Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie, od samego początku nie miałam żadnych plamień czy coś, może faktycznie jest to teraz bardziej wrażliwe. Jak się nic nie będzie działo to się nie będę martwić. Mała się rusza to najważniejsze, w razie gdyby to był czop to zapobiegawczo wstrzymam się od igraszek.
polkosia lubi tę wiadomość
-
Zakręcona, ja mam bardzo czesto obliczane afi z wiadomych względów. Objętośc wód waha się a te wahania nie wynikają tylko, z normalnego fizjologicznego zmniejszenia albo zwiększenia objętości wód płodowych a również, z niedokładności USG lub innego ułożenia maluszka. AFI mierzy się wykorzystując pomiary w najszerszym miejscu 4 kieszonek wokół płodu, wystarczy że podczas mierzenia kieszonek dziecko się przesunie czy przekręci i częsc wód przepływa do innej kieszonki. AFI 10 jak i AFI 13 to ideały
Nie zdziw się gdy na następnym USG AFI będzie 12 albo niecałe 11
Uczucie wilgoci też mam, zwłaszcza jak się bardziej poschylam, zwykle mam też tak jak ide na dłuższe zakupy. Zawsze wtedy świruję, że mi wody odchodzą a to po prostu jest tak, że podczas ruchu krew krąży szybciej lepiej natleniając wszystkie narządy, gruczoły i komórki, również te produkujące śluz szyjkowy
Wody mają to do siebie, że odchodzą jednostajnie podczas leżenia na wznak.
No a teraz dobra rada: tak jak pisze, Polskosia sprawdz sobie papierkiem lakmusowym ale nie na wkładce czy bieliźnie a zwiń papierek w rulonik i delikatnie wsuń głębiej do pochwy. Dobrym sposobem jest też pobranie śluzu aplikatorem do luteiny i położeniem na papierek lakmusowy. Wtedy masz pewnośc, że nic nie zaburzy Ci pomiarujaroszka, Bąbelek lubią tę wiadomość
-
Muffinka spoko loko to od seksu, na szkole rodzenia nam mówiła.
Wlasnie apropos szkoły rodzenia i wycieku wód! Zakręcona babka mówiła, zeby w razie w zrobic taki test, ze wkładasz sobie nie wkładkę, ale podpasek gruba i chodzisz przez dwie godziny w niej i pózniej sprawdzasz: jak jest ciężka to wody, jak lekka to śluz
Edit: poza tym niunia przeciez luteinę bierzesz to ciagle cieknie i jest wodniste....ja bon stop wkładki zmieniałam no i pewnie stad uczulenie i podrażnienie, bo ciagle miałam mokra psite w tej luteinie....Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 11:48
-
Ursa kochanie wiem jak się mierzy wody:) dziękuje z rade i tak zrobię właśnie z tymi papierkami bo być może masz racje i mam dużą potliwość zada haha
Nie mam kurcze aplikatora od lutki bo palcami muszę wkładać , te 50 lutki dopochwowe nie majaczym można jeszcze to sprawdzić ?
-
Zakręcona, jak juz kupisz te paski to połóż go sobie na palcu, przytrzymaj drugim i włóż do środka. Tylko go nie zgub
tak mi lekarz badał, żeby nie czekać na kolejny wyplyw.
Mała po operacji, wszystko sie udałopoleży tam co najmniej tydzień, ale ważne że jest w dobrych rękach
Lexie, ZakręconaOna, lojkalojka, WiedźmaMaKota, polkosia, Arielka, Blondik, szczesliwa_mamusia21, estrella, stokrotka25, agaton, paula1, Bąbelek, Nynusia, BATTINKA, soraya, onka, jacusianka, annggela, PauLLa, Magnosia, miska2503, mała.mi, nat_alia, ~Rewianka~, magdallenee, IviQ lubią tę wiadomość
-
jaroszka wrote:Muffinka spoko loko to od seksu, na szkole rodzenia nam mówiła.
Wlasnie apropos szkoły rodzenia i wycieku wód! Zakręcona babka mówiła, zeby w razie w zrobic taki test, ze wkładasz sobie nie wkładkę, ale podpasek gruba i chodzisz przez dwie godziny w niej i pózniej sprawdzasz: jak jest ciężka to wody, jak lekka to śluz -
Wiedzma to wczorajszy dzien mialas nerwowy . A mezus pewnie pocierpi dzisiaj po wczorajszym tankowaniu . I dobrze
A sytuacja z deska tez mnie rozbawila , ale Tobie to raczej do smiechu nie bylo .
Arielka mrozic mozna praktycznie wszystko z wyjatkiem np. zup z dodatkiem smietany . Ja jak robie pomidorowa to kazdy wlewa sobie smietane lub jogurt na talerz , bo dzieki temu jak cos zostaje to mroze .
Polkosia to jutro znowu nerwowka u Ciebie . Oby tesciowa Ci cisnienia nie podniosla
Muffinka to napewno nic groznego . Jestesmy tam bardzo ukrwione . Ale Ci fajnie , ze mozesz baraszkowacMoj dalej unika zblizen
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
aanaa wrote:Zakręcona, jak juz kupisz te paski to połóż go sobie na palcu, przytrzymaj drugim i włóż do środka. Tylko go nie zgub
tak mi lekarz badał, żeby nie czekać na kolejny wyplyw.
Mała po operacji, wszystko sie udałopoleży tam co najmniej tydzień, ale ważne że jest w dobrych rękach
Kciuki takie mocne od Cioc się przydaly.
Ooooo ok tak zrobię właśnie