X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, od samego początku nie miałam żadnych plamień czy coś, może faktycznie jest to teraz bardziej wrażliwe. Jak się nic nie będzie działo to się nie będę martwić. Mała się rusza to najważniejsze, w razie gdyby to był czop to zapobiegawczo wstrzymam się od igraszek.

polkosia lubi tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, ja mam bardzo czesto obliczane afi z wiadomych względów. Objętośc wód waha się a te wahania nie wynikają tylko, z normalnego fizjologicznego zmniejszenia albo zwiększenia objętości wód płodowych a również, z niedokładności USG lub innego ułożenia maluszka. AFI mierzy się wykorzystując pomiary w najszerszym miejscu 4 kieszonek wokół płodu, wystarczy że podczas mierzenia kieszonek dziecko się przesunie czy przekręci i częsc wód przepływa do innej kieszonki. AFI 10 jak i AFI 13 to ideały :) Nie zdziw się gdy na następnym USG AFI będzie 12 albo niecałe 11 :)

Uczucie wilgoci też mam, zwłaszcza jak się bardziej poschylam, zwykle mam też tak jak ide na dłuższe zakupy. Zawsze wtedy świruję, że mi wody odchodzą a to po prostu jest tak, że podczas ruchu krew krąży szybciej lepiej natleniając wszystkie narządy, gruczoły i komórki, również te produkujące śluz szyjkowy :)

Wody mają to do siebie, że odchodzą jednostajnie podczas leżenia na wznak.

No a teraz dobra rada: tak jak pisze, Polskosia sprawdz sobie papierkiem lakmusowym ale nie na wkładce czy bieliźnie a zwiń papierek w rulonik i delikatnie wsuń głębiej do pochwy. Dobrym sposobem jest też pobranie śluzu aplikatorem do luteiny i położeniem na papierek lakmusowy. Wtedy masz pewnośc, że nic nie zaburzy Ci pomiaru :)

jaroszka, Bąbelek lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka spoko loko to od seksu, na szkole rodzenia nam mówiła.
    Wlasnie apropos szkoły rodzenia i wycieku wód! Zakręcona babka mówiła, zeby w razie w zrobic taki test, ze wkładasz sobie nie wkładkę, ale podpasek gruba i chodzisz przez dwie godziny w niej i pózniej sprawdzasz: jak jest ciężka to wody, jak lekka to śluz

Edit: poza tym niunia przeciez luteinę bierzesz to ciagle cieknie i jest wodniste....ja bon stop wkładki zmieniałam no i pewnie stad uczulenie i podrażnienie, bo ciagle miałam mokra psite w tej luteinie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 11:48

relgh371crdcdbv2.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,Ursa,Ty po tych wszystkich przezyciach jestes juz naszym forumowym ekspertem! Po Twoim poście i tescie z papierkiem lakmusowym Zakrecona na pewno sie uspokoi ;-)

ZakręconaOna, IviQ lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa kochanie wiem jak się mierzy wody:) dziękuje z rade i tak zrobię właśnie z tymi papierkami bo być może masz racje i mam dużą potliwość zada haha
    Nie mam kurcze aplikatora od lutki bo palcami muszę wkładać , te 50 lutki dopochwowe nie maja :/ czym można jeszcze to sprawdzić ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, jak juz kupisz te paski to połóż go sobie na palcu, przytrzymaj drugim i włóż do środka. Tylko go nie zgub ;) tak mi lekarz badał, żeby nie czekać na kolejny wyplyw.
    Mała po operacji, wszystko sie udało :) poleży tam co najmniej tydzień, ale ważne że jest w dobrych rękach :)

Lexie, ZakręconaOna, lojkalojka, WiedźmaMaKota, polkosia, Arielka, Blondik, szczesliwa_mamusia21, estrella, stokrotka25, agaton, paula1, Bąbelek, Nynusia, BATTINKA, soraya, onka, jacusianka, annggela, PauLLa, Magnosia, miska2503, mała.mi, nat_alia, ~Rewianka~, magdallenee, IviQ lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka ja tez mysle,ze to nic strasznego! Czop to raczej nie jest..

polkosia lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Muffinka spoko loko to od seksu, na szkole rodzenia nam mówiła.
    Wlasnie apropos szkoły rodzenia i wycieku wód! Zakręcona babka mówiła, zeby w razie w zrobic taki test, ze wkładasz sobie nie wkładkę, ale podpasek gruba i chodzisz przez dwie godziny w niej i pózniej sprawdzasz: jak jest ciężka to wody, jak lekka to śluz
    Tak Ja wiem skarbie , mnie tez mówili ze jak wody odchodzą to ciężką wkładkę się ma ale również powiedziała ze jak wody się sacza to wkładka może być wilgotna jak po śluzie tylko tak jakby więcej go było wiec wole sprawdzić tymi papierkami i jestem pełna nadzieji , ze to jednak śluz.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa,super wiesci!! Szybko poszło!

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma to wczorajszy dzien mialas nerwowy . A mezus pewnie pocierpi dzisiaj po wczorajszym tankowaniu . I dobrze ;) A sytuacja z deska tez mnie rozbawila , ale Tobie to raczej do smiechu nie bylo .

Arielka mrozic mozna praktycznie wszystko z wyjatkiem np. zup z dodatkiem smietany . Ja jak robie pomidorowa to kazdy wlewa sobie smietane lub jogurt na talerz , bo dzieki temu jak cos zostaje to mroze .

Polkosia to jutro znowu nerwowka u Ciebie . Oby tesciowa Ci cisnienia nie podniosla ;)

Muffinka to napewno nic groznego . Jestesmy tam bardzo ukrwione . Ale Ci fajnie , ze mozesz baraszkowac :) Moj dalej unika zblizen :(

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Zakręcona, jak juz kupisz te paski to połóż go sobie na palcu, przytrzymaj drugim i włóż do środka. Tylko go nie zgub ;) tak mi lekarz badał, żeby nie czekać na kolejny wyplyw.
    Mała po operacji, wszystko sie udało :) poleży tam co najmniej tydzień, ale ważne że jest w dobrych rękach :)
    Kochanie bardzo się cieszę ! :*
    Kciuki takie mocne od Cioc się przydaly.

Ooooo ok tak zrobię właśnie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa mega przydatne informacje dla nas wszystkich! Dziękujemy :*

Aplikator do luteiny??? Eee?

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Ursa mega przydatne informacje dla nas wszystkich! Dziękujemy :*

Aplikator do luteiny??? Eee?
    Tak jest taki na tabletkę i do pochwy zamiast paluchów ale w tych 50 tkach nie ma

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, ja miałam właśnie tak ze jak się przekręcałam z boku na bok to ciekło, jak leżałam nieruchomo to rzadko. Najbardziej ze mnie cieklo jak wstawałam z lóżka. Ale ze mnie ciurkiem leciało wiec to może trochę inaczej?

iv09hdge6yql001e.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrętka wcześniej Ci jeszcze coś dopisałam do posta wróć stronkę wcześniej :)

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to sie kupuje zwykle papierki lakmusowe? A nie te specjalne do wykrycia wód?

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aana dlatego nie panikuje:)
    Napisalam Wam swoja obawe i dobrze bo doradzilyscie mi te paseczki , sprawdze sobie i będę spokojna albo pojade do szpitala .
    Na razie nie panikuje bo być może to więcej śluzu:) ale lepiej mieć pod kontrola

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz przeczytalam Jaroszka , no właśnie tez myslalam o tej luteinie , ze być może przez nią większą ilość śluzu jest bo raz juz miałam tak po lutce ale był to gesty biały śluz i mega dużo a teraz wodnisty mocno

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz a ja wlasnie mam wodnisty po tej luteinie, moze zależy od dnia cyklu :)

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też odkąd biorę Luteinę, to mam więcej śluzu, ale lekarz mnie o tym uprzedzał.

A jakie są papierki do sprawdzania wód? Pewnie kosztują 5x tyle co lakmusowe, a to to samo :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1970 1971 1972 1973 1974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ