Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Normalnie masakra dziewczyny, bo oddychac kompletnie nie moge przez nos, sol morska nic nie pomaga, a w oracy jestem do 19 i jeszcze musze duzo mowic co tez sprawia mi trudnosc... Jakas porazka. Tylko smaku nie mam co za tym idzie mdlosci rowniez.
-
agania wrote:Ja to już w ogóle mam hit. Ułamał mi się kawałek zęba, dentystka powiedziała ostatnim razem jak mi plombowała, że jeśli coś mi się z nim stanie to będzie do wyrwania. ja nie wiem jak ona mi to zrobi bez znieczulenia
No współczuję ja mam jeden ząb do wyrwania już od dawna a drugi ułamany akurat jak się zebrałam żeby iśc jeden zrobić i drugi wyrwać dowiedziałam się, że jestem w ciąży także modle się żeby mnie nic nie zaczęło boleć.... -
Nynusia wrote:No współczuję ja mam jeden ząb do wyrwania już od dawna a drugi ułamany akurat jak się zebrałam żeby iśc jeden zrobić i drugi wyrwać dowiedziałam się, że jestem w ciąży także modle się żeby mnie nic nie zaczęło boleć....
Mnie już zaczął boleć. Będę ją błagać żeby mi jeszcze go zaplombowała... może jakoś się uda... a jak nie to niech coś wymyśli. Znieczulenie u dentysty miałam tylko dwa razy - na kanałówkę, a poza tym nigdy, zawsze bez, jestem wytrzymała na ból, ale nie na taki -
Asieńka_86 wrote:Normalnie masakra dziewczyny, bo oddychac kompletnie nie moge przez nos, sol morska nic nie pomaga, a w oracy jestem do 19 i jeszcze musze duzo mowic co tez sprawia mi trudnosc... Jakas porazka. Tylko smaku nie mam co za tym idzie mdlosci rowniez.
-
Agania musiałabyś się dowiedzieć bo są te nowe metody znieczuleń, co prawda nie wiem czy kobiety w ciąży mogą je stosować ale zapytać warto, mój M będzie jechać teraz do dentystki i ma zapytać o mnie bo ja na nieszczęście każde leczenie ze znieczuleniem biorę bo mam bardzo wrażliwe zęby i nawet borowanie mnie boli
-
Nynusia wrote:Agania musiałabyś się dowiedzieć bo są te nowe metody znieczuleń, co prawda nie wiem czy kobiety w ciąży mogą je stosować ale zapytać warto, mój M będzie jechać teraz do dentystki i ma zapytać o mnie bo ja na nieszczęście każde leczenie ze znieczuleniem biorę bo mam bardzo wrażliwe zęby i nawet borowanie mnie boli
Mnie też boli! Mam też bardzo wrażliwe, ale jestem zdania, ze bardziej boli mnie zastrzyk i wytrzymam
Boję się, że znieczulenie źle wpłynie na płód - to po pierwsze, a po drugie to, że mogę mieć krwotok po wyrwaniu zęba... dentysta dopiero we wtorek...
-
A ja mialam miec pierwsza wizyte we wtorek, a dzisiaj przyszedl list od gina, ze musza mi te wizyte przelozyc . Dzisiaj juz nie zdazylam sie umowic, bo zamkniete. Takze w poniedzialek dopiero moge zadzwonic i ciekawe ile bede musiala znowu czekac achh ((
-
Arielka wrote:oooo no to super bo mój na etacie i to by było spoko Myślisz, że wtedy firma jest bardziej wiarygodna dla ZUS jeśli się tak zrobi?
Wiesz, jeśli chcesz płacić najniższe chorobowe to nic Ci nie grozi, a jak najwyższe to trzeba liczyć się z nalotem (że rzeczywisdie siedzisz w domu) czy kontrolą. Ale jeśli Twoja firma to nie słup, to nic się nie przejmujKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
agania wrote:Ja to już w ogóle mam hit. Ułamał mi się kawałek zęba, dentystka powiedziała ostatnim razem jak mi plombowała, że jeśli coś mi się z nim stanie to będzie do wyrwania. ja nie wiem jak ona mi to zrobi bez znieczulenia
Agania, w ciąży dają specjalne znieczulenie Trzeba dbać o zęby, szczególnie teraz.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Byłam u Pani ginekolog i stwierdziła, że ciąża jest opóźniona o co najmniej 2 tygodnie. W środku nie widać żadnego zarodka tylko puste jajo. Mam wizytę za 2 tygodnie i wszystko się wyjaśni, według jej jestem w 5 tygodniu i 5 dniu ciąży. Za 2 te 2 tygodnie zdecyduje, czy mi ma podać leki na skurcze czy mnie wyczyszczą. Mam jeszcze nadzieję, że dzidzia się jednak pojawi
-
agania wrote:Mnie też boli! Mam też bardzo wrażliwe, ale jestem zdania, ze bardziej boli mnie zastrzyk i wytrzymam
Boję się, że znieczulenie źle wpłynie na płód - to po pierwsze, a po drugie to, że mogę mieć krwotok po wyrwaniu zęba... dentysta dopiero we wtorek...
Ja znalazłam znieczulenie metodą laserową i od czasu kiedy na to chodzę znieczulenie to przyjemność No krwotok bardzo niebezpieczny,,, ale dentysta napewno Ci coś doradzi -
malgo86 wrote:Byłam u Pani ginekolog i stwierdziła, że ciąża jest opóźniona o co najmniej 2 tygodnie. W środku nie widać żadnego zarodka tylko puste jajo. Mam wizytę za 2 tygodnie i wszystko się wyjaśni, według jej jestem w 5 tygodniu i 5 dniu ciąży. Za 2 te 2 tygodnie zdecyduje, czy mi ma podać leki na skurcze czy mnie wyczyszczą. Mam jeszcze nadzieję, że dzidzia się jednak pojawi
Na pewno !!! ja według OM byłam 5w3d i też nie było zarodka, kazał mi wrócić za 2tyd tylko pęcherzyk było widać, swoje odczekałam poszłam i była dzidzia więc nie masz się co martwić -
Ja mam to samo -ząb ułamany i modlę się, żeby nie zaczął boleć myślicie że chory ząb może zaszkodzić płodowi?
Polkosia nie słup ale prowadze agencje ślubna od niedawna i klientow brak a od kwietnia bede chciala isć na zwolnienie i co? reklamuje się gdzie się da bo chce pozniej tez sie tym zajmować ale jak to udowodnic? -
Małgorzatka i jak po wizycie?
Malgo trzymam kciuki za twojego groszka.
Ursa ja pochodzę z miejscowości ok 90 km od Szczecina może jesteśmy z tych samych terenów.
Co do l4 to ja mam bezpłatne ze względu na moja umowę, wiec postaram się popracować do polowy lipca, ale w maju planuje zmniejszyć ilość godzin -
Wizytę mam 6 marca, według ovu powinnam być w 7 tygodniu, ale się tym nie sugeruję tylko betą i tym co mówi ginekolog. 5 tydzień i 5 dni trochę to mi się nie zgadza z moim wykresem na ovu i dlatego się martwię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 15:18
-
malgo to podobnie jak u mnie
My wczoraj posziśmy wieczorem do innego gina, na usg w pęcherzyku widać było ciałko żółte 4,5 mm a pęcherzyk 11 mmFreshMm lubi tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Ja według OM byłam w 5t6d i też zarodka nie było. Po tygodniu miał 5mm i ślicznie bijące serduszko Spokojnie, każdy dzidziuś inaczej sie pokazuje A jeśli nie jesteś w 8 tygodniu to absolutnie nie zgadzaj się na wywołanie poronienia, Malgo. Trzymam za Ciebie kciuki!
Ja się cieszę bo walkę z zębami wygrałam przed założeniem aparatu. Wszystko musiałam wtedy wyleczyć Zaraz po tym jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży miałam sprawdzone ząbki i jest spoko.
Mam za to problemy z krwawiącymi dziąsłami. Teraz jakby troszkę lepiej bo myję zęby lakalutem.
Są! Są moje wyniki Przepiękne Wszystko w normie. Aż nie mogę uwierzyć, że można się tak źle czuć i mieć takie dobre wyniki
Bunia86, paula1, Nynusia, Katarzyna87, FreshMm, Kaśku lubią tę wiadomość