WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu to faktycznie niefajnie ... musi Ci być przykro :( ale zobaczysz jak Klementynka sie urodzi wtedy bedzie w centrum zainteresowania i kazdy bedzie przychodzil bedzie chcial brac na raczki i tylko o niej beda mowić , tak przewaznie jest. A teraz sie nimi nie przejmuj , zobaczysz jeszcze przyjda ...

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu,cudowny pokoik!! Aż załuje,ze mamy tylko dwa i Tymek nie bedzie miał narazie własnego..
    Wiesz,nie przejmuj się rodzinka,tak jak dziewczyny piszą,naciesza się i im przejdzie,taka wiadomosc to wszyscy przejęci.Ale to Klementynka się pierwsza urodzi i bedzie znow w centrum zainteresowania ;-)

polkosia lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia,ale słodziaka nosisz w brzuszku!! <3

Stokrotka,super ciuszki! Tak sie napatrzylam,ze wlasnie kupilam dresik dla Malego no olx ;-)

Magnosia, stokrotka25 lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam z wizyty :)

Maluszek ma się dobrze, łożysko nie jest jeszcze dojrzałe - może wody już trochę tak ale ogólnie jest ok :).
    Wagowo 2900kg więc przez 10 dni przybrał 300gram ;).
    Szyjka mniej niż 2cm :/ ale chyba trzyma - jutro będę miała dokładniejszy pomiar bo mam wizytę u mojej gin.
    CC ustalone na 15 września :) - więc oficjalnie mogę potwierdzić że rodzę za niecałe 2 tygodnie!!! to będzie skończony 38tydzień - mogę odliczać ;).

Mikejla, ZakręconaOna, szczesliwa_mamusia21, PauLLa, polkosia, jaroszka, estrella, zakocona, paula1, annggela, soraya, madu, miska2503, Lexie, Bąbelek, ~Rewianka~, BATTINKA, Magnosia, onka, lojkalojka, ewwiel, Little Frog, Nynusia, Muffinka1019, agaton, Lucy7, stokrotka25, Blondik, jacusianka lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ! Ale wiesci <3 super ! To niesamowite ze to juz nasza końcówka , chyba to do mnie nie dociera ze za chwilke będziemy tulic nasze w skarby !
    Super możesz juz odliczac dni di spotkania :) !

ola.321 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdę mówiąc nie wiem czy planowana - nie mam z nią zbyt dobrego kontaktu. To rodzona siostra mojej mamy, a one są między sobą mocno skłócone. W każdym razie jak urodził się po 17 latach przerwy ten młodszy synek, to ona mówiła, że poczuła drugą młodość i chce kolejnych dzieci, więc może i planowała... Klementysia raczej z tym dzieckiem kontaktu mieć nie będzie, bo spotykamy się raz w roku, czasem nawet nie. Najbardziej mi się przykro zrobiło z powodu dziadków. Prawnuczek to chyba większe wydarzenie niż 6 wnuk. Ale może się mylę. Za 10 lat oni i tak nie będą czaić kto kim jest. Tylko Klementysi przykro będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 20:23

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, to już tak szybko :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, super! Dopiszę ci datę cc na listę, ok?

Właśnie piję herbatę z liści malin. Myślałam, że będzie paskudna, ale nie jest :) ale ja poslodzilam.

Brzuch mam gigantyczny dziś wieczorem. Jakiś taki napięty i wzdęty koszmarnie i każdy ruch sprawia mi dużą trudność :/
    Idę oglądać z L głupoty na yt :)

Polkosia, nie przejmuj się, nie ma po co. U nas 4 wnuk też nie jest żadną rewelacją dla matki L, bo ma dwa najważniejsze od swojej córki wnuczki i one się liczą przede wszystkim. Przykre to, ale trudno się mówi.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak!! to jeszcze chwilka a tyle do zrobienia :)

zakocona - dopisz - dziękuję :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola o rany !!! Odliczanie czas zacząć<3

Polkosia pokoik rewelacja :) co do rodzinki również piszę. "Nie przejmuj się " :*

Jutro prawdopodobnie zamówimy z R łóżeczko. Czas realizacji niby pare dni. No oki...w przyszłym tyg przyjdzie. Pościel również wybrana :) ale kupimy jak R wpłaci kaske na konto :) wybrałam dosyć drogi zestaw ale co tam...raz się żyje... co do wózka postanowiłam,że kupię sam wózek głęboki i oddzielnie fotelik 0-18kg :) jakoś spacerówki z zestawu 2w1 nie przemawiają do mnie :/ ao fotelikach czytałam,że sama homologacja to o kant dupy roztrzaś...i tylee padam ze zmęczenia...ręce mi się trzęsą...chyba idziemy ppd prysznic i spać ;)

polkosia, ola.321 lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się, dzięki. Ale jak babcia wpadła i o nich tak nawijała, a ja leżałam na kanapie i nawet nie zapytała o samopoczucie, to mi się smutno zrobiło i może dlatego tak się przejęłam. A potem skrytykowała mnie, że kupiłam bujaczek drogi i po co?! Swoją drogą - moje pieniądze, moje decyzje. Ale zaraz szybko dodała, że w sumie dobrze, bo go pewnie B. weźmie chętnie, jak Klementysia wyrośnie. Niech się walą...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o pewnych tematach pewnie pozapominałyscie ale ja dopiero nadrabiam od nd bo wczoraj tylko 2 dni nadrobilam wiec sie nie denerwujcie :p
    Fatim przykro mi z powodu rodziny.

Aanaa bardzo się ciesze ze operacja się udała.

Arielka no to musisz spraadziic koniecznie ta penicilne

aanaa lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia super pokoik :) ja dzisiaj miałam bardziej aktywny dzień chociaż miałam się oszczędzać. Administrator wpadł mi do mieszkania z ekipą remontową, bo płytki czy jakaś część elewacji odpadała po nagrzaniu i stwarzała niebezpieczeństwo dla pieszych. Męża nie było akurat a administrator powiedział, że to ostatni termin inaczej poniesiemy koszty sami :/ teraz boli mnie cała kość spojenia łonowego i szyjka macicy kiedy tylko uniosę lekko nogę lub stanę do kibla, leżę i wypoczywam, ale zdenerwowałam się, mam nadzieję, że wszystko ok.

polkosia lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ale po co od razu zakładasz najgorsze? Usłyszeli nową wiadomość i wiadomo, że się teraz jarają. Zluzuj troche, bo sama się nakręcasz i przez to masz nastrój taki. Urodzi się Klementynka wtedy ona będzie na pierwszym planie, później znów to następne dziecko. Taka kolej rzeczy. Nie będą sie jarać tamtym, to tamtej będzie przykro i dziecku też. Na pewno bedzie ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 20:47

• polkosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, mnie dziś też po tym meblowaniu boli spojenie czy szyjka i leżę już od popołudnia. A masz twardnienia/skurcze?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia - tak nadrabiam i przeczytałam o Tobie... to przykre - nie smuć się, myślę że jak Klementysia się urodzi to im się pozmienia! A z tym bujaczkiem ranyy, już nim dysponują - na szczęście bujaczek jest na dłuuugo ;)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jest nowa wiadomość. Już jakiś czas wszyscy wiedzą... Dlatego mnie to tak wkurza. No nie ważne, chciałam się tylko wyżalić.

rah lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dobrze, że sie wyżaliłaś, ale się nie nakręcaj niepotrzebnie. Ludzie są różni, a może szał minie i będzie wszystko w normie. Głowa do góry!

• Fatim Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurczy nie mam, twardnienia chyba też nie, ale jak tylko podciągam nogę delikatnie, bo drętwieją mi od leżenia czuję okropny ból na dole spojenia, jakby mnie rozrywało a do lazienki chodzę jak zombi :/

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny .
    Bylam dzisiaj na badaniu serduszka i poprawilo sie ... nie ma juz niczego zlego , jednak musiala byc to dieta . Mam do konca ciazy zakaz picia gazowanego czego kolwiek , zielonej herbaty i niektorych ziol jak rumianek np. winogrona ,zielonej herbaty , cytrusow i czekolady . Herbate zwykla moge juz ! Uff ... bo za nia najbardziej tesknilam a z reszta sobie poradze :) wody ciagle tyle samo w dolnej granicy normy . Generalnie lekarka dala mi ok 6 tyg jeszcze noszenia ciazy i widzi koniec ... czemu tak nie wiem moze przez malo wod dosc nie wiem ale zadne cesarki czy cos .

Lexie, nat_alia, jaroszka, Mikejla, Magnosia, BATTINKA, Little Frog, Nynusia, ola.321, PauLLa, agaton, dodinka, Blondik lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2015 2016 2017 2018 2019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ