X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ! ( co do ceny tych papierkow)
    No ta luteina jakas dziwna właśnie z tym śluzem potem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 12:09

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam czy uszyć coś takiego ale nie wiem czy mi się chce:D

http://anastasias.se/?p=4759

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazne żeby pokazywaly ph 7, bo tyle maja wody plodowe. Nie musi być szeroki zakres

iv09hdge6yql001e.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaana nasze kciuki maja moc ! Super ze wszystko tak szybko i sprawnie poszlo ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka super to jest , ale roboty przy tym od ....
    Jesli sie podejmiesz to wrzuc szybko fotke :)
    Ja chyba pod choinke poprosze mikolaja o maszyne ;)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny płakać mi się chce chce. teściowa się wypięła na nas nawet z prasowaniem, bo stwierdziła, że przecież wczoraj normalnie chodziłam i ona nie wierzy, że mogę urodzić z dnia na dzień, że wszystko mnie boli. miała przyjechać poprasować u nas rzeczy, to stwierdziła że jeszcze tej 1 siatki co jej daliśmy nie skończyła i że chyba na rok małej to pierzemy i prasujemy :/ nie wiem co mam robić, jest mi tak przykro :(
    tak więc nie będzie mi prać ani prasować, mąż już nie wyrabia a pomocy znikąd. nienawidzę się prosić o coś, sama wstawiłam kilka prań mimo, że mam nakaz leżenia

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrzuc kochanie do pralki co musisz i kladz się! Później maz powywiesza i tak znów a poprasuje ci maz , kochana żadnej znajomej nie masz ? :(
    Co za menda z teściowej ! Widać wszystko wie lepiej od ciebie i lekarzy , lepiej wie kiedy urodzisz ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spytam się przyjaciółki czy nie pomogłaby mi, ale u niej jest ciężko, bo na pierwsze zmiany wstaje o 4 nad ranem a na drugie musi wcześniej wyjeżdżać...chrzestna powiedziała, że jak wróci za tydzień do Warszawy to może mi z czymś pomóc. za to moja mama ma sesję i zaliczenia na studiach i powiedziała, że może mi coś ostatecznie pomóc za 2 tygodnie a tak to zwalała to na teściową żeby ona to porobiła a teściowa wycofała się z prania i prasowania :( czuję się z tym wszystkim sama, mąż w ogóle nie umie prasować, zawsze coś przypali...

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, to nie prasuj! Ja tylko poprałam ciuszki i wystarczy. Masz leżeć to leż. Jak wrócisz po porodzie do domu to naprawde nie będziesz latala za dzieckiem jak za wscieklym kotem! Noworodki dużo śpią, wtedy najwyżej podgonisz robotę jesli sie uprzesz ze ma byc poprasowane :) teraz najwazniejsza dzidzia w brzuszku :)

Fatim, Bąbelek, ZakręconaOna, polkosia, estrella lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa tak chyba zrobię, dzięki za radę :*
    spodziewałam się większego wsparcia ze strony rodziny...

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam. Lepiej sie miło zaskoczyć niż zawieść, dlatego nie wolno za dużo od ludzi oczekiwać :) na poczatku po porodzie siedzenie sprawia pewien dyskomfort że sie tak wyrażę ;) idealny czas na stanie przy desce i prasowanie :D

Fatim, Bąbelek, jaroszka, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim przykra sprawa z teściowa... Najpierw obiecuje a później rezygnuje oj nieładnie. Ale tak jak piszą dziewczyny..wstaw pranie a mąż rozwiesi :).

Mój wpadł przed 11 ze świeżymi bagietkami wypełnionymi pysznościami. Był tylko chwile bo później jechał do moich rodziców rosołek zjeść i ma mi przywieźć <3 ostatnio ok 20 prace kończyli wykończony i przyjeżdżał do mnie.. W domu pranie robi,zmywa.. Dziś wyniósł biurko z pokoju małego ahh jestem z niego dumna :)

szczesliwa_mamusia21, IviQ lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez się zaczął wykazywać jak do szpitala trafiłam. I co najważniejsze, zobaczył ile roboty jest w domu :)

Bąbelek, polkosia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatum, a wiesz co ja robię. Ustawiam sobie deske do prasowania jak najniżej sie da, siadam na krześle, poduszka pod plecy, tv wlaczony i prasuję ;)zawsze taka opcja, jezeli możesz siedziec oczywiście

Lexie lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa jedno prasowanie mogę tak załatwić, ale generalnie powinnam unikać siły grawitacji i jak najmniej siedzieć, stać już nie mówiąc o chodzeniu. w ostateczności tak będę robić. teściowa się rozmyśliła w ciągu jednego dnia, wcześniej mówiła, że nie ma problemu, że jak będzie trzeba to i przez 2 dni będzie prać i prasować od rana do nocy, później po połowie dnia stwierdziła, że prać nie będzie a dzisiaj już całkiem zrezygnowała, ma tylko dokończyć tą jedną siatkę ubranek co wczoraj dostała :/ a moja matka z założenia powiedziała, że prasować nie będzie, bo nie lubi a wstawić pranie może mi za 2 tygodnie. szkoda, że wnuczka nie jest dla nich najważniejsza...a później tylko na rączki będą chciały brać a tak to pomóc nie ma kto choć ten jeden jedyny raz je o to poprosiłam. teściowa to nawet stwierdziła, że kocyk który kupiła dla małej musi nam podrzucić, żebyśmy w proszku dla dzieci wyprali, bo ona takiego nie ma a kocyk będzie leżał u niej - chyba powiem mężowi, żeby jej kapsułkę do prania 1 zawiózł :/

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa bardzo się ciesze ze operacja się udała. Teraz juz z górki !
    Fatim ja też bym wrzuciła do pralki i nie pasowała powiem szczerze że nie widzę większej różnicy chyba te płyny dla dzieciaczków robią te ubranka takie miękkie ze w sumie po.prasowaniu jest tak samo jak i przed a jak dobrze rozwiesisz to i pomiete nie będą. Lez i odpoczywaj aby córcia posiedziala w brzuszku trochę jeszcze :)

l22nhdgeccid541p.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa cieszę się, że mała już po operacji i że się udała :) Co do wód i tego kiedy się sączą to mi tak kazano to sprawdzac... bo podobno śluz tez mocniej cieknie jeśli się siedzi albo chodzi a wody sączą się cały czas, nawet leżąc na wznak.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim to przykre faktycznie :( A tak jak mowisz teraz nikogo nie ma a jak sie mala urodzi to kazdy tylko na raczki i bedzie chcial przychodzil wtedy ... ale dziewczyny dobrze Ci radza , upierz wszystko i tyle a po porodzie jak malutka bedzie spala zawsze mozesz jej cos podprasowac , na pewno sobie poradzisz, teraz najwazniejsze zeby mala posiedziala w brzuszku nie ryzykuj prasowania :*

Babelku no prosze to faktycznie powinnas byc dumna z meza , fajni Ci nasi faceci :D

Fatim, Bąbelek lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ! Kuzwa nawet w żadnej aptece u mnie nie ma tych paseczkow ...
    Jutro muszę lazic i szukać :/ masakra normalniee no ale co dziś się jeszcze poobserwuje. Najgorsze jest to , ze czy leże czy nie to mam mokry tyłek , psioche itp tylko ze tez nie w sposób jakby woda zalalo a bardziej pot . Są upały mega i kuzwa może tez od tego dlatego mowie , nie sieje paniki a spokojnie czekam i obserwuje

Oglądam powtórkę Pottera , popijam wodę niegazowana ... 3 l dziennie mam przymus od lekarza pić
    Edit: tak mnie kuzwa z prawej strony rwa boli ze aż ledwo chodze , leże itp ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 14:40

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast ostatnie tygodnie mieć spokój to my cały czas jakieś problemy... a jak jeszcze raz usłyszę, że przecież tyle kobiet przeszło przez ciążę to czego narzekasz albo coś podobnego to przysięgam, ze zamorduję!

IviQ lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
‹‹ 1971 1972 1973 1974 1975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ