Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Małgorzatka wrote:Przepraszam że czasem was tak gnębie sobą i dziękuję za wsparcie
nawet tak nie myśl że nas gnębisz , przecież po to jesteśmy żeby się nawzajem wspierać. Każda z nas prędzej czy później potrzebuje wsparcia i to jest całkowicie normalne! dbaj o siebie
malgo - trzeba cierpliwie czekać mimo że jest to ciężkie, nie smuć się przecież jeszcze wszystko może się zmienić na następnym USG, głowa do góry!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 17:14
Małgorzatka lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:Agania, w ciąży dają specjalne znieczulenie Trzeba dbać o zęby, szczególnie teraz.
A to nie wiedziałam! Dzięki, podniosłaś mnie na duchu!
Najlepsze jest to, że chwilę przed tym jak okazało się, że mi się uszczerbił ten ząb to pomyślałam, że muszę iść na przegląd do dentysty, a tu nagle język odkrył, że coś nie takWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 17:19
Małgorzatka, polkosia, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Ola :-*
agania zaciskam kciuki za wysoki wynik :-*
Asia no to zostaje Ci cierpliwie czekać :-* ja też mieszkam w Anglii ale miałam już dużo badań ze względu na silne wymioty , jeśli nic się nie dzieje niestety swoje trzeba wyczekać . Trzeba wierzyć że jest dobrzeagania, ola.321, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Arielka wrote:I co to wystarczy w zusie zgłosić w tym okienku gdzie się składa co miesiąc deklaracje że mąż będzie osobą współpracującą i tyle? zadnej umowy nie musze z nim podpisywać?
Tego jeszcze nie wiem Ale chyba umowy nie trzeba, tylko jakieś oświadczenie pewnie. Bo przecież mąż pomaga Ci nieodpłatnie.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
zetaaa wrote:Dziewczyny czy ktoras z was miala swedzenie tam na dole troszke swedza mnie wargi a dzisiaj raz mialam lekko zolto jasno pomaranczowy papier malutko tego bylo..i troszke sie podrapalam rano..i teraz nie wiem kupilam plyn do higieny intymnej ph 5.5 bez mydla zeb6 n8e podraznilo.wuecej razy plamki nie bylo czysto siku chodze co 20 min i sprawdzam heh.ide do gona 28 go czy powinnam wczesniej czy narazie myc tym nowym mydlem ?
Myj po każdej wizycie w toalecie, może się jeszcze mocno nie rozpowszechniło, to Ci przejdzieKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ursa wrote:Małgorzatka, wiem, wiem Moja mama mi opowiadała, że ona nie wierzyła do czasu gdy poczuła pierwsze ruchy, że jest w ciąży. Chudła, USG nie było wykonywane
Co nie zmienia sytuacji, że mam czasem wrażenie, że jestem w jakimś pięknym śnie. I, że zaraz się obudzę. Byle do czwartku
Dziewczyny wy na USG wchodzicie z tatusiami? Ja chyba pierwszy raz wezmę mojego P.Małgorzatka, Ursa, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wiemy że higiena to podstawa, ale nie powinno się myć częściej niż raz dziennie (przy okresie 2 razy). Nasza skóra ma własne PH i jest ono dla niej najlepsze.
Po łyżeczkowaniu położna doradziła by używać zwykłego białego jelenia, a odpuścić żele do higieny intymnej bo one zmieniają PH
Jak coś Cię swędzi zrób sobie nasiadówkę, potem zapakuj się w kołdrę i leż. Unikaj stringów, obcisłych majtek, materiałów niebawełnianych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 17:52
meeegi1771, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
Mam w końcu wyniki bety 6803
Wcześniejsze wyniki:
11.02. - 252
13.02. - 671
HCG podwaja się co 2 dni 1 godzin (50 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 1311 mlU/ml (95.4%) (w normie)
Progesteron 39,4 ng/ml. Mam nadzieję, że jest ok. Normy do 12 tyg. ciąży 9-47polkosia, ola.321, paula1, agania, Małgorzatka, FreshMm, Bunia86, Katarzyna87, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Nasiadowek nie mozna w ciazy.
Ja jeszcze w pracy i chyba mam goraczke, oddychac wciaz nie moge i czuje die z godziny na godzine coraz gorzej. Do tego zaczal mnie bolec brzuch i zwczelam sie nakrecac... Jak jutrocwytrzynam w pracy nie wiem. Dobrze ze wieczorem mam wizyte u giba to moze mnie troche uspokoi -
Zetaaa, to mam nadzieję, że Ci pomoże i szybko minie. A ja bym Ci jeszcze poleciła pójście spać bez majtek Trzeba psitę raz na jakiś czas przewietrzyć Te bakterie co się namnażają, to są zazwyczaj beztlenowe, więc szybciej wyginą.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Jak fajnie się czyta to forum, te które mają termin na początku miesiąca czekają na kolejne USG, na wzrost malucha, te z końca jeszcze walczą z betą.. hehe, zabawne to jest Powinny być na forum tematy typowo pod każdy tydzień ciąży xD
paula1, LaSavia, polkosia, Małgorzatka, Ursa, FreshMm, Nynusia, Bunia86 lubią tę wiadomość
Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...