Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystko zależy od szpitala. W Zośce kąpią po dobie od urodzenia, oczywiście za zgodą rodzica.polkosia wrote:Nam w SR mówili, że nie zmywa się tego śluzu z dziecka i nie kąpie. Tylko na wyraźne żądanie. Ale pewnie to wszystko zależy od szpitala.
-
nick nieaktualnyMagnosia wrote:Dzięki dziewczyny za miłe słowa

Polkosia, załapiemy się z Szymkiem jednak jeszcze na wrzesień. Już całkiem niedługo
OMG... 
Blondik, Mikejla, no właśnie nie zamierzam sobie żałować jedzenia
Co prawda mam cukrzycę, ale jakąś dziwną. Dziś po dwóch kanapkach ze schabem wieprzowym i super słowdkim ciachem z cukierni z masą i dżemem cukier 116. Nie pojmuję. To po co ja sobie odmawiałam najmniejszych słodkości???? 
bo pewnie cukrzycy nie masz ;p
u mnie to samo. Po trzech nalesnikach z dzemem, knopersie i kawie z mlekiem mialam okolo 100 cukier
Po zupach mam max 85-88. Takze jem wszystkie.
generalnie pani diabetolog mowila, ze czasem wystarczy miec zly dzien, wiecej stresu, zbyt goraco i juz to ma wplyw na wynik krzywej
a co jadlas na kolacje dzien przed? 
Ja szarlotke z mlekiem
pol blachy zjadlam ;P o 20-21 jakos, a badanie o 7 mialam
takze tego, taka sytuacja ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 15:45
Mikejla, Magnosia, agaton lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Green, już nie pamiętam, co jadłam na kolację. W każdym bądź razie cieszę się, że nie muszę sobie już tak dużo odmawiać. Może Szymek też teraz nadrobi straty.
A co Ci mówi lekarz, czy mówiłaś o tym, że jesz wszystko, a cukier dobry?Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
nick nieaktualnyMagnosia wrote:Green, już nie pamiętam, co jadłam na kolację. W każdym bądź razie cieszę się, że nie muszę sobie już tak dużo odmawiać. Może Szymek też teraz nadrobi straty.
A co Ci mówi lekarz, czy mówiłaś o tym, że jesz wszystko, a cukier dobry?
Pani diabetolog, to jak zobaczyla mnie, zwazyla, zmierzyla cukier i jak jej powiedzialam o tej kolacji, ze rano zaaplikowalam luteine, ze cytryne mi dali, to zaczela sie smiac i powiedziala, ze w zyciu nie widziala takiego cukrzyka, no i ze powinna mnie wyslac jeszcze raz na badanie. Ale nie chciala meczyc dziecka, wiec dala mi glukometr i kazala mierzyc. Dostalam tez skierowanie na hemoglobine glikowana - mialo wyjsc ponizej 6%, wyszlo 4,6, takze no.
Pani gin to w ogole, jak zobaczyla moje pomiary, to sie zapytala, czy jestem na az tak drastycznej diecie, ze mam takie piekne wyniki. A ja jem wszystko. Tylko slodkie napoje wyrzucilam z diety calkiem. No i mowila, ze jakis blad moze w wynikach czy cos byl.
W sobote ide z wynikami z 6 tygodni to zobaczymy co powiedza mi
Magnosia lubi tę wiadomość
-
Jeszcze sprzątanie, mycie i będę przenosić rzeczy

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0967544ac0cb.jpg
madu, jaroszka, zakocona, Lexie, szczesliwa_mamusia21, Mikejla, agaton, estrella, Magnosia, paula1, Blondik, Muffinka1019, onka, ~Rewianka~, FreshMm, lili_madlen, stokrotka25, miska2503, green, dodinka, soraya, Bąbelek, nat_alia, ola.321, Little Frog, PauLLa, Fatim, annggela, Lucy7, lojkalojka, ewwiel, Nynusia, mała.mi, jacusianka lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyMam, nie mam, nie wiem - w kazdym razie mierze cukier, pije duzo wody, wybieram generalnie pieczywo sitkowe i slodyczy nie jem zbyt wiele, raz na jakis czas tylko. I jest ok.
Magnosia, jesli Tobie cukier nie skacze po takich slodkosciach, to tez pewnie nie masz cukrzycy
kiedys ponoc w ogole byly inne normy - duzo wyzsze. A i normalna kobieta w ciazy moze miec cukry do 140 nawet. A slodkie mamy do 120 
-
Dziękuję
Jak skończę, to dam lepsze zdjęcia. Jeszcze półki będą nad grzejnikiem. A fotel to stary PRL-owski fotel po renowacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 16:57
jaroszka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn

takie 4 srednie kawalki