X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie masakra dziewczyny, bo oddychac kompletnie nie moge przez nos, sol morska nic nie pomaga, a w oracy jestem do 19 i jeszcze musze duzo mowic co tez sprawia mi trudnosc... Jakas porazka. Tylko smaku nie mam co za tym idzie mdlosci rowniez.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Ja to już w ogóle mam hit. Ułamał mi się kawałek zęba, dentystka powiedziała ostatnim razem jak mi plombowała, że jeśli coś mi się z nim stanie to będzie do wyrwania. :( ja nie wiem jak ona mi to zrobi bez znieczulenia :(

No współczuję :/ ja mam jeden ząb do wyrwania już od dawna a drugi ułamany akurat jak się zebrałam żeby iśc jeden zrobić i drugi wyrwać dowiedziałam się, że jestem w ciąży także modle się żeby mnie nic nie zaczęło boleć....

l22nhdgeccid541p.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    No współczuję :/ ja mam jeden ząb do wyrwania już od dawna a drugi ułamany akurat jak się zebrałam żeby iśc jeden zrobić i drugi wyrwać dowiedziałam się, że jestem w ciąży także modle się żeby mnie nic nie zaczęło boleć....

Mnie już zaczął boleć. Będę ją błagać żeby mi jeszcze go zaplombowała... może jakoś się uda... a jak nie to niech coś wymyśli. Znieczulenie u dentysty miałam tylko dwa razy - na kanałówkę, a poza tym nigdy, zawsze bez, jestem wytrzymała na ból, ale nie na taki :(

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Normalnie masakra dziewczyny, bo oddychac kompletnie nie moge przez nos, sol morska nic nie pomaga, a w oracy jestem do 19 i jeszcze musze duzo mowic co tez sprawia mi trudnosc... Jakas porazka. Tylko smaku nie mam co za tym idzie mdlosci rowniez.
    No najgorsze jest mówienie jak się ma pełny nos. A próbowałaś inhalacje z rumianku ? Mnie lampa i rumianek bardzo często pomagały a dzidzi nie powinno to zaszkodzić.

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania musiałabyś się dowiedzieć bo są te nowe metody znieczuleń, co prawda nie wiem czy kobiety w ciąży mogą je stosować ale zapytać warto, mój M będzie jechać teraz do dentystki i ma zapytać o mnie bo ja na nieszczęście każde leczenie ze znieczuleniem biorę bo mam bardzo wrażliwe zęby i nawet borowanie mnie boli :D

l22nhdgeccid541p.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Agania musiałabyś się dowiedzieć bo są te nowe metody znieczuleń, co prawda nie wiem czy kobiety w ciąży mogą je stosować ale zapytać warto, mój M będzie jechać teraz do dentystki i ma zapytać o mnie bo ja na nieszczęście każde leczenie ze znieczuleniem biorę bo mam bardzo wrażliwe zęby i nawet borowanie mnie boli :D

Mnie też boli! Mam też bardzo wrażliwe, ale jestem zdania, ze bardziej boli mnie zastrzyk i wytrzymam :)
    Boję się, że znieczulenie źle wpłynie na płód - to po pierwsze, a po drugie to, że mogę mieć krwotok po wyrwaniu zęba... dentysta dopiero we wtorek...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam miec pierwsza wizyte we wtorek, a dzisiaj przyszedl list od gina, ze musza mi te wizyte przelozyc . Dzisiaj juz nie zdazylam sie umowic, bo zamkniete. Takze w poniedzialek dopiero moge zadzwonic i ciekawe ile bede musiala znowu czekac achh :(((

• polkosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    oooo no to super bo mój na etacie i to by było spoko :) Myślisz, że wtedy firma jest bardziej wiarygodna dla ZUS jeśli się tak zrobi?

Wiesz, jeśli chcesz płacić najniższe chorobowe to nic Ci nie grozi, a jak najwyższe to trzeba liczyć się z nalotem (że rzeczywisdie siedzisz w domu) czy kontrolą. Ale jeśli Twoja firma to nie słup, to nic się nie przejmuj :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Ja to już w ogóle mam hit. Ułamał mi się kawałek zęba, dentystka powiedziała ostatnim razem jak mi plombowała, że jeśli coś mi się z nim stanie to będzie do wyrwania. :( ja nie wiem jak ona mi to zrobi bez znieczulenia :(

Agania, w ciąży dają specjalne znieczulenie :) Trzeba dbać o zęby, szczególnie teraz.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u Pani ginekolog i stwierdziła, że ciąża jest opóźniona o co najmniej 2 tygodnie. W środku nie widać żadnego zarodka tylko puste jajo. Mam wizytę za 2 tygodnie i wszystko się wyjaśni, według jej jestem w 5 tygodniu i 5 dniu ciąży. Za 2 te 2 tygodnie zdecyduje, czy mi ma podać leki na skurcze czy mnie wyczyszczą. Mam jeszcze nadzieję, że dzidzia się jednak pojawi <3

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Malgo czekamy na bejbe :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Mnie też boli! Mam też bardzo wrażliwe, ale jestem zdania, ze bardziej boli mnie zastrzyk i wytrzymam :)
    Boję się, że znieczulenie źle wpłynie na płód - to po pierwsze, a po drugie to, że mogę mieć krwotok po wyrwaniu zęba... dentysta dopiero we wtorek...

Ja znalazłam znieczulenie metodą laserową i od czasu kiedy na to chodzę znieczulenie to przyjemność :) No krwotok bardzo niebezpieczny,,, ale dentysta napewno Ci coś doradzi :)

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 wrote:
    Byłam u Pani ginekolog i stwierdziła, że ciąża jest opóźniona o co najmniej 2 tygodnie. W środku nie widać żadnego zarodka tylko puste jajo. Mam wizytę za 2 tygodnie i wszystko się wyjaśni, według jej jestem w 5 tygodniu i 5 dniu ciąży. Za 2 te 2 tygodnie zdecyduje, czy mi ma podać leki na skurcze czy mnie wyczyszczą. Mam jeszcze nadzieję, że dzidzia się jednak pojawi <3

Na pewno !!! ja według OM byłam 5w3d i też nie było zarodka, kazał mi wrócić za 2tyd tylko pęcherzyk było widać, swoje odczekałam poszłam i była dzidzia więc nie masz się co martwić :)

l22nhdgeccid541p.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wcześniej miałam 2 tygodniową obsuwę ;)

Doczekasz się ;)

Kiedy kolejna wizyta?

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo -ząb ułamany i modlę się, żeby nie zaczął boleć :( myślicie że chory ząb może zaszkodzić płodowi?

Polkosia nie słup ale prowadze agencje ślubna od niedawna i klientow brak :/ a od kwietnia bede chciala isć na zwolnienie i co? reklamuje się gdzie się da bo chce pozniej tez sie tym zajmować ale jak to udowodnic?

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka i jak po wizycie?
    Malgo trzymam kciuki za twojego groszka.

Ursa ja pochodzę z miejscowości ok 90 km od Szczecina może jesteśmy z tych samych terenów.

Co do l4 to ja mam bezpłatne ze względu na moja umowę, wiec postaram się popracować do polowy lipca, ale w maju planuje zmniejszyć ilość godzin

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam 6 marca, według ovu powinnam być w 7 tygodniu, ale się tym nie sugeruję tylko betą i tym co mówi ginekolog. 5 tydzień i 5 dni trochę to mi się nie zgadza z moim wykresem na ovu i dlatego się martwię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 15:18

36rv4zp.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo to podobnie jak u mnie

My wczoraj posziśmy wieczorem do innego gina, na usg w pęcherzyku widać było ciałko żółte 4,5 mm a pęcherzyk 11 mm

FreshMm lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja według OM byłam w 5t6d i też zarodka nie było. Po tygodniu miał 5mm i ślicznie bijące serduszko :) Spokojnie, każdy dzidziuś inaczej sie pokazuje :) A jeśli nie jesteś w 8 tygodniu to absolutnie nie zgadzaj się na wywołanie poronienia, Malgo. Trzymam za Ciebie kciuki!

Ja się cieszę bo walkę z zębami wygrałam przed założeniem aparatu. Wszystko musiałam wtedy wyleczyć :) Zaraz po tym jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży miałam sprawdzone ząbki i jest spoko.
    Mam za to problemy z krwawiącymi dziąsłami. Teraz jakby troszkę lepiej bo myję zęby lakalutem.

Są! Są moje wyniki :D Przepiękne :D Wszystko w normie. Aż nie mogę uwierzyć, że można się tak źle czuć i mieć takie dobre wyniki :D

Bunia86, paula1, Nynusia, Katarzyna87, FreshMm, Kaśku lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę jednak, że zarodek będzie i wszystko się ułoży jak trzeba. Na razie najgorszy jest ten czas czekania

36rv4zp.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ