Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
polkosia wrote:Nam w SR mówili, że nie zmywa się tego śluzu z dziecka i nie kąpie. Tylko na wyraźne żądanie. Ale pewnie to wszystko zależy od szpitala.
-
nick nieaktualnyMagnosia wrote:Dzięki dziewczyny za miłe słowa
Polkosia, załapiemy się z Szymkiem jednak jeszcze na wrzesień. Już całkiem niedługoOMG...
Blondik, Mikejla, no właśnie nie zamierzam sobie żałować jedzeniaCo prawda mam cukrzycę, ale jakąś dziwną. Dziś po dwóch kanapkach ze schabem wieprzowym i super słowdkim ciachem z cukierni z masą i dżemem cukier 116. Nie pojmuję. To po co ja sobie odmawiałam najmniejszych słodkości????
bo pewnie cukrzycy nie masz ;p
u mnie to samo. Po trzech nalesnikach z dzemem, knopersie i kawie z mlekiem mialam okolo 100 cukier
Po zupach mam max 85-88. Takze jem wszystkie.
generalnie pani diabetolog mowila, ze czasem wystarczy miec zly dzien, wiecej stresu, zbyt goraco i juz to ma wplyw na wynik krzyweja co jadlas na kolacje dzien przed?
Ja szarlotke z mlekiempol blachy zjadlam ;P o 20-21 jakos, a badanie o 7 mialam
takze tego, taka sytuacja ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 15:45
Mikejla, Magnosia, agaton lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Green, już nie pamiętam, co jadłam na kolację. W każdym bądź razie cieszę się, że nie muszę sobie już tak dużo odmawiać. Może Szymek też teraz nadrobi straty.
A co Ci mówi lekarz, czy mówiłaś o tym, że jesz wszystko, a cukier dobry?Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
nick nieaktualnyMagnosia wrote:Green, już nie pamiętam, co jadłam na kolację. W każdym bądź razie cieszę się, że nie muszę sobie już tak dużo odmawiać. Może Szymek też teraz nadrobi straty.
A co Ci mówi lekarz, czy mówiłaś o tym, że jesz wszystko, a cukier dobry?
Pani diabetolog, to jak zobaczyla mnie, zwazyla, zmierzyla cukier i jak jej powiedzialam o tej kolacji, ze rano zaaplikowalam luteine, ze cytryne mi dali, to zaczela sie smiac i powiedziala, ze w zyciu nie widziala takiego cukrzyka, no i ze powinna mnie wyslac jeszcze raz na badanie. Ale nie chciala meczyc dziecka, wiec dala mi glukometr i kazala mierzyc. Dostalam tez skierowanie na hemoglobine glikowana - mialo wyjsc ponizej 6%, wyszlo 4,6, takze no.
Pani gin to w ogole, jak zobaczyla moje pomiary, to sie zapytala, czy jestem na az tak drastycznej diecie, ze mam takie piekne wyniki. A ja jem wszystko. Tylko slodkie napoje wyrzucilam z diety calkiem. No i mowila, ze jakis blad moze w wynikach czy cos byl.
W sobote ide z wynikami z 6 tygodni to zobaczymy co powiedza mi
Magnosia lubi tę wiadomość
-
Jeszcze sprzątanie, mycie i będę przenosić rzeczy
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0967544ac0cb.jpgmadu, jaroszka, zakocona, Lexie, szczesliwa_mamusia21, Mikejla, agaton, estrella, Magnosia, paula1, Blondik, Muffinka1019, onka, ~Rewianka~, FreshMm, lili_madlen, stokrotka25, miska2503, green, dodinka, soraya, Bąbelek, nat_alia, ola.321, Little Frog, PauLLa, Fatim, annggela, Lucy7, lojkalojka, ewwiel, Nynusia, mała.mi, jacusianka lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyMam, nie mam, nie wiem - w kazdym razie mierze cukier, pije duzo wody, wybieram generalnie pieczywo sitkowe i slodyczy nie jem zbyt wiele, raz na jakis czas tylko. I jest ok.
Magnosia, jesli Tobie cukier nie skacze po takich slodkosciach, to tez pewnie nie masz cukrzycykiedys ponoc w ogole byly inne normy - duzo wyzsze. A i normalna kobieta w ciazy moze miec cukry do 140 nawet. A slodkie mamy do 120
-
Dziękuję
Jak skończę, to dam lepsze zdjęcia. Jeszcze półki będą nad grzejnikiem. A fotel to stary PRL-owski fotel po renowacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 16:57
jaroszka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn