WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia chodzi o śluz z dróg oddechowych, który pozostaje z życia płodowego.

polkosia lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Nam w SR mówili, że nie zmywa się tego śluzu z dziecka i nie kąpie. Tylko na wyraźne żądanie. Ale pewnie to wszystko zależy od szpitala.
    Wszystko zależy od szpitala. W Zośce kąpią po dobie od urodzenia, oczywiście za zgodą rodzica.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie na belly w jakimś wątku czytałĸam o dzicku, które samo nie potrafiło tego odkrztusić i zaczęło się dusić w szpitalu. Na szczęscie szybka reakcja personelu i udało się pomóc dziecku z odkrztuszeniu tego.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście wolałabym, żeby mojego od razu odśluzowali, niz by miał się zacząć krsztusić...

BATTINKA, polkosia, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa :)

Polkosia, załapiemy się z Szymkiem jednak jeszcze na wrzesień. Już całkiem niedługo :) OMG... ;)

Blondik, Mikejla, no właśnie nie zamierzam sobie żałować jedzenia ;) Co prawda mam cukrzycę, ale jakąś dziwną. Dziś po dwóch kanapkach ze schabem wieprzowym i super słowdkim ciachem z cukierni z masą i dżemem cukier 116. Nie pojmuję. To po co ja sobie odmawiałam najmniejszych słodkości???? :)

bo pewnie cukrzycy nie masz ;p

u mnie to samo. Po trzech nalesnikach z dzemem, knopersie i kawie z mlekiem mialam okolo 100 cukier ;)

Po zupach mam max 85-88. Takze jem wszystkie.

generalnie pani diabetolog mowila, ze czasem wystarczy miec zly dzien, wiecej stresu, zbyt goraco i juz to ma wplyw na wynik krzywej ;) a co jadlas na kolacje dzien przed? ;)

Ja szarlotke z mlekiem :D pol blachy zjadlam ;P o 20-21 jakos, a badanie o 7 mialam :D takze tego, taka sytuacja ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 15:45

Mikejla, Magnosia, agaton lubią tę wiadomość

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół blachy!!! wow :D haha dobra jesteś

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka ja tez o tym slyszlaam od kolezanek w Pl ze wlasnie coraz czesciej nie oczyszczaja, ale to zalezy od szpitala .

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja sobie jakos tego nie wyobrażam żeby mu dziecka nie odsluzowali...ale cóż począć:(

polkosia lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Pół blachy!!! wow :D haha dobra jesteś
    No moze przesadzilam, prawie pol :P takie 4 srednie kawalki :D
    kurcze goraca szarlotka,prosto z piekarnika u mamusi i do tego zimne mleczko ;) no nie moglam sie oprzec :D

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green, już nie pamiętam, co jadłam na kolację. W każdym bądź razie cieszę się, że nie muszę sobie już tak dużo odmawiać. Może Szymek też teraz nadrobi straty.

A co Ci mówi lekarz, czy mówiłaś o tym, że jesz wszystko, a cukier dobry?

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wcale się nie dziwię, ja zrobię w piątek żeby była na weekend :)

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski umowilam sie do szpitala z polozna i lekarzem we wtorek , o mamuniu ale bedzie stresik :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Green, już nie pamiętam, co jadłam na kolację. W każdym bądź razie cieszę się, że nie muszę sobie już tak dużo odmawiać. Może Szymek też teraz nadrobi straty.

A co Ci mówi lekarz, czy mówiłaś o tym, że jesz wszystko, a cukier dobry?

Pani diabetolog, to jak zobaczyla mnie, zwazyla, zmierzyla cukier i jak jej powiedzialam o tej kolacji, ze rano zaaplikowalam luteine, ze cytryne mi dali, to zaczela sie smiac i powiedziala, ze w zyciu nie widziala takiego cukrzyka, no i ze powinna mnie wyslac jeszcze raz na badanie. Ale nie chciala meczyc dziecka, wiec dala mi glukometr i kazala mierzyc. Dostalam tez skierowanie na hemoglobine glikowana - mialo wyjsc ponizej 6%, wyszlo 4,6, takze no.

Pani gin to w ogole, jak zobaczyla moje pomiary, to sie zapytala, czy jestem na az tak drastycznej diecie, ze mam takie piekne wyniki. A ja jem wszystko. Tylko slodkie napoje wyrzucilam z diety calkiem. No i mowila, ze jakis blad moze w wynikach czy cos byl.

W sobote ide z wynikami z 6 tygodni to zobaczymy co powiedza mi ;)

Magnosia lubi tę wiadomość

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green, to u Ciebie sprawa jasna. Super :) Dobrze, że nie masz cukrzycy.

green lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze sprzątanie, mycie i będę przenosić rzeczy :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0967544ac0cb.jpg

madu, jaroszka, zakocona, Lexie, szczesliwa_mamusia21, Mikejla, agaton, estrella, Magnosia, paula1, Blondik, Muffinka1019, onka, ~Rewianka~, FreshMm, lili_madlen, stokrotka25, miska2503, green, dodinka, soraya, Bąbelek, nat_alia, ola.321, Little Frog, PauLLa, Fatim, annggela, Lucy7, lojkalojka, ewwiel, Nynusia, mała.mi, jacusianka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam, nie mam, nie wiem - w kazdym razie mierze cukier, pije duzo wody, wybieram generalnie pieczywo sitkowe i slodyczy nie jem zbyt wiele, raz na jakis czas tylko. I jest ok.

Magnosia, jesli Tobie cukier nie skacze po takich slodkosciach, to tez pewnie nie masz cukrzycy :) kiedys ponoc w ogole byly inne normy - duzo wyzsze. A i normalna kobieta w ciazy moze miec cukry do 140 nawet. A slodkie mamy do 120 ;)

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia cudny pokoik - w moim stylu, a ten fotel?! ekstra!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 16:56

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, wygląda super :)!

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski zrobilam na obiad rolade z ciasta francuskiego i pieklam pol godziny, ale chyba w srodku sie nie do konca upiekla...ale zjadlam!!!!
    Czy moge zaszkodzić dziecku?

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) Jak skończę, to dam lepsze zdjęcia. Jeszcze półki będą nad grzejnikiem. A fotel to stary PRL-owski fotel po renowacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 16:57

jaroszka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 2012 2013 2014 2015 2016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ