Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia chodzi o śluz z dróg oddechowych, który pozostaje z życia płodowego.

polkosia lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Nam w SR mówili, że nie zmywa się tego śluzu z dziecka i nie kąpie. Tylko na wyraźne żądanie. Ale pewnie to wszystko zależy od szpitala.
    Wszystko zależy od szpitala. W Zośce kąpią po dobie od urodzenia, oczywiście za zgodą rodzica.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie na belly w jakimś wątku czytałĸam o dzicku, które samo nie potrafiło tego odkrztusić i zaczęło się dusić w szpitalu. Na szczęscie szybka reakcja personelu i udało się pomóc dziecku z odkrztuszeniu tego.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście wolałabym, żeby mojego od razu odśluzowali, niz by miał się zacząć krsztusić...

BATTINKA, polkosia, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa :)

Polkosia, załapiemy się z Szymkiem jednak jeszcze na wrzesień. Już całkiem niedługo :) OMG... ;)

Blondik, Mikejla, no właśnie nie zamierzam sobie żałować jedzenia ;) Co prawda mam cukrzycę, ale jakąś dziwną. Dziś po dwóch kanapkach ze schabem wieprzowym i super słowdkim ciachem z cukierni z masą i dżemem cukier 116. Nie pojmuję. To po co ja sobie odmawiałam najmniejszych słodkości???? :)

bo pewnie cukrzycy nie masz ;p

u mnie to samo. Po trzech nalesnikach z dzemem, knopersie i kawie z mlekiem mialam okolo 100 cukier ;)

Po zupach mam max 85-88. Takze jem wszystkie.

generalnie pani diabetolog mowila, ze czasem wystarczy miec zly dzien, wiecej stresu, zbyt goraco i juz to ma wplyw na wynik krzywej ;) a co jadlas na kolacje dzien przed? ;)

Ja szarlotke z mlekiem :D pol blachy zjadlam ;P o 20-21 jakos, a badanie o 7 mialam :D takze tego, taka sytuacja ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 15:45

Mikejla, Magnosia, agaton lubią tę wiadomość

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół blachy!!! wow :D haha dobra jesteś

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka ja tez o tym slyszlaam od kolezanek w Pl ze wlasnie coraz czesciej nie oczyszczaja, ale to zalezy od szpitala .

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja sobie jakos tego nie wyobrażam żeby mu dziecka nie odsluzowali...ale cóż począć:(

polkosia lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Pół blachy!!! wow :D haha dobra jesteś
    No moze przesadzilam, prawie pol :P takie 4 srednie kawalki :D
    kurcze goraca szarlotka,prosto z piekarnika u mamusi i do tego zimne mleczko ;) no nie moglam sie oprzec :D

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green, już nie pamiętam, co jadłam na kolację. W każdym bądź razie cieszę się, że nie muszę sobie już tak dużo odmawiać. Może Szymek też teraz nadrobi straty.

A co Ci mówi lekarz, czy mówiłaś o tym, że jesz wszystko, a cukier dobry?

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wcale się nie dziwię, ja zrobię w piątek żeby była na weekend :)

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski umowilam sie do szpitala z polozna i lekarzem we wtorek , o mamuniu ale bedzie stresik :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Green, już nie pamiętam, co jadłam na kolację. W każdym bądź razie cieszę się, że nie muszę sobie już tak dużo odmawiać. Może Szymek też teraz nadrobi straty.

A co Ci mówi lekarz, czy mówiłaś o tym, że jesz wszystko, a cukier dobry?

Pani diabetolog, to jak zobaczyla mnie, zwazyla, zmierzyla cukier i jak jej powiedzialam o tej kolacji, ze rano zaaplikowalam luteine, ze cytryne mi dali, to zaczela sie smiac i powiedziala, ze w zyciu nie widziala takiego cukrzyka, no i ze powinna mnie wyslac jeszcze raz na badanie. Ale nie chciala meczyc dziecka, wiec dala mi glukometr i kazala mierzyc. Dostalam tez skierowanie na hemoglobine glikowana - mialo wyjsc ponizej 6%, wyszlo 4,6, takze no.

Pani gin to w ogole, jak zobaczyla moje pomiary, to sie zapytala, czy jestem na az tak drastycznej diecie, ze mam takie piekne wyniki. A ja jem wszystko. Tylko slodkie napoje wyrzucilam z diety calkiem. No i mowila, ze jakis blad moze w wynikach czy cos byl.

W sobote ide z wynikami z 6 tygodni to zobaczymy co powiedza mi ;)

Magnosia lubi tę wiadomość

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green, to u Ciebie sprawa jasna. Super :) Dobrze, że nie masz cukrzycy.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze sprzątanie, mycie i będę przenosić rzeczy :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0967544ac0cb.jpg

madu, jaroszka, zakocona, Lexie, szczesliwa_mamusia21, Mikejla, agaton, nick nieaktualny, Magnosia, paula1, Blondik, Muffinka1019, nick nieaktualny, nick nieaktualny, FreshMm, lili_madlen, stokrotka25, miska2503, nick nieaktualny, dodinka, soraya, Bąbelek, nat_alia, ola.321, Little Frog, PauLLa, Fatim, annggela, Lucy7, lojkalojka, ewwiel, Nynusia, mała.mi, jacusianka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam, nie mam, nie wiem - w kazdym razie mierze cukier, pije duzo wody, wybieram generalnie pieczywo sitkowe i slodyczy nie jem zbyt wiele, raz na jakis czas tylko. I jest ok.

Magnosia, jesli Tobie cukier nie skacze po takich slodkosciach, to tez pewnie nie masz cukrzycy :) kiedys ponoc w ogole byly inne normy - duzo wyzsze. A i normalna kobieta w ciazy moze miec cukry do 140 nawet. A slodkie mamy do 120 ;)

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia cudny pokoik - w moim stylu, a ten fotel?! ekstra!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 16:56

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, wygląda super :)!

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski zrobilam na obiad rolade z ciasta francuskiego i pieklam pol godziny, ale chyba w srodku sie nie do konca upiekla...ale zjadlam!!!!
    Czy moge zaszkodzić dziecku?

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) Jak skończę, to dam lepsze zdjęcia. Jeszcze półki będą nad grzejnikiem. A fotel to stary PRL-owski fotel po renowacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 16:57

jaroszka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 2012 2013 2014 2015 2016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ