X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie masakra dziewczyny, bo oddychac kompletnie nie moge przez nos, sol morska nic nie pomaga, a w oracy jestem do 19 i jeszcze musze duzo mowic co tez sprawia mi trudnosc... Jakas porazka. Tylko smaku nie mam co za tym idzie mdlosci rowniez.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Ja to już w ogóle mam hit. Ułamał mi się kawałek zęba, dentystka powiedziała ostatnim razem jak mi plombowała, że jeśli coś mi się z nim stanie to będzie do wyrwania. :( ja nie wiem jak ona mi to zrobi bez znieczulenia :(

No współczuję :/ ja mam jeden ząb do wyrwania już od dawna a drugi ułamany akurat jak się zebrałam żeby iśc jeden zrobić i drugi wyrwać dowiedziałam się, że jestem w ciąży także modle się żeby mnie nic nie zaczęło boleć....

l22nhdgeccid541p.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    No współczuję :/ ja mam jeden ząb do wyrwania już od dawna a drugi ułamany akurat jak się zebrałam żeby iśc jeden zrobić i drugi wyrwać dowiedziałam się, że jestem w ciąży także modle się żeby mnie nic nie zaczęło boleć....

Mnie już zaczął boleć. Będę ją błagać żeby mi jeszcze go zaplombowała... może jakoś się uda... a jak nie to niech coś wymyśli. Znieczulenie u dentysty miałam tylko dwa razy - na kanałówkę, a poza tym nigdy, zawsze bez, jestem wytrzymała na ból, ale nie na taki :(

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Normalnie masakra dziewczyny, bo oddychac kompletnie nie moge przez nos, sol morska nic nie pomaga, a w oracy jestem do 19 i jeszcze musze duzo mowic co tez sprawia mi trudnosc... Jakas porazka. Tylko smaku nie mam co za tym idzie mdlosci rowniez.
    No najgorsze jest mówienie jak się ma pełny nos. A próbowałaś inhalacje z rumianku ? Mnie lampa i rumianek bardzo często pomagały a dzidzi nie powinno to zaszkodzić.

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania musiałabyś się dowiedzieć bo są te nowe metody znieczuleń, co prawda nie wiem czy kobiety w ciąży mogą je stosować ale zapytać warto, mój M będzie jechać teraz do dentystki i ma zapytać o mnie bo ja na nieszczęście każde leczenie ze znieczuleniem biorę bo mam bardzo wrażliwe zęby i nawet borowanie mnie boli :D

l22nhdgeccid541p.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Agania musiałabyś się dowiedzieć bo są te nowe metody znieczuleń, co prawda nie wiem czy kobiety w ciąży mogą je stosować ale zapytać warto, mój M będzie jechać teraz do dentystki i ma zapytać o mnie bo ja na nieszczęście każde leczenie ze znieczuleniem biorę bo mam bardzo wrażliwe zęby i nawet borowanie mnie boli :D

Mnie też boli! Mam też bardzo wrażliwe, ale jestem zdania, ze bardziej boli mnie zastrzyk i wytrzymam :)
    Boję się, że znieczulenie źle wpłynie na płód - to po pierwsze, a po drugie to, że mogę mieć krwotok po wyrwaniu zęba... dentysta dopiero we wtorek...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam miec pierwsza wizyte we wtorek, a dzisiaj przyszedl list od gina, ze musza mi te wizyte przelozyc . Dzisiaj juz nie zdazylam sie umowic, bo zamkniete. Takze w poniedzialek dopiero moge zadzwonic i ciekawe ile bede musiala znowu czekac achh :(((

• polkosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    oooo no to super bo mój na etacie i to by było spoko :) Myślisz, że wtedy firma jest bardziej wiarygodna dla ZUS jeśli się tak zrobi?

Wiesz, jeśli chcesz płacić najniższe chorobowe to nic Ci nie grozi, a jak najwyższe to trzeba liczyć się z nalotem (że rzeczywisdie siedzisz w domu) czy kontrolą. Ale jeśli Twoja firma to nie słup, to nic się nie przejmuj :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Ja to już w ogóle mam hit. Ułamał mi się kawałek zęba, dentystka powiedziała ostatnim razem jak mi plombowała, że jeśli coś mi się z nim stanie to będzie do wyrwania. :( ja nie wiem jak ona mi to zrobi bez znieczulenia :(

Agania, w ciąży dają specjalne znieczulenie :) Trzeba dbać o zęby, szczególnie teraz.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u Pani ginekolog i stwierdziła, że ciąża jest opóźniona o co najmniej 2 tygodnie. W środku nie widać żadnego zarodka tylko puste jajo. Mam wizytę za 2 tygodnie i wszystko się wyjaśni, według jej jestem w 5 tygodniu i 5 dniu ciąży. Za 2 te 2 tygodnie zdecyduje, czy mi ma podać leki na skurcze czy mnie wyczyszczą. Mam jeszcze nadzieję, że dzidzia się jednak pojawi <3

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Malgo czekamy na bejbe :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Mnie też boli! Mam też bardzo wrażliwe, ale jestem zdania, ze bardziej boli mnie zastrzyk i wytrzymam :)
    Boję się, że znieczulenie źle wpłynie na płód - to po pierwsze, a po drugie to, że mogę mieć krwotok po wyrwaniu zęba... dentysta dopiero we wtorek...

Ja znalazłam znieczulenie metodą laserową i od czasu kiedy na to chodzę znieczulenie to przyjemność :) No krwotok bardzo niebezpieczny,,, ale dentysta napewno Ci coś doradzi :)

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 wrote:
    Byłam u Pani ginekolog i stwierdziła, że ciąża jest opóźniona o co najmniej 2 tygodnie. W środku nie widać żadnego zarodka tylko puste jajo. Mam wizytę za 2 tygodnie i wszystko się wyjaśni, według jej jestem w 5 tygodniu i 5 dniu ciąży. Za 2 te 2 tygodnie zdecyduje, czy mi ma podać leki na skurcze czy mnie wyczyszczą. Mam jeszcze nadzieję, że dzidzia się jednak pojawi <3

Na pewno !!! ja według OM byłam 5w3d i też nie było zarodka, kazał mi wrócić za 2tyd tylko pęcherzyk było widać, swoje odczekałam poszłam i była dzidzia więc nie masz się co martwić :)

l22nhdgeccid541p.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wcześniej miałam 2 tygodniową obsuwę ;)

Doczekasz się ;)

Kiedy kolejna wizyta?

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo -ząb ułamany i modlę się, żeby nie zaczął boleć :( myślicie że chory ząb może zaszkodzić płodowi?

Polkosia nie słup ale prowadze agencje ślubna od niedawna i klientow brak :/ a od kwietnia bede chciala isć na zwolnienie i co? reklamuje się gdzie się da bo chce pozniej tez sie tym zajmować ale jak to udowodnic?

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka i jak po wizycie?
    Malgo trzymam kciuki za twojego groszka.

Ursa ja pochodzę z miejscowości ok 90 km od Szczecina może jesteśmy z tych samych terenów.

Co do l4 to ja mam bezpłatne ze względu na moja umowę, wiec postaram się popracować do polowy lipca, ale w maju planuje zmniejszyć ilość godzin

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam 6 marca, według ovu powinnam być w 7 tygodniu, ale się tym nie sugeruję tylko betą i tym co mówi ginekolog. 5 tydzień i 5 dni trochę to mi się nie zgadza z moim wykresem na ovu i dlatego się martwię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 15:18

36rv4zp.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo to podobnie jak u mnie

My wczoraj posziśmy wieczorem do innego gina, na usg w pęcherzyku widać było ciałko żółte 4,5 mm a pęcherzyk 11 mm

FreshMm lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja według OM byłam w 5t6d i też zarodka nie było. Po tygodniu miał 5mm i ślicznie bijące serduszko :) Spokojnie, każdy dzidziuś inaczej sie pokazuje :) A jeśli nie jesteś w 8 tygodniu to absolutnie nie zgadzaj się na wywołanie poronienia, Malgo. Trzymam za Ciebie kciuki!

Ja się cieszę bo walkę z zębami wygrałam przed założeniem aparatu. Wszystko musiałam wtedy wyleczyć :) Zaraz po tym jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży miałam sprawdzone ząbki i jest spoko.
    Mam za to problemy z krwawiącymi dziąsłami. Teraz jakby troszkę lepiej bo myję zęby lakalutem.

Są! Są moje wyniki :D Przepiękne :D Wszystko w normie. Aż nie mogę uwierzyć, że można się tak źle czuć i mieć takie dobre wyniki :D

Bunia86, paula1, Nynusia, Katarzyna87, FreshMm, Kaśku lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę jednak, że zarodek będzie i wszystko się ułoży jak trzeba. Na razie najgorszy jest ten czas czekania

36rv4zp.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ