czasem jeden dzień się cześciej podmyć i problem znika. Oczywiście chodzi mi tylko o przypadek, kiedy coś tam się rozkręca.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
malgo86 wrote:Dziewczyny przepraszam, ale nie mogę Was czytac nie przez to, że Was nie lubię tylko smutno mi się robi jak czytam o wynikach, zdrowych ciążach i jak rośniecie. Poprostu mam pecha i musiała się wyżlić. przepraszam za marudzenie i żale, sporo dziewczyn przeżyło gorsze przypadki i wiem, że kiedyś się uda
Malgo, nie masz jeszcze diagnozy, więc nie zakładaj najgorszego. Jak będziesz tak myślała, to na pewno się nie uda. Pęcherzyk jest i jest mnóstwo dziewczyn na forum, które już w szpitalu leżały na łyżeczkowaniu, a okazywało się, że bejbe jestWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 19:05
Bunia86, Kaśku lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
dziewczyny nareszcie jestem po wizycie
wszystko w porządku
lekarz powiedział że mam jednego bąbla i rośnie prawidłowo
CRL 14,8mm
GA 7w6d
EDD 04/10/2015
i co najważniejsze słyszałam bijące serduszko 161 uderzeń na minutę
super... mogę spać spokojnie
lekarz powiedział że mam uważać z sokami owocowymi bo mogą powodować mdłości i nie pić gazowanego
smażone i tłuste rzeczy też powodują mdłości i mam na nie uważać a najlepiej w ogóle nie jeść takich rzeczy...
przeraził się mojej wagi powiedział że może wkońcu troche przytyjepolkosia, Małgorzatka, paula1, FreshMm, Nynusia, Bunia86, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Małgorzatka ale przez 2 tygodnie ostatnie (od poprzedniej wizyty) ciągle coś - plamienia, pojedyncze krwawienia (słabe). Więc nie wiem co mnie czeka, aleeee.. pamiętam we wcześniejszej jak czułam niepokój i pustkę to teraz mam odwrotnie! Czuję, że nie jestem sama, jestem szczęśliwa
Ursa, Nynusia, Bunia86 lubią tę wiadomość
Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków... -
mersiak wrote:Jak fajnie się czyta to forum, te które mają termin na początku miesiąca czekają na kolejne USG, na wzrost malucha, te z końca jeszcze walczą z betą.. hehe, zabawne to jest Powinny być na forum tematy typowo pod każdy tydzień ciąży xD
Ursa, nat_alia, Kaśku lubią tę wiadomość
-
mersiak wrote:Małgorzatka ale przez 2 tygodnie ostatnie (od poprzedniej wizyty) ciągle coś - plamienia, pojedyncze krwawienia (słabe). Więc nie wiem co mnie czeka, aleeee.. pamiętam we wcześniejszej jak czułam niepokój i pustkę to teraz mam odwrotnie! Czuję, że nie jestem sama, jestem szczęśliwa
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny daaawno mnie tu nie było bo nie miałam czasu na pisanie na forum... ale czytałam codziennie więc jestem na bieżąco
Wczoraj byłam u endo i wyniki mam super więc kontrola w połowie marca.
Do mojej wizyty jeszcze 4 dni bo dopiero we wtorek... już nie możemy się z mężem doczekać
Co do objawów to u mnie tylko piersi coraz bardziej bolą, czasem tak mam wrażliwe sutki że lekkie otarcie sprawia mega ból, poza tym ciągle jestem zmęczona i często popołudniami sobie śpię... no i w dalszym ciągu męczy mnie wilczy wręcz apetyt Jem średnio co 2-3 h bo inaczej burczy mi w brzuchu dobrze, że ostatnio mam głównie na owoce to może nie przytyję zbyt dużo Przez ostatnie kilka dni miałam chyba mini mdłości szczególnie wieczorami ale były faktycznie takie mini co mnie niezmiernie cieszy
Z tego co się orientuję to brak wymiotów i mdłości wcale nie jest złym objawem i nie świadczy o złym rozwoju ciąży. W ostatnim roku trzy bliskie mi koleżanki były w ciąży i żadna z nich nie cierpiała z tego powodu, a każda urodziła zdrowe dziecko w terminie. 2 z nich zdrowych chłopaków ważących ponad 4 kg Tak więc nie nakręcajmy się wzajemnie. Każda z nas jest inna, każdej inaczej przyrasta beta i każda z nas będzie inaczej czuła się w ciąży. Najważniejszy jest spokój żeby fasolka mogła sobie spokojnie rosnąć...
A na koniec gratuluje wszystkim nowym mamusiom, gratuluje bet, usg, serduszek Oby tak dalejpaula1, Magnosia, ~Rewianka~, Nynusia lubią tę wiadomość